Forum » Šola » Spomladanska čistka - rešitev?
Spomladanska čistka - rešitev?
ialexxb ::
Sem dijak 4. letnika gimnazije. Moj uspeh zadnja leta je bil prav dober, letos najverjetneje odličen... vendarle, ko smo tri tedne pred koncem leta (t. j. 4. maj) pisali poslednji test pri matematiki, obstaja možnost, da sploh ne bom prišel do spomladanske mature kljub temu, da sem (bil) brez negativnih ocen, vsaj do sedaj... pisali smo polovico integrale in polovico štiriletno snov... stvar je v tem, da je bil test nastavljen oziroma prirejen tako, da je manj kot tretjina pisala pozitivno... učitelj namerno vsako leto pri 4. letnikih na koncu naredi nekakšno spomladansko čistko, da ima 100-odstotno uspešnost dijakov pri spomladanski maturi, zato je imel tudi zadnje dve leti inšpekcijo... torej glede na to, da morajo biti vsi predmeti zaključeni do 25. maja, kar je razmeroma malo časa, ali obstaja kakšna rešitev... gre za to, da sem vložil ogromno truda za test in sem prepričanja (in seveda nisem edini), da je zahtevan nivo znanja daleč nad gimnazijsko ravenjo, kvečjemu fakultetno. Moje vprašanje je, ali je moč ugovarjati na nivo znanja glede na obravnavano in predlagati, naj aktiv matematikov (in ne učitelj sam) sestavi test, ki bo ustrezen za gimnazijski nivo? Je pa res, da posameznih rezulatov še ni (dobimo jih namreč jutri), zato še ne vem, kakšno je stanje. Recimo se mi je porodila ideja, da bi naredil izpit za 4. letnik matematike izredno in vseeno delal spomladansko maturo, vendar ne vem, ali je to sploh mogoče glede na to, da sem že vpisan v redni program. Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vegova (LJ) (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Šola | 43136 (3339) | WizzardOfOZ |
» | Bivši in sedanji vegovci, kako je na vegovi?Oddelek: Šola | 7390 (5985) | Meizu |
» | matura v 5 dneh ?? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 17593 (14224) | martincek1 |
» | FERI - VS (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 9546 (7627) | root987 |
» | naprej za šolanje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Šola | 48262 (45744) | Jan987 |