» »

matura v 5 dneh ??

matura v 5 dneh ??

«
1
2

luzer386 ::

Hello,

do jesenskega roka splošne mature je še slabih 6 dni, jaz sem se po nekem čudežu odločil, da bi jo tokrat spravil skupaj lol. Sedaj me zanima tisti, ki ste to že dali čez, če se je možno v 5 dneh naučit za 2 pet predmetov,s tem da, matematiko znam solidno, angleščina bi tud morala iti čez brez problema, ostane mi še slovenščina, zgodovina in geografija, kjer ne znam nič =)

any ideas?

bluefish ::

Pri zgodovini in geografiji zna biti problem, ker je kup piflarije. Ostalo je bolj "znaš ali ne znaš".

McHusch ::

Težka bo. Zgodovina predvsem je velik kup podatkov, geografija je pa velik del splošne razgledanosti (razen stotisoč mikroregij Slovenije).

Aja, zgodovina ima po novem nek interni del, kjer dobiš 20 % točk. To si šel pisat, glede na to da si se šele zdaj odločil iti delat maturo?

Tody ::

vzemi si počitnice še teh 5 dni :) Bo bolj koristno :)

flood ::

seveda se da, ampak tebi nebo uspelo
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

luzer386 ::

flood utemelji :)

mah jaz se bom pa kar lotil, mislim, da z 10ur učenja na dan bi nekaj moralo bit. wish me luck =)

bluefish ::

mislim, da z 10ur učenja na dan bi nekaj moralo bit
Seveda bo - zmeda.

luzer386 ::

še enkrat: moj cilj ni postati zlati maturant.

Tody ::

Sej boš ugotovil da ne bo šlo :)Ker boš vse pobrkljal med sabo. Poleg tega dvomim da si se sposoben 10 ur učit na dan. Mogoče 3 ure na dan produktivno vse ostalo boš pa bluzil :)

frudi ::

V splošnem se seveda da, ampak odvisno je od posameznika, ali se je sposoben toliko intenzivno učiti par dni in ali je sposoben absorbirati dovolj naučenega. Glede na to, da ciljaš samo na dvojke, imaš s tem verjetno probleme; ampak po drugi strani zahtevan nivo znanja za pozitivno oceno tudi ni blazno visok.

Če nameravaš nadaljevati šolanje, vzemi vse skupaj kot ogrevanje za faks :). Recimo, da je matura iz petih predmetov ekvivalent enemu težjemu izpitu na faksu...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

IceIceBaby ::

Če imaš soliden spomin in znaš dobro povezovati stvari bi za 2 moral spraviti skupaj.

Jaz sem se na maturo pripravljal vsega skupaj mogoče 8 ur za vse predmete. Pa sem imel celo gimnazijo večinoma dvojke in trojke pa precej slabo udeležbo pri pouku.

Prosi kako sošolko za zapiske in se uči iz zapiskov. Če ti je dvojka dovolj se boš veliko lažje nekaj površno naučil iz kvalitetnih zapiskov kot iz učbenikov, kjer je 3/4 balasta.

borki ::

Namesto tega da sprašuješ če se da naučit se bi raje spravil za knjige in zvezke in začel učit. Kako se boš in če se boš naučil pa je samo odvisno od tebe.

luzer386 ::

a bejž no. ja saj se že učim na polno, imam pa še eno vprašanje glede špekulacij s temami pri zgodovine, prvo če kdo ve kateri temi sta bili letos pri zgodovine na spomladanskem roku, verjetno ti dve temi v jesenskem roku ne prideta v poštev?

gibadbrasil ::

Zelo Zelo težka bo!
Vse podatke boš pomešou med sabo in potem ugotovu da neznaš nič!
Uzemi si počitnice...drugo leto bo matura gotovo lažja!

kajpravis ::

Če ne boš šel na maturo, niti past ne moreš. Srečno, zdaj pa na delo.

Jebac18 ::

jaz tudi zdle delam v jesenskem roku sicer poklicna ampak s ... pri slovenščini je odvisno od sreče ustno seveda .. te predmete ki si jih nastel je sama piflarija .. jaz recimo se učim 6 ur vsak dan že 2 tedna ..bo pa to res tezko u 5 ih dneh storit edino če si res neki posebnga ..

pupsi1984 ::

za družboslovne predmete:
nauči se BISTVO vse drugo spusti... ne sekiraj se za detajle ... pet ne bo, naredu boš pa sigurno...
kaj je BISTVO se pa morš naučit poiskat sam, če to znaš pol maš dobre šanse... drgač pa takorekoč nič :-)
sigurno je nuja da znaš brat vire,grafe, zemljevide in da glede nato predvidevaš trende, prav tako morš imet v glavi zemljevid (predstavo grobih dejavnikov pr geografiji) pr zgodovini pa kronološko karto (da poznaš zaporedje dogodkov, da povezuješ in da razumeš za kaj gre, bolj važno kot letnice!- na tak način se lahko tud letnice potem naučiš)... pri družboslovju je drugače zlo mal piflanja, ker se da veliko predvidevat... uči se pa preko branje različne literature (sam ok ti za to nimaš časa...)...sam na žalost se večina ljudi na pamet in popolnoma narobe...

Zgodovina sprememb…

IceBoX ::

Meni je bil najtežji izpit iz slovenščine ustno. Vsa štiri leta nisem delal prav nič, na koncu pa sem imel 50 pesmi in zgodbic za predelat. Vseeno sem imel malo sreče ker sem dobil še kar lahek listek

Jebac18 ::

ja sj to je pri slovenščini je veliko tudi sreča sj je povsod tok knig.. ponavadi tudi povlečeš delo od slovenca ni pa nujno

gendale ::

možno je sigurno... jaz sem bil z 2 tednoma ne preveč intenzivnega učenja zlati maturant

matematika in ang sta itak ful lahki (še posebej če se ti gre samo da narediš), pri matematiki bi te znalo edino zajebat če dobiš kake tečne dokaze na ustnem
slovenščino esej boš neki za 2 že spacal skupi (knjig se ti ne splača brat, ampak preberi tiste povzete posebi za maturo... sparknotes al kaj je)
slovnico boš za 2 že neki spacal skupi
za ustnega pa obstaja neka zbirka (naslov sem nažalost pozabil) v kateri maš vsa dela (oziroma odlomke, ki se berejo pri pouku), to si parkrat prebereš pa maš za 2

glede zgodovine in geografije ti pa ne vem povedat, ampak če pomislim kaki šalabajzarji so pri nas naredili, sigurno ne more biti težko

Invictus ::

Zdaj boš 5 dni bral nasvete kako narediti maturo v 5 dneh.

Če ne boš poskusil, potem gotovo ne boš naredil. Mogoče boš imel pa srečo ...

LP I.

Adrijan0 ::

Drugič si izberi predmete kjer se ni treba nč učiti, kot so fizika in računalništvo :D Maturo se da narediti skoraj brez učenja, edino tam pri slovenščini je treba malo pogledat tista besedila.. seveda pa ne zgodovine in geografije, ker je tam res preveč podatkov.

Wasted ::

http://www.ico.si/matura/geografija_na_...



zdaj koliko znanja pa boš odnesel iz te knjige in koliko je noter zajetega pa je spet druga stvar. Nekih detajlov, ki so bile v poli na prvem roku vem da ni noter, pa še par "malenkosti" ... predvsem Slovenija se je meni zdela slabo obdelana - s tem mislim, da so manjkale zadeve.
When I'm done there will be nothing left of you...

Hardstyle ::

Švinglaj pa je to to. Kdor pravi da na maturi ne moreš švinglat, ne zna švinglat.

Wasted ::

Ja kako boš švinglal? Ee? S slušalko? Ko ne veš kakšno komisijo boš dobil, lahko, da ti vse živo pustijo lahko pa, da nič. Boš se dogovoril, da ti kolega gre na WC rešitve napisat? Taki, ki toliko znajo že v prvem roku naredijo in jih zdaj ni več, kaj še ostane? Tista kulica s papirčkom in šepetanje + gledanje okoli, kar je spet odvisno od komisije. Če predlagaš, da gre pisat 4 letnike geografije na švinglce pa me res zanima kam bi jih naj dal (in kdaj sploh napisal) ... po tvoje?

:))
When I'm done there will be nothing left of you...

Hardstyle ::

Slušalka v uho, mikrofon v rokav pa enega pred učilnico s učbenikom al pa googlom in je to to. Švinglanje s papirčki je že out.

Tody ::

Ubistvu bi zdej že lahko povedal a je šel pisat al ne :D

Jebac18 ::

imam eno vprasanje navezuje se tudi na maturo namreč jutr pisem matematiko poklicna in kakšne so bile kaj naloge a ste vsi iz splošne rešu sm že najmn 5-7 pol :D

luzer386 ::

Ja slovenščino sem odpisal, je šla kar vredu, danes pa matematika polom, pričakoval sem da bi rešil vsaj 80% pole, sedaj nevem če bo za 2, bed. Včeraj sem rešil par prejšnih pol brez problema, ta danes pa je bila dost zajebana +da nisem nič spal, kar se mi je dosti poznalo. Pri matematike prva naloga množice, neverjetno, takoj -8 točk, v nobeni poli od leta 2005 ni pofukanih množic, potem je bila neka eksponentna funkcija za risat, za katero mi je zmanjkalo časa, naloga zaporedje, spet en gnil sistem za katerega sem porabil pol ure, potem vektorji, spet neki mankajoči členi in pravokotna en na drugega, nato še polno gnilih nalog, zadnja naloga en smrdljiv integral s tan in ctan, prvič vidu v poli.
Največ sem zajebal sam, ker sem danes totalno zmeden, posledica je sedajle veliko razočaranje. Ampak vseno nevem zakaj so dali tako bedno polo, to je načrtno jebanje v glavo, dobro je znano, da so na jesenkem roku v glavnem invalidi, zakaj potem še dvignit zahtevnost.

Zgodovina sprememb…

  • polepsal: Mavrik ()

luzer386 ::

aja pa še to ni bilo niti ene naloge z liki, nobene enostavne kvadratne funkcije, kot smo vajeni, nobenih presečišč za računat ali premic kot so ponavadi, ne, bilo je samo govno.

lexios ::

dobro je znano, da so na jesenkem roku v glavnem invalidi, zakaj potem še dvignit zahtevnost.


Zato ker dipl. invalidov ne potrebujemo, jih je že dovolj! Iz opisa mat. pole sodeč pa ni bila nič posebnega, s stališča normalnega učenca oz. maturanta...>:D

Wasted ::

Hja, je malo več spal v 4 letniku :D. A 3 ali več predmetov se prizna tudi drugo leto če narediš? Potem še ima upanje :) .
When I'm done there will be nothing left of you...

bluefish ::

A 3 ali več predmetov
Optimist.

luzer386 ::

ne me narobe razumet, pola na splošno ni bila težka, v primerjavi s običajnimi nalogami na maturi pa je bila dokaj zahtevna.

lexious tebi pa ni potrebno pametovati, menim, da uspeh na faksih ni odvisen od uspeha v srednji šoli, sploh pa, če nekdo naredi maturo v jesenksem roku je bistevno bolj pripravljen za na faks, kot pa svetnik iz spomladanskega roka, ki je po opravljeni maturi 3 mesece bluzil.

bdoxx ::

upaj na več sreče na ustnem

Wasted ::

Problem je, da če greš na kak FRI, FERI pa ne obvladaš odvodov in integralov pa še par stvari 4 letnika, ne vem kaj boš tam delal :)) .

bluefish je izjavil:

A 3 ali več predmetov
Optimist.


Zakaj? Če narediš 3 ali 4 predmete se ti priznajo iz prvega v drugi rok, nisem pa prepričan če tudi v naslednje leto. Če naredi Slo, Ang ter Geo in/ali Zgo ... ima drugo leto manj dela, a ne? ;)
When I'm done there will be nothing left of you...

bluefish ::

če nekdo naredi maturo v jesenksem roku je bistevno bolj pripravljen za na faks, kot pa svetnik iz spomladanskega roka, ki je po opravljeni maturi 3 mesece bluzil.
Kao. Ni razlike.
Prvi semester je, vsaj na tehničnih faksih, namenjen ponovitvi znanja srednje šole in te matura ne rešuje, če si prej štiri leta sedel na ušesih.

@Wasted: optimist glede tega, da bo naredil 3+ predmete :P .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

luzer386 ::

poznam primere, ki so na uni tehničnih faksih iz srednjih šol s poklicno maturo, pa jim faks uspeva, pač se moraš učit. na drugi strani so pa zlati maturantje, ki par let po maturi končajo na avtošoli bb, kjer se šolajo za komercialista lol.

Hardstyle ::

Wasted je izjavil:

Problem je, da če greš na kak FRI, FERI pa ne obvladaš odvodov in integralov pa še par stvari 4 letnika, ne vem kaj boš tam delal :)) .

bluefish je izjavil:

A 3 ali več predmetov
Optimist.


Zakaj? Če narediš 3 ali 4 predmete se ti priznajo iz prvega v drugi rok, nisem pa prepričan če tudi v naslednje leto. Če naredi Slo, Ang ter Geo in/ali Zgo ... ima drugo leto manj dela, a ne? ;)


Jaz sem anti talent za matematiko in res, vse druga se lahko naučim pa skapiram slej ko prej, matematike pa ne. In zato zdaj že tretjič delam izpit iz MAT na feri-ju:\

Jebac18 ::

haha vidm da nism edini k mu matematika dela tezave danes pisal poklicno maturi učil sm se iz straih pol resil use več al mn v starih polah danes pa sem resil sicer use ampak zihr sm samo za ene 3 nloge da so prou kj od tega je ena k jo zberaš v drugem delu...

luzer386 ::

no poklicna je drugo, če tisto padeš si na nek način talentiran.

ivans_k1 ::

:) Seveda so zdej vsi drugi krivi za tvojo nesposobnost. Prav nacrtno so izbrali take naloge, da bojo tebe zajebal. Mogoce bi vzroke za svoj neuspeh iskal v sebi in ne v drugih? :) A je tok tezko priznat - zajebu sem? taki kt si ti ste mi prov smesni :)

luzer386 je izjavil:

Ja slovenščino sem odpisal, je šla kar vredu, danes pa matematika polom, pričakoval sem da bi rešil vsaj 80% pole, sedaj nevem če bo za 2, bed. Včeraj sem rešil par prejšnih pol brez problema, ta danes pa je bila dost zajebana +da nisem nič spal, kar se mi je dosti poznalo. Pri matematike prva naloga množice, neverjetno, takoj -8 točk, v nobeni poli od leta 2005 ni pofukanih množic, potem je bila neka eksponentna funkcija za risat, za katero mi je zmanjkalo časa, naloga zaporedje, spet en gnil sistem za katerega sem porabil pol ure, potem vektorji, spet neki mankajoči členi in pravokotna en na drugega, nato še polno gnilih nalog, zadnja naloga en smrdljiv integral s tan in ctan, prvič vidu v poli.
Največ sem zajebal sam, ker sem danes totalno zmeden, posledica je sedajle veliko razočaranje. Ampak vseno nevem zakaj so dali tako bedno polo, to je načrtno jebanje v glavo, dobro je znano, da so na jesenkem roku v glavnem invalidi, zakaj potem še dvignit zahtevnost.

reml ::

Z nekaj volje se maturo da naredit za pozitivno, če si seveda dokaj redno sledil v srednješolskem četrtletju. Po mojem je problem edino pri matematiki, pri kateri moras vsaj približno poznati snov višjih letnikov srednje šole. Ostalo se lahko naucis v dokaj kratkem času. Zelo ti pa koristi če si nekoliko bolj splošno razgledan.
Težko bi tukaj govoril o sposobnostih posameznika... po mojem mnenju se uspeh tehta po lenobnosti kandidata oz. njegovem prostopu do učenja

Lep pozdrav, K
To go..where no computer has gone before ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: reml ()

reml ::

Adrijan0 je izjavil:

Drugič si izberi predmete kjer se ni treba nč učiti, kot so fizika in računalništvo :D Maturo se da narediti skoraj brez učenja, edino tam pri slovenščini je treba malo pogledat tista besedila.. seveda pa ne zgodovine in geografije, ker je tam res preveč podatkov.


Računalništo na maturi ti je bilo položeno v zibelko?:O Rojen si pod srečno zvezdo!:D
To go..where no computer has gone before ...

luzer386 ::

evo danes zadnji žebel v krsto, zgodovina prvo pola je bila super tema, druga pa ravno tista, ki jo niti prebral nisem enkrat slovenci v prvi jugoslovanski državi, rešil nisem niti enega vprašanja ma nič, najbolj grozno mi je bilo pa to, da sem med pavzo točno vedel, da bo ta tema, ampak se mi jo ni dalo prebrat jao jao si ne morate mislit kaki občutek je to, k sm polo odpru...

bluefish ::

Med pavzo med pisanjem? Heh, tudi če bi bral, ti ne bi pomagalo.

valentino554 ::

Hahaha evo js sm trenutno na istem pa niti ni tok psiha, moje mnenje je, da se maturo da v 6 dneh narest sam je fora da ce si brez navad učenja, in seveda skoraj cist brez pojma o pojmu ker med leton nisi nc delu med poukom in tud doma ne, se je zlo težko kar od enkrat začet učit cele dneve, v tem primeru 6 ker se ti preprosto zmeša. Napiš kasn rezultat si dosegu nakonc :) men mori sam mta pa soca, ostalo se da skor brez ucenja narest, sicer pa napisem rezultate ko opravim z maturo da se vid al je mozn al ni :))))))

Piggykiller ::

Za maturo se sploh nerabiš učit, vsaj jaz se nisem rabil :D

Mustang2142 ::

Jaz se tud nisem, pa sem z lahkoto naredo.

Meizu ::

Jaz sem se mogoče kakšna 2 dni in je šlo brez najmanjšega problema.

Sam no, znat pa moraš, to je to. Jst sm imel izbirni predmet geografijo ter sociologijo, kar mi je itak predstavljalo veliko olajšavo, ker o teh dveh stvareh vem veliko iz splošne razgledanosti. Tako sem samo skozi prelistal in je bilo dovolj.

Matematika je bla kul... Slovenščina. :) Smo imeli eno zaguljeno profesorico, kjer nisem (pa tudi večina razreda ne) mogel nikakor sklamfati več kot 2 (pa ne ker bi slabo razlagala, dejansko je zahtevala OGROMNO), na koncu se je pa to tako obrestovalo, da se niti učil nisem, pa sem jo spisal za 7 (8 je najvišja ocena... bila, sedaj ne vem kako je).

Potem pa še angleščina, ki sem jo pa prišel pisat tako, da sem se pol izpita smejal. Enostavno da dol padeš. Višji nivo sem pisal.

Edino - spomnim pa se, da je bila slušna vaja pri angleščini pri nas grozno posneta, posnetek je šumel, pa še nekega nativnega angleža so našli, ki je govoril neko polomljeno avstralsko "škotščino", tko da smo bolj švoh razumeli, ampak dalo se pa je :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gimnazija Jesenice

Oddelek: Šola
358655 (5985) Yacked2
»

Zakaj se večina maturantov najbolj boji slovenščine ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
11924972 (18897) m0LN4r
»

Matura (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
8111074 (8386) Zajec123
»

izbirni predmeti za maturo

Oddelek: Šola
297564 (6243) asitar
»

Matura 2010 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
10514075 (9992) Jebac18

Več podobnih tem