» »

pasja hrana - kje kupujete?

pasja hrana - kje kupujete?

1 2
3
4

joze67 ::

Začelo se je z 78 € za 13,5 kg, kar da 5,78 EUR za kilo. Tista 7 je verjetno posledica pisanja poševnice na slovenski tipkovnici.

DarwiN ::

Zanimivo, zooplus je odslej tudi pri nas, le da so ga malce preimenovali v Zoohit.si. Še bolj bistvena razlika so pa seveda 10-20% višje cene in pa artiklov imajo precej manj, pa večine tistih količinskih paketov nimajo, kjer bi bila cena jasno nekaj nižja..

Frajerji.. ;)

Drugač pa, če bi kdo naročil pri zooplus.de, imam kodo za kar 15% popust, velja pa samo za nove kupce in samo še 2 dni, do 9.8.2012... Torej zgolj novi kupci, oziroma si pač nov account naredite na nek drug email in preverjeno deluje, saj sem pravkar naročil hrane v vrednosti 160EUR za mojga Capota. :D
In ob nakupu nad 69EUR je seveda še poštnina iz Nemčije zastonj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

Shiine ::

Če sam jem kvalitetno hrano, bom tudi psu privoščil kvalitetno pasjo hrano. Trenutno je naš že 5 mesecev na hladno stiskani suhi hrani Canis 2000 in smo zelo zadovoljni. No za vikend pa ponavadi dobi kakšno sveže piščančje meso.

Kupujemo pa tukaj: www.kosmatincki.si

Je pa tako - pes ni zastonj in z njim so povezani določeni stroški, kar pa se verjetno zaveda vsak, ki si ga omisli.
MSI 870-C45, AMD X4 955 @ 3.8 GHz,
Kingston HyperX 4 Gb 1666 MHz, Sapphire 5850

[Michael] ::

civic_ je izjavil:


Tole zveni zelo podobno Herbalife propagandi :)). Jejte umetno hrano v praških po 50€/kg, saj z hrano ne morete dobiti vsega kar potrebujete. Če smo že pri naravnem...koliko od vas psom daje surovo meso? Resne knjige priporočajo surovo meso.


Jaz futram svojo psico pretežno s surovim mesom + zelenjava, sadje, jogurt in skuta. Januarja bo stara 1 leto, do sedaj vse BP.

;-) ::

Me pa lahko 10km vlečeta s kolesom s hitrostjo tam do 42km/h po ravnini.


Kaj pa jima daš za pit ? vrjetno nitroglicerin ?

Janac ::

v Eurospinu.







Ne manjka ji NIČ.

mtosev ::

good lord. ne kupuj psu šrot hrane. naš pes je Royal Canine (velika vreča hrane ~70eur)

lepi peso btw janček
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtosev ()

papasmrk ::

Mopsi so lepi in imajo dober karakter.

Jaz svojemu dajem brikete, ob priliki pa dobi tudi kakšen kos surovega mesa, krhelj jabolka, makaroni s tuno...
Mlečnih izdelkov (sir, jogurt, skuta...) ne prenese in bruha :D

WarpedGone ::

Ne manjka ji NIČ.

Mogoče še ne.
Zbogom in hvala za vse ribe

gregor ::

Sam sem pred kratkim nabavil za 200 eur hrane in ostalih stvari v http://www.zooplus.de/ , to je bil tretji nakup v tej trgovini in tako kot prejšna dva nakupa so blago poslali v 24 urah, prispelo v 2 dnevih

hrana občutno cenejša kot pri nas... izbira pestra, vse ok.

LP

jurkokafro ::

Jaz jo kupujem na http://www.zoorex.si/. Je pa res, da gledam bolj na kvaliteto kot na ceno ;)

Grizli ::

Zanima me kje naročate hrano za pse Royal Canin.. sicer gledam priporočeno nemško stran www.zooplus.de, vendar vidim da so zvišali znesek nad katerim je brezplačna poštnina in sicer iz 69 na 99 eur. Se pravi mora bit moj znesek vsaj 110 eur glede na to da ti priznajo takojšnji 10% popust za nove stranke. Hvala za vaše odgovore :)

atavanc ::

Ima kdo izkušnje s to hrano http://www.nutrivet.si/ ?
Hvala.

flooria ::

Če vas zanima, Lek Veterina je pred kratkim lansirala na trg novo briketirano hrano za pse DINO premium(www.moj-dino.si). Namenjena je sicer bolj zahtevnim lastnikom psov, vsebuje velik delež mesa in je proti konkurenčni hrani z "bleščečimi" imeni zelo ugodna. Privoščijo si jo lahko tudi tisti, ki kupujejo nizkocenovne variante hrane (trgovske znamke).
Osebno menim, da z izbiro in nakupom hrane lahko precej vplivamo na zdravje in dolgoživost naših živali.

WarpedGone ::

Osebno menim, da z izbiro in nakupom hrane lahko precej vplivamo na zdravje in dolgoživost naših živali.

Tle ni dvoma.
Dvom je glede "kvalitete" neke hrane, naj bo ta poceni ali draga.
Zbogom in hvala za vse ribe

mat xxl ::

Točno, ker jo Lek verjetno ne dela sam niti Novartis ne, jo verjetno nekdo dela pod njihovim imenom, sama reklama meni nič ne pove o tej hrani, vsekakor pa bom naročil vzorce in podrobno proučil ali imajo verzije za zahtevnejše lastnike , to so brez žitaric, ne povsem suhi briketi in ja sestava in vsebnost soli ( ker slabe so polne soli, ker psi imajo radi sol) , in ne nazadnje ali jo bo kužek hotel, bom vsekakor stestiral.

papak ::

Meni veterinar prodaja svojo v ambulanti, potem popoldan ga pa vidim v Eurospinu nabavljat za svojega psa :)

RejZoR ::

Hja, premium hrana ni vedno kul. Problem slednje je, da je ZELO močna v primerjavi s povprečno. Smo doziral po priporočilu na vreči, pa je naša višavska terierka po vsakem hranjenju bila totalno fuč (lena). Tud pogosto si je grizla sprednji tački. Pa smo šli nazaj na Hill's hrano. Pri tej pa nima nobenih problemov s tačkam niti je po hranjenju ne zdela. Vbistvu ima ravno nasprotni efekt, skor vedno ko poje jo aktivira, da se zapodi med svoje pliškote in jih razmeče po celi dnevni sobi :D Mogoče ni ravno najbolj kvalitetna od vseh ampak ji očitno odgovarja. Konzerve pa imamo od ene druge firme, sam se ne spomnim katera točno je. Sam vem, da ji čist odgovarjajo in nima problemov.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

WarpedGone ::

Ko poješ hamburger si sit, poln energije in veselja do življenja. Če ješ samo hambrugerje bo tega veselja v življenju precej hitro konec.

"Mačke bi kupile Whiskas" pove o kvaliteti Whiskasa več negativnega kot pozitivnega - je na istem povednem nivoju kot "vaš otrok bi si kupil Milko!"
Nonena huda znanost ni narest hrano, katero bo žival rada jedla - sol in še par ojačevalcev okusov in bo žrla do bruhanja in potem naprej do prazne posode.
Nekvaliteta hrane svojo grdo glavo pokaže čez nekaj let, ko živali začno odpovedovat notranji organi, tipično ledvica, sladkorna itd.

Če vaš veterinar hrano za svojo žival kupuje v žaklih v železnini to o kupljeni hrani ne poveč nič več kot o cigaretah pove kajenje vašega dohtarja.
Zbogom in hvala za vse ribe

RejZoR ::

A to da je pes ves povožen po vsaki jedi in da si gloda tačke, to je pa kao boljše? Pač ji ta najbolj odgovarja, ker je skoz bolj živahna, lepo kaka, in si nič ne grize tačk. Če bi vsi tlačili not na veliko sol, bi se to hitro razvedelo niti na to hrano ne navali kot zmešana ampak jo pač poje kakor jo. Tud nekaj hrane smo čist iz firbca probal tud sami in je bila podobna naši hrani, samo nesoljeno. Recimo priboljški ala suhe salame. Skor kot bi jedel našo suho salamo, samo da ni bila nič slana in bistveno manj maščobe vmes. Pa pasje piškote isto. Ti domače proizvodnje, ne masovno izdelani brandi. Kot bi jedel zelo nemastne in nesladkane piškote.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

WarpedGone ::

Preber še enkrat - kaj pes/mačka rada je nima s kvaliteto hkrane skorajda nič skupnega razen v ekstremu slabega. Poleg tega, da če ne mara jest od kvalitete ne bo mela ničesar, jasno.
Glede slanosti - če ti nisi zasledil soli, še ne pomeni, da je ni preveč.
Mi nasploh jemo preveč slano hrano in smo zato manj občutljivi na slanost. Poleg tega pa tehtamo ~10 krat več kot žival in bi bila že 10x manjša količina soli v hrani za njih cca enak problem kot za nas, pa je še večji zaradi razlik v presnovi.

Konec koncev se bo na koncu pokazal lakmusov test: kolk let bo žival dočakala in kakšne bolezni se bojo že prej pojavile. Nikoli niso posledica nesreče, vedno imajo vzrok, prepogosto v hrani.
Zbogom in hvala za vse ribe

RejZoR ::

Mogoče ti poješ preveč soli in si neobčutljiv, pri nas tega problema nimamo, ker vse raje sploh ne solimo kot pa da bi reku, da je premalo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

WarpedGone ::

Kolk js solim svojo hkrano je povsem druga zgodba in v ničemer ne spremeni napisanega - kolk slana se je teb zdela pasja hrana.
Zbogom in hvala za vse ribe

lenova810 ::

Dobra hrana je tudi Bosch, ki sem jo sedaj nabavila, čist poceni v MB, v eni trgovini, mislim da je ZOO DINGO. Bosch Adult Maxi 15kg = 29,90€. :D

Pa imajo še neko drugo dobro hrano, ki je menda bolj kakovostna od Boscha.

PrihajaNodi ::

Kupujem tudi sam od Bosha. To hrano drži ogromno veterinarjev. In da, je kvalitetna.

Najbolj kvalitetna hrana pa je Go od Petcurean ki je po vseh standardih in ocenah boljša od Hilsa, Eukanube in ostale bolj skomercializirane hrane.

negot ::



še kvalitetnejša, :)

Okapi ::

Mazuri. Delajo profi hrano za vse vrste eksotičnih živali v živalskih vrtovih. Če je dobra za ogrožene vrste volkov, je dobra tudi za pse. Cena je pa menda tudi okoli 30 evrov za 15 kg, samo pri nas ne vem, če se sploh dobi.

PrihajaNodi ::

Moj je mel po tej Acani drisko:) Je pa baje tudi v najvišjem rangu.

Točno tole sem vzel pa ni bila ok.
http://www.zoohit.si/shop/psi/suha_pasj...

Sicer pa niti ni tako draga 26kil za 100€.

negot ::

na hrano pač vsak pes reagira drugače, zato je pomeben postopen prehod in pa prava količina, driska se rada pojavi ob preveliki količini hrane, kvalitetne hrane rabiš dajat občutno manj, lp :)

borisk ::

sploh če pes leži cel dan na sedežni pod klimo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: borisk ()

PrihajaNodi ::

negot je izjavil:

na hrano pač vsak pes reagira drugače, zato je pomeben postopen prehod in pa prava količina, driska se rada pojavi ob preveliki količini hrane, kvalitetne hrane rabiš dajat občutno manj, lp :)



Hvala ker si mi podal to informacija.

Kakorkoli, ne glede na vse je imel in bi imel samo in samo po Acani drisko. Pa sem zamenjal že kar nekaj hrane. Sedaj ostajam pri Bosch-u.

smrk ::

WarpedOne se čist strinjam s tabo glede tega da je whiskas slaba hrana samo nekaj pa moram povedat jaz sem se enkrat pogovarjala z mojo sosedo o tem katero hrano daje mački in ji skos daje whiskas odkar jo ima muca je stara 15 let in ni imela do zdaj nobenih težav z zdravjem......

drugače pa me zanima glede te hoferjeve hrane če mi kdo ve povedat koliko % (g) je v shah hrani ker drugače nič ne piše kolikor jaz vem...


Lp

Pithlit ::

Analytische Bestandteile

Sorten mit Häppchen (Truthahn/Kaninchen und Geflügel/Ente)

Rohprotein 9,5%
Rohfett 5,5%
Rohasche 2,5%
Rohfaser 0,1%
Feuchtigkeit 81,5%
Sorten aus Pate (Lachs/Forelle, Rind/Huhn und Wild/Leber)

Rohprotein 10,2%
Rohfett 6%
Rohasche 2%
Rohfaser 0,2%
Feuchtigkeit 80%


A to rabiš?

Še to:

Zusammensetzung (am Beispiel einer Dose Truthahn und Kaninchen)
Fleisch und tierische Nebenerzeugnisse (58%, davon u.A. 4% Truthahn, 4% Kaninchen)
Mineralstoffe
Öle und Fette (0,2%)
Der Fleischanteil der Sorten schwankt zwischen 52% (Lachs und Forelle) bis 60% (Rind/Huhn und Wild/Leber). Die geschmackgebenden Komponenten sind bei allen Sorten einheitlich 4%, auch der Anteil an Ölen und Fetten ist gleich.
Life is as complicated as we make it...

smrk ::

za soli nič ne piše pa še to je večina vlage :D moram povedat sosedi

Pithlit ::

Jah sej da je večina vlage je logično... grem pa do hoferja danes tko da, če se spomnim, bom pogledala.
Life is as complicated as we make it...

smrk ::

ja večina pravi da je to zelo slabo da ima toliko vlage

Pithlit ::

Ja no... če hočeš suho vzameš brikete. V konzervah je pač dosti vlage. Še več jo je pa v unih malih dozicah (pašteta varianta).

Za sol pa nikjer nič ne piše.
Life is as complicated as we make it...

NejcSSD ::

pasja hrana - kje kupujete?

Hofer - Rufus

Če gre kaj verjeti:
Rufus briketi za pse, 10 kg, so na testu avstrijske potrošniške revije Konsument prejeli oceno zelo dobro.
Na testu je bilo preverjenih 25 vrst briketov za pse različnih cenovnih razredov in proizvajalcev.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

Pithlit ::

Na našem domačem testu so Briketi Rufus dobili nezadostno. Naš tester jih niti povohat noče. Za Hoferjevo 'mokro' hrano Romeo (še posebej uno z lila pokrovčkom - koščki 'mesa' s testeninami v omaki) pa pravi da je slastna.

Tako naš tester sedaj z veseljem pozoba Bosch-eve brikete... enkrat tedensko pa dobi eno Romeo kantico. Trenutno pravi da je življenje lepo.

Ja, Bosch so mal dražji (okol 2.5eur kila)... so pa, kar se našega testerja tiče, vredni tega dnara.
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

Pes, ki bi umrl od lakote, ker mu neka pasja hrana ni všeč, se še ni skotil.

O.

s6c-gEL ::

NejcSSD
Daš link testa ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: s6c-gEL ()

NejcSSD ::

s6c-gEL je izjavil:

NejcSSD
Daš link testa ?

Tole je vse kar sem našel.
http://www.konsument.at/cs/Satellite?pa...

Konsument AT je naredu to "raziskavo"
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb 3200Mhz CL16, 2x 1TB NVME, MSI 1070Ti

s6c-gEL ::

Test je plačljiv, prilepi screenshot rezultatov.

krneki0001 ::

Okapi je izjavil:

Pes, ki bi umrl od lakote, ker mu neka pasja hrana ni všeč, se še ni skotil.

O.


umrl od lakote ne, bo pa stradal in ne jedel. Nekateri haskiji so zelo izbirčni glede hrane in pri nas samček tudi cel teden ne bo jedel, če mu hrana ne paše. Recimo briketi ali konzerve so katastrofa. Noče jest, je rajš cel teden brez hrane, potem bo pa raje kej ukradel, kot pa konzervo ali brikete pojedel. Sej prvi dan jih še poje, če mu pa naslednji dan daš enake, se jih pa ne bo pritaknil. Pa že tko mu lahko naložiš goro hrane in poje samo toliko kot rabi, ostalo pa pusti. Tako da mu dajemo potem vsak dan različno hrano. Pravo nasprotje je pa samička, ki pa bo vse "pospravila", karkoli bo dobila v skledo.

Je pa zanimivo, ko imamo kak piknik in mu ljudje hočejo dat kost al pa kos mesa, pa prvič mogoče še vzame, potem pa ne več in ga ljudje prov čudno gledajo, ker so navajeni da pes poje vse kar vidi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

umrl od lakote ne, bo pa stradal in ne jedel.
Nekaj časa, potem bi pa začel jesti. Kot rečeno, pes, ki bi umrl od lakote, ker ne bi hotel jesti neke pasje hrane, se IMHO še ni skotil.

O.

Alamar ::

NejcSSD je izjavil:

pasja hrana - kje kupujete?

Hofer - Rufus

Če gre kaj verjeti:
Rufus briketi za pse, 10 kg, so na testu avstrijske potrošniške revije Konsument prejeli oceno zelo dobro.
Na testu je bilo preverjenih 25 vrst briketov za pse različnih cenovnih razredov in proizvajalcev.
Od 25 vrst briketov, jih je kar 20 dobilo oznako "zelo dobro". Isto sranje, drugo pakovanje.:))

PrihajaNodi ::

Zakaj kupujete najnižjo kvaliteto. Za 30€ dobiš že zelo solidne zadeve. Če pa je tam med 6 ali 15 pa vseeno ali vzameš tisto za 6.

Pithlit ::

Okapi je izjavil:

Pes, ki bi umrl od lakote, ker mu neka pasja hrana ni všeč, se še ni skotil.

Zakaj psa forsirat z neko hrano ki je noče? A zato ker je poceni (pa je kar razlog za tako ceno, kar poglej si kaj je tam notri)?

Lej, Bosch (pa ga nikakor ne forsiram... kupujte kar vam paše - če imate kaj srca boste pa kupovali kar paše vašim psom) sploh ni drag. Pa ob branju deklaracije ne dvigujem obrvi. In še naši tamali očitno ful tekne. Win-win-win.

Šparat, pa naj stane kar hoče, je najslabše. Če pa ti svojega psa nimaš tolk rad da bi mu kupu nekaj kar dejansko z nekim užitkom poje... pol pa nisi vreden v tej debati sodelovat.
Life is as complicated as we make it...

Okapi ::

S pasjeljubci se pogovarjati o psih je itak izguba časa - vsa racionalnost jih zapusti, ko beseda nanese na pse. Še preberejo tisto, kar se jim zdi, da piše, ne tisto, kar zares piše.;((

Tarzan ::

Romeo brikete iz hoferja je. Vsakič, ko gre mimo sklede si vrže 4 brikete na tla zraven posode in jih enega za drugim pozoba. Drugih ne jebe pet posto. Enkrat je dobila neke ostudno drage iz nekih globokomorskih arktičnih rib - neka norveška hrana se mi zdi. V glavnem, tega ni zmogla spravit dol, pa če je cel mesec ne bi futral. Še ko sem zmešal z drugimi briketi je tiste majhne drage briketke puščala v posodi in imam filing da se je takrat naučila taktičnega sortiranja na tleh poleg posode.

Drugače pa na dan nalovi najmanj 5 voluharjev in vsakega požre s kožo, kostmi in glavo. Potem posmuka še kakih 30 gramov sveže ostre trave za prebavo in za večerjo pred spanjem še 4 brikete. :))

PS: Romeo spoladki sigurno vsebujejo drogo. Za te smrdljive palčke bi naredila vse. Zdaj je na dieti, ker je en čas nazaj že precej dobila na kilaži in dejansko postala lena (vsa akcija ki jo je bila sposobna je bil lov na voluharje :D).
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stroški psa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
779794 (7093) jype
»

Odpoved ledvic pri psu

Oddelek: Loža
4014922 (12228) mihec87
»

glas za psicka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1009049 (5952) SodVina
»

Hišni ljubljenčki (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
556503 (5836) BigWhale
»

Pasja dlaka

Oddelek: Loža
257592 (7089) Smorny

Več podobnih tem