» »

Hišni ljubljenčki

Hišni ljubljenčki

«
1
2

°X-bajtek° ::

Zanima me vse o mačkah. Imam 2 mačka. Torej, zanima me kje mora imeti svojo hiško (v kakšni bližini), kaj mora jesti (saj vem da brikete samo še kaj druga me zanima. No, to je vse kar me zanima.

Slowenc ::

In kje živiš? Si v mestu, na vasi, kakšno okolje bosta imela mačka?

Kaj mora jesti? Maček je vse kar diši po mesu, pije mleko, rad ima tudi vodo.
Skiny gate.

JamesBond ::

Ja, pa briketov kakih šparovih verjetno ne bo jedel. Morajo biti kaki bolj strupeni (dražji) da se jih dotakne. Vsaj večina mačkov. Najraje pa ma res vse kar diši po mesu.
Če si v hiši bo tak verjetno večino noči zunaj, neke posebne hiške sploh ne rabi, razen če hočeš, mu kupiš eno košarico, v kateri bo lahko kdaj spal, pa prevažaš ga lahko v njej (npr. k živinozdravniku).
Na čistočo pa se bo verjetno sam navadil, tak da mu samo daj nekam pesek, pa bo on sam hodil:D
Aha, pa priporočljivo ga je dati pregledati za gliste (ker jih verjetno ima).

°X-bajtek° ::

Slowenc moj maček živi na vasi.
Ima travnike, skratka cse kar hoče.

OldSkul ::

Meni moti to, da si ljudje kupijo mačka ali psa in ga majo skoz spuščenga.Pol ti pa serje in ščije po vrtu pa še kej.
Mačkov pa psov je že itak preveč.

Bob Rock ::

Ka pa naj, jih majo skoz na ketni, pa enrat na dan mal hrane pa vodo mu vrzit?:\

Slowenc ::

bajtek, če je pa tako potem bo verjetno spal zunaj, kje v kakšnji lukni.

kaj ne bi bilo dobro če bi si prebral kakšno knjigo o tem in kot je že Velikikit rekel, zakaj kupiš nekaj, če pa sploh ne veš kako se zadeva uporablje, v tvojem primeru kako se hrani.

Ne vem kakšna vas ste, ampak prepričan sem da je v vasi polno mačk, zato pejt lepo do kakšnega soseda, ki jih ima in ga povprašaj o mačjem življenju.

Mislm, človek z vasi, pa ne ve kako se mačka futra. lol>:D
Skiny gate.

balocom ::

Resen odgovor;
-dej ga kastrirat, sicer se bo pomladi tepu za muce, ter ne bo označevau svojega teritorija:D
- kupuj bulšo hrano, wiskas in kitkat OBVEZNO
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

Primoz78 ::

Mačkov pa psov je že itak preveč.

...a res? In kaj naj z njimi? Vse pobijemo?...cak a ni tudi ljudi prevec na svetu?...no saj zato pa poskrbimo ljudje sami ane :\

Lp Primoz C.

Primoz78 ::

Glede mack bi rad dodal...da so macke bolj samostojna bitja kot psi, zato tudi zelooo rade pohajajo (se posebi macki med "gonjenjem"), edina resitev je kastriranje...kjer se v vecini primerov (vecina ne pomeni vsih) pozna na mackovem obnasanju ter zunanjem izgledu. Doma nimam vec macka prav zaradi tega, ker je prevec okrog bil in se lahko "zahvalim" prijaznim sosedom, ki so mi ga zastrupili...skupaj z dvema psoma, od katerih je en na sreco prezivel. Toliko o mackah...ceprav, to ni odgovor na x-bajtekovo temo...sorry Denis :\

Lp Primoz C.

p.s. Tudij jaz sem doma na vasi in mam kar precej zivalc doma, tako da se nekaj tudi na to spoznam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Primoz78 ()

Keyser Soze ::

Jes true. Kastriraj hudiča. Ali pa steriliziraj. Pri nas imamo mačko in moram rečt, da bom začel streljat mačke po vasi, al pa psa zopet navadil na stare lovske nagone(Uf, kolk jih je poslal v mačja nebesa>:D ).

Hudič ima mlade in potem, ne bodi ga len, predno jo pelješ k veterinarju jo že drugi nategne. Mislim, da bo ravno pri naši hiši končala takšna radodajka, si pa ne bi mislil.:D

Drugače pa, ne kompliciraj z mačkami. Daj jim mleko in kruh pa še kaj mesenega in koščenega, pa še malo briketov sem pa tja (suhe hrane) za priboljšek. Vsakršno preseravanje s tistim viskasom in omakcami in prilogami, bla, bla, bla, je za tiste, ki imajo mačko za nikoliubranega partnerja, če veš kaj mislim. Si bo že sama kakšno miš ujela, ipd.

Žival je žival in to bi morali ljudje ločiti. Ne pa da jih nekaj počlovečujejo. Spadajo v naravo ne pa v bajto. Pol pa nekaj o mučenju nabijajo...

PersonaRudis ::

Moj maček rad lovi ptice. In jih tudi poje. Sinice, srake ipd. in enkrat celo fazanko. Pa tudi kako polkilogramsko podgano, sam tisto ne poje, pusti pred vrati. Ena druga mačka, ki je že v nebeseih, pa je enkrat enega zajca domovprivlekla. Kako kilo je mel njofra. >:D

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

Drugače pa mačke "na deželi" z lahkoto preživijo same. In v betonskih mestih prav tako. Razne 4-nožne živalce, pernata aviacija in nenazadnje razni hrošči, kobilice-hrustljava poslastica prenekatere mačke. Seveda pod pogojem, da ne gre za razvajeno dolgodlako muco, ki se ji ne ljubi iskat hrane. Ampak še tej mački se bo prebudil nagon, ko bo primerno lačna.
Če pa že skrbiš zanjo, pa to pomeni, da ji daš razne ostanke kosila/večerje (razen juhe in ribjih ostankov). Saj poje kaj ji paše, in pusti kar ji ne. Ostanki 3-članske družine so ponavadi čisto dovolj. Ni treba kuhat še posebej zanjo.
Razne konzerve, briketi, mačji piškoti... so lahko le kot dodatek, ne morejo pa biti osnovna prehrana.
Prav tako je treba zagotoviti svežo vodo (poleti menjaj vsaj 2x, bolje 3x na dan), saj jo mačke potrebujejo bolj kot mleko. Mleko je "sladica", ne morejo pa preživeti samo ob mleku, brez vode.

[Popravljeno ker se je nekaj delov nanašalo na izbrisane poste. - moderator]
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sketch ()

Stampl ::

jst sm mu ze 3 macke(3 zdej) pa ne rabs jim nobene hiske kupvat k mack bo sel spat tam kjer mu bo pasalu!!:D
sm mal reda pa moras tud nardit, da ti ne gre dlih na kavc si kremplje brust>:D
ce bo na vasije ze itaq vse resenu k bo skuz zuni la pa kuker ga navands pa paz spolmad k se mali kur***ji go**?o, to si veselice ponoc pa fajti:D
je pa itaq vse sm mu pa das lahk kake brikete pa konzerve da dobi vitamine pa to sraje(sm ne prevec k men je en umru:( :( inarkt ga je usaku k je bil predebev:D :D
lp

BigWhale ::

> Drugače pa mačke "na deželi" z lahkoto preživijo same. In v betonskih mestih
> prav tako.

In zalostno je, da je tako. Macek, ki je prepuscen samemu sebi ponavadi prezivi z brskanjem po smeteh in obcasnim lovljenjem pticev, sploh v betonskih mestih. Imeti macka, ki je prepuscen samemu sebi je precej neodgovorno.


> Razne konzerve, briketi, mačji piškoti... so lahko le kot dodatek, ne morejo
> pa biti osnovna prehrana.

Razne konzerve, briketi NISO dodatek in so polnovredna macja/pasja hrana, macka in/ali psa lahko s tem futras brez bojzani, da bi bilo kaj narobe.

Taka hrana vsebuje vse kar zival rabi za normalen razvoj in je praviloma bolj uravnotezena kot 'ostanki z mize'. Briketi so precej prirocni zato, ker jih kupis 15 kil in jih imas za nekaj casa. Ce jih imas pravilno shranjene, potem ostanejo uporabni mesec, dva, morda celo tri.

Dopolnilna hrana pa so razni piskoti in tako naprej. Odpravi se v bliznjo trgovino za zivali, ti bodo vse razlozili.

PS: Kar se pa tice mackov in lovljenja ptic in glodalcev. Cetudi bo macek dobro hranjen doma, bo vseeno lovil ptice in misi. Pa se domov jih bo prinesel. Ne glede na to, da so macki precej samostojni, se vedno smatrajo cloveka za glavnega v krdelu. Ulovljeno zival bodo prinesli domov pokazat, da se pohvalijo, ne zato ker bi stradali. Takrat treba macka pohvalit in mu dat kako nagrado, ne pa z metlo nad njim in ga pregnat iz hise. Macek je naredil dobro delo, ulovil je plen za krdelo, za to se ga ne sme kregat.

Keyser Soze ::

Da jaz vidim mačka ko ulovi ptiča ga ustrelim. Boli me džoli. Flobert pa puf v glavo. Še dobor, da je malo močnejši optik gor.:| To pa črtim. 100 na uro. Ker ponavadi vidim na vrtu kakšno mačko, ki pleza na drevo, kjer ima, mislim da lišček, že nekaj let gnezdo in vsako leto vsaj 2 mladiča.

Drugače pa. Ne mi z viskasom. Frikin pet loverji. Če ste takšni ljubitelji živali jim ne težit s tem, da so vam v zabavo ampak jih spustite v gozd, naravo in nikoli več ni treba kupit nobene živali.

To mi je pa počen folk. Oprosti. Ampak res. Ko bi bili vsaj tiho. Ampak ne. Vpijejo kako je treba lepo delat z živalmi jih negovat vozit k zdravniku, ipd. Jih valjat po svojih rokah in imet za nadomestek igrače. Pfej. Dvoličnost. Bi te jaz zaprl v eno lepo hiško, pa jajčka "odstranil" pa bodi lepa "muca" na lepi roza blazinici z viskas omakico. Saj ti je lepo. Kajneda?

To zgoraj velja za mestne ljudi, ki nimajo drugega dela, kot da namesto otroka "mavžajo" žival. Kako imaš lahko tam notri, v tisti betonski džungli, žival. Kje je tukaj kaj ljubečega do živali ne razumem? Mučenje, to ja. Ljubiteljstvo, to pa ne.

Tako da X-bajtek. Ne pretiravaj z mačko. Daj ji normalno hrano. Kot sem ti povedal. Dodatek si bo mačka nabrala sama. Sploh če si v vasi. Polnovredna prehrana leži in raste okoli vaše hiše. Na vasi seveda.

P.S.: BW, a ti mačka k psihologu voziš al kaj? Plen za krdelo? Meni se mačka zdi zelo samostojna žival, precej nevezana na človeka, kaj šele da bi ga smatrala za glavnega. Je pa res, da brez jajc ni več tako samostojna. Morda so pa mestne mačke takšne. Jih vsako jutro vidim, ko grem delat. Debele in lene.

Pa če zanima kakšnega pet loverja. Prve so na kotnikovi 8, nasproti pošte pri ledini. Drugo krdelo je pa na povšetovi, tam kjer je Salomonov oglasnik oz. nasproti policijske postaje.

Zgodovina sprememb…

MadMax ::

In zalostno je, da je tako. Macek, ki je prepuscen samemu sebi ponavadi prezivi z brskanjem po smeteh in obcasnim lovljenjem pticev, sploh v betonskih mestih. Imeti macka, ki je prepuscen samemu sebi je precej neodgovorno.


Se ti zdi, da je živo bitje "lastnina"?


Taka hrana vsebuje vse kar zival rabi za normalen razvoj in je praviloma bolj uravnotezena kot 'ostanki z mize'. Briketi so precej prirocni zato, ker jih kupis 15 kil in jih imas za nekaj casa. Ce jih imas pravilno shranjene, potem ostanejo uporabni mesec, dva, morda celo tri.


Ja potem pa probaj ti "polnovredno" živet ob konzervah in suhi hrani, pa vitaminih in mineralih v obliki kapsul in tablet.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

BigWhale ::

Soze, umiri se malo...

Najprej bi streljal macke potem pa zmerjas 'pet loverje'...

Spuscanje zivali v gozd? Felis silvestris domesticus je latinsko ime te macke... domesticus.. ves zakaj? Zato ker so jih kakih sedem tisoc let nazaj udomacili in 'zaprli' v hise.

Nihce ni omenjal Whiskasa ali raznih Pedigree produktov... To je skomercializirano sranje, ki ga prodajajo rajo... Tako kot Safcol... Ne govori o dvolicnosti, ce si je tudi sam poln. Res ne.

> Polnovredna prehrana leži in raste okoli vaše hiše.

Nastej jo! Da bo vedel, ce to res raste okrog njegove hise. Resno.

Macka, k psihologu? Ja seveda. Vsak dan trikrat. Resno, preberi si kaj o obnasanju zivali iz druzine Felidae, marsikaj te bo presenetilo. In 'nase' macke so se vedno macke.

Aja... Doma nimam nobene macke... Sem razmisljal o macki ampak bi jo Onyx precej rada preganjala, potem pa macka pleza po zavesah in tako naprej... :P

BigWhale ::

Aufbiks!

Madmax, pa kako ti beres moje poste? Oziroma kaj isces v njih?! Ves zakaj je toliko potepuskih mack in psov? Zaradi zabluzenih ljudi, otrok, ki bi radi imeli doma zivalco, skrbeli za njo ne bi, potem imajo malo mucko, ki zraste, postane nezanimiva in jo 'spustijo' na prostost, da ji bo lepse.

Pri psih ni nic boljse... Tukaj kjer zivim, se je nasel en pes, poln klopov, bolh, pohajkoval je ob eni precej prometni cesti... Ko sem malo povprasal naokrog so rekli, da je ze dva dni pri bencinski crpalki. Vzel sem ga domov. Zlati prinasalec z rodovnikom, s pomocjo drustva za zascito zivali sem uspel ugotoviti, da je bil preprodan pri enem 'svercerju' s hrvaske, neznanemu lastniku. Ko sem spraseval okrog cigav bi ta pes bil, sem v eni trgovini zvedel, da ni nic cudnega, da sem ga nasel, ker je vedno na cesti. Lastnik ga precejkrat niti ne pogresa. Po moji oceni je bil pes star cca tri do stiri leta. Z mojo psico se je razumel in ne bi mi bil problem obdrzat, ce se lastnik ne bi nasel. No, prikazal se je. Po kakem tednu pa pol. Prisla je lastnica, 15 letna deklica in njen oce. Pes je bil star stiri leta pa pol. Sedaj punca ocitno nima vec casa za psa.... ji druge stvari po glavi hodijo. Odgovornosti od nje ne mores pricakovati, lahko bi jo pa od starsev. Hecna scena, ko sta prisla po psa, je pes sedel ob meni, malo pomahljal z repom in ju gledal.

Jaz grem ven za pol ure, ko pridem nazaj, me moja psica poskace, kot da me 100 let ne bi bilo... Njima sem povedal, da naslednjic, ko najdem psa ne bom povedal, da ga imam. Ga bom obdrzal ali pa dal nekomu, ki bo bolj skrbel zanj. Ni mi bilo treba narediti tega... je psa prej avto povozil...

Ne, bitje NI lastnina ampak to ne pomeni, da mora biti prepusceno samemu sebi... Poglej Atene. Lep primer. Za cas olimpijskih iger so polovili po mestu, po jedru mesta 15.000 potepuskih psov! Zdaj bodo za njih sicer poskrbeli, jih sterilizirali in cepili, potem jih bodo pa, ja. Spustili nazaj tja, kjer so bili ujeti...


O hrani pa ne bi. Res ne. Psi dejansko radi jedo brikete. Vsaj moja psica... Sicer ne vseh ampak jih. To ne pomeni, da ne dobi nic drugega za jest. Pri zivali lahko precej kiksnes z hrano. Ah, zival je mesojeda, meso bomo futral... Ali pa ostanke z mize, potem pa ljudje psom dajejo krompir za jest in podobne stvari. Mesojede zivali pojedo precej rastlinja, ne direktno ampak posredno... Ko volk ujame zajca, skupaj z zajcem pozre vso tisto travo, ki jo je imel zajec v zelodcu.

Prehrana ni tako enostavna, z 'ostanki' lahko naredis vec traparij kot ce gres do veterinarja in kupis eno vreco briketov. Jasno lahko podobno zajebes situacijo, ce kupis take 'potrosniske' brikete v najboljsemu sosedu...


PS: Da ne pozabim tega, da vecina mesojedih zivali je surovo hrano in ne kuhane, ki pade z mize... :) BARF prehranjevanje je pa nekaj povsem drugega kot 'tisto z mize'...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Keyser Soze ::

Damn, kako sem vedel, da boš prišel na plano z Felis silvestris catus. A? Al pa domesticus. Saj je isto sranje.:D

Veš, jaz se ne razglašam za pet loverja in pač preferiram ptice pred mačkami. So bolj natur in ti dajo mir. In zato pravim. Če vidim takšno mačko in bi imel pri roki malokalibrsko bi to naredil. Saj če pogledaš v širšem apektu je vse skupaj en boj za preživetje.

Če pa so že domače, pa še ne pomeni, da jo je treba zapret v bajto in jo tam hirat celo življenje, da gleda skozi okno ali v TV. Degenerirana mačka. Seveda s pomočjo ljubiteljev živali, ki so rekli, da bodo pomagali ubogim mucam v kruti naravi. Kako so dobri:8) .

Mucifiks!! Zdaj boš pa rekel, da gredo v Afriko po sestavine za popolno prehrano mačke??? Al pa v Mordor morda???:)

Daj no. Saj si pametnejši kot pa da ti jaz razlagam o tem. Daj mi prosim povej katere snovi mačka močno potrebuje in ti povem kje v okolju se nahajajo. Šment, izgleda, da je naša mačka vsa boga. Bom šel do veterinarja, pa naj jo našopa z vitaminči in mineralčki, da se ne bo vsa polomila, ko skače okoli in z dreves, pa se ji kožuh tako sije.

Polnovredna prehrana. Aha. Ker ima korenček v sebi, kajneda. Pa morda še malo kolerabice in kakšno ribjo koščico namočeno v olje??

Damn. Marketing je pa res fajn stvar.

P.S.: Ti posodim svojo mačko, pa jo zapri v stanovanje, pa bomo videli koliko časa bo zdržala preden doživi živčni zlom. Ampak saj jo boš peljal k psihologu če se kaj takšnega zgodi?

U, U, U, ... sem šele sedaj prebral še drugi post. Pes. Ne samo enemu, že kar nekaj potepuškim psom sem našel drugega gospodarja. Eden je pri sosedi in je prav vesel, ko me vidi. Naslednjič ko bo spet kakšen pricapljal pred vhod in bo dobil en obrok hrane pri takšnem sovražniku živali kot sem jaz, te pa pokličem. Ti ga dam zastonj. Bom poskrbel, da bo čist in nahranjen - sicer ne z Eukanubo, ipd. - ampak bo vseeno sit in vesel.

Drugače pa ko ulovijo zajca... Ha, ha. ta je dobra. Se nahranijo še z travo. Verjetno si že videl jesti psa travo, kajneda. Vsaj jaz sem jo, pri mojem psu. Ker pač ve kaj mu paše. Pa ni nič narobe z njim. "revež" ni dobival premium futra, pa je vseeno preživel hudo bolezen(mislim da kugo - ne bi vedel, sem bil še premajhen) in tudi na stara leta je še poskočen z gibajočimi se sklepi.
BTW, poznam vsaj dva psa, ki ne marata briketov. Čudno, morda. Ali pa tudi ne.

Zgodovina sprememb…

BadB0y ::

BW
Da te se malo razocaram tistega zlatega prinasalca zgleda ni vec :( Vsaj zavidet ga ni vec kar je po eni strani dobro po drugi pa ne.


Jaz bi taksne lastnike psov/mack ko jih spustijo v "naravo" ali pa neznajo skrbet za zivali da jim te bezijo od doma najhujse kaznoval. 200, 300ksit min. Tak bi joh mogoce izocilo da se zivali nemorejo/nesmejo same gibat okoli.!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BadB0y ()

Keyser Soze ::

Živali se morejo/oz. smejo gibat prosto naokoli. To upam da ti je jasno. Drugače pa še sebe daj na povodec, pa bomo videli kako zadovljen boš

Jaz bi prepovedal vzrejo živali za prodajo ter "igračkanje" z njimi. Pozaprl pet shope, vsakega, ki bi pa hotel met doma žival za igračkanje, ipd. pa zaprl v pesjak za en mesec.

Ampak če še trgovine z ljudmi ne moremo preprečit kako bomo šele samo uredili to z živalmi.

Binji ::

BW treh cistih nimas ti o mackah.

Macka ne more bit zaprta v stanovanju po nobenim pogojem. Razen ce je res ena tistih salonskih mack ki se mi po pravici ZELO smilijo. V macji naravi je da se klatijo okoli. Tudi ce imas psa zaprtega in ce je kolickaj vecje pasme (karkoli vecjega od civave) se mi zelo smili ce mora biti zaprt notri. Tudi ce ga 5x na dan peljes na sprehod. To je komaj pravo mucenje zivali. Da ne omenim kako sem ze slisal za primer ko so imeli sarplaninca (!!) 12 let v mestnem stanovanju! In zakaj bi bilo slabo ce macka sama ulovi kaj hrane zase? Macka je se vedno zival, pa naj bo udomacena ali pa ne.
Zgleda da si ti res predstavljas zival kot nekaj kar more lepo zgledat in bit stalno pri roki za meckanje.
Pa se vsaj misi nimas potem pri hisi kar nej bi bil tudi eden glavnih razlogov za posedovanje mack (ce nisi tak kot ti in si jo predstavljas, kot je nekdo ze rekel, kot nadomestek blazine).

Ravno tako ne mores stalno dajat zivali briketov. Ce ne verjames meni pojdi k veterinarju in ga vprasi. In ja..imamo doma psa (ze 2.) in tudi macke ze kakih 20 let. Najprimernejsa hrana za zival je meso (mesarji imajo zamrznjeno meso za zivali) in pa kaksna pasta skupej z malo olja, mogoce tudi nekaj zelenjave noter. Tudi cloveska hrana ni primerna ker je prevec pikantna.

Pa se to kar sem napisal sm spackal bolj na hitro ker gledam basket se zraven. Napisem morda se kaj kasneje.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Bob Rock ::

Hmmm, tisti psi, ko so pa cele dneve u pesjaku 2x2 metra al pa na ketni so pa vredu......sej so na podezelju :\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bob Rock ()

Binji ::

No jst sm sicr bl mislu da so vredu tisti psi ki imajo velik vrt...:\
Pri nas je recimo na terasi ki je cca 50 kvadratov, ponavadi pa je se spuscen na vrtu in hribu za hiso tko da mislm da mu ni hudga.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Binji ()

Blum ::

js imam mačke že odkar živim (večja vas) in jedo največ trgovinske hrane (konzerve, brikete, juhce...) pijejo mleko. jedo tudi ptiče in miši...
damo pa jih kastrirat pri 2eh mescih starosti, zato da se ne (mošksi spol) pari okoli (drgač mamo sam fantke :> ) in da je vsak dan doma, da je čist, in ne opraskan. pa tut ne serje in ščije okoli. tak da zdaj je prava lenčuga že ratu :D

lp :)

ps, sicer si pa v kako knjigo poglej ali pa se pozanimaj v kaki živalski trgovini ;) čao

PersonaRudis ::

Keyser Soze: nisi dober:( To ni lepo. Puško pa raje odnesi na policijsko postajo. Za lastno in splošno varnost.

Keyser Soze ::

>:D

Jes, ti mi daš pa 100 jurjev za novo. Daj ne bluzit prosim. Dobrota je sirota. To bi že lahko vedel. In če ljudje branijo mačke, zakaj jaz ne bi branil ptičev. In če ne drugače pa na tak način. Saj nima kaj delat na mojem vrtu ta golazen mačja. Našo pa pač nadziram, da si ne obrusi kje krempljev kjer ni treba.

P.S.: Nikoli nisem rekel, da sem dober niti, da sem kakšen samaritanec. Kvečjemu obratno.

pingec ::

-slišal sem da mleko NI zdravo za mačke pa tudi da ima whiskas notri take stvari ki mačka privabljajo zaradi vonja in ne kvalitete

-Po mojih izkušnjah mačka je to, kar se navadi jest: Mamo na vasi mačko ki jo od nekdaj hranimo z najcenejšimi konzervami -špar, mercator, miglior gatto,.. vse poje.
Imamo pa v mestu mačko ki se je takoj navadila na whiskas vrečke in je postala zelo izbirčna, je samo določene whiskasove vrečke (ne konzerve) ter neke druge konzerve vse drugo niti povoha ne.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

BadB0y ::

Keyser Soze

Da se nesmejo prosto gibat okoli sem mislil "klatit po ulicah" to upam da ti je jasno! Noben ni rekel da morajo bit na ketni ker takega lastnika bi tudi jaz obesil na ketno!
Ce pa ti mislis da se lahko gibajo zivali po cesti v spremstvu lastnika brez povodca pa si debil! Predstavljaj si da bi vsi okoli hodli z kaksnimi borbenimi psi noben se nebi lepo pocutil ko bi sel mimo kaksne marcine pa bi ti pokazala zobe. Je pa tudi res da je pes lahko na povodcu bol agresiven kot brez njega ker mu je omejen prostor in tudi lahko se zgodi da te bo prej napadel. Primer ko je bil pred leti ko je en mulo stopil na rep psu ki je bil na povodcu in ga je ta napadel. Ker naceloma se normalno vzgojen pes umakne. Psi so bolj pametni kot si mislis. In zaradi ravno taksnih lastnikov ko se njihovi psi kladijo okoli so lahko drugi psi agresivni. X-krat se je ze zgodilo da ti pas napade po moznosti v mladosti kak potepuski pes. Tak pes si bo to zapomnil do konc zivljenja in je 80% da bo ko bo odrastel agresiven do ostalih psov ravno zaradi izkosnje iz mladosti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BadB0y ()

BadB0y ::

Binji
Glede briketov se s tabo nena strinjam. Briketi vsebujejo cisto vse snovi ki jih potrebuje zival. Mas brikete za vsako pasmo poseebaj(ce govorimo o psih) loceni so po kliazi psov prav tako pa velikosti. Ce pa hoces hranit z naravno hrano npr neko veliko pasmo doge al pa nevem rottweiler zaradni njegove teze pa ni priporocljivo ker pes dobi premalo kalcija in zato imajo probleme z kolki. A je pol bolse da psa filas se zraven z tabletami??

PersonaRudis ::

Kdor mačke ubija je izpirjenec!

PersonaRudis ::

KS: Si fizično šibak da se moraš izživljati nad malimi živalmi? Nimaš punce? Nekaj je hudo narobe s tabo. V vojni ti nebi bilo teško ubit človeka. Ziher. Matr s eni psihiči.:\

pingec ::

:D loool :D


sicer pa se strinjam da ni prav da se na mačke spravlaš
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Blum ::

jah... tut taki so ane :) nimajo druzga početja, ali pa so jih igrce ubile...

MadMax ::

gonzi:
Morda boš nekoč imel hišo, vrt, avto...
Ko boš imel vse okoli hiše poscano, posrano, vključno s solato na vrtu, pa avto ves spraskan, pa rože prevrnjene, po možnosti ravno iz balkona direkt na avto... da ne naštevam naprej...
Takrat pomisli, ali bi res mačka, ki ti vse to dela, vzel v naročje, ga pobožal in ga nahranil.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Blum ::

pa čaki malo, sej ne bo doma imel gorile!

PersonaRudis ::

Imam 6 mačk. Pa ni tega. Hm. Pa mamo hišo, vrt in avto. Aja, pa garažo tudi. :)

pingec ::

Ja mi smo mel vcasih dost drekov na vrtu pa mačjih stopinj po avtu sam smo pač mačko primli pa jo mal zabrisali po enem tednu preganjanja je ni bilo več na naš vrt.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

Blum ::

ja zdej pa odvisno kaka je mačka... večina je kar solidnih. sicer se pa da mucka kastrirat in je tako dobesedno "neuporaben" na tem področju, tako da tudi teh nagonov več ni.

pingec ::

Ma dej raj nimaš mačka kot da ga kastriraš! Mački so pol čist drugi, sploh niso napadalni in postanejo depresivne. Kastrirane mačke so zelo nesrečne po mnenju mnogih specialistov.
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.

PersonaRudis ::

Moj maček je star 1 leto in je zelo igriv. Ni pa nežen. Grize in praska do krvi. Ima pa jajca.

Blum ::

naš maček je star dobrih 6 let, močan ko prasica ampak nebo ugriznil do krvi tiste roke ki ga hrani! nima jajc. in je srečen muc.

Keyser Soze ::

Če ima še kdo kakšne podobne izraze kot so izprijenec, debil, ipd., naj gre na ZS.
Pričakujem pa odgovore tistih, ki so že začeli s temi izrazi.

Brez skrbi. Tudi psa, ki se klati v gozdu in po okliških tavnikih in dela pizd.... bi ustrelil. Če ne jaz pa kakšen drug - lovec morda.

Ko boš videl kaj zna narediti takšna žival, ki jo "ljubitelji" spustijo v gozd, ko pridejo na deželo se boš malo zamislil.

Ko boš pa ti spravil nazaj na noge in v divjino dve srni, raco, par ptic, pa morda sem še kaj pozabil se pa oglašaj. Do takrat pa delaj osnovno šolo(kar je edini primeren nivo, ki mi pride na pamet) in ne uči ljudi, ki imajo že nekaj izkušenj iz realnega življenja in ne interneta.

Zdej bodo pa eni neizkušeni smrkavci meni nekaj pridigali.

Zgodovina sprememb…

username ::

Kdor mačke ubija je izpirjenec!
Kaj pa je to izPIRjenec? Nekdo, ki je prišel IZ PIRA?... :D

Ko boš imel vse okoli hiše poscano, posrano, vključno s solato na vrtu, pa avto ves spraskan, pa rože prevrnjene, po možnosti ravno iz balkona direkt na avto... da ne naštevam naprej...
Oh, glede tega znajo biti mački res nadležni!

Ptiči pa še bolj! Na vrtu imamo črni ribez in kosmuljo, in ptiči pridejo to poleti množično žret. Ne bi bilo panike, če bi samo žrli, ampak potem še serjejo po vrtu, stolih, obešenem perilu. In ker so prej žrli ribez itd, imajo iztrebke intenzivno vijolične barve, tako da res dobro zasvinjajo zadeve. Bi bil prav hvaležen kakemu mačku, če bi se mu dalo ene par teh ptičjih hudičev ulovit! (saj je nekaj svobodnih mačetin v bližini, ampak so glede lova bolj zaležane sorte)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

Keyser Soze ::

Izpirjenc je pa mogoče mišljeno "iz pirja"(pa dalensku pavejdan). Ja, je logično, glede na to, da sem bolj na strani ptic, pa je mislil, da sem iz pernatih lobijev.:D Čeprav mu s tem pripisujem preveliko inteligenco.

Probaj s kakšnim strašilom. Čeprav so tudi ptiči že tako pametni, da se ne bojijo več teh zadev. Se pa bojijo sokolov, ipd... Al pa psa zdresiraj, da bo lajal na ptiče in se podil pod ribezom.:D

BigWhale ::

Soze,

Hm, se vedno nisi povedal kaj je najbolj primerna hrana za macke...

> Živali se morejo/oz. smejo gibat prosto naokoli. To
> upam da ti je jasno. Drugače pa še sebe daj na
> povodec, pa bomo videli kako zadovljen boš

Hm, definiraj prosto gibanje naokoli. Torej, nabavis psa in podres ograjo okrog hise, da se lahko pes goni naokrog? Isto macke.... Po vaseh, po mestih, povsod?
Hecno je edino to, da po vaseh vidis najvec psov zaprtih v pesjakih ali pa na 3m dolgih ketnah.

Ce je vse skupaj boj za prezivetje, potem pusti ptice na miru, ce so pametni bodo ze preziveli... Znajo sami zase poskrbeti, ce pa ne, bodo pa izumrli.

> Ko boš videl kaj zna narediti takšna žival, ki jo
> "ljubitelji" spustijo v gozd, ko pridejo na deželo
> se boš malo zamislil.

Po eni strani se morajo zivali prosto gibati naokrog, zdaj je pa narobe, ce nekdo kako zival izpusti? (Ja vem, kaj bi rad povedal, ne trati energije...) Povej v bistvu kako bi se moralo ravnati z zivalmi. Od zacetka pa do konca. Ker so tvoji posti malo konfuzni...


Binji,
> Pa se to kar sem napisal sm spackal bolj na hitro
> ker gledam basket se zraven. Napisem morda se kaj
> kasneje.

Pa tudi moj post si najbrz samo na pol prebral ali ne? No, preberi ga se enkrat... Se posebaj tisti del o BARF prehranjevanju in o tem, da ne futram samo z briketi... :)

Keyser Soze ::

Niti ne BW. Niso konfuzni. Zate morda, ampak z kančkom zdrave pameti, ti je jasno kaj hočem povedat.

Glede hrane si dobil odgovor. Tako da si ga preberi. Upam da ni prekonfuzen zate.JE pa čudo, da so živali preživele "par" milijonov let brez viskasa in eukanube. Morda je pa kakšen čudodelec kaj počaral, pa so preživele. Saj vem črna magija, al bela. Ne vem bom vprašal pa se pozanimal kdo je ta dobra duša.:\ Barf, Barf...

Glede gibanja živali sem govoril glede takšnih kot si ti, ki bi ubogo "v naravi hudo trpečo" živalco zaprli v stanovanje in jo tam "razvajali", da ji bo hudo lepo v tem domačem "alkatrazu".:\ Pet lover, ne? Mah, sej nič ne rečem. Beton in asfalt je very natural habitat za živali. To se popolnoma strinjam.:)

Glede zapiranja. Res. Naš pes je zaprt v pesjaku(kar je bolj humano kot veriga), seveda, če je za to konkreten razlog. Drugače pa je večino dneva izpuščen in ne preganja drugih živali. Razen mačk.>:D Pridn kuža. (ampak sem ga tudi tega skoraj v celoti odvadil )

Žival se mora gibati, v živali primernem okolju, ne sme pa se gibati brez nadzora, če je to "domača" žival. Ker vse prevečkrat vidim vikendaše z svojimi cucki, ko ti veselo letajo po gozdu in podijo razne mladiče. Zapiranje v stanovanja je neprimerno. Živali so živele in bi morale živeti na prostem. Seveda je največkrat problem to, da ljudje svojega ljubljenčka "počlovečijo" do najhujše možne meje in mu s tem delajo "medvedjo" uslugo. Pa da bo na toplem, pa da ga ne bo zeblo, pa da bo imel uravnoteženo prehrano, da ne bo imel zamašenih žil, pa ožuljenih "podplatov"... Give it a break. Sploh mi je to z domačimi živalmi čist mimo, pa čeprav jih imamo tudi mi doma. Ampak bolj zato, ker jih dobimo iz nezaželjenih rodov. Razen psa, ki je lovski in ga je fotr pač moral imet.:\

P.S.: Je malo težko pisat odgovore, ker imam čez glavo dela in sproti zgubim rdečo nit mojega odgovora. Pa sem pozabil... Boj za preživetje. Res, ne grem v gozd in streljam divje mačke, ko lovijo ptiče. Jih lovijo divje. Ampak ko pa vidim mačko vrste domesticus ko razdira ptičje gnezdo in vleče ven mladiče mi je pa žal to malo preveč. Bi te rad videl, ko bi z nasmehom na obrazu stal poleg mačke, ki vleče ptičje mladiče enega za drugega iz gnezda, se z njimi malo poigra ter jih na koncu pomori. Bi se ti razlezel nasmeh čez usta?:\ Ali si morda tudi ti "iz pirja"?:D

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

> Glede gibanja živali sem govoril glede takšnih kot
> si ti

Kot sem jaz? Kak pa sem jaz, povej mi, ker ocitno ne vem. Glede na to, da se ze spravljas name... Res me zanima. In kako ves kak sem jaz? Me poznas?

Ampak dovolj off-off-topic...

BARF ja, ves kaj je barf prehrana... Najbrz ne. Moje poste tudi na pol beres. Tukaj ti ne morem pomagati, zal ne.

In ne pretiravaj z trpecimi zivalcami... Kaj pa je v naravi trpeca zivalca? Veverica? In kdo jih resuje? Jaz sigurno ne... Ne trapaj o 'uravnotezeni' prehrani, ce vedno eno in isto gonis in nakladas o 'pet loverjih', pametnega pa bolj malo poves.

V vecini stvari se strinjam s tabo, tudi jaz nerad vidim, da ljudje zivali jemljejo za nadomestne otroke. Kar se pa tice zapiranja v stanovanje, moja psica je dosti casa zaprta v stanovanju ja ampak ji nic ne manjka. Srecna je... No ja, razen kadar ima navidezno brejost in je depresivna... ;> Pa ko se goni jo dam na kratek povodec in jo zlo na hitro ven vozim... Dovolj sta dva psa, ki kampirata pred blokom. :)

Kar se pa hrane tice pa govorim iz izkusenj ne kar tako na pamet... Videl sem ze veliko psov, ki so hranjeni tako 'z mize', potem pa serjejo razne driskaste drekce, ki jih, tudi pobrat ne mores ;> dlako pa imajo polno prhljaja... Moja psica je pretezno na briketih. Tudi z mize dobi dovolj stvari, pozre pa vse od mandarin, jabolk, oresckov in sniclov... Je pac pozeruh. Tudi vsaki briketi niso dobri, sploh kaksni za katere delajo reklame po TVju. Eukanuba je pa se kar ok ampak je ne mara prav prevec ;)

Njen drek je pa minimalisticen, ki, ce ga ne pospravis, razpade prej kot v enem tednu. Dlako ima pa taksno, da me vsi sprasujejo s cim jo futram... Pa ce ji dajem jajca in kaj jaz vem kaj se vse... :)

Niso vsi briketi slaba stvar, tako kot ni vsako hranjenje z mize slaba stvar.

BARF je pa Bones And Raw Food oz. Biologically Appropriate Raw Food...

Kuhana hrana pa vsekakor ni za zivali. V divjini je ponavadi same ne kuhajo... ;)

PersonaRudis ::

Zdej bodo pa eni neizkušeni smrkavci meni nekaj pridigali.
Nismo vsi otroci lovcev

Zate morda, ampak z kančkom zdrave pameti, ti je jasno kaj hočem povedat.
'Zdrave' lovske 'pameti'.

Živali so živele in bi morale živeti na prostem.
Da, ne pa da jih dresiraš doma za lovskega psa!

JE pa čudo, da so živali preživele "par" milijonov let brez viskasa in eukanube.
Vidiš, ob tem pa se še strinjava. Seveda, ker so mačke lovile male glodalce in ptiče in jih niso zakompleksirano-imbecilni snajperaši ubijali (in se ob tem zgledovali po avtoritetnem lovcu za koga je še sam smrkavc).

Saj se je videlo da imate doma avtoriteto-lovca. Od tam vsa ta vzgoja. Za take so mačke trening za pse. Saj nisi edini. Poznam par takih. Sicer pa pijejo tud na velko in pretepajo vse pri hiši. Kdo ti je prvič rekel da si smrkavec?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pasja hrana - kje kupujete? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18751562 (2076) Groot
»

Stroški psa (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
779961 (7260) jype
»

Nova mačka :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5511933 (9354) harmony
»

Kako začeti živeti z mačko? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5012570 (11477) Pithlit
»

Resen problem s psičkom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6812340 (10453) koyotee

Več podobnih tem