» »

Pasja dlaka

Pasja dlaka

groom ::

A je mogoče tu na forumu kak veterinar ali pa kdo ki bi vedel, s čim je treba hraniti psa da bo imel lepo dlako.

ČIP 008 ::

Če hočeš da bo tvoj štirinožni prijatelj imel lepo zdravo in svetlečo dlako mu med hrano daj enkrat ali največ dvakrat na teden po žlico belega jedilnega olja ali pa ubiješ sveže jajce in mu daš (med hrano)samo rumenjak,brez beljaka.Zraven solidne hrane mu privošči ali olje ali rumenjak in dlaka OK.LP

Caligula ::

Pa tace stran od Pedigree pal.

To mi je en biolog enkrat razlagu, da to pa se par takih je ziv strup. Da kemicno in drugace,.. skratka crap.

Pa probi ps dajat vglavnem beljakovine pa mascobe.

Na zalost je dons svet poln butastih lastnikov psov, k so obsedein z mascobami v svoji hrani in debili misljo, da pol psu tud koristi low fat,.. pa jim dajejo razne koruzne, psenicne... makaronaste svinjarije.

Ps pa ni narjen za ogljikove hidrate in se od tistga sam redi,..

Skratka mesno prehrano pa vmes kdaj minimalno kake zelene, neskrobnate zelenjave,.. kake ribe, .. pa nasploh glej pr hrani, da nima kao kake piramide gor, pa da pise, da ma vec kokr minimalno ogljikovih hidratov.

BigWhale ::

Eukanuba.

PS: Nice nickname :P

Gaby ::

Zelo zelo zelo se pozna pri kvaliteti briketov. Priporocam Eucanubo ali Hills brikete. Mene vsi sprasujejo s cim hranim psa, da se tako lepo sveti. Pa sem jo kopala ene pol leta nazaj nazadnje.. :))

SkIDiver ::

Ne boste vrjel. Mamo od sred poletja naprej psa, ki poje vse kar dobi. Ampak resnično vse. Tud kislo zelje poje, če mu ga dam. Pa ne da je lačen al pa sestradan. Je vsejed. Sam kruh mu gre enako kot kos mesa.

Glede dlake pa res pomaga jajce. Naša dva dobivata zraven dost olja. Vsake tolko pa vsak po eno stepeno jajce z 3,5 mlekom. Ko da sta lakirana se lesketa dlaka. Ravno tako mačka. Bajde pa da za psa ni zdrav krompir. Kolk je kj res na tem zdej? Krompir ma dost OH(ogljikovih hidratov).

Gaby ::

Nasa psica tudi ne je samo briketov, ampak poje tudi vso zelenjavo od kosila, razne minestre in podobno. Je tudi sadje in oreske.. Mogoce tudi to vpliva. Vsekakor nima neke enolicne prehrane..

BigWhale ::

skidiver, precej psov po kropirju bruha...

SkIDiver ::

Aja. No spet neki več čez krompir pri psih. Ampak zakaj sploh? Hehe. Sadje, zelenjava, bomboni, mentol bomboni za svež dah. To pr našmu pali. Sem mu dal fishermans frend mu je cel dan iz gobca dišalo po mentolu:D Včeri sem mu dal za oblizn velik lovorjev list iz golaža pa ni dojev, da je sam za obliznt. Ga je kr strgu iz rok pa celga požveču in pogovtnu. Nor ps kar se hrane tiče. Sploh ne morm vrjet. Tazga še ni blo pr hiš kar jz pomnem.

Najbolj pa me je impresioniral njegov sluh in pa hitrost učenja. Star je dobrih 7 mescov pa se ga kr da učit. Ma tud voljo. Edino kar mi ni jasno je pa ena stvar. Če ga peljem na povodcu na sprehod se boji avtomobilov. Ko gre avto mim hiti skrivat rit. Mislm, da jih je enkrat dobil po tazadni, ko je letu za modelom, ki raznaša časopis. Ni blo hujšega samo si je pa zgleda zapomnu in zdej se boji vsakega avta. Ma kdo kak nasvet kaj lahko nardim pr tem al bo minilo samo od sebe?

Caligula ::

So psi k so face pa pozrejo vse za kar vidjo, da jejo druzinski clani.

Sam NE psom dajat krompirja, kruha, cukrastih zadev pa nasploh nicesar z veliko ogljikovimi hidrati.
Njihov pankreas ni narjen za izlocanje tok inzulina, ker pac niso mel v naravi nikol velik OHjev v hrani.

Ps lahk rata napol diabetik pa zredijo se tud hitr od tega pa prevec inzulina skoduje tud pocem,..

Skratka ps je mesojeda zival, clovk je vsejeda zivala.
Pa se clovk ni narjen za take simpl OHje in zato je dons tok diabetesa k so vsi nafilani s cukri,..

Ps je pa se 100krat bolj obcutljiv.

SkIDiver ::

Se prav čim manj OH-jev. Zmenjeno:)

Koci ::

Eukanuba in Royal Canin
Panta rei!!

cryptozaver ::

Svez ubito jajce in malo mleka ter kaksna zlicka olja! Svetil se bo kot novoletna jelka.

ali3n ::

samo jajce brez beljaka!! še darila nastaviš pod nega.. pa je :D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

rozica ::

ribe tudi vplivajo na lepšo dlako...
pa to da je pes zunaj... ko ga spomladi češeš, da gre ven topla zimska dlaka zgleda kot da ma novo dlako :)
pa velik božanja tud vpliva na lepšo dlako

cryptozaver ::

Ja bozanje vpliva dobro se na marsikaj... ;)

rhabdo ::

Ja, jaz sem veterinarski tehnik in po svojih izkušnjah in znanju ti lahko povem, da največ lahko narediš že z osnovno hrano! Torej je najbolje kupit kvalitetne brikete (eukanuba, hills, Royal canin) in verjetno se bo stanje takoj popravilo! Jajca... hmmm, mislim da ni takega efekta!:)) To je isto kot moker smrček pri psu, pa še nekaj takih... Pač govorice iz preteklosti! Če ste kaj za šalo bom eno napisal, ker je ravno na to temo!

Hčerka gleda mamico, ki peče pečenko. Vsakič, ko jo je pekla, pa je skrajni konec pečenke odrezala in ga dala peči v drugo posodo. Hčerka jo opazuje in vpraša: Mami, zakaj vedno odrežeš košček pečenke in ga daš peči v drugo posodo? Mama odgovori: tako je počela že moja mama!
Seveda, hčerka ne odneha in odide do babice! Babi, zakaj ti pečeš pečenko tako, da en košček odrežeš in ga daš peči drugam? Babica odgovori: Tako je počela že moja mama. Hčerka odbrzi do prababice (dokler je bila še živa) in jo vpraša: Zakaj ti pečeš pečenko tako, da ji en konec odrežeš in ga pečeš v drugi posodi? Prababica odgovori: To sem delal včasih, ko so bile še posode majhne in cela pečenka ni šla v posodo!:D :D :D

Skratka, bolj je pomembna kvalitetna hrana in seveda česanje dlake, nega, dober šampon in ne prepogosto kopanje, ker to spet ni v redu!

LP!

BigWhale ::

> pa velik božanja tud vpliva na lepšo dlako

JA! To je vse do neke mere! Pri muckah je to cist drgac, ce jih dost dolg bozas in se igras z njimi ratajo cist mokre, pa se ponavad dlaka pol mal skupaj sprime, sploh ce je mucka fejst kosmata...

.. je pa to od mucke, do mucke razlicno...

OrkAA ::

Nekak se mi zdi, da ma spermwhale ene druge mucke v mislih :> :8)

Caligula ::

:D

matias ::

Eukanuba in Royal Canin .... okay, res sta fajn, ampak tudi najdražji blagovni znamki!!! Marsikdo si te hrane ne more privoščit. Pa ne da zdej za sebe govorim, ampak če imaš velikega psa, ki poje 0,5 al pa celo 0,7 kg briketov na dan in to pomnožiš s celim letom in ceno Eukanube, dobiš številko, za katero bi si lahko kupil dober avto! :D
Raziskave so pokazale da je Pedigre Pal in še nekaj drugih čisto vredu in kvalitetna hrana z vsem, kar naši prijateljči potrebujejo.
He who thinks he knows, knows nothing.
He who knows, says nothing.

Smorny ::

Naš pes je po pedigreju dobil kot neke vrste prhljaj. Pa veterinarka je rekla, da se lahko od vsega sranja v pedigreju psu žleze zamašijo. V glavnem je foter v avstriji kupoval Hills ali Royal Canin, da smo pol davek nazaj dobili. Če imaš large breed oz. giant pasmo, pa lahko kar hitro prideš na boben. Naš pes dobi vsako jutro veliko skledo kuhanega riža ali makaronov z malo pasje hrane, poleg ma pa še skledo briketov, če je slučajno še lačen. Trenutno ima 36kg in še raste.>:D

btw: kako naj psa odvadim, da ga ne bodo jezili kotaleči se predmeti? Ker gume na biciklu in samokolnici tudi ne mislim vsaki mesec menjavati.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Smorny ::

za lepo kožo in dlako psi potrebujejo cink in biotin. sem prebral v knjižici od royal canina.
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/

Caligula ::

Bad Smorny! :|

matias ::

Glede gum vprašaj na mojpes.net ... ti bodo sigurno znal odgovorit.
He who thinks he knows, knows nothing.
He who knows, says nothing.

Smorny ::

thnx
Motiti se je človeško.
Ampak, če hočeš stvar totalno zajebati potrebuješ računalnik!
http://www.smorny.com/


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pasja hrana - kje kupujete? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18751473 (1987) Groot
»

Odpoved ledvic pri psu

Oddelek: Loža
4014987 (12293) mihec87
»

Ljubitelji mačk - nekaj vprašanj (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
18054314 (32282) Kamran
»

glas za psicka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1009095 (5998) SodVina

Več podobnih tem