» »

Tih itx sistem

Tih itx sistem

bosmla ::

Pozdravljeni
Sestavil bom (cim)tisji majhen racunalnik:
Maticna Intel h77 - predlog?
Procesor i5 3450 - ali kaj manj?
zraven bosta se en ali dva HDD-ja ter en SSD in slim DVD
vse bi naj hladil le en 120-140mm pocasen ventilator tako, da bi potreboval se pasiven napajalnik
Koliko W napajalnik potrebujem in kje v SLO nabavit taksni napajalnik?

zavajon ::

Šibkejšega napajalnika od tega omenjenega ti za ta sistem ne priporočam. Ta zmore 120W, proc pa ima TDP 77W, tako da ti ostane še 40W za ostale komponente. Večji problem boš imel s tem, da najdeš itx ohišje, kamor bi lahko vtaknil 120-140mm ventilator in 3 diske.

Boobiz ::

Tukaj počekiraj in vprašaj majstre.
http://slo-tech.com/forum/t436721/149
I'm drunk, what's your excuse?

trnvpeti ::

vzami saphire itx h61 maticno
namesto tdp 77w isci kaksno S ali T verzijo procesorja (35 ali 45W, to ti bo omejilo W navzgor), tako, da prides komot skozi z 75W napajalnikom (tako bos lazje nasel ohisje)

Janac ::

3450S

trnvpeti ::

pegasus ::

mac mini

bosmla ::

Nasel sem ohisje v katero izgleda lahko spravim (z modifikacijo) 3 diske in je ustrezno majno pod pokrov pa lahko dam tudi 140mm vent.

Sem nasel tudi 3450S "T" verzije pa ne - koliko sem prebral pa so "S" energetsko ucinkoviti imajo pa TDP 65W...

Ce bi uspel najti se pasiven napajalnik cca 150W bi bil presrecen - ta, ki pride z ohisjem je verjetno preglasen pa se prevec prostora zavzame - pa saj kdo v slo prodaja te male napajalnike z zunanjo "opeko"?

ne mac mini pa ne bi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bosmla ()

zavajon ::

Enaa prodaja 110W univerzalni napajalnik, sestavi.si pa 150W PicoPSU. To dvoje bi šlo skupaj, a ne vem, če je dovolj moči zate. Jaz bi se na tvojem mestu osredotočil na nakup iz tujine, glede na to, da kupuješ cel sistem, bo ceneje pa večja izbira je.

trnvpeti ::

Bo dovolj moci.
Zakaj isces ivy bridge S, ti ni dosti kaksen S ali T sandy?

bosmla ::

@zavajon kupujem na firmo... hvala za linke
@trnvpeti ivy bi vzel ker je pac novejsi (pa se receno mi je bilo, da je zaradi 0,022 bol hladen) sistem pa bo delal verjetno 10 let tako da...
Sem zagledal se eno zanimivo ohisje Chieftec FI-02BC

trnvpeti ::

med ivy in sandy ne bos obcutil nobene razlike(ne performance, ne poraba, ne temperatura), posebej ne pri S in T razlicici.
10let ti ne bo nikoli delal :)
itak to sam ves hehe

nic nisi povedal namen racunalnika.
vidim, da forsiras 4jedra, po drugi strani pa omejujes zgornjo moc?

zavajon ::

Če boš uporabil PicoPSU, pazi na število pinov konektorja. Večina je 20-pinskih, nekateri so 24-pinski, nekateri imajo tudi 12V 4-pin konektor. Npr. tale, a ga na sestavi.si nimajo na listi. Ker gre za isto firmo, bi ga morda lahko nabavili. Večina plošč ima danes 24-pinski priključek, treba je preveriti kompatibilnost z 20-pinskim napajalnikom. Pri nekaterih ploščah je obvezna uporaba 4-pinskega konektorja. Sicer obstajajo konverterji 20-pin -> 24-pin, pa tudi tisti 4-pin konektor se da priciniti, a je dodatno delo.

Nisi povedal, ali nameravaš uporabiti 3.5" ali 2.5" diske. Če misliš dati v ohišje 3 x 3.5" diske, bo težka, razen če boš nabavil kakšno NAS ohišje. Za 2.5" pa je tako, da 2 gresta v pristor za slimCD, če se le-temu odpoveš.

MajorM ::

bosmla je izjavil:

Nasel sem ohisje v katero izgleda lahko spravim (z modifikacijo) 3 diske in je ustrezno majno pod pokrov pa lahko dam tudi 140mm vent.


S tem ohišjem sem si jaz sestavil en HTPC. O treh 3.5" diskih lahko pozabiš! 3 x 2.5 bi mogoče šlo. Jaz sem vgrajeni napajlnik v tem ohišju modal tako da sem odstranil obstoječi ventilator in dodal svojega veliko tišjega. Poleg tega sem moral tudi na procesor dodati vent čeprav je tovarniško s pasivnim hladilnikom.
Na koncu je zadeva prišla ven praktično neslišna. Če nisi z ušesom na 30cm ne slišiš da deluje. Seveda sem za disk uporabil SSD.

bosmla ::

@trnvpeti kaj nima ivy tudi bolso grafiko v "S" modelih?
@zavajon hvala bom pazil
ce bo slo bom uporabil 2x 3.5" ter en SSD ce pe ne bodo pa vsi 2.5"
aha ja racunalnik bo multipratktik: sramba, ftp server, gor bosta se najmanj 2 virualna os-a, mora bit se uporaben kot rezerva za grafiko, p2p, video server, pa se kaj ga bo doletelo... ker pa bo na "nerodnem" mestu more bit ohisje majhno in prijetno na oko in seveda mora bit zelo tiho in delat.

@MajorM koliko je prostora od vrha hladilnika (ali pa od plosce) do pokrova? Jaz bi namrec na pokrov namesto velik ventilator.

trnvpeti ::

3450S ima HD 2500, za ostale sandy S in T pa poglej(verjetno imajo vsi hd2000)

zavajon ::

@MajorM
Ja, če je napajalnik "na knap", bo težka. Flex napajalniki so dimenzije 150 x 81.5 x 40.5 mm, torej slab cm nižji od 3.5". Sicer bi lahko namesto napajalnika vstavil 2 x 3.5" disk. A še vedno bi bilo vprašljivo hlajenje diskov, čeprav dandanes green izvedbe rabijo malo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus P8H77-I + picoPSU (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5910359 (9477) akulp
»

Poceni, hitra in tiha mini-ITX konfiguracija (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8614938 (11069) simongrega1
»

"Zunanji" napajalec za mini ITX

Oddelek: Strojna oprema
12965 (796) matobeli
»

Mini server (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6510542 (8592) Dr_M
»

Družinski server / HTPC za v dnevno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10612437 (9145) CoreySteel

Več podobnih tem