» »

Pomoč pri nakupu klime

Pomoč pri nakupu klime

zoolander ::

Pozdravljeni,

ker nisem preveč vešč s tehniko me zanima če mi lahko kdo pomaga najti / predlaga primerno invertersko klimo za 55m2 stanovanje - seveda za normalno ceno do ca. 500€.

Ali je bolje iti v tujino ponjo - kam?

Hvala za pomoč!

Okapi ::

Klimo se v večini primerov splača kupit pri nas, skupaj z montažo. Ker pride DDV 8,5%, če kupiš samo klimo, pa je DDV 20%.

O.

#000000 ::

No ja pol je nekje 500 evrov, ker montaža stane nekje 200-250 evrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

vinetu ::

Brezplačna montaža - montiraš sam http://www.zibro-shop.si/montazne-napra...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: vinetu ()

Janac ::

ja kako jo bos pa namontiral sam? lol?

#000000 ::

Vinetu. Jest sem kupu zibro klimo tako za samomontažo, ampak samomontaža pomeni da ima samo priklop cevi na posebno spojko in ni treba vakumirat klime, to je pa tud vse, še vedno rabiš vrtat luknjo v steno spelat odtok, montirat zunanjo enoto na nosilce ki jih seveda ni zraven, ko sešteješ ceno nosilcev, akse na katere prišravfaš nosilce zunanje enotem, ful drago lepilo ki ti akse drži v zidu da ti vse skup ne pade dol, kanal za cevi inštalacije, celo popodne ki sem ga zabil, te pride več kot da nekomu plačaš montažo, vsaj jest je ne grem več nikol sam montirat, ga ni dnarja.

erboy ::

No tudi jaz imam omenjeno klimo Zibro že tretje leto. Z montažo nisem imel praktično nobenih stroškov, ker sem zunanjo enoto postavil na balkon (imam srečo da imam na pravi strani balkon). Zvrtal sem samo par lukenj za pritrditev notranje enote in zvrtal-prebil malo večjo luknjo za cev skozi zunanjo steno. Malo popurpenal luknjo, postavil kanal na zunanji strani in pobelil, da se ne vidi in to je to.
Že v štartu moraš oceniti ali se splača ali ne. Meni se. Klima drugače dela vredu in opravlja svojo funkcijo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera klima (strani: 1 2 3 4127 128 129 130 )

Oddelek: Kaj kupiti
64641270871 (8423) Rašo
»

montaža klimatske naprave - kdo pozna koga, ki naredi poceni?

Oddelek: Loža
4013727 (10432) cekr
»

Lastna montaža klime v hiši

Oddelek: Loža
3847163 (17593) Magic1
»

Jajc od klime?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
214046 (3129) balocom

Več podobnih tem