» »

XP force external monitor

XP force external monitor

boogie_xlr ::

Zdravo.
Na laptopu sem razbil display, zato sem ga odklopil in odstranil. Laptop še vedno dela, zato ga priklopim na zunanji monitor.
Ko laptop zaženem, se lepo pokaže logotip in windows xp loader, vendar ko pride v login screen, gre monitor v sleep mode.
Isto se zgodi, če zaženem v safe mode. Pomaga edino, če izberem Enable VGA mode, vendar takoj ko hočem karkoli spremeniti, gre monitor nazaj v sleep mode.
Kako bi torej windows xp prepričal, da bi dajali output na eksterni monitor? Fn tipke iz neznanega razloga ne delujejo.

Laptop je Acer TravelMate 4060
OS Windows XP Pro

matonson ::

Ugasni računalnik, priklopi miško, tipkovnico, monitor. Prižgi računalnik ter zapri zaslon takoj, še preden pride v Windowse. Tako bi moral biti od laptopa monitor ugasnjen ter zunanji primaren.

No sem še enkrat prebral vidim, da si odstranil monitor. Jst bi ga dal nazaj ter naredil tisto kar sem napisal zgoraj. Bistvo je samo, da računalnik dojame, da je od laptopa monitor zaprt. Kako maš narejeno ne vem, ampak računalnik moraš prepričat v to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matonson ()

Laptop ima sicer stikalo na ohišju, ki zaznava, če je zaslon zaprt. Dobra ideja, bom poskusil in poročal.

pro stickman ::

ali se še pogovarjate?

Evo javljam, kako je šlo.
Stikalo sem imel ob zagonu pritisnjeno, vendar je takoj po zagonu šel laptop v standby, zato sem preko remote desktopa v power options izklopil to akcijo, vendar še vedno brez uspeha.
Sem pa zadevo rešil po enem čudnem postopku. Preko remote desktopa ni opcij od integrirane grafične, zato sem si pripravil teamviewer sejo in se prijavil na laptopu (s tem me je disconnectalo z remote desktopa) in se nato prijavil preko teamviewerja, in ugotovil, da vse skupaj kontrolira grafični driver od intela, ki pa ima nastavljeno, da je primarni zaslon od laptopa(ki ga pa v mojem primeru ni) in nima samodejne zaznave eksternega. V tem driverju sem potem samo nastavil da je primarni monitor eksterni in se je monitor takoj vklopil in že kaže desktop.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen internet na 1 monitorju (extended monitors)

Oddelek: Pomoč in nasveti
132119 (1742) Betelgeuse
»

Monitor ali računalnik ne deluje?!

Oddelek: Pomoč in nasveti
141986 (1779) Matej_K
»

Laptop brez slike na zaslonu

Oddelek: Zvok in slika
5793 (707) ttommy
»

XP->Vista izboljšave in popravki (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
766483 (3394) MrStein
»

osx zunanji monitor

Oddelek: Programska oprema
191248 (1061) Adrijan0

Več podobnih tem