Forum » Loža » Curek vode v lijaku
Curek vode v lijaku
kr1ženska ::
Ko sem si danes zjutraj umivala zobe sem opazila, da se curek vode iz pipe ne razprši na vse strani temveč na več čudovitih zvezd (zvezda v zvezdi). Usmerila sem curek na druge predele lijaka a je bil rezultat vedno isti.
Ali mogoče kdo ve zakaj dobi voda ob padcu v lijak tako obliko? Oziroma, ali dobi voda tako obliko samo v mojem lijaku zaradi oblike lijaka?
Ali mogoče kdo ve zakaj dobi voda ob padcu v lijak tako obliko? Oziroma, ali dobi voda tako obliko samo v mojem lijaku zaradi oblike lijaka?
innerspace ::
Preveri..
Koliko krakov imajo te zvezde, ali jih imajo vse enako?
Kaksno mrezico imas v cevi armature(pipe)?
Obstaja nekaj moznosti...da je curek sestavljen(zaradi mrezice) in se zato "razbije" v umivalniku v zvezdasto obliko...da imas na povrsini umivalnika plast vodnega kamna, ki zaradi neenakomernosti sloja vpliva na razprsitev curka(curkov).
Just thinking.
Koliko krakov imajo te zvezde, ali jih imajo vse enako?
Kaksno mrezico imas v cevi armature(pipe)?
Obstaja nekaj moznosti...da je curek sestavljen(zaradi mrezice) in se zato "razbije" v umivalniku v zvezdasto obliko...da imas na povrsini umivalnika plast vodnega kamna, ki zaradi neenakomernosti sloja vpliva na razprsitev curka(curkov).
Just thinking.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
jest10 ::
innerspace je izjavil:
Wonderful water:
http://www.newscientist.com/video/69249...
To bom ziher poskusil!
Voda?
Olje
innerspace ::
Voda?
Olje
Ej, cisto mozno!
Deluje precej viskozno a ne tako zelo, da bi izkljucil vodo*.
Problem je, da je bil zraven en video** z enakim pojavom, le v drugacni posodi, tam je bila eksplicitno omenjena voda. Privzel sem, da je tudi tule.
No, bom mogoce naslednji teden poskusil z vodo. Ce ne bo delovalo, pa se z oljem;)
*sicer je tezko pricakovat tako 'stabilne' curke pri vodi, a pri 60Hz bi lahko celo slo. V spodnjem videu je 'excitement' precej visji.
**Video:
http://www.newscientist.com/video/10323...
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
Keyser Soze ::
innerspace je izjavil:
Wonderful water:
http://www.newscientist.com/video/69249...
To bom ziher poskusil!
Voda?
Olje
50 cSt silicone oil
OM, F, G!
kr1ženska ::
Vodni kamen ni kriv, sem izključno zaradi tega naredila generalno čiščenje lijaka. Ne izključujem pa možnosti, da je za tole obliko kriva mrežica na pipi.
Hvala za odgovore
En filmček ki me je zelo impresioniral
S temlem smo se pa enkrat doma igrali. V živo zelo dobro izgleda
Hvala za odgovore
En filmček ki me je zelo impresioniral
S temlem smo se pa enkrat doma igrali. V živo zelo dobro izgleda
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako odmašiti cev v kopalnici (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34228 (1617) | zee |
» | Sanitus Elite pipa za umivalnik zelo slab pretokOddelek: Loža | 1996 (1307) | LeXani |
» | Pametni toaletni poklopač (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12837 (9157) | |
» | Pretok vode skozi vrtno cev (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 18909 (17477) | alese |
» | Gravity Probe B nam maha iz vesoljaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 2374 (2374) | darkolord |