» »

Sanitus Elite pipa za umivalnik zelo slab pretok

Sanitus Elite pipa za umivalnik zelo slab pretok

nokia6310 ::

Pozdravljeni, ne vem če se je že kdo srečal s podobno težavo vendar imam problem. V kopalnici v stanovanju v katerem trenutno živim sem si danes dal vgraditi/zamenjati pipo na umivalniku. Prej sem imel neko Armalovo majhno ampak pretok je bil tak da ko sem jo odprl do konca je voda skoraj da ne špricala čez rob umivalnika. Zdaj ko mi je vodovodar katerega so mi priporočali v Tapro trgovini kjer sem kupil pipo pipo zamenjal z Sanitusovo Elite (točne oznake ne vem) je pretok za četrt tistega kar je bilo prej na Armalovi pipi. Kako je to možno kaj bi lahko bilo narobe ali pa je tak pretok za to pipo normalen? Pipa je taka višja lepo izgleda, čeprav je nekoliko nesorazmerna z umivalnikom, ker je precej velika. Mi je pa všeč to, ker je višja. Monter mi je zaračunal 30 € za montažo brez računa zamenjal pa mi je tudi ventil na kotličku. Možni so trije scenariji.
1. Pipa je prilagojena sodobnim zahtevam po varčevanju okolja in je zaradi tega takšen pretok.
2. S pipo je nekaj narobe.
3. Možno, da bo potrebno zamenjati tudi kotne ventile na umivalniku čeprav ne vem kakšno vlogo naj bi igrali pri tem, saj je prejšnja pipa imela res ogromen pretok glede na sedajšnjega.
Odločal sem se med Hans grohe in izbral Sanitus ker je za polovico cenejša in tudi oblikovno nekoliko bolj privlačna. Razmišljal sem, da bi bila lahko težava v perlatorju čeprav v naslednji skundi sem razmišljal le zakaj, če je pipa nova? Kontaktiral sem uradnega serviseraj aza Sanitus in se dogovoril, da pridejo težavo drugi teden pogledat.

crniangeo ::

lahko, da je težava v tistem delu ventila, ko je moral vodo zapreti, če je želel pipo zamenjati.
V tem primeru lahko da je treba malce "porukat", da se sprosti voda :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Če ti je inštalater zamenjal pipo, je najprej zaprl kotne ventile pod umivalnikom. Preveri, če jih je tudi do konca odprl. Druga zadeva pa je dejansko perlator, kot si že sam posumil. Verjetno ga ni problem odviti in pogledati, če je kaj na mrežicah. Lahko, da je kaj ostalo po testiranju pipe v tovarni...

Lp

Jože

BorutK-73 ::

Očisti filter na koncu pipe.

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

Če je slučajno kaka svinjarija prišla v same ventile (ki imajo tudi vgrajene mrežice) in je zabilo mrežice od ventilov.

Poglej tudi, če so ventili dejansko odprti do konca. Da se ne vrtijo v prazno ali pa so zablokirali na neki poziciji.

In lahko bi poklical izvajalca, da se oglasi in preveri, saj je on montiral. Pa naj uredi, da bo ok.

Sumim tudi, da si dobil pri perlatorju mogoče tesnilo, ki ima manjšo luknjo, je kao za varčevanje. Rešitev je vgradnja navadnega trsnila.

Naslednja stvar, ki je teoretično možna je, da so cevi mnogo manjšega premera, kot so bile cevi prejšnje pipe. To bi bilo možno, vendar praktično to zagotovo ni.

nokia6310 ::

crniangeo: Kolikor vem je vodo zaprl na glavnem krogljičnem ventilu v omarici, ker mi je menjal tudi ventil za kotliček.
BorutK-73: Misliš perlator?
starfotr: Kolikor vem perlatorja ni nihče odvijal. Sama pipa je precej večja od prejšnje. Ampak vseeno mislim da bi morala voda teči bistveno bolje. Lahko pa res, da je pipa tako dizajnerana, ker sem že nekje videl podoben problem. Tak občutek je ko odprem vodo na tretino in potem do konca v bistvu skoraj ni razlike v curku. Ravno tako ni bistvene razlike če je voda na mrzli, topli ali mlačni vse je tam tam. Pri prejšnji če sem jo imel na sredini in do konca odprto je voda skoraj že tekla čez tak pritisk je bil. Drugače pa tuš ročke se tudi delajo z neko zaščito da se varčuje voda.

BorutK-73 ::

nokia - mislim na čisto zadnji filter/mrežico na koncu pipe, kjer voda priteče iz pipe. Sem že imel primere da ko sem zaprl ventil za vodo in zamenjal pipo da je takoj zabilo tisto mrežico z vodnim kamnom. Ko sem odvil mrežico, je voda stekla normalno.

Jure14 ::

nokia6310 je izjavil:

Prej sem imel neko Armalovo majhno ampak pretok je bil tak da ko sem jo odprl do konca je voda skoraj da ne špricala čez rob umivalnika.

PREJ di imel perlator zabasan z vodnim kamnom.
Zato ti je voda špricala samo skozi nekaj luknjic.
ZDAJ je pa perlator čist in voda teče skozi vse luknje.
Si skoraj upam stavit, da je zdaj PRETOK večji kot prej.

All ::

Ene pipe imajo dvostopenjsko odpiranje.
Poiskusi malo mocneje dvigniti rocico.

joze ::

Večina sodobnih pip ima manjši pretok zaradi varčevanja z vodo. Pogooglaj kje ima flow restrictor tvoja pipa in ga odstrani... Jaz sem si pomagal s tem posnetkom pri tušu..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: joze ()

nokia6310 ::

Pozdravljeni, sem že ugotovil. Ne boste verjeli točno to je bilo kar sem si mislil. Perlator je bilo treba zamenjat z navadnim in zdaj teče ko šus še preveč! žRes ne vem zakaj to delajo. Pa ko bi vsaj bil nek normalen pretok je pa tko kot bi mel priprte ventile.
Še eno vprašanje imam: Kupil sem profesionalni ključ ta ko ima osem nastavkov na vsaki strani po štiri za snemanje perlatorja. Ampak za kuhinjo pa predvidevam da rabim drugega? Ker nobeden od osmih nastavkov ne paše na kuhinjski nastavek. Pa tudi če bi je na drugi strani ključa drug nastavek in bi se zadel ob pipo ko bi obračal ključ.

LeXani ::

Na tušu sem imel slab pretok tople vode, hladna je bila ok. Vse ostale pipe v hiši so delovale ok. Seveda odvijem mrežico, in iz cevi so prileteli črni kosi gume, kot da bi bilo od kakega tesnila.? Sedaj voda teče normalno, na sistemu nisem ugotovil nepravilnosti, tlak je ok. Gre pa za 300l bojler sunsystem, priklopljen je na centralno peč, sistem je star dve leti. Topla voda ima tudi občasno neprijeten vonj, ki ga prej pred menjavo bojlerja ni imela. Kak vodovodar mogoče? hvala!
Čas prve prijave 04.11.2005


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Filtri za vodo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11721728 (10205) denabiker
»

Debelina "glavne" vodovodne cevi v hiši (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7921023 (8619) floyd1
»

Stenska kuhinjska pipa

Oddelek: Loža
114372 (1636) Machete
»

Pretok vode skozi vrtno cev (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5217179 (15747) alese
»

Kupil pokvarjeno pipo in to ugotovil šele po treh mesecij, je kaj možnosti za zamenja

Oddelek: Loža
143461 (2659) pershi

Več podobnih tem