» »

Sony Xperia P vs Nokia Lumia 710

Sony Xperia P vs Nokia Lumia 710

1
2
»

Formula 1 ::

Kar se cen tiče kaže kar vredu : http://www.gsmarena.com/sony_xperia_u_a...
Ali kdo ve kdaj pridejo prvi telefoni z WP8 ?

Zgodovina sprememb…

jmlina5 ::

SLO_Matej je izjavil:

MaTTe je izjavil:

Sploh pa, ne vem za vas ampak meni UI pri WP7 s tistimi kvadratki ni ravno posrečen. Se mi zdi preveč tovarniški, da bi mi sedel, ker se nenazadnje rad igram s telefonom in ga prilagodim svojim potrebam in preferencam :)

Praktično vse (aplikacije, stike iz People huba, glasbo, videe, radijske postaje iz Zuna, spletne strani iz IE-ja, dokumente iz Offica, elemente iz posamezne aplikacije, če je tako narejena ...), tudi iz drugih aplikacij se da pripeti na Start zaslon, tako da imaš tam kar rabiš. Se da to tudi pri Androidu?


ja se da. in to me pri sony-jih najbolj jezi ker že kr na začetku dajo vse kar je možno (pa tud če je kr neki). pa sej to misliš namizje (da ne bi mogoč govorila o drugi stvari)?

SLO_Matej ::

Ja, Start zaslon - namizje pri Androidu.

darkolord ::

Nisem si jaz zmislil, da za vzbunjanje občutka estetike potrebuješ simetrijo
no ja

glede palca ti ne verjamem razen, če je telefon narobe dimenzioniran
Nima veze, kako je dimenzioniran. Si že kdaj imel telefon s kapacitivnim touch screenom v roki?

Kam po tvoje umakneš palec pri scrollanju? Pa kako klikneš ikonco v spodnjem desnem kotu?

Lej, sem ti posnel:

Zgodovina sprememb…

MaTTe ::

SLO_Matej je izjavil:

Ja, Start zaslon - namizje pri Androidu.


Ti mogoče hočeš povedat, da na Androidu ne moreš vse skupaj na en zaslon stiščat (razen v mape), tako kot pri WP7 ko imaš en zaslon in endless vertical scroll ? Ker to res ne moreš naredit, imaš pa več zaslonov na katere postaviš aplikacije...
Me pa zanima še to, če lahko grupiraš na WP7 stvari skupaj v mapice?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: MaTTe ()

SLO_Matej ::

Ne. Samo povedal sem, da je pri WP7 Start zaslon v bistvu začetni, domači zaslon oz. kot namizje pri Androidu in da lahko na Start zaslon na WP7 pripneš skoraj karkoli.

Zakaj bi karkoli dajal v mape na WP7?

MaTTe ::

It was just a question -.-
Ker recimo Android ima možnost, da si napraviš mapo, jo poimenuješ npr. igre in imaš vse igre notri v tisti mapi na "namizju".

SLO_Matej ::

Zato imaš na WP7 hube. Npr. Games oz Xbox LIVE hub in so notri vse igre. Na Start lahko pripneš tile tega huba ali pa do posamezne igre v njem; in še več - nekatere igre omogočajo da na Start pripneš kar nek element iz igre (npr. posamezno orožje iz igre Guns).

Ni problema, kar vprašaj. :)

Morientes ::

Amm na mobisvetu so začeli oglaševat Sony Xperia Sola po zmerni ceni 299€.

Seveda ga nimajo še na zalogi, ker se pošiljanje v Evropo šele sredi Maja začne, tako tudi za Sony Xperia P model.

Formula 1 ::

Cena je dobra ampak sprememba načrta.Jaz ostanem na Nokiji do prihodnje pomladi in bom takrat razmišljal ali Android ali WP8.Bo pa oče kupoval nov telefon za tam okoli 120 v mobitelovi splošni akciji enkrat poleti tako da ko se malo pogovorim z njim morda odprem še en topic ali pa vprašam kar tukaj.

jmlina5 ::

pr mobitelu je cena xperie s 360 eu v splošni akciji ... so pa mi zatrdili da xperia p, u in sola še pridejo (sam verjetno pred junijem zagotovo ne) in mislmim da bo xperio p za okol 270 eu možno dobit, u in sola pa bosta po mojem zagotovo 210 eu (kot HTC evo 3D)

Morientes ::

Wow, je že na zalogi Xperia SOLA na mobisvetu, so pa hitri.

zez ::

lahko rečem da moja xperia s teče kar lepo in dela dobro. je pa res problem če si naštimaš na začetne zaslone widgete od sonyija, ker so zelo požrešni. mi je pa tut nokia super všeč z wp7. tut dizajn telefona, predvsem lumia 800. pa všeč mi je, da so vklučl zanimive barve in da telefon ne zgleda ceneno in kičasto čeprav so barviti :) . pa tut lumia 710 nima tko zgrešenga dizajna, vsaj v živo sm bil kr presenečen, kok bolš zgleda kot na slikah. edino tisti gumbi so mal čudni.

Morientes ::

Evo pa SONY XPERIA U black/pink je tut že na mobisvetu za sprejemljivo ceno 259€.


Nevem a bi si privoščil Xperio S, al čem majčken še počakat na Sony Xperia GX zaradi meni najlepše oblike, ARC.

Thunder wave ::

Zaenkrat še internacionalen model Xperie GX, ni bil predstavljen. Verjetno se boš kar nacakal, če ga želiš.

asm ::

Si že kdo lasti xperio p in lahko pove kako se odreže baterija?

clancy ::

Še jaz se pridružujem vprašanju predhodnika. Si že kdo lasti Xperio P? Kako se res obnese baterija in telefon nasplošno? Fotoaparat, ekran in kvaliteta govora so menda dobri. Ima kake večje minuse?

Tilk ::

Baterija je baje tako-tako, ne zahtevna uporaba okoli skoraj dva dni. In če mislš gor kšn custom rom rint, ne priporočam,ker baterija ne gre vn, v pirmeru da kej zašteka. Zaslon je po mojem mnenju bolj bogi v primerjavi z Super Amoled, samo to je osebna preferneca.

Je pa enih lepših telefonov trenutno na trgu =)
Tilk

GeForce ::

Tudi če ti zašteka, lahko narediš reset brez jemanja baterije ven, ampak s kombinacijo tipk (nevem napamet katere tipke, ampak se da). Glede zaslona pa je tako Amoled ima boljše črne odtenke, Bravia od Sonyja pa boljše beline.

clancy ::

Tilk je izjavil:

Baterija je baje tako-tako, ne zahtevna uporaba okoli skoraj dva dni. In če mislš gor kšn custom rom rint, ne priporočam,ker baterija ne gre vn, v pirmeru da kej zašteka. Zaslon je po mojem mnenju bolj bogi v primerjavi z Super Amoled, samo to je osebna preferneca.

Je pa enih lepših telefonov trenutno na trgu =)


Saj je S Amoled itak zakon, ampak kaj, ko ga praviloma imajo le dražji telefoni.
Mislim, da ima Xperia P za 279€ kolikor stane v Mobitelovi splošni akciji, dovolj dober ekran.
Costum romov pa ne mislim dajat gor.
Ne vem, če se za ta denar, pri Mobitelu dobi še kaj boljšega. Ali pač?

slo_inna ::

Pozdravljeni!
Tudi sama sem se odločala med Xperio in Nokio Lumia 710. Na koncu sem vzela Nokio. Z njim sem dokaj zadovoljna, vendar pa me motijo določene ''stvari''.
Pa bom kar tukaj vprašala: pri povezovanju in ustvarjaju računov(npr. facebook) se ti nato avtomatsko uploadajo slike :) Vse lepo in prav, vendar pa me je
zmotilo to, da poleg albumov uploada še t.i. ''Timeline photos'', ki so mi jih drugi prilepili na zid tudi več kot leto nazaj.(in seveda tudi jaz drugim).
Zdaj pa me zanima, če je kakšna možnost, da se ta album zbriše. Malo sem gledala, če bi kaj pisalo med help+how-to. Piše, da se online albumov ne da zbrisati,
ampak jih je treba zbrisati iz ''prostora'', kjer so bile ustvarjene. Sedaj pa me zanima če je kdo od vas ''pogruntal'' še kaj drugega, kajiti to pomeni, da bi
morala iti na profile in tam poiskati te slike in jih nato zbrisati iz zida?

Aja, seveda kar se drugih stvari tiče ni problema(gmail itd.) Vem pa tudi, da facebook ves čas posodablja izgled in tudi izpopolnjuje samo delovanje ter aplikacije
vendar so me tele slike oz. album res razjzil.


Hvala za kakršnokoli pomoč.

SLO_Matej ::

Slike iz Facebooka ti verjetno kaže v Pictures hubu? To je zato, ker si dodala Facebook račun v sam sistem, saj ima WP7 močno integracijo z veliko različnimi računi.

Seveda pa lahko za vsak račun posebej izbereš kaj se sinhronizira in prikazuje v telefonu. Pojdi v Settings -> email+accounts -> izberi Facebook račun ter odstrani kljukico pri Pictures pri Content to synchronise.

Za vsak račun, ki ga dodaš v svoj Windows Phone lahko izbiraš kaj naj se sinhronizira s telefonom (kaj je na voljo, pa je seveda odvisno od vrste dodanega računa).

slo_inna ::

Ja, ko grem med pictures->albums mi prikazuje vse te albume :)
Matej hvala, vendar ko kliknem pod settings->Facebook račun lahko dam samo cancel ali pa done.

boro10 ::

Update-e mas narejene?
Pozdrav

SLO_Matej ::

Kaj pa ti napiše, ko v nastavitvah tapneš na Facebook račun? Namreč običajno bi se morale odpreti nastavitve za ta račun.

ducky ::

clancy je izjavil:

Še jaz se pridružujem vprašanju predhodnika. Si že kdo lasti Xperio P? Kako se res obnese baterija in telefon nasplošno? Fotoaparat, ekran in kvaliteta govora so menda dobri. Ima kake večje minuse?


telefon je res zelo dober za svoj denar in nima nekih minusov, tako da je vsekakor prava izbira, sploh v primerjavi z Nokio..

slo_inna ::

@jemecb: ja imam, vse :)
@SLO_Matej : sploh mi ni pustilo zbrisati računa.drugače pa samo done ali pa cancel.Popolnoma nič druga nisem morgla narediti :) sem naredila sedaj reset telefona..in je kul, vendar pa so šle vse številke in ostale shranjene stvari.
In še enkrat, hvala za pomoč :)

SLO_Matej ::

Vsi kontakti se ti shranijo v Microsoftov oz. Windows Live račun samodejno. ;)

Težko je ugotoviti kaj si počela, če ne podaš kaj več informacij.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529511425 (7735) Leko
»

Kateri mobitel za cca. 200EUR na Orto Smart ali Mingl 17

Oddelek: Kaj kupiti
232817 (2365) Wofk
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028303 (22466) leiito
»

Kateri mobilnik do 300€ brez vezave

Oddelek: Mobilne tehnologije
457447 (6522) ;-)
»

Kateri mobitel v rangu Galaxy Ace-a se še splača?

Oddelek: Kaj kupiti
4110049 (9368) mokasin

Več podobnih tem