» »

a bi bli z neplodno punco

a bi bli z neplodno punco

Temo vidijo: vsi
1
2
3

jype ::

Aston_11> Če nimaš otrok, niumaš nič.

Maš vžigalnik, trojno zasteklitev, štedilnik, banane, čevlje... Otrok v resnici ne potrebujemo več (za polno in uspešno življenje) že od industrijske revolucije naprej.

kr1ženska ::

Aston_11 je izjavil:

Na koncu se pride do vprašanja Smisel življenja je? Če nimaš otrok, niumaš nič.

Tale tema mi je dala misliti in prišla sem do istega zaključka. Narava je poskrbela za vse in mislim, da človek doseže višek svoje sreče, ko poskrbi za potomstvo. To je njegov namen.

panteist ::

kr1ženska je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

Na koncu se pride do vprašanja Smisel življenja je? Če nimaš otrok, niumaš nič.

Tale tema mi je dala misliti in prišla sem do istega zaključka. Narava je poskrbela za vse in mislim, da človek doseže višek svoje sreče, ko poskrbi za potomstvo. To je njegov namen.

Ne strinjam se ravno s tem, da je namen človeka njegovo potomstvo. Namen da neki stvari šele njen uporabnik, česar pa pri ljudeh ne vidim. Naravo vidim kot kompleksen skupek, ki jo sestavlja več enot, človek pa zase misli, da se dviguje nad ostale vrste. S pojavom kompleksnih čustev in zapletenejših vzorcev razmišljanja se pojavijo tudi druge vrednote. Potomstvo se mi prvotno ne zdi ravno sklopljeno s srečo, je le nuja, program za ohranjanje cikla življenja. So odstopanja, nimajo vsi potomcev, ampak v povprečju Narava vedno zmaga. To s srečo je popolnoma odvisno od posameznika, smeri njegovega razvoja, bioloških predispozicij,... Starševstva pri sebi ne povezujem z viškom sreče, izpopolnitve v življenju, ampak kot nujo do nadaljevanja svojega genskega zapisa, vrste, idej,... Ej, seveda pa otroc prinesejo tudi srečo (men so kjut, dobro se razumem z njimi in obratno), čeprav je to kot razlog za potomstvo precej egoistično.

Aston_11 ::

Morda sem se pa narobe izrazil. S tem, ko sem napisal, da če nimaš otrok, nimaš nič, nisem mislil na to, da jih narediš, spočneš oziroma imaš potomstvo. In greš dalje. Od tam dalje sem mislil - da si z njimi/ob njih itd... tale "jih imaš", je očitno mogoče razumeti v obeh pomenih. My fail...

Yugos ::

Mogoče je selfish gene pri nekaterih zelo močen, bodisi egoistične narave, ali pa je odpor racionalen, ker ne veš kaj od drugega semena ali maternice dobiš!

Dejstvo je da je to velika stvar in emocije lahko uničijo še tako močno ljubezen.

Okapi ::

Čisto možno, da si je gendalova znanka zmislila
Zmislil si je gendale, vse skupaj, tako da gre tako ali tako za hipotetičen primer.

Drugače pa je to dober test, a imaš partnerja res rad, ali pa si samo suženj nekih svojih nagonov. Če ga imaš, greš preko tega, če ga nimaš, je pa zanj itak bolje, da ga pustiš.

O.

jype ::

kr1ženska> Narava je poskrbela za vse

Razen za tiste, ki so umrli.

oemdzi ::

da človek doseže višek svoje sreče, ko poskrbi za potomstvo


zakaj ze ? Jaz vem da si jih ne zelim imet in dvomim da cetudi jih bom kdaj imel, da bo to zarad moje zelje in bom definitivno bolj srecen ce jih ne bo.

SteffanM ::

Aston_11 je izjavil:

Na koncu se pride do vprašanja Smisel življenja je? Če nimaš otrok, niumaš nič.


Smislov življenja imaš več. Eni bi radi samo uživali, drugi hočejo narediti spremembe in se s tem zapisati v zgodovino, tretji gredo po liniji najmanjšega odpora in živijo čisto povprečno. Moje mnjenje je - otroke imaš, če nimaš nič drugega; tu predvsem ciljam na osebe, ki izpostavljajo svoj naraščaj kot najboljšo stvar na svetu, v resnici pa to lahko doseže čisto vsak z malo nepazljivosti in s tremi minutami časa. To zadevo potrjujejo tudi številke rodnosti, ki so x krat višje v državah z visoko stopnjo revnosti. Ok, imamo tudi izjeme kot je jype, ki mu je uspela kariera in družina, samo takih je zelo zelo malo, ostali pa komaj shajajo iz meseca v mesec.

Še za vse, ki bi rekli tl;dr:
Brez otrok: ogromno materialnih dobrin, lastno luksuzno stanovanje, Mercedes v garaži, vsako leto tropske počitnice, oblačila z znamko, brezskrbno življenje s povprečno plačo, sreča
Z otroci: oteženo plačevanje položnic, podnajemno stanovanje oz. doma pri starših, starejši karavan v garaži, enkrat na 2 leti počitnice v dijaškem domu v Portorožu, second hand oblačila z bolšjega sejma, depresija in strah pred izgubo službe, glavobol

Yugos ::

Je pa tudi prisoten strah in neodobravanje družine in skupnosti do ljudi ki nimajo otrok!
Dejstvo je da ljudje začnejo ogovarjati in posmehovati takšne pare in nekateri naredijo otroke čeprav niso nikoli imeli namena!

Moralne in logistične uporabnosti danes več ni, preveč nas je in bi morali v zavest na planetu vbiti da ni več takšnih potreb.

Mipe ::

Smisel življenja? Živeti.

Malo bolj razdelano... Dosegati zadovoljstvo v svojem življenju. Vsakega človeka zadovolji nekaj drugega, in še to ne vedno isto. Eni se garajo cel lajf, na koncu pa najdejo zadovoljstvo v vrtičkarjenju, hranjenju golobov pa čuvanju vnučkov. Drugi pa zabušavajo cel lajf, nato pa jih stisne kriza srednjih let in si končno omislijo solidno službo ter družino.

Kakor za koga. Kar pa zadeva mene, mi je povsem vseeno, če je punca plodna ali ne, dokler daje smisel mojemu življenju.

gzibret ::

Tele neplodnosti je danes prav preveč... Ali so za to krive kemikalije, ne vem. Je pa zanimivo vprašanje, kaj bi človek res naredil.

Poznam recimo primere, ko v neki kombinaciji ni in ni šlo, z drugo pa je takoj dobil froca pa še kakšnega za splav za dodatek. Nekateri geni enostavno niso kompatibilni... in je potrebno probati v drugi kombinaciji. Sedaj, kaj je več, ali da preživiš ostanek življenja z ljubljeno osebo in posvojiš dete, ali pa se raziti in probati drugje, za voljo bioloških otrok? Težko vprašanje, in hvala bogu.... se meni z njim ni treba obremenjevati ;)
Vse je za neki dobr!

Mipe ::

Ma, neplodnost je del človekove zgodovine. Samo pomisli na vse te nesrečne vladarje, ki so nategovali cele hareme, pa niso mogli "narediti" naslednika. Potem so tu bili še vladarji, ki so imeli še preveč frocovja, zaradi česar so se celo začele nasledstvene vojne!

s51as ::

Malo je treba razlikovat kaj si človek želin in v kaj je človek prisiljen. Če je nekdo neploden potem njegove želje nekako niso pomembne, ker pač ne more pa konc. Če pa nekdo izbere da ne bo imel otrok je pa to izbira, ki jo lahko spremeni.
Zato je malo drugače bit z ne kom ki ne more ali pa z nekom, ki noče.

Ko si mlad bi bila nekaj takega krasna novice, ker se takrat pač nekako bojiš "Štefan noseča sem" novice. Potem pa ko enkrat gledaš tiste polulane palčke pa boga prosiš, da se črtica nariše, je pač druga zgodba...

Ko nimaš otroka tudi rečeš da je vseeno tudi če ga nimaš, ko pa enkrat maš otroka, se tudi to spremeni ker nekako postane del tebe, mogoče še bolj kot partnerka oz partner.
It's just me myself and I

kr1ženska ::

Upam, da ne bo tole vprašanej preveč skregano s temo.
Kaj bi pa vi storili, če bi ženska zanosila, in bi v času njene nosečnosti izvedeli, da otrok ne bo normalen? Bo prizadet ali bo invalid. Ali bi ženski predlagali splav?
Če bi predlagali splav, kaj bi storili, če ona ne bi bila za to?

;-) ::

Jaz bi bil z neplodno....vsaki dan, vsaki dan z drugo če je treba...

s51as ::

kr1ženska, kako misliš, da ne bo normalen?
It's just me myself and I

Looooooka ::

gzibret je izjavil:

Tele neplodnosti je danes prav preveč... Ali so za to krive kemikalije, ne vem. Je pa zanimivo vprašanje, kaj bi človek res naredil.

Sej sam pogledas izdelke v trgovini...30% tistega, kar je narisano na skatli/konzervi/vrecki...70% necesa za kar rabis ze doktorat, da sploh ves kaj je.
Vitamini in dodatki se prodajajo na pumpi brez recepta...v bistvu v lekarni je se hujse.Prides po aspirin pogledas okoli in se ob vseh tabletah in kremah ze pocuis bolnega.

kr1ženska ::

s51as je izjavil:

kr1ženska, kako misliš, da ne bo normalen?

Poznam družino, kateri so zdravniki povedali, da se otrok ne bo rodil normalen. Nevem točno kako se imenuje bolezen. Otrok je na vozičku (star je 12let), je nekoliko zaostal, nerazumno momlja, in se sporazumeva tako, da ima pred sabo knjigico s slikcami. S prstimi pokažeš na slikice in on ti pomižikne če to želi.
Kljub temu da je otok tak, sta starša vesela, da se nista odločila za splav.

Se pravi, če bi vi vedeli, da bo otrok zaostal ali bi ženski predlagali splav in če bi, kaj bi storili, če ona ne bi bila za?

s51as ::

Meni se zdi da je vsak otrok nekaj posebnega. Vsak si želi zdravega otroka, pa tudi popolnega v smuslu da lahko sam funkcionira. Po moje nihče ne gre delat otroka z namenom da bo imel otroka v vozičku, tega verjetno noben starš ne privošči svojemu otroku.
Drugo je da se s tem sprijazniš in mu nudiš najbolje kar zmoreš, pa če ti je to všeč ali ne. Pri tem seveda ne dvomim o tem da imaš takega otroka rad kot bi imel "normalnega".
Vsekakor pa če bi mi nekdo ponudil izbiro, bi izbral zdravega otroka, ker mu to privoščim in želim. Tako da ja želel bi da naredi splav in naredil bi vse da to dosežem. Nebi pa mi bilo lahko to naredit.
It's just me myself and I

Ramon dekers ::

Se pravi, če bi vi vedeli, da bo otrok zaostal ali bi ženski predlagali splav in če bi, kaj bi storili, če ona ne bi bila za?


Sigurno. To pomeni samo trpljenje za otroka in družino. Glede na tehnološke dosežke se lahko temu izognemo.

Zgodovina sprememb…

Yugos ::

Morala bi biti kazen za tiste ki otroka pustijo roditi če vedo da bo nenormalen, to je hujše kot da ga potem ubiješ!

Veš da celo življenje ne bo vedel kaj se dogaja, poznam družino ki živi z punco ki je nenormalna, in to je velika stigma plus logistični problem in celo življenje bodo morali za njo skrbeti kot za 4 letnega otroka.

Lepo je če jo ne dajo stran ker jo imajo radi, samo če danes s pomočjo tehnologije zveš in se temu lahko izogneš bi to morala biti splošna morala in še več ZAKON!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Yugos ()

Ramon dekers ::

Mene bolj zanima kaj sploh razmišlja človek ki hoče takšnega otroka. Naj se vsak raje prvo vpraša bi želel živeti z downovim sindromom, vedno odvisen od drugih, brez prihodnosti, službe in samostojnega, neodvisnega življenja.

gendale ::

kr1ženska je izjavil:

Upam, da ne bo tole vprašanej preveč skregano s temo.
Kaj bi pa vi storili, če bi ženska zanosila, in bi v času njene nosečnosti izvedeli, da otrok ne bo normalen? Bo prizadet ali bo invalid. Ali bi ženski predlagali splav?
Če bi predlagali splav, kaj bi storili, če ona ne bi bila za to?

predlagam splav brez vprašanja

pomoje je zločin ne splavit otroka za katerega veš da ne bo normalen (imo zdravstveno zavarovanje v takih primerih ne bi smelo kriti njegovega zdravljenja)

ne samo, da on nikoli ne bo imel normalnega življenja, ampak hkrati bo uničil življenje še tebi in tvoji družini
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

s51as ::

No tolko pretiravat tudi ni treba... Sej ti ljudje so tudi veseli pa žalostni pa vejo kaj hočejo in večina se jih tudi nauči skrbeti zase. Ne zdej pisat kot da je njihov obstoj nekaj bogokletnega. So res drugačni imajo drugačne potrebe verjetno drugače razmišljajo in dojemajemajo.

Nikakor pa to ni nekaj kar bi si kdo želel ali pa hotel ane...
It's just me myself and I

Mipe ::

Očetje se nimajo pravice odločati o splavu. Od njih se pričakuje samo plačevanje preživnine.

gendale ::

s51as je izjavil:

No tolko pretiravat tudi ni treba... Sej ti ljudje so tudi veseli pa žalostni pa vejo kaj hočejo in večina se jih tudi nauči skrbeti zase. Ne zdej pisat kot da je njihov obstoj nekaj bogokletnega. So res drugačni imajo drugačne potrebe verjetno drugače razmišljajo in dojemajemajo.

Nikakor pa to ni nekaj kar bi si kdo želel ali pa hotel ane...

in ker si ne želim tega bi predlagal splav, če bi se vnaprej vedelo, da bo tak otrok

če pa tega ne veš vnaprej (oziroma pride pri porodu do komplikacij, zaradi katerih je otrok prizadet), žal nimaš boljše možnosti kot da ga sprejmeš takega kot je
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

s51as ::

Jaja sej sem že zgoraj napisal, se strinajm da če veš, potem ga pač terminiraš v startu...
Ampak tko pravim, ko nekateri pišejo kot da so ti ljudje kot neke rastline brez zavedanja okolice, brez čustev in ambicij...

Sicer nimam izkušenj s tem ampak, moja 3 letna hčerka recimo čist dobro ve kaj hoče in večinoma tudi kako bo do tega prišla, hodi, govori, lula in kaka v WC, zna si hrano v usta nest, ve s kerimi otroci se rada igra in ve od katerih se raje umakne...
Torej če so ti ljudje nekje na stopnji 4-5 letnega otroka jim toolk zlo hudo spet ne more bit...

Ker je tko da tudi če je na nuhalni pa morfologiji (tuki se ponavadi konča čas ko je splav še mogoč) vse vredu, se otrok še vedno lahko razvija drugače... Vidi se pa če ma vse tam ko mora met.
Če pa pride do komplikacij pri porodu pa so ponavadi poškodbe možgančkov samo to ni neka prirojena napaka.
It's just me myself and I

panteist ::

Glede splavov moški res ne moremo dekletom "ukazovati", ker otrok nastaja v njihovem telesu, ampak po mojem prepričanju je splav umor. Sploh ne zaradi vere ali župnika, ampak da le definicija "kdaj je zarodek človek" odloča o legalnosti uboja...to se mi zdi neumno. Plod ima v osmih tednih že vse ude, možgane in druge organe, tudi srce že bije, umetni splav pa je dovoljen do 12. tedna. Pač to so zakoni Narave, vsi zarodki niso najmočnejši in iz njih se tudi ne razvijejo vedno zdrava bitja. Pri živalih z več potomci dajo starši prednost močnejšim in šibke/bolne včasih tudi ubijejo, ampak ta pojav ni izrazit pri sesalcih z manjšim številom mladičev. Če bi se meni to zgodilo, bi spoštoval odločitev partnerke, čeprav bi se pa malce vprašal o skupni prihodnosti. V primeru, da bi obdržala otroka, bi jo podprl 100% in vložil vso energijo, da bi obema olajšal življenje.

Poglejte si film Gattaca in malce razmislite. Sedaj si recimo na podlagi bolezni izbiramo katere zarodke bomo obdržali, z razvojem medicine bi si pa v prihodnosti izbirali otroke na podlagi barve las, višine, predispozicij za določene bolezni, nagnjenosti k debelosti....in kreirali popolne potomce, ostale bi pa postrgali iz maternic.

Ramon dekers ::

Torej če so ti ljudje nekje na stopnji 4-5 letnega otroka jim toolk zlo hudo spet ne more bit...


kaj pa bo ko očka ne bo več? Kdo bo poskrbel za takšnega "otroka"?

gendale ::

panteist je izjavil:

Glede splavov moški res ne moremo dekletom "ukazovati", ker otrok nastaja v njihovem telesu, ampak po mojem prepričanju je splav umor. Sploh ne zaradi vere ali župnika, ampak da le definicija "kdaj je zarodek človek" odloča o legalnosti uboja...to se mi zdi neumno. Plod ima v osmih tednih že vse ude, možgane in druge organe, tudi srce že bije, umetni splav pa je dovoljen do 12. tedna. Pač to so zakoni Narave, vsi zarodki niso najmočnejši in iz njih se tudi ne razvijejo vedno zdrava bitja. Pri živalih z več potomci dajo starši prednost močnejšim in šibke/bolne včasih tudi ubijejo, ampak ta pojav ni izrazit pri sesalcih z manjšim številom mladičev. Če bi se meni to zgodilo, bi spoštoval odločitev partnerke, čeprav bi se pa malce vprašal o skupni prihodnosti. V primeru, da bi obdržala otroka, bi jo podprl 100% in vložil vso energijo, da bi obema olajšal življenje.

Poglejte si film Gattaca in malce razmislite. Sedaj si recimo na podlagi bolezni izbiramo katere zarodke bomo obdržali, z razvojem medicine bi si pa v prihodnosti izbirali otroke na podlagi barve las, višine, predispozicij za določene bolezni, nagnjenosti k debelosti....in kreirali popolne potomce, ostale bi pa postrgali iz maternic.

kar se mene tiče postane bitje človek takrat ko se začne zavedat samo sebe

in kaj bi bilo narobe, če bi lahko izboljšali človeško raso?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

s51as ::

Ramon večinoma znajo skrbeti zase... se naučijo kuhati pospravljati tudi partnerje imajo in večinoma lahko samostojno živijo. Ne vem pa ali ne smejo ali ne morejo imeti otrok.

Panteist.. ja časi se spreminjajo in gotovo bo v prihodnosti drugače kot je sedaj. V preteklosti pa umori dojenčkov, ki niso ustrezali zahtevam staršev niso bili nič redkega niti nič obsojanja vrednega.

Tudi danes ko na kitajskem velja pravilo enega otroka, veliko novorojenih deklic žalostno konča svoje življenje nekaj trenutkov po rojstu, ker tam mora prvorojenec pač biti moški.

To seveda prikažejo kot zaplet pri rojstvu...
It's just me myself and I

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: s51as ()

Ramon dekers ::

Ramon večinoma znajo skrbeti zase... se naučijo kuhati pospravljati tudi partnerje imajo in večinoma lahko samostojno živijo. Ne vem pa ali ne smejo ali ne morejo imeti otrok


a tvoja hčerka zna že pri teh letih kuhat? Pospravljati mogoče...Dvomim pa da je sposobna v štacuno po živila.

Tudi danes ko na kitajskem velja pravilo enega otroka, veliko novorojenih deklic žalostno konča svoje življenje nekaj trenutkov po rojstu, ker tam mora prvorojenec pač biti moški.


to žal ne drži več, ker imajo drastično pomankanje žensk.

panteist ::

gendale je izjavil:

in kaj bi bilo narobe, če bi lahko izboljšali človeško raso?

In kje bi postavili mejo sprejemljivega, da bi izboljšali človeško raso? Kaj ti nuca množica popolnih teles, če bo v glavi isto sranje?

s51as ::

Ja.. v trgovini zmeri najde tista čokoladna jajca in tudi ve da mora dati denar da ga lahko odnese iz trgovine... verjetno bi jo lahko naučil tudi kaj več, če bi hotel...
To je mišljeno da so na stopnji razmišljanja 5 letnega otroka...

Pa to tudi ne velja za vse nekateri imajo hujšo obliko bolezni nekateri pa blažjo...
It's just me myself and I

Ramon dekers ::

s51as je izjavil:

Ja.. v trgovini zmeri najde tista čokoladna jajca in tudi ve da mora dati denar da ga lahko odnese iz trgovine... verjetno bi jo lahko naučil tudi kaj več, če bi hotel...
To je mišljeno da so na stopnji razmišljanja 5 letnega otroka...

Pa to tudi ne velja za vse nekateri imajo hujšo obliko bolezni nekateri pa blažjo...



Torej še enkrat, kaj bi bilo če ne bi bilo očka ki bi dal denar? Nima vezje blažja ali hujša oblika, dejstvo je da se otrok ne razvije za delo sposobnega in samostojnega osebka.

s51as ::

Kaj pa jaz vem, nisem se tolko poglabljal v to...
Delajo verjetno tako kot drugi "prizadeti" ljudje. Verjetno so v kaki podobni skupini kot invalidi.
It's just me myself and I

gendale ::

panteist je izjavil:

gendale je izjavil:

in kaj bi bilo narobe, če bi lahko izboljšali človeško raso?

In kje bi postavili mejo sprejemljivega, da bi izboljšali človeško raso? Kaj ti nuca množica popolnih teles, če bo v glavi isto sranje?

boljše popolna telesa + isto v glavi kot danes

kot

ista telesa + isto v glavi

sicer pa zakaj misliš, da ne moremo izboljšati tudi možganov?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Ramon dekers ::

s51as je izjavil:

Kaj pa jaz vem, nisem se tolko poglabljal v to...
Delajo verjetno tako kot drugi "prizadeti" ljudje. Verjetno so v kaki podobni skupini kot invalidi.



Hja pomisli. Imaš osebo ki je na večni stopnji 5 letnika, že normalni ljudje imajo probleme sami s seboj, tu pa predpostavim da bi se ta oseba razvila vsaj toliko da bi se zavedala kaj ima in kaj nima. In če že povprečnež težko najde žensko (v smislu konkurence, ponudba in povpraševanje:)kako je šele potem njemu. Živeti celo življenje z depresijo in stopnjo pet letnega otroka v večni oskrbi odrasle osebe. Bi ti želel takšno življenje?

s51as ::

Nikakor ne, niti ne privoščim tega nikomur, še najmanj otroku, ki za vse skupaj ni nič kriv.

Kar pa ne spremeni dejstva da do tega pride in da vse skupaj vseeno ni TOLK grozno, kokr si eni predstavljajo.
It's just me myself and I

Ramon dekers ::

Kar pa ne spremeni dejstva da do tega pride in da vse skupaj vseeno ni TOLK grozno, kokr si eni predstavljajo.


Ja, ampak nesreča je drugo kot dopustiti rojstvo takšnega otroka, vedoč da bo moten! Kako grozno je bi moral povedati nekdo z dawnovim sindrom in ne ti, žal te tu ne sprejmem kot kredibilne osebe.

kr1ženska ::

Ramon dekers je izjavil:

s51as je izjavil:

Kaj pa jaz vem, nisem se tolko poglabljal v to...
Delajo verjetno tako kot drugi "prizadeti" ljudje. Verjetno so v kaki podobni skupini kot invalidi.



Hja pomisli. Imaš osebo ki je na večni stopnji 5 letnika, že normalni ljudje imajo probleme sami s seboj, tu pa predpostavim da bi se ta oseba razvila vsaj toliko da bi se zavedala kaj ima in kaj nima. In če že povprečnež težko najde žensko (v smislu konkurence, ponudba in povpraševanje:)kako je šele potem njemu. Živeti celo življenje z depresijo in stopnjo pet letnega otroka v večni oskrbi odrasle osebe. Bi ti želel takšno življenje?

Mislim da si preveč pameten, da bi se lahko postavil v vlogo zaostale osebe.
V srednji šoli sem v dijaškmu domu pomagala punci, ki je hodila na 2,5 letni program. Kako je to izgledalo. Trikrat sem ji morala razložiti, kako se množi, pa še naslednji dan in še naslednji dan, preden je dojela.
Vsi so se iz nje norca delali, a ona tega ni dojela. Ko jo je kdor koli ogovoril je bila zelo vesela. Pač ni znala brati med vrsticami. Je zelo vesela punca, z bujno domišlijo, ki pa je tudi kako leto hodila s svojim sošolcem.
Taki ljudje razmišljajo bolj preprosto in nimajo toliko problemov sami s sabo.

s51as ::

Ja sej me ni treba :D
Sem pa ravno prebiral, da to da ima nekdo DOwnov sondrom sploh ne pomeni da je oseba kakorkoli duševno prizadeta in je lahko povsem normalno inteligentna.
It's just me myself and I

Ramon dekers ::

A downov sindrom pa mediana inteligenčnega kvocienta gre sploh skupaj? Link? Torej obratno imajo vsi povprečni ljudje downov sindrom?

s51as ::

No zdej sem prebral da Downov sindrom brez izjeme pomeni tudi retardiranost osebka ja...

Ljudje z Downovim sindromom imajo običajno motnje v duševnem razvoju, ni pa nujno - lahko so normalno inteligentni. Imajo značilne obrazne poteze, hipotonično muskulaturo, hiperfleksibilne sklepe, občutljivo kožo, redke lase in velik jezik. Značilna je 'opičja brazda' - na roki imajo namesto dveh samo eno prečno brazdo. Pri Downovem sindromu so pogosta srčna obolenja, dihalne motnje, imunske, hormonalne in encimske motnje.
Wiki link

Drugi wiki link ki pravi nasprotno :P
It's just me myself and I

guest #44 ::

Jz sem simpatizer evgeničnega gibanja (prostovoljnega seveda) in na svet ne bi nikoli želel, dati otroka, ki je kakorkoli resno prikrajšan.

Bog ne dej, da bo lih toliko prizadet, da se bo lih zavedal kaj je in zasovražil starše itd. Tisti, ki ne vedo zase pač ne gredo za tem, človeštvo ni 0/1 ampak še mnogo vmes.

Moj point življenja je maks p/p in zavestno rodit resno hendikepiranega otroka je slabo zate in zanj. Ok logično, če je prepozno potem postane malo sporno ja, ampak recimo, danes je možno že testirat genski material in kdo bi pri zdravi pameti dopustil oplodit jajčece z spermo, ki ima kromosom preveč? Bolano če mene vprašate.

Zgodovina sprememb…

masterpsi ::

SteffanM je izjavil:


Še za vse, ki bi rekli tl;dr:
Brez otrok: ogromno materialnih dobrin, lastno luksuzno stanovanje, Mercedes v garaži, vsako leto tropske počitnice, oblačila z znamko, brezskrbno življenje s povprečno plačo, sreča
Z otroci: oteženo plačevanje položnic, podnajemno stanovanje oz. doma pri starših, starejši karavan v garaži, enkrat na 2 leti počitnice v dijaškem domu v Portorožu, second hand oblačila z bolšjega sejma, depresija in strah pred izgubo službe, glavobol


ee točno o tem jaz razmišljam zadnje čase. Z drago sva začela razmišljat o otrokih in ona bi imela vsaj 1 čez 'nekaj let' jaz pa 0. Jaz o vsaki pomembni stvari razmislim o dobrih in slabih lasnostih. Imam 2mački ki me osrečujeta - imata dobre in slabe lasnosti, ampak dobre prevladujejo. In mislim da lahko mačka ali pes zamenjata otroke pri osrečevanju. Mislim pa da otrok nima toliko dobrih lasnosti kot slabih. Torej preveč skrbi in odrekanja za premalo sreče. Ne vem če odtehtajo zgornji problemi to da ti otrok reče 'ati lad te mam' in ostali priceless trenutki ki jih preživiš z otroci. Imam raje vse ostalo zgoraj omenjeno kot otroke. In o taki osnovni stvari se s punco ne strinjava, kar verjetno pelje v ločitev (po 8letih) :(
Life sux

Ramon dekers ::

Mislim pa da otrok nima toliko dobrih lasnosti kot slabih


poglej si tale film kaj lahko dobiš: http://www.imdb.com/title/tt1242460/

masterpsi ::

Ramon dekers je izjavil:

Mislim pa da otrok nima toliko dobrih lasnosti kot slabih


poglej si tale film kaj lahko dobiš: http://www.imdb.com/title/tt1242460/


ma ne bom tega gledu (sm pogledu trailer). Rajš bi pogledu kak film k pokaže kako 'dobri' so otroki oz. kako te osrečijo. Mogoče bi si premislil...

Spock83 ::

Da. Bi bil z neplodno punco in preživel preostanek življenja. S punco sva 8 let in če bi se iskazalo, da je neplodna bi ostal.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajci napravili miši s starši istega spola

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
228004 (6055) jype

Zanikanje ocetovstva - pogodba (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
43269970 (62102) koyotee

Več podobnih tem