Forum » Loža » Hrup oz. igranje bobnov
Hrup oz. igranje bobnov
Marilyn ::
Pozdravljeni,
Vem, da se lahko načeloma ustvarja hrup oz. lahko si glasen do 22.00 ure. Vendar nevem kakšen je zakon v primeru, da je nad tabo poslovni prostor. Nahajam se v tro nadstropni hiši, kjer je nad menoj poslovni prostor, ki pa ni v naši lasti. Nisem še imel problemov z njimi vendar v primeru, da se pritoźijo nad hrupom... nevem kakšen naj bo moj odgovor oz. kakšne so moje in njihove pravice. Namreč igram bobne in vem da zna biti moteče za njih in pričakujem pritoźbo :) Torej, kakšen je zakon? Hvala za pomoč.
Vem, da se lahko načeloma ustvarja hrup oz. lahko si glasen do 22.00 ure. Vendar nevem kakšen je zakon v primeru, da je nad tabo poslovni prostor. Nahajam se v tro nadstropni hiši, kjer je nad menoj poslovni prostor, ki pa ni v naši lasti. Nisem še imel problemov z njimi vendar v primeru, da se pritoźijo nad hrupom... nevem kakšen naj bo moj odgovor oz. kakšne so moje in njihove pravice. Namreč igram bobne in vem da zna biti moteče za njih in pričakujem pritoźbo :) Torej, kakšen je zakon? Hvala za pomoč.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Gandalfar ()
zee ::
Ne glede na zakon, je najbolje, da v casu delovnega casa stopis nadstropje vise in se predstavis ter poves, da igras bobne in se priporocis, da ti v primeru hrupa sporocijo na GSM/whatever. Lepo, vljudno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
ZaphodBB ::
Pa bolje, da imaš poslovni prostor nad seboj, kot pa pod seboj :)
V vsakem primeru se pa pogovori z morebitnimi žrtvami.
V vsakem primeru se pa pogovori z morebitnimi žrtvami.
MIHAc27 ::
Ok, sem bolj laik glede teh zadev, ampak moj stric je imel bobne v bloku in je lahko poslušal tudi samo preko slušalk.
ZaphodBB ::
Ok, sem bolj laik glede teh zadev, ampak moj stric je imel bobne v bloku in je lahko poslušal tudi samo preko slušalk.
To gre samo z elektroskimi bobni.
St235 ::
Pravno gledano:
ZJRM 8.člen
(2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 25.000 tolarjev.
Torej teortično lahko z uporabo bobnov kršiš ta člen. Miru z preglasno uporabo akustičnih naprav ni dovoljeno motit tudi čez dan.
Ampak pri teh stvareh je tkao, da se je vedno najboljše pogovorit. mogoče, da tvoji bobni v zgornjem štuku sploh niso moteči, ali pa se slišijo zgolj v enem prostoru in podobno.
ZJRM 8.člen
(2) Kdor z uporabo televizijskega ali radijskega sprejemnika, drugega akustičnega aparata ali akustične naprave ali glasbila moti mir ali počitek ljudi in to ni posledica dovoljene dejavnosti, se kaznuje z globo 25.000 tolarjev.
Torej teortično lahko z uporabo bobnov kršiš ta člen. Miru z preglasno uporabo akustičnih naprav ni dovoljeno motit tudi čez dan.
Ampak pri teh stvareh je tkao, da se je vedno najboljše pogovorit. mogoče, da tvoji bobni v zgornjem štuku sploh niso moteči, ali pa se slišijo zgolj v enem prostoru in podobno.
sandmat ::
mogoče sploh nikogar ni zgoraj med 17 in 22h, ker je to izven delovnega časa za firmo, ki ima v lasti/najemu ta poslovni prostor?
najbolje je, če greš gor in se poskušaš zmenit. Druga varianta je, da si daš po stropu zvočno izolacijo, stane par eurov na meter.
najbolje je, če greš gor in se poskušaš zmenit. Druga varianta je, da si daš po stropu zvočno izolacijo, stane par eurov na meter.
Marilyn ::
Ne glede na zakon, je najbolje, da v casu delovnega casa stopis nadstropje vise in se predstavis ter poves, da igras bobne in se priporocis, da ti v primeru hrupa sporocijo na GSM/whatever. Lepo, vljudno.
Smo se ze zmenili! Ce bo imela res "nujo" oz kaksno stranko, me bo poklicala. Drugač ju ne moti, gospod je celo rekel naj kar igram bo vsaj malo veselja v hiši. Haha
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Marilyn ()
bajsibajsi ::
Ko smo imeli v 90'ih garazni bend in stalne probleme s placom za vaje, smo nekaj casa igrali v kleti hise enega clana. Bobne smo rahlo utisali z rjuhami in oblekami (npr. v kotel smo natlacili par cunj, dolocene pa pokrili), da smo delno pridusili zvok. Seveda se je posledicno mocno zmanjsala tudi kvaliteta zvoka. Vendar glede na zvrst (rocknroll/hc/punk) takrat niti ni bilo toliko pomembno. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odbojka in navijanjeOddelek: Loža | 4657 (3148) | Cruz |
» | Sušilni stroj - počen bobenOddelek: Loža | 6682 (5786) | jan_g |
» | Laserski tiskalnik za v pisarno?Oddelek: Kaj kupiti | 4326 (3852) | barakus |
» | Pravni nasvet - hrup v večstanovanjski hišiOddelek: Loža | 7066 (339) | Pyr0Beast |
» | Pravniški nasvet - bobniOddelek: Loža | 6701 (5652) | ponnncho |