Forum » Pomoč in nasveti » Pomoč za excell
Pomoč za excell
johan11 ::
Potreboval bi pomoč za excell in sicer:
V stolpcu B imam po posameznih celicah naštetih 10 elementov.
V celici na primer H21 pa zmožek =10*2 ( 10 zaradi števila elementov v stolpcu B ,število 2 je konstanta ).
V stolpcu B se mi število elementov postopoma zmanjšuje na 9, na 8, na 7, na 6 , na 5 itd.do 0
Kako se mi bo v celici H21 samodejno spreminjal zmnožek na primer =9*2; =8*2;=5*2; =4*2itd.
Hvala lepa in lep pozdrav !
V stolpcu B imam po posameznih celicah naštetih 10 elementov.
V celici na primer H21 pa zmožek =10*2 ( 10 zaradi števila elementov v stolpcu B ,število 2 je konstanta ).
V stolpcu B se mi število elementov postopoma zmanjšuje na 9, na 8, na 7, na 6 , na 5 itd.do 0
Kako se mi bo v celici H21 samodejno spreminjal zmnožek na primer =9*2; =8*2;=5*2; =4*2itd.
Hvala lepa in lep pozdrav !
- spremenilo: johan11 ()
Ciklamen ::
A misliš, da boš imel v H21 pa navzdol v vsaki celici nov zmnožek za vsako vrednost B celice?
Če da, potem lahko nastaviš enačbo takole: =$B(številka celice - brez $ znaka)*2, vbistvu lahko uporabiš $ pred B ali pa ne, čisto od tebe odvisno, neke bistvene spremembe ni (za tvoj primer) :)
Če da, potem lahko nastaviš enačbo takole: =$B(številka celice - brez $ znaka)*2, vbistvu lahko uporabiš $ pred B ali pa ne, čisto od tebe odvisno, neke bistvene spremembe ni (za tvoj primer) :)
- End of the Post ->
prtenjam ::
V celico H21 vpišite sledečo formulo (če so lahko polne celice kjerkoli v koloni B):
če pa želite upoštevati samo celice B1 do B100 npr., potem pa je formula sledeča:
=2*COUNTA(B:B)
če pa želite upoštevati samo celice B1 do B100 npr., potem pa je formula sledeča:
=2*COUNTA(B1:B100)
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
johan11 ::
Verjetno nisem bil dovolj natančen z svojim vprašanjem vendar je odgovor, ki ga je napisal
prtenjam pravilen. Hvala lepa !
prtenjam pravilen. Hvala lepa !
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | EXCEL vgnezdenje dveh vlookup funkcij?Oddelek: Programska oprema | 1890 (1589) | prtenjam |
» | Excel Težava - fukncijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2500 (2193) | smetko |
» | excell razvrščanjeOddelek: Programska oprema | 4116 (3760) | rferrari |
» | excell formuleOddelek: Programska oprema | 2180 (1882) | ZePe |
» | Povprecja v ExceluOddelek: Programska oprema | 2201 (1746) | prtenjam |