» »

Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S3

««
5 / 13
»»

DjTonic ::

Še ena odlična priložnost za nakup Samsung Galaxy SIII brez vezave. Potrebno imeti le malo sreče. Cena kupona 0 EUR.

http://1nadan.si/ponudba/Ljubljana/2523...

Zeratul ^^ ::

Okej,imam Galaxy S3 in me nekaj zanima :)
Rabim miniHDMI to HDMI da ga priključim na TV? TV mora pa imeti HDMI? Potem bi ga lahko tudi na monitor?
#yolo

Lion29 ::

normalno
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Lahko tudi miniHDMI to DVI/VGA? Monitor potrebuje štrom ne?Ker ni povezan v PC...
#yolo

MacGyver141 ::

miniHDMI to DVI gre brez problema, za VGA nisem prepričan. Monitor ima ponavadi svoj štrom.

No super. Kje bi najceneje dobil miniHDMI to HDMI oz. DVI? :)
#yolo

dvihtelic ::

Nebo šlo kolikor sem videl..Rabi Samsungov HDMI adapter...

Kje bi ga najceneje dobil v slo?
#yolo

Zgodovina sprememb…

Hanzo ::

Zdravo. Nekaj me zanima. Na youtube sem zasledil tale video v katerem vidim da sta 2 različni verziji S3 . Se pravi GS3 I747M in pa GS3 I9300 ? je to res .

Dr_M ::

Ne, ne obstajata dve verziji, ampak stiri.
I9300 je mednarodna verzija, I535 je Verizon CDMA (torej ta pri nas ne dela sploh), I747 za AT&T in T999 za T-Mobile.
Te slednje 3 verzije imajo dualcore Qualcomm MSM8960 Snapdragon in 2GB rama.

Jaz bi te 3!! Raje 2Gb rama kot quad core..
#yolo

Predator ^^ ::

5 verzij je,ne 3
Gnmstle

Aja, katera pa je tista ena mankajoca verzija?

--- Samsung Galaxy S3 AT&T
--- Samsung Galaxy S3 Sprint
--- Samsung Galaxy S3 T-Mobile
--- Samsung Galaxy S3 Verizon
--- Samsung Galaxy S3 Canadia
Gnmstle

Hm ja, S3 Bell.
Zanimivo, da nikjer ni omenjen tocen model, pa se na gsmarena tega telefona sploh ni.

Edit: Heh, Bell je ze omenjeni SGH-I747.

GT-I9300
SHV-E210K/L/S
SGH-T999
SGH-I747
SGH-N064 (SC-06D)
SCH-R530
SCH-I535
SPH-L710

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

Jaz imam GT i9300 :P
Kateri ROM je najboljši ?
Gnmstle

Žabica ::

Jaz imam pa nekaj dni starega Galaxya S III in ko se doma povežem na wireless vse dela okej, razen Google Play Marketa. Ne morem si potegnit nobene aplikacije. Javi napako 495. Kar sem googlala ni rešilo problema,...

Naj pa omenim, da je prvi dan vse delalo normalno, aplikacije tudi, potem pa kar naenkrat konec.
So mogoče kakšne nastavitve v ruterju?

smash ::

Žabica je izjavil:

Jaz imam pa nekaj dni starega Galaxya S III in ko se doma povežem na wireless vse dela okej, razen Google Play Marketa. Ne morem si potegnit nobene aplikacije. Javi napako 495. Kar sem googlala ni rešilo problema,...

Naj pa omenim, da je prvi dan vse delalo normalno, aplikacije tudi, potem pa kar naenkrat konec.
So mogoče kakšne nastavitve v ruterju?

probaj kak hardreset če obstaja...čisto na koncu ti ostane zamenjava rom-a, še prej pa garancija pa to..market mora delat BP

rdecaluc ::

Žabica pobriši podatke Google Play, resetiri telefon pa probi še 1x.
Est modus in rebus. ,typos

Žabica ::

Sem že pobrisala podatke, tudi tovarniške nastavitve dala in resetirala ampak še vedno nič.
Bom probala še kak drug wireless...

JayKay ::

evo vam preview JB updejt za s3 http://www.theverge.com/2012/8/31/32828...

suckers :)

Ni stable
Gnmstle

gledaš ta review JB-ja in tip govori o tem, da mu ne zgleda too much faster....ne zaveda pa se, da ima touchwiz polno efektov in animacij, ki se jih da enostavno ugasnit v settingsih...ko se to naredi, so preklopi takojšnji oz. instantni....in to tudi že na ICS-u, ker je stroj res sposoben vsega

tko da ta "butter" o katerem govorijo, je mogoče res opazen na nexusu, ki je bolj švod od S3-ja, na S3 pa je počasnost posledica nastavitev tauchwiz-a

pravtako lahko rečem, da je samsungov software posledica počasnosti, naprimer samsung stock dialer je laggy, počasen, ko iščeš recimo po črkah...in če ga zamenjaš za kaj drugega, recimo exDialer, je razlika neverjetna...tako da S3 je res hiter, tisto , kar upočasnuje, je software

Napovedan je nov Galsxy S3, i9305, ima 2GB rama, ostalo je bolj ali manj enako.
Koncno so se zbudili pri samsungu.

FlyingBee ::

Dr_M je izjavil:

Napovedan je nov Galsxy S3, i9305, ima 2GB rama, ostalo je bolj ali manj enako.
Koncno so se zbudili pri samsungu.

a ima LTE na quadu?

Procesor je enak, tako da dvomim.

medenko ::

zakaj pa končno so se zbudili, resnično rabiš 2gb rama?

Da.
Ker vsak telefon uporabljam vsaj 2 leti, si zelim, da tudi po 2 letih se vedno dela tako dobro, kot nov.
Recimo moj SGS je danes katastrofa, ker ima uporabnega samo 366MB rama, najbolj se pozna pri brskanju po netu.
Danes je mogoce 1GB se ok, ampak se kaksen upgrade, pa ne bo vec.
Tako da, Android + 1GB rama = no go (govorim za high end telefon).

Lonsarg ::

Kire buče nabijate.. 512MB RAMa je dovlj za Android 4.x za 99% aplikacij. Kak 1% aplikacij pa rabi za tekoče 1GB, thats it. Z tem da 99% ljudi nikoli ne uporabla tisti procent aplikacij, tako da, zaradi mene 512MB.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

ShowDown ::

Zanimivo da v temi o SGS3 komentira malo iOS userjev, v iPhone 5 temi pa mrgoli iOS hejterjev, ki so po navadi kar iz Android tabora. :D

iOS userji so v Evropi manjšina, jih je izredno malo, tako da je to samo statistika številk nič drugega.

RejZoR ::

Ajfoun userji so itaq tolk zatopljeni in zaljubljeni v svoj stuff, da niti ne vejo, da obstaja še kaj drugea kar bi lahko pokomentirali. Tle sploh ne gre za hejtanje ampak zgolj za razgledanost, vedenje, da obstaja še kaj drugega...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

francek1 ::

ShowDown je izjavil:

Zanimivo da v temi o SGS3 komentira malo iOS userjev, v iPhone 5 temi pa mrgoli iOS hejterjev, ki so po navadi kar iz Android tabora. :D

Vzrok je v tem, ker smo eni iOS že uporabljali in vemo, da ni tak biser, za kakršnega ga imajo eni kekci.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Lonsarg je izjavil:

Kire buče nabijate.. 512MB RAMa je dovlj za Android 4.x za 99% aplikacij. Kak 1% aplikacij pa rabi za tekoče 1GB, thats it. Z tem da 99% ljudi nikoli ne uporabla tisti procent aplikacij, tako da, zaradi mene 512MB.

A si ze videl od blizu androida sploh? Ocitno ne.
512MB je bilo dovolj za froyota, zdej je situacija drugacna. Edino ce ti je kul cakat 4-5 sekund za vsako operacijo, potem se pa strinjam, da je tudi 512 dovolj.

Limit-sky ::

Vzrok je v tem, ker smo eni android že uporabljali in vemo, da ni tak biser, za kakršnega ga imajo eni fandroidi.
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

francek1 ::

Katerega pa; 1.1?
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

JerryP ::

Dr_M je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

A si ze videl od blizu androida sploh? Ocitno ne.
512MB je bilo dovolj za froyota, zdej je situacija drugacna. Edino ce ti je kul cakat 4-5 sekund za vsako operacijo, potem se pa strinjam, da je tudi 512 dovolj.

Nevem od kje tebi informacija da 512mb rama ne zadostuje za poganjanje androida? Men čist lepo dela 4.1.1 na 512mb nexus su in sem za moje pojme kar zahteven uporabnik :-)

Sem uporabljal tako 256MB, kot 512MB, kot tudi 1GB telefon z Androidom gor, tako da ja, natanko vem, kdaj je bilo premalo RAMa, kdaj pa zadosti. Na 256MB si umrl od živcev, če si navigacijo uporabljal, medtem ko med 512MB in 1GB ni razlike v večini primerov, za kake igre najbrž je.

Seveda je tisti telefon, kaj počasneje nalagal, ki je imel 512MB, kot ta, ki ima zdaj 1GB, ampak to zaradi procesorja. RAM namreč tako, da količina RAMa direktno NE vpliva na hitrost, RAMa je samo zadosti, ali pa ga je premalo(ga zmanjka) in v primeru da ga zmanjka pride do grozne ZELO OČITNE upočasnitvije, ki niti slučajno ni primerljiva z upočasnitvijo zarad preslabega CPUja in v primeru navigacije pomeni, da minimiranje programa pomeni 10-20 sekund štekanja.

512MB RAMa je za Android dovolj, dejanska rezlika med 512MB in 1GB je samo to, da pri 512MB sistem hitreje daje aplikacije v suspend in tako poskrbi, da RAMa je dovolj ves čas, na 512MB RAMa nikoli dejansko ne zmanjka. Sam če boš prižgal navigacijo + 2 hudi igrci, ti bo ko boš 2. igroc prižgal že navigacijo suspendal, to je edina razlika napravm 1GB.
Torej ja, če hočešpoganjati po 2 zahtevni igrici in navigacijo hkrati, ti bo premalo RAMa, tko nekako:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

pričakujem, da bo vsakem novem aparatu vsaj 2x več rama kot v predhodnem, torej na vsake dve leti 2x več.....to je najmanj kar lahko storijo, neglede na smešne komentarje tipa "kdo pa rabi tolko rama", ker so res smešni

koyotee ::

Lonsarg je izjavil:

Sem uporabljal tako 256MB, kot 512MB, kot tudi 1GB telefon z Androidom gor, tako da ja, natanko vem, kdaj je bilo premalo RAMa, kdaj pa zadosti. Na 256MB si umrl od živcev, če si navigacijo uporabljal, medtem ko med 512MB in 1GB ni razlike v večini primerov, za kake igre najbrž je.

Seveda je tisti telefon, kaj počasneje nalagal, ki je imel 512MB, kot ta, ki ima zdaj 1GB, ampak to zaradi procesorja. RAM namreč tako, da količina RAMa direktno NE vpliva na hitrost, RAMa je samo zadosti, ali pa ga je premalo(ga zmanjka) in v primeru da ga zmanjka pride do grozne ZELO OČITNE upočasnitvije, ki niti slučajno ni primerljiva z upočasnitvijo zarad preslabega CPUja in v primeru navigacije pomeni, da minimiranje programa pomeni 10-20 sekund štekanja.

512MB RAMa je za Android dovolj, dejanska rezlika med 512MB in 1GB je samo to, da pri 512MB sistem hitreje daje aplikacije v suspend in tako poskrbi, da RAMa je dovolj ves čas, na 512MB RAMa nikoli dejansko ne zmanjka. Sam če boš prižgal navigacijo + 2 hudi igrci, ti bo ko boš 2. igroc prižgal že navigacijo suspendal, to je edina razlika napravm 1GB.
Torej ja, če hočešpoganjati po 2 zahtevni igrici in navigacijo hkrati, ti bo premalo RAMa, tko nekako:)

rad bi te videl poganjati navigacijo in 2 igre hkrati, sj to ti menda uspe shendlat kr tko, da ne omenjam, da večina uporabnikov poganja po več iger hkrati, da jim tečejo v ozadju, lol
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

FlyingBee ::

na ICS je brez pretiravanja cca. 800 Mb zasedeno zelo hitro

Ram zaseden NI ENAKO ram potreben. Pravilno sprogramiran peracijski sistem bo uporabil ves ram ali čim več, kar ga ima na voljo. Torej zasedenost RAMa pove natanko NIČ o tem, koliko rama je potrebnega, ampak koliko ga OS zna izkoristit.

Če igro zaženeš, jo bo Android OS po določenem času dal v hibernacijo. Če jo boš zagnal po kratkem času, bo še vedno v RAMu in boš iz hibernacije v trenutku, temu se reče tudi multitasking. Če pa bo dle časa v hibernaciji ali bo zmankalo rama, pa se bo aplikacija zapisala na disk, še vedno boš lahko normalno naddaljeval igro. Edina razika je ta, da če boš igro pustil par ur to ne bo v trenutku(iz RAMa), pač pa bo par sekund(iz diska). Če pa je RAMa premalo(256MB), potem pa je navigacija prisiljena iti na disk, četudi si jo borih nekaj sekund nazaj šele minimiral, in ko jo bo nazaj maksimiral bo morala zopet na RAM --> znoriš:)

Na PCjih je bilo 4GB zadosti 5 let nazaj in še vedno je. 5 let pa nič naprej ni šla potreba po RAMu za desktop userje. Kupuje se pač trenutno 8GB, ker je pač RAM zastonj, če se bo slučajno kdaj rabilo:)

koyotee ::

in v čem je po tvoje smisel poganjanja navigacije in več iger hkrati, če pa lahko samo eno zadevo shendlaš?
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

koyotee je izjavil:

in v čem je po tvoje smisel poganjanja navigacije in več iger hkrati, če pa lahko samo eno zadevo shendlaš?

kako kje...ko si nekje v kakšnem tujem mestu na avtobusu, imaš vklopljeno navigacijo da vidiš kje se pelješ, kam greš, vsake tolko cajta pa preklopiš v igranje in nazaj...oboje mora laufat sproti

gre za izjemne primere, ki niso nujni za preživetje, jih pa ios konkurenca brez težav podpira

takih izjemnih primerov je malo morje

recimo, ko grem v avto, imam na dock-u naliman nfc chip, ki mi aparat avtomatsko prestavi v automode...sam morš met nfc support...aja..sam to morš met kak dobr telefon, ne pa junk

koyotee je izjavil:

Kaj mi to nekaj besede polagaš v usta. Jaz nisem nič govoril, da kaj ful lavfam itd., samo tehnično sem razložil, zakaj je 1GB zadosti vedno, 512MB pa tudi skoraj vedno, 2GB pa popolnoma nepotrebno in metanje denarja in porabe baterije stran.

1GB pa je potrebno, kadar ti sopotnik minimira navigacijo v avtu pa gre kak angry birds odšpilat, vmes pa še kak mail pogleda, za skoraj vse druge potrebe je 512MB zaenkrat zadosti, samo za izjeme ne.

zakaj je 1GB zadosti vedno, 512MB pa tudi skoraj vedno, 2GB pa popolnoma nepotrebno in metanje denarja in porabe baterije stran.

512MB je dovolj za froyota, 1GB je uredu za kaksen srednji razred, v high end telefonu pa hocem 2GB, pa tudi ce je samo za okras. Samo me ne skrbi, se ena nova verzija androida, pa bo 2GB ze nuja. Z vsako novo verzijo dobi vec balasta.

Vsi Android OSi porabijo 100-200MB RAMa, zanemarljivo proti trenutnim 1GB high end telefonom, tak da lahko zanemarimo katero verzijo Androida uporabljamo, aplikacija so tiste, ki glavnino požrejo.

No in ce imas kot uporabnik na voljo ~300MB, ze sam sistem ti jih porabi ~200MB...
Upam, da ti je zdej bolj jasno.

300MB je v svetu Android aplikacij OGROMNO. To je kot 2GB v svetu WIndows 7 aplikacij. Ja občasno se zgodi da zmanjka, zato 1GB za zihr.

2GB RAMa pa je neuporabno, v kolikor nima telefon tudi bolšega procesorja oziroma grafične kartice, ki bi toliko tekstur računala. Gre za balanciranost zadev. Pričakujem seveda, da bo RAMše rastel v telefonih, ko bo tudi procesorska moč seveda.

Lahko pa proizvajalec telefona za marketing da 2GB v kak S3, ampak potem je za ta marketing plačal kake 5€ po prodanem telefonu, dvomim da je z marktingom toliko pridobil, toliko pa tudi ni spec junkijev:)

Tocno zato sem spustil SGS3, ker nima 2GB rama.
Iz napak se ucimo in pri tem je sigurno ne bom vec naredil.
Poleg tega premalo rama uporabijo za izgovor, da jim ni treba updejtat telefona.

300MB ni nic za browsanje. Odpres par tabov in gledas diapozitive na 5 ali 10 sekund.
««
5 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529530861 (27171) Leko
»

Samsung galaxy S4 (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

711169273 (60076) Dr-4Skull
»

Galaxy S3 rom

222702 (2055) klinker
»

Kateri telefon naj kupim? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7023607 (12455) boris82
»

Se še splača kupit Galaxy S2?

475733 (4200) Samson

Več podobnih tem