Forum » Pomoč in nasveti » Na hdd kablu zazna samo disk,cd enote pa ne...
Na hdd kablu zazna samo disk,cd enote pa ne...
zan126 ::
Lep pozdrav,v računalniku imam 3 diske:
- 2 priklopljena skupaj z enim hdd kablom(stara verzija,v konektor na plati vse dela normalno
- v drug konektor na plati pa imam prav tako s hdd kablom povezan 3.disk,ki sem ga danes dodal in še cd rom enoto,zazna mi samo disk cd roma pa ne
Prosil bi vas za pomoč,ali je treba v biosu kaj spremenit...
hvala lp.
- 2 priklopljena skupaj z enim hdd kablom(stara verzija,v konektor na plati vse dela normalno
- v drug konektor na plati pa imam prav tako s hdd kablom povezan 3.disk,ki sem ga danes dodal in še cd rom enoto,zazna mi samo disk cd roma pa ne
Prosil bi vas za pomoč,ali je treba v biosu kaj spremenit...
hvala lp.
- spremenil: zan126 ()
gendale ::
a si prou nastavil jumperje (enega na master, drugega na slave, cable select ni nujno da dela)?
a je kabel pravilno povezan - načeloma je tko matična--------------slave-----master (oziroma mogoče sta slave pa master zamenjana, nisem več siguren)?
a je kabel pravilno povezan - načeloma je tko matična--------------slave-----master (oziroma mogoče sta slave pa master zamenjana, nisem več siguren)?
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)
amigo_no1 ::
Jumperje na dvd/cd enoti nastavi (master, slave).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 3471 (2698) | Voluharr |
» | Dobesedno cudni stvari ???Oddelek: Strojna oprema | 2589 (1455) | *ziga* |
» | ne prepozna mi IDE diskaOddelek: Strojna oprema | 1614 (1396) | R-H-O |
» | Zamenjal ohišje zdej pa ne dela?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1828 (1472) | mkonci |
» | pri okroglem IDE kablu je disk glasnejšiOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1755 (1520) | Pudding |