Forum » Pomoč in nasveti » torrent - počasen internet
torrent - počasen internet
Tine:) ::
Pozdravljeni,
odkar imam na kompu windows 7 mam težave pri brskanju po spletu če je obenem zalaufan bittorrent. Enake težave sm mel na začetku tudi na xp-jih ampak tm sm z enim programom lahko spremenu max. število povezav na računalnik z 10 na 250 in use je delalo kot se šika. Zdej najdu sem sicer ena navodila kako to narest na windows 7 pa me zanima če je kdo že to naredu po tej metodi pa če use štima tako kot je treba:
http://www.windows7buzz.com/increase-to...
Hvala in lep pozdrav!
Tine
odkar imam na kompu windows 7 mam težave pri brskanju po spletu če je obenem zalaufan bittorrent. Enake težave sm mel na začetku tudi na xp-jih ampak tm sm z enim programom lahko spremenu max. število povezav na računalnik z 10 na 250 in use je delalo kot se šika. Zdej najdu sem sicer ena navodila kako to narest na windows 7 pa me zanima če je kdo že to naredu po tej metodi pa če use štima tako kot je treba:
http://www.windows7buzz.com/increase-to...
Hvala in lep pozdrav!
Tine
Robi :P ::
torej imaš slabo povezavo in bi rad nastavil nek limit do koliko jo lahko kak program uporablja???
ubistvi mam zelo dobro povezavo in tut na routerju je use u redu naštiman. Problem je edino kadar hočem brskat po spletu medtem, ko mam prižgan bittorrent. kokr jst zastopm majo windowsi nek limit s koliko drugimi računalniki se lahko nek komp poveže. Usaj na xp-jih je bilo to omejeno na 10/s (to nej bi kao upočasnilo širjenje virusa ob izbruhu) in dokler nisem na xp-jih popravu te vrednosti na 250 sm meu enake težave, po tem je pa use laufal k strela. Zdej pomoje je pri windows 7 tut en tak haklc, sam še ne vem kako nej ga odpravm, zato sprašujem, če je že kdo od vas to počeu, da mi svetuje kako je to najlaži storit.
LP!
LP!
pomoje bo tole rešil mojo težavo:
http://www.windows7download.com/win7-ha...
glede na to, da opisuje ravno tak problem s katerim se soočam :)
Microsoft's limiter makes it impossible for Windows systems to have more than 10 concurrent half-open outbound connections; after 10, new connection attempts are put in a queue and forced to wait. Thus, the speed of connection to other PCs is limited.Therefore, the speed of connection to other computers is actually limited.
P2P (peer-to-peer) programs like uTorrent, BitComet, eMule, P2P TV, etc.,are generally the programs mostly affected. Since bittorrent apps tend to use up all 10 of the half-open connections, other Internet activity--especiallythe loading of web pages--can become extremely slow. The delay before opening a new page can take over ten seconds: this delay occurs regardless of your Internet connection speed.
Half-open limit fix remedies this problem by increasing the maximum limit of half-open connections. For most Internet users, changing the limit to 100 will be more than sufficient.
Me pa še tko mimgrede zanima a je že kdo od vas uporabljal ta program in ali lahko pričakujem kakšne težave?
http://www.windows7download.com/win7-ha...
glede na to, da opisuje ravno tak problem s katerim se soočam :)
Microsoft's limiter makes it impossible for Windows systems to have more than 10 concurrent half-open outbound connections; after 10, new connection attempts are put in a queue and forced to wait. Thus, the speed of connection to other PCs is limited.Therefore, the speed of connection to other computers is actually limited.
P2P (peer-to-peer) programs like uTorrent, BitComet, eMule, P2P TV, etc.,are generally the programs mostly affected. Since bittorrent apps tend to use up all 10 of the half-open connections, other Internet activity--especiallythe loading of web pages--can become extremely slow. The delay before opening a new page can take over ten seconds: this delay occurs regardless of your Internet connection speed.
Half-open limit fix remedies this problem by increasing the maximum limit of half-open connections. For most Internet users, changing the limit to 100 will be more than sufficient.
Me pa še tko mimgrede zanima a je že kdo od vas uporabljal ta program in ali lahko pričakujem kakšne težave?
Robi :P ::
če ti šteka samo takrat ko maš bittornet vkloplen potem daj na bittorentu limit na manj... pa ne bo več stekal... če pa to ni tako pa lahk da maš počasno zastarelo mrežno kartico ki ti omejuje net na 10mb/s kot si zograj napisal ampak 10mb je za surfing pa download kar dovolj...
SLO_Matej ::
Katero mrežno kartico in kateri router imaš (v primeru, če imaš brezžično povezavo)? Ker kot ti je uporabnik pred mano povedal je problem lahko v zastareli mrežni opremi.
Ne spreminjaj vrednosti po sistemu, ker mora to delati brez tega. Pusti stvari za katere ne veš čemu služijo.
Ne spreminjaj vrednosti po sistemu, ker mora to delati brez tega. Pusti stvari za katere ne veš čemu služijo.
no sm probu zagnati un program k sm ga prej omanju in me je takoj opozoru, da majo nove posodobitve windows 7ke to omejitev že odpravljeno. Tko da zdej se zmeri ne vem kaj mi povzroča težave :)
mrežno mam integrirano v matično Gigabyte GA-MA74GM-S2H (Realtek 8111C chip (10/100/1000 Mbit), računalnik je pa na internet prklopln preko UTP kabla. Pomoje ni z mrežno opremo nč narobe, sej je en mesc nazaj ko sm meu še xp-je use laufal normalno. pa tut na drugih kompih net dela brez težav.
hvala pa usem za nasvete in hiter odziv
Lep pozdrav!
mrežno mam integrirano v matično Gigabyte GA-MA74GM-S2H (Realtek 8111C chip (10/100/1000 Mbit), računalnik je pa na internet prklopln preko UTP kabla. Pomoje ni z mrežno opremo nč narobe, sej je en mesc nazaj ko sm meu še xp-je use laufal normalno. pa tut na drugih kompih net dela brez težav.
hvala pa usem za nasvete in hiter odziv
Lep pozdrav!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava z u torrentomOddelek: Omrežja in internet | 7145 (4787) | MrStein |
» | Povezava je, vendar zelo počasna, na speedtestu ni uploadaOddelek: Omrežja in internet | 1692 (1338) | srus |
» | Izredno počasen brskalnik ?!Oddelek: Omrežja in internet | 1952 (1325) | clemense |
» | Kako pohitriti FireFoxOddelek: Pomoč in nasveti | 4519 (4230) | Bakunin |
» | Windows XP, brskalnik in uTorrent skupaj gredo ne?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3217 (3217) | bluefish |