» »

ne prepozna mi IDE diska

ne prepozna mi IDE diska

Schrute ::

Torej, poleg SATA diska bi rad priklopil se stari IDE disk, ker zelim prekopirati nekaj pomembnih podatkov. Vendar pa mi starega ne zazna, ne v BIOSU ne v XP-jih.
Imam asus p5q pro maticno plosco. Kaj naj naredim, sem blizu zivcnega zloma :)

Han ::

Priklopi disk na drugi plati. Flešni BIOS. Odklopi vse ostalo... Skratka, zajdi se. 8-)

solatko ::

Na IDE disku moraš jumper nastavit na slave, če imaš slučajno DVD enoto na master, v glavnem, narobe imaš nastavljen jumper, nič drugega.

Han ::

Če se plate diska zavrtijo in ga BIOS ne vidi, je lahko elektronika fuč...

Schrute ::

Hvala obema za odgovore, ampak... :)

Stari IDE disk je bil se pred 2 dnevoma v uporabi na stari plati, delal je brez problema tako da ne verjamem da je elektronika "umrla" ravno zdaj.
Jumper sem spreminjal, poskusil tudi brez tega, a ne gre. Ko prizgem komp slisim da zabrni tudi stari disk vendar mi ga nikjer ne zazna.

Brskal sem se po tujih forumih, zgleda kot da gre za tezavo maticne plosce... Ima se kdo kaksno idejo?

R-H-O ::

Nekaj časa preklapljaj jumper in poskusi s vsako nastavitvijo (master, slave, CS/Cable Select).
Če nobena nastavitev ne deluje, potem je najbolj vrejetno da matična plošča tega diska ne podpira.
Pri prekljapljanju pa pazi, da ne bosta obe napravi "master" ali obe "slave". Obe sta pa lahko nastavljeni na "CS/Cable Select". V BIOS-u poskusi po vsaki nastavitvi izbrati "Recognise HDD". Če to ne bo delovalo je lahko tudi pokvarjen disk.

POSKUSI!
XBOX 360 in en švoh comp.
Rabš kej vč!?

Duhec ::

Lahko imaš ide kabel, ki sredinskega pina nima zapolnjenega in tako kabel nevede obrneš narobe.
Ide kabel ima na eni strani po celi dolžini rdečo črto, ki označuje pin1 tako na konektorju na plati kot na konektorju na disku.
Preveri tudi dolžino ide kabla , ki naj bo čim krajša.

Law_Enforcer ::

V skrajni sili se lahko zatečeš k takšni zadevici.

Lahko imaš ide kabel, ki sredinskega pina nima zapolnjenega in tako kabel nevede obrneš narobe.
Ide kabel ima na eni strani po celi dolžini rdečo črto, ki označuje pin1 tako na konektorju na plati kot na konektorju na disku.
Preveri tudi dolžino ide kabla , ki naj bo čim krajša.
ž
Če je kabel obrnil narobe, le lahko pin pod sredinskim manjkajočim pinom že polomil.
V tem primeru pa razmisli...(razmilšljaš)
Pa srečno.
Rabš kej vč!?

OZZY ::

KAj pa če imaš v biosu izklopljen IDE kontroler??
Go with the flow.

KAj pa če imaš v biosu izklopljen IDE kontroler??

Ja, tudi možno.
Rabš kej vč!?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zanič IDE priključek??

Oddelek: Strojna oprema
10724 (584) ModriN96
»

Nekaj zelo čudnega-pomoč prosim