» »

Web-server in router

Web-server in router

Grizzly ::

Zdravo!

Predkratkim sem zamenjal internetnega ponudnika (in s tem tudi modem), zdaj pa imam problem pri dostopanju do svoje spletne strani.

Najprej glede modema: Uporabljam amisov router, na katerem imam 2 TV-ja, 2 računalnika, telefon, pa občasno še kak laptop preko wireless. Trenutno sem na računalniku, ki je povezan s kablom. Če vpišem v googla "find my ip", skopiram IP in ga prilepim v brskalnik, me postavi na routerjevo stran z nastavitvami. Jaz pa bi rad s tem ip jem (ki naj bi bil javni - zunanji) dostopal do svoje spletne strani.

Glede spletne strani je pa tako: na svojem računalniku imam Apache2 spletni strežnik. Uporabljam pa tudi storitev no-ip.org (ki domeno preslika v ip naslov in tako dostopam (pred kratkim je še delalo) do strežnika).

Stvar naj bi delovala tako: nekdo bo v brskalnik vpisal "http://domena.no-ip.org" in ga bo postavilo na mojo spletno stran.
Trenutno pa deluje tako: v brskalnik vpišem "http://domena.no-ip.org" in me postavi na spletno stran od routerja.

Zanima me torej, kaj moram naredit da bo delalo kot sem si zamislil in kje/kako se to naredi?

stleoric ::

Na routerju / modemu moraš v NAT nastavitvah (ponavadi virtual access podmeni) odpreti port 80 in ga forwardirati na lokalni IP web serverja.
Kateri modem - Enkom, Speedtouch, Telsey? Kaj četrtega?

edit: pošlji mail na podpora@amis.net s podatki o priključku (username, če ga veš) in opisom problema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stleoric ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372340495 (40951) ignats
»

Pinganje iz FF

Oddelek: Pomoč in nasveti
172097 (1445) Metabond
»

Izdelava spletne strani iz IP

Oddelek: Pomoč in nasveti
81315 (1077) overlord_tm
»

Spama vedno manj