» »

Googlove prvoaprilske šale

Googlove prvoaprilske šale

Google Maps za NES.

Slo-Tech - Kot je zdaj že v navadi, se je Google tudi letos potrudil s pripravo izvirnih prvoaprilskih potegavščin in najavil prgišče novih, zanimivih storitev.

Japonska podružnica je prištimala 8-bitno različico Google Maps za popularno Nintendovo konzolo NES (izid '83, konec prodaje '03, prodanih 60 milijonov enot). Kot pravijo, ima konzola preveč uporabnikov, da bi jo lahko preprosto prezrli, zato so izdelali posebno kaseto z vgrajenim dial-up modemom (na sliki), ki ji zagotovi potrebno mrežno povezljivost. Izgled je seveda prilagojen zmožnostim 8-bitne grafike, vse ostale funkcije, vključno s Street View, pa delujejo brez težav. Za tiste, ki o nakupu konzole še razmišljate, so pripravili predogled znotraj običajnih Google Maps (klik na Quest box desno zgoraj).

Chrome ekipa je pripravila multitasking ("multiplayer") način, ki omogoča priklop dodatne miške in s tem uporabo dveh spletnih strani hkrati v split screen načinu. Delo na ta način naj bi bilo hitrejše, ker lahko izkoristimo obe roki, oz. delimo isti računalnik še z eno osebo. Za lastnike ene miške so pripravili kratek teaser, ki se ga splača preklikati.

Podobnih motivov je bila tudi Gmail ekipa, ki je dodala nov/star način za tipkanje e-mailov na touchcreenih - Google Tap. Namesto običajne 25-črkovne tipkovnice uporabnik dobi le dve ploščici (dot in dash), ki omogočata vtipkavanje sporočila z Morsejevo abecedo. Za natipkat slo-tech.com je torej treba le 41 pritiskov (... .-.. --- ....- - . -.-. .... .-.-.- -.-. --- --; vezaj in pika sta pač malo daljša). Sistem seveda podpira tudi dvoročno tipkanje dveh sporočil hkrati in bo še posebej všeč osebam z velikimi prsti.

In nenazadnje, Google je še kako znan po svoji raziskovalni enoti Labs zdravi kuhinji, zato so njihovi nutricionisti izdelali posebno energijsko palčico ("frutabelo"), poimenovano Google Fiber bar (podobno kot njihovo nastajajoče optično omrežje), ki telesu ne samo zagotovi energijo in vlaknine, ampak tudi natančno analizira specifične potrebe posameznih organov in jim jim še več mesecev po zaužitja zagotavlja potrebne sestavine. Učinki na zdravje in športne dosežke naj bi bili odlični, pakiranje pa tudi ni pretirano škrtavo.

Podobnih štosov so se lotili tudi drugi. Posebej zanimiv je Attlasianov predlog za nov sistem verzioniranja datotek v dvoje (spooning), ki deluje točno tako, kot se sliši.





6 komentarjev

MrStein ::


Chrome ekipa je pripravila multitasking ("multiplayer") način, ki omogoča priklop dodatne miške in s tem uporabo dveh spletnih strani hkrati v split screen načinu. Delo na ta način naj bi bilo hitrejše, ker lahko izkoristimo obe roki, oz. delimo isti računalnik še z eno osebo.

No, to je bilo možno že od nekdaj.
Je en program (imena se žal ne spomnim), za X11 ali Windows, ki je pokazal dva kazalca za dve miški.
Z multiseat setupi pa dejansko dva uporabnika na enem PC (ki ima dva monitorja in dve miški ter tipkovnici).
Za Windows BeTwin (ali podobno, to je že ohoho let nazaj) za linux pa razni setupi, ki so v tipičnem desktop distroti že 90% on board.

Več o tem: Multiseat configuration @ Wikipedia
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

figula ::

Kakšna škoda za Google Fiber bar :'(.
Joj, kakšen mir/(dolčas?) bi bil na forumu ... :))

Lion29 ::

google me vsako leto preseneča z zares dobrimi in kvalitetnimi forami...

manjka še ta od YT

Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

stock ::

Youtube mislim da ma eno foro že zadnjih par dni.. šteka use v 3*****..

Phantomeye ::

8-bit :3

vorantz ::

Pa še ta http://www.google.com/racing/
google samovozeči nascar avto :P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Maps gre pod vodo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
3010307 (7768) 7982884e
»

Apple kupil 3D kartografsko podjetje C3

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
1520549 (19285) Berserker
»

Prvoaprilske potegavščine leta 2011

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
155677 (3400) CaqKa
»

Grafični superračunalnik, 2. poizkus

Oddelek: Novice / Grafične kartice
384411 (2588) PrimozR
»

Palm Pre naprodaj

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
325892 (3445) Byla

Več podobnih tem