» »

Pretvorba *.vob -> *.avi

Pretvorba *.vob -> *.avi

Dr.S ::

Uspelo mi je s Smartripperjem potegniti film iz DVD na trdi disk.

Želim pretvoriti *.vob datoteko v avi pa ne gre ravno po planu.

DVD2AVI mi ne naredi divx avi datoteke. Avi že naredi vendar pa je nepoznan format (za kompresijo sem izbral divx 5.02 vendar ga potem sploh ne prepozna).

Obstaja še kak drug program za pretvorbo vob -> divx avi?

bobby ::

flaskmpeg 0.60! vse kar je das dvd notr,nastavitve in ripa direktno iz dvdja brez problema. glih sinoči sem en dvd ripnu. v xvid format
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Aspirinix ::

Tudi NEODIVX je en izi programček. Vse ima s sabo. Sam ripne na hdd, pol pa s hdd dela, da je hitreje.

R-S-LoVe ::

Ko smo že ravno pri rippanju, jst sm probu z EasyDivx programckom, pa je vse ok naredu, sam ko bi mogu splitat avi fajl na 2 CD-ja ni tega naredu. Pa sm se po pošpilal z Avisplit programčkom, pa je vse OK.:))
Zamina pa me nekaj drugega. Jst sm enkrat dobu film zripan ravno tko kot DVD, se pravi, da sm tudi chapterje lahko vidu (med playanjem mi je lepo napisalo chapter 1 itd.), se pravi a slučajno kdo ve s kterim programom je blo to zripano!:\

iso2000 ::

Pretvorba z DVDX ali FlaskMPEG. Rezanje, kompresija zvoka z VirtualDub.
Ali obstaja kakšen program, ki bi znal sam kodirat 2-pass. S tem mislim, da bi samo nastavil 2 pass in bi potem sam program v kodeku (DIVX) nastavil 1. pass, 2. pass. Ko grem kdaj za cel dan od doma, bi bilo to zelo fino.

Dr.S ::

Ja vse o.k., samo:

z flaskmpeg 0.60 mi noče naredit divx za celoten film, ampak vsak vob file zase. Tako dobim več divx avi filov - kot poglavja filma.

Se ne da kompletno pretvorit film. Kako?

Katero možnost pri divx uporabljate (1-pass / 2 pass)?

bobby ::

pri flaskmpegu moras ti izbrat nekaj.IFO filetek,ne taprvi podatkovni filetek!!! tko ti bo vzel vse 4 al pa 5 al pa kokrkol filetkov že je in ti jih bo vkup ruknu.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

iso2000 ::

Če mije film res všeč 2 pass, drugače 1 pass. Ja, *.ifo moraš izbrat (kot je že pred mano napisal) in potem ti celega zripa. Če pa kopiraš na disk, moraš pa še *. ifo in *.bup skopirat.

Dr.S ::

Saj flasMPEG 6 preview sploh ne omogoča ogleda *.ifo fila - samo *.vob. Kako mu potem dopovem da naj to naredi.


Probal sem tudi z flasMPEG 7 verzijo pa mi po 2% neha delati. Tud zvoka ne obdela. Tako da čist nekoristna ta beta verzija.

bobby ::

dr.s: sej *.ifo ni filetek v katerem je film. to je sam filetek ki pove kateri vob fajli so v zaporedju itd. kao nek autorun. ko *.ifo izbereš, se ti tak okn pokaže v katerem ti pove info o viseo zapisu in info o audio zapisih. potem daš ok in naštimaš kompresijo slike torej divx zapis, v za avdio moraš pa zacahnt najprej, da naj 48000khz vzorčenje konvertira v 44100k potem ti da pa izbiro audio codeca. uporabi help od flaskmpega in tm motr ti vse razloži.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Law_Enforcer ::

Svetujem ti, da pogledaš na stran www.vidomi.com in si dljaš njihov zastonjski programček. Po eni strani je skrajno enostaven za uporabo, po drugi pa ima morje funkcij za zahtevnejše uporabnike (meni najpomembnejši feature-i so: sam ti splitne film na 2cdja, če tako želiš; uporabiš lahko katerikoli kodek - vse divxe, xvid, etc -; popolen nadzor nad izhodnim zbokom - vbr z lameon, lahko imaš tudi AC3 -; 2 pass encoding brez problema).

Pozdrav.

BlackHole ::

Ne morem verjet, da nobeden ni omenil grafičnega vmesnika (z programčki) Gordian Knot, ki je med najboljšimi in enostavnimi. Pojdi na www.doom9.net, tam najdeš vse , tudi vsa navodila.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

seminarska - pomoč Bs Player ......

Oddelek: Šola
194082 (3536) bobby
»

Pretvorba DV v DivX

Oddelek: Zvok in slika
323251 (2154) teoo
»

Ripanje DVD-ja

Oddelek: Programska oprema
101176 (1070) bf4ed
»

DVD -> DivX

Oddelek: Sedem umetnosti
281956 (1256) CaqKa
»

DVD-DIVX

Oddelek: Pomoč in nasveti
71689 (1527) matevzm

Več podobnih tem