» »

DVD -> DivX

DVD -> DivX

DeLuX ::

kater je najbolsi program za konvertiranje iz DVD filma v DivX format? pa kaksne so nastavitve ipd...
LP
  • premaknil: perci ()

teac ::

Meni je najboljši DVDx. Nastavitve oz. opis funkcij pa si poglej tukaj oz. tukaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: teac ()

mamut ::

teac
sprobou sem ta paket brez navodil in stvar super dela. Pol sem pa sledil navodilom in mi sliko ne zakodira pravilno. Ne vem kero nastavitev sem zajebu. Ves ti?:\

MH0 ::

in kakšne bi naj bile 'optimalne' nastavitve, da dobiš DivX5 za en CD?

mamut ::

To bi tud jaz rad zvedu. Nikakor mi ne rata spravt na en CD z dobro kvaliteto.

virtual_reality ::

Uporabite kak kalkulatorcek :\ . Sicer pa ce je kvaliteta na 1 CDju slaba, pa spravi na 2 CDja. Kar pa sm jaz ripal, je izpadlo cist v redu na 1 CDju.

mamut ::

Sej to mi je cudn, ker tam okoli 2h dolg film bi mogu bit zadosti kvaliteten za 700MB. Kar dobis na netu je v glavnem za en CD in je dobre kvalitete. Men pa pridejo doloceni kadri slabi tudi na dveh CDjih.?#!:|

Gandalfar ::

a delas one-pass al two pass?

pivmik ::

DVDx je največji drek s katerim lahko delaš DivXe.

Poskusi raje GordianKnot, slovenski tutorial dobiš na http://divx.si-gov.org/ po Vodiči.

Sicer najboljša varianta je, da vse delaš sam, po korakih.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Matwic ::

Tocno tako. GordianKnot je edina resitev.

Res bi s SBC in NanDub metodo dobili se malo boljse rezultate, ampak za to je potrebno mesece preizkusanja.

Gordian Knot in 0.26 Update dobite na www.doom9.org.

Vodic je pa ze bil objavljen. Zagotavljam da bodo rezultati veliko lepsi in tudi manj tezav je pri GordianKnotu.

mamut ::

Jaz delam 1-pass, uporabljam Flask MPEG, po navodilih http://www.dvdripguides.com/dvdrip3a.ht...

pivmik ::

mamut: o marija! ti živiš kako leto nazaj.
1-pass ???
FlaskMPEG???

nabai si najnovejši tutorial...
www.doom9.net
LP, Gregor GRE^

CaqKa ::

pa še vedno je pri 1 pass flask metodi ali pa tudi 2 pass flask metodi najmanj nastavljanja. toti novi toolsi so premalo avtomatizirano nareti. kaj te mene brigajo neki kvantinajzeri pa to sranje... če že je 2 pass pol naj v prvem pasu naredi res pošten pregled tak da za drugi pass samo resolucijo pa bitrate nastaviš. in to je flask

mamut ::

ja kumej en mesec se igram z DVDji. Samo je pa FlaskMPEG dost enostaven. A ni bistvo v tem kako nastavis kodek.

CaqKa ::

bistvo je v tem kak mu program reče kdaj naj s kako kompresijo stisne... aka bistvo je v tem da program sam čimbolje nastavi kodek do konca zmogljivosti

SasoS ::

In kaj je pri GK-ju težkega?? Nastaviš resolucijo in to je to...še bitrata ti ni treba naštimat ker ga izračuna. Ne pol kle jokat, da so divxi grdi, pri tem uporabljate pa Flaska...Flask je najbolj beden program kar jih je kdaj bilo. Še zdej na uč vidm kdaj je divx s Flaskom skodiran...

mamut ::

SasoS ne bit tok pameten se pac ucimo.:)) Mi pa lahko poves zakaj mi GK cez noc ni nic naredu. Sledil sem navodilom, vse nastimu in zacel. Sound mi je naredu pol se je pa ustavl (do konca se 49:07:12..) in zjutrej je blo na istem.

SasoS ::

hehe...vsi smo bili nekoč začetniki, pa kljub temu nisem nikoli uporabljal Flaska :D. Zakaj ti GK nagaja nimam pojma, meni vedno dela. Je pa res da jaz vedno audio kodiram posebej in združim šele na koncu. Tako da probaj skodirat samo sliko...

mamut ::

no pol mi je naredu ma ocitno cel film na kvaliteti zacetnih napisov. Trim sem nastavil na Both po navodilih. Bom probu se No Trim.

SmoKey ::

Če ste za enostavne zadeve pol probite Rip It all. Dost uredu zadeva s katero se da dobr divX narest.
Tudi Flask je uredu za naučit se osnov. Sej s kodekom igrat se ni tolk lahko. Veliko je že če razumeš kako deluje bitrate. :))
Živalsk vrt iz silicijeve doline

MH0 ::

Saj je vse cool le, da pač nimamo vsi časa se z nekimi brezveznostmi igrati, a ne? Torej, če kdo od 'expertov' pozna kakšni SW, ki rabi kot input samo recimo 'daj na en CD' potem naj to pove, ali pa vsaj par nastavitev za kaki SW. Če pa ne spravi več iz sebe kot 'flask je bljek' in podobno pa naj ne zapravlja časa drugih ljudi!

LP

mamut ::

Cez noc mi je GK super Divx naredu, zvok bom pa se mogu dodat. Samo ne vem kako uporabis .sub fajl od podnapisov. VobSub mi namrec javlja neke erorje in se mi noce postavit. A se da naredit .txt fajl?:)


SmoKey ::

mamut ti VobSuba samo še enkrat inštaliraj pa bo.Sploh pa ne vem zakaj si ga gor dajete ker čist namori ta programčič a ne ;( - sami problemi! Sej maš Micro DVD al pa bsplayer za gledat s podnapisi !

MHO:zdej bi tle lohk na dolg pa na širok razlagu da ne morš recmo vsakega filma dolgega 95 min, z bitratom npr. 987 (na pamet), posnet v enako dobri kvaliteti; in ni nobenga postopka po katerem bi se dal to hitr narest - mislm da maš v Rip It All-u celo nek Wizard ki te pelje po poti- pa probaj pa boš vidu, samo ti ne priporočam. Škoda časa-raj si ga vzem za preštudiranje kodiranja slike. 8-)
Živalsk vrt iz silicijeve doline

SasoS ::

MH0: verjamem da se ti ne da ukvarjat s temi stvarmi...pač ne zanimajo vseh ista področja. Je pa tako - SW ki bi imel one-click-rip, in bi tu ustvaril super-duper ultra kvaliteten divx, ni in ga tudi ne bo ker ne more obstajat. GK se temu še najbolj približa, na netu obstaja 1000 in en vodič zanj (med drugim tudi v slovenščini!) in če se ti ne da porabit 10 min da ga preštudiraš potem pak še v najprej uporabljaj flaska, samo ne potem jokat da ni take kvalitete kot jo dosegajo drugi.

mamut: errorje? Podnapise je dokaj enostavno narest...in ja, da se tudi v .txt pretvort, samo potem se lahko pojavljajo napake (zarad OCR-a) pa še več dela je. Meni VobSub ne dela nobenih problemov...

CaqKa ::

vobsub?
vobsub zato ker delajo podnapisi potem tudi v wmpju in v vsakem drugem playerju.. zakaj bi nekomu vsiljeval mdvdp ali pa bsp če pa že sam uporabljam wmp? poleg tega da wmp podpira še en kup drugih podnapisov ki niso vobsub.
instalirat vobsub in preimenovat podnapise v enako ime kot avi in še v isti direktorij dat pa vsak bebec zna.

SmoKey ::

Ja vosub ni tok neumna zadeva no sam če ga maš enkrat inštaliranga ga morš met skoz saj če ga enkrat odinštaliraš ti javlja napako : vobsub.dll was not found !

Pa še podnapisi se ti prikazujejo na filmu ne pa na neizkoriščenemu črnemu prostoru pod sliko - kar je za moje pojme boljš !

Aha je kdo ki ve kako se da napako to napako z vobsubom odpravit ! HELP please !!
Živalsk vrt iz silicijeve doline

mamut ::

Zdej sem pa sprobu se SubRip, ki z OCRjem prepoznava tekst in stvar dobr dela sam kaj, ko mi javlja error, ko hocem pridobljen text shranit.
Ce pozna kdo resitev naj prosim javi!

pivmik ::

Vobsub SMRDi
WMP7, 8, 9 SMRDi

Film je že posnet na CDju podnapise imaš na disku, kaj pa zdej??? Kopirat film na dosk in čakat, medtem ko bi že lahko gledal film. In že skoraj izgubuš voljo za gledat film, pol pa še moraš preimenovat in te vse skupaj mine....

WMP novejši od verzije 6.4 vsi smrdijo!

Komur gre na kurac WMP7 8 9 naj si downloada Windows Media
Player Classic:
http://vobsub.edensrising.com/mpc.php
http://www.divx-digest.com/software/med...
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

CaqKa ::

sicer nevem kak lahko softver smrdi... ampak dobro no.. če disk smrdi pol bom smatral pač da sw tud smrdi.... definitivno so razlike med wmpji... pri teh se mi zdi 7ka najslabša... dočim kot 9 ,8 in 6 so pa solidni playerji. in da .. po novem lahko v vobsubu predvajas tudi podnapis ki ni nujno da ima ime filma...
ti pa morš očitno res dolgo čakat da ti film na disk posname.. sploh ko ni treba.. če bi pa ze bilo treba... dam jaz kopirat tole in medtem bom ravno veršterkerijo pa projektor vklopo.. in ko bom hoto gledat bo vse pripravljeno.
da ne omenjam da podnapise ki si jih kasneje dljo, da se pogosto zgodi da boš s takimi imel sync in ostale probleme :) in da lahko v vobsubu nastavljaš on the fly delay kakor tudi fps ki ga naj forca.
ne prilagajo pirati zastonj vobsub podnapisov k ripom.. že more bit nekaj na njega razširjenosti in uporabnosti.
pa prosim ne rečt da nekaj smrdi ampak prosim lep konkretno naštej dobre lastnosti nekega programa!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Integrirani podnapisi

Oddelek: Zvok in slika
367648 (5381) dzinks63
»

Ripanje DVD-ja

Oddelek: Programska oprema
101168 (1062) bf4ed

DVD ---> DIVx

Oddelek: Sedem umetnosti
262187 (1604) DrSergioDJ
»

DVD-DIVX

Oddelek: Pomoč in nasveti
71678 (1516) matevzm
»

DivX s čem jih delat

Oddelek: Zvok in slika
261927 (1373) EX-B

Več podobnih tem