» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
84 / 91
»»

djordjevic ::

Ti bi rekel, da si preslab, da bi si izpogajal boljše pogoje. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

donfilipo ::

Ali pa ima veliko ambicijo reči res popraviti.
Realno ne kihotovsko:))
Kot rečeno marsikaka svetovalnica (vseh pravnih in davčnih in poslovnih oblik) bi ga posvojila. Z velikim veseljem.

Vpršanje je le, če mu to država sploh dopusti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Karaya 52 ::

Keyser Soze je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Torej da si fušal od rednem delu praviš>:D

Fušal? Ne bi rekel. Fušaš ponavad na črno. No ja, vsaj pri nas se ta izraz uporablja za delo kjer dobiš plačano na roko. Tule ni bilo fušanja. Le cena je bila krepko pod ceno ostalih privat agencij, ki nudijo slične storitve.

Ampak saj pravite da je to OK? Če ponudiš nižjo ceno kot konkurenca? Al je kaj narobe s tem?

To je kul, problem nastane ko ne mores biti redno zaposlen in dobiti manj kot minimalca. MadMicka temu sofisticirano pravi "zascita delavca", zdrava pamet pa pravi, da tisti, ki niti toliko ne ustvarijo, ostanejo brez dela. Sofisticirana "zascita delavca" tudi pravi, da ne potrebujemo podjetij, ki ne ustvarijo dovolj za izplacilo minimalca. Mogoce. Ampak ta "zascita delavca" je na zavod pripeljala tisoce. Zdaj dobivajo krepko pod minimalcem.

Ajde poglejmo.

Kdaj je bil uveden zakon o minimalnem dohodku?
In rabimo samo še graf brezposelnosti pa je dosti za prvi vplogled.

Zminp datum sprejema...11.02.2010

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=ca...

Hm kaj se je zgodilo septembra 2010?

Leta 2009 je udarila pošteno baje kriza naše industrije nizke dodane vrednosti. Nemci niso več naročali toliko, če skrajno poenostavim slišano s TV.

2010 do septembra flat...potem pa.....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: donfilipo ()

Tezko si bo s tem pomagati, ker odpuscanje ze itak zamuja v drzavah s fleksibilnim trgom dela oz. je zadnji simptom krize. V Sloveniji pa je to se bolj zavleceno zaradi "srednjeveskega trga dela" by Pahor.

Osnoven mehanizem je jasen. Podjetja, ki niso zmozna placati dela padejo v stecaj. Da ta vsiljen dvig vcasih pomeni ravno to, ne zanikajo niti zagovorniki minimalne place, ko pravijo "podjetja, ki ne morejo izplacevati 750€ bruto naj zaprejo vrata". Evo, pa so jih. Eno tu, drugo tam, zaprla so jih.

Če to drži in priznam da zna, dober pravnik bi lahko lepo prižgal žarnico koliko je efektivnih zamikov zaradi inercije:) potem imamo krivca. Kombinacija ekonomista in pravnika. Dobrih. Kje sem že to videl?

Takoj ukiniti zakon!
In pojačati dobrodelnost cerkve8-)

Lahko je pa tudi kaj drugega?

Ampak poglej leto 2006!!!!
Kaj za vraga pa v letu bajne rasti????? (Vsaj obljubljene)?

Zgodovina sprememb…

Veliko je suma v teh grafih, ampak ce drzi, da lahko podjetja, ki se gibljejo okoli nicle, pahne v stecaj nepricakovan skos stroskov... potem je jasno, da nekateri tega soka niso preziveli. Ostali so morali ustvariti vec ali prodati vec za vec. Za slednje pa bi bilo dobro imeti carobno palico.

Invictus ::

Keyser Soze je izjavil:

Dokrajčit ljudem vlog javnega sektorja, ko pa niso sposobni ovit mozga okoli tega, kaj je to... Mission impossible. Kot da bi 5 letniku razlagal koncept denarja in zakaj ga ne moreš kar narisat/naprintat, ko ti ga zmanjka.

Pa saj ste plačani preko proračuna, kaj jamraš. A vi bi kljub svoji plači, ki jo dobivati za opravljanje dela, še zaračunavali storitve??? Očitno ti pojem zaposlitve s plačo ni povsem jasen, se manj pa od kje pride denar.

Denar pride od proračuna, kamor vsi državljani plačujejo davke ...

Keyser Soze je izjavil:

Gregor P je izjavil:

In če da, ali to počneš v službenem času, ko te mi plačujemo?>:D

Dokler so stvari narejene kot je treba in v predpisanem obsegu, se lahko v presežku časa mečem po trepalnicah, če je taka moja želja. Ste me lepo naučili tule gor, da se dela toliko, kolikor si plačan.

Morate bit ponosni, da ste vcepili vsaj delček "privatniške mentalitete" v mojo glavo?

Očitno smo ti vcepili samo mentaliteto po denarju. Po delu še ne ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Ne razumeš. To je naš privilegij, da lahko potem koristimo sijajne storitve naše supersposobne javne uprave. Če je samo procent takih nadgenialcev, kot je Keyser, si ne znam predstavljati, kje bi šele bili, če bi jih bila dva.

;((

Kot da bi 5 letniku razlagal koncept denarja in zakaj ga ne moreš kar narisat/naprintat, ko ti ga zmanjka.

Nas Uradnik, ki ga radi beremo, ce ne zaradi vsesplosnega ranta pa vsaj zaradi deljenja informacij, kako zapravlja denar na smucisih, v resnici razume v cem je fora. Kakorkoli ze, obrambni avtomat "pustite meni, vzemite drugim" je verjetno globoko zamotan v genomu.

Karaya 52 je izjavil:

Veliko je suma v teh grafih, ampak ce drzi, da lahko podjetja, ki se gibljejo okoli nicle, pahne v stecaj nepricakovan skos stroskov... potem je jasno, da nekateri tega soka niso preziveli. Ostali so morali ustvariti vec ali prodati vec za vec. Za slednje pa bi bilo dobro imeti carobno palico.

Jok šuma. Leta 2006 oktobra je bil sprejet predhodnik.
ZDPM.

Evo oka sokolovega:))

Od oka se vidijo efekti.

Zdaj če pa to daš v parlament se pa jasno ne ve ali je bil Drno govoril s psom....ali so drugi nasledniki imeli z njimi orgije, ali je glavni z desne najbolj notoričen šverver z orožjem južno od Dunaja:D...skratka nič!

Potem je pa hudič kakemu ekonomistu sploh verjeti. Posebej ker znajo tudi basati. Videno! In zastopati 5 let stare tuje prevedene teze.
Do 50 in več let. Ekstremni primeri 250;((

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Ampak saj pravite da je to OK? Če ponudiš nižjo ceno kot konkurenca? Al je kaj narobe s tem?
Narobe je to, da lahko nižjo ceno ponudiš, ker tvoja avtorska pogodba ni obremenjena z 38% prispevkov, tako kot je moja. Čista nelojalna konkurenca. Sicer nisi ti za to kriv, ampak vseeno, da ne boš mislil, kako dober & spreten si.;((

O.

Keyser Soze ::

Invictus je izjavil:

Pa saj ste plačani preko proračuna, kaj jamraš. A vi bi kljub svoji plači, ki jo dobivati za opravljanje dela, še zaračunavali storitve???

Ah, desno plasiran intelekt strikes again. V dveh stavkih zopet bistroum, ki nakaže na to, da ne ve glih najboljš kaj govorim jaz. Niti kaj govori on.

Zmanjkal cajta za danes, ga grem zapravljat za kaj bolj pametnega. Vi kar strumno naprej. Enako kot naša vlada, ki se trudi preprečit referendumske pobude kakor ve in zna. Itak so baje pomote. Bo še našla "right way" za to.
OM, F, G!

Matako ::

Keyser Soze je izjavil:

Vi kar strumno naprej. Enako kot naša vlada, ki se trudi preprečit referendumske pobude kakor ve in zna. Itak so baje pomote. Bo še našla "right way" za to.

Kako si lahko tako brezbrižen, saj to se te pa ja tiče! Niso heci. Da se nisi včlanil v stranko BMK?
/\/\.K.

Ah, njega 5. čaka plača. Boli ga briga.

Double_J ::

http://www.rtvslo.si/slovenija/plicanic...

Policisti lahko več dobijo če sedaj umaknejo podpise. Že praktično junijski prihranek lahko gre potem delno tudi za policiste. Ker če ne umaknejo sedaj podpisov, potem gre ta junijski denar tako ali tako v nič.
Dve šivanki...

Keyser Soze ::

No, ne se dat motit, če ne sodelujem v temi. Vi kar pišite naprej. Saj preletim že lahko vaše umotvore. Samo replicirat nimam glih cajta.

Sem pa prej pozabil povedat, da mi je bila izredno všeč Vizjakova izjava včeraj zvečer, ko je zamujal na odbore (še bolj kot Janševa, da je ta policijska pobuda verjetno pomota - nekako tako kot če zjutraj obuješ en siv pa en temno siv štunf - shit happens). Češ, so skušali preprečiti vložitev referendumske pobude. Fino cajti, da ti skušajo preprečiti tvojo najbolj neposredno obliko izvajanja demokracije oz. uveljavljanja svojega glasu. Me prav zanima kako? Matako bo najbrž vedel, glede na to da tako dobro pozna modus operandi Janše.

P.S.: Aja, Matako, nič prej ne grem domov. Na žalost. Pa sem misli malo prej zaključit danes, samo potrebe državljanov vedno uletijo zadnji moment. :P
OM, F, G!

Keyser Soze je izjavil:

P.S.: Aja, Matako, nič prej ne grem domov. Na žalost. Pa sem misli malo prej zaključit danes, samo potrebe državljanov vedno uletijo zadnji moment. :P

Kakopak. Delo državnega uradnika ni nikoli končano.

Če ga ni.. ga pa naredi. ;)
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Invictus ::

Državljani pač gremo k uradnikom po koncu svojega dela. J*** ga, tak je šiht ;((.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Fino cajti, da ti skušajo preprečiti tvojo najbolj neposredno obliko izvajanja demokracije oz. uveljavljanja svojega glasu
Ja, kaj češ, ob takih primerih se pokaže vsa hinavskost tistih na oblasti. Demokracija jim je všeč, dokler ljudje volijo zanje. Ko so izvoljeni, je ljudska volja sveta, enako tudi, ko podprejo njihove referendume, če hočejo ljudje kaj proti njihovi volji izglasovati, je pa konec sveta.;((

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

No meni se zdi ta poizkus preprečevanja referenduma precej medel, že skoraj igran.

Par "odločno zavračamo" dežurnih fraz...

Če bi bili samo še malo manj zavzeti in bi začel sumiti, da si Jajo potihem spet želi referenduma, tokrat proti sebi. Zakaj bi bilo to dobro, ne vem. Mogoče kot način kako spizditi, brez da bi bil kriv? Skratka neke _iskrene_ protireferendumske panike te dni ni čutiti.
/\/\.K.

monster-x ::

donfilipo,
Evo tu pač vztrajno tupiš Friedmanovstvo brez argumentov in celo večinske podpore ljudi, ki vedo o čem govorimo in kdo sploh so Rand, Friedman, Mises...itd.

Še enkrat:

govorimo o družbeno političnih sistemih, ki so vsi formalno pravne države, neformalno pa nobena. Povsod so sistemske napake. Ponekod več, drugje manj.
Nemci imajo malo več smisla za red...imajo pa tudi smisel za socialno učnikovito državo!!!! In severnjaki prostestanti nasploh. To jim dela SUPER. Nam pa stavim da ne bo delal dobro niti Randovski kapitalizem, ki ga bomo uvedli, ko se gospodarstvo sesuje, nakljub silno učenim lubenicam, ki so se v LJ šolale na moj račun

Argumentov sem ti naštel že ogromno. Pa se ne bi ponavljal.

Jaz razlagam o učinkoviti pravni državi, kar pomeni, da ima neke "normalne" zakone, ki ne ovirajo državljanov in podjetij z nesmiselnimi pravili, obenem pa se kršitve teh zakonov hitro in učinkovito kaznuje.

To nima pa nobene veze s socialo.

Država blaginje je welfare state in je samo malce bolj prefinjena oblika socialne države. Zahteva načeloma malce več capljanja okoli socialcev, tako da dejansko kdo pri brezposelnosti 4% raje dela, drug raje krade. Ponavljam pa da bistvene razlike za Friedmana med socialno državo in wellfare state NI! Ti pač tiščiš tu notri doublethink, kar govori o škrtem karakterju

Dejva še enkrat poskusiti se ne spuščati na osebno raven. Če bi me bolje poznal, bi vedel, da nisem škrt, ampak pustiva to. Ne bova debatirala tako, da se bova obmetavala z raznimi žaljivkami. Upam, da si tega sposoben.

Leviathan je brez določenih oblik anarhizma vedno trd za nekoga. Celo za večine! Tudi tvoj welfare state ima čez 2 miljona arestantov samo

In ne moreš se v civilizaciji odločati sam.
Do sedaj je bila VEDNO večina prisiljena v slabo plačano enolično delo, elita pa je filozofirala. Če se je filozof uprl kralju in danes akademiji, so ga pa sodili na smrt
Kapitalisti so samo eden od kolesljev leviathana. Ostali pa skušajo zagotoviti, da ta ni divji zahod (kot je že bila!). Zdravniki, sodniki, tožilci, birokrati, učitelji, profesorji in na koncu tudi umetniki in komedijanti. In še sem jih pol pozabil.

Ali je pravna država učinkovita ali pa so ljudje nagnjeni k temu, da raje kradejo kot pa delajo, čeprav imajo možnosti. Ali pa oboje. Ne vem pa zakaj vedno vmešavaš v debato ZDA. Ali sem kje napisal, da so idealni in jih dajem za zgled morda? Marsikatere stvari nimajo pošlihtane, je pa res, da jih ogromno imajo.

Tudi tu se pogojno strinjam v kolikor brez maljon dohtarjev filozofije zakapiraš švabski red...postaviš državo preobilja, in tiste, ki res ne morejo delati ne pustiš crkavati....uspešnim pa enostavno ne postavljaš limitov. Tudi z davki ne!

Jap, to sva pogruntala, da tiste, ki so hudo bolni in niso sposobni za delo (sem ne spadajo tisti, ki lahko delajo), bi lahko vzdrževali in jim omogočali minimalno preživetje. Ko to razdeliva na vse, je to minimalna obremenitev. Ostalo pa točno tako. Ne postavljaš limitov, ker tako lahko zapravljajo in dajejo delo tudi drugim. Brez skrbi, da se bodo slej ko prej našli podjetniki, ki bodo znali ponujati luksuzne storitve ali pa proizvode tem bogatašem in bodo posledično zaposlovali ljudi.

Realtivno majhna v primeri z drugimi odhodki. Zdravilo je efektivna sociala (da se zlahka preveriti ampak se enostavno NOČE!)...ne pa ukinitev socialne države!!!!

Saj je bilo tudi po tem forumu že kar nekaj primerov napisanih in je jasno, da je mnogo ljudi, ki to izkorišča. Mnogo milijonov tako izpuhti na letni ravni.

Še vedno pa bi bilo bolje, da se ljudem dopove, da morajo iskati delo, razmišljati podjetniško itd. na način, da jim pač ne daješ sociale. Ampak seveda jim tudi ne pobiraš prispevkov in davkov za socialo takrat ko ti ljudje delajo. Tako si bo lahko vsakdo sam še nekaj privarčeval za hude čase, ko bo delal. In to na način, ki je učinkovitejši od trenutnega.

Rabil bi tako državo, kjer dejansko vsi tako varčujejo in se veliki pujsi ne bail-outajo tako po partijskih poznanstvih. Ampak ker še na Wall Streetu ne gre tako, potem je vprašljivo, če kje sploh teoretična možnost obstaja za kaj takega???? Razen v knjigah recimo Radnovca in predhodnika Bernankeja, Alan Greenspana, ki pa potem joka: 'we zout dad market will work' In tako eni izgubijo vse prihranke, ker so jih naložili v posebne sorte kazino, ta največji so pa too big to fail in s tem zaščiteni kot medvedje. Skratka dvoličnejše, kot za časa partije.
O sociali ne bom tu več, ker ravno delam najbolj teoretično verodostojno študijo..se pa strinjam da ni brez napak. A to ne pomeni ukiniti...še enkrat!

Jah, saj obstajajo varnejše naložbe. Ne moreš pričakovati visokih donosov in varnosti. To se izključuje. Je pa še vedno bolje kakor trenutno.

Takole bom rekel. Če bi recimo rumpul imel šanse za preizkusti svojo doktrino, bi bil najbolj vesel jaz. Ker bi se sesul mit: 'we zot we can work with free market and capitalism'

Kako pa to veš? Saj vsi pravijo (tudi ti), da tega ni nikjer. Kako potem veš, da ne deluje? ;)

Ko vzpostaviš pravičen sistem (to ne pomeni, da se nekoga ropa, drugi pa ne dela, ker se mu ne splača), katerega se vsi držijo in so hitro kaznovani, če se ga ne držijo, potem to lahko lepo funkcionira, ker je vsakomur jasno, da bo s pridnostjo lahko dobro živel in z lenobo ne bo dobro živel.

Ti si ti ugotovil s pomočjo kalibrov kot so Friedman, Rand, Mises in ostali. Jaz sem ugotovil, da so nekatere socialne države kar lepo učinkovite...druge pač ne. In da čistega kapitalizma po modelu zgoraj omenjenih, pa ni NIKJER!

Učinkovite so toliko časa, dokler ne dobijo konkurence.

A jebaj ga če maš šolane lubenice. In to povrhu še Friedmanovce
Menja se demografska struktura. Drastično! To je socialna bomba...na katero sem opozarjal kolege pred 30 leti, ampak so še bolj tumpasti kot ti

Dejva no, brez žaljivk. Ali pa z žaljenjem kompenziraš pomanjkanje argumentov?

Seveda se menja, logično. V trenutnem sistem pač to pomeni, da se mora delovno aktivne bolj obremeniti (kar je slabo za konkurenčnost) ali pa upokojencem znižati pokojnine (kar pa ni dobro za njih, ker jim znižuje življenski standard). Pač če se greš tak sistem, moraš tudi to upoštevati. To je tvoja socialna država.

In kje imaš z vso to škrto židovsko teorijo tako državo, ki nima sociale??????
JO NI! Še celo izrael je daleč od tega!!!!! Najbolj blizu so azijci, ki pa koncepta sociale in preobilja ne poznajo še kolektivno toliko, kot koncepta velike lakote in borbe!!!!

S tabo pa je res težko komunicirati. Takoj začneš žaliti s škrtostjo in skušaš tako vplivati na argumente nekoga drugega.

Kako? Tako da so se v nekem minimalnem humanem okolju ognili streljanja po cesti recimo! Vplivov je drobnih mnogo. Summa summarum pa vsi skupaj govorijo v prid 'socializmu', po friedmanovo. Razen njega seveda

Saj sva poudarila, da mora biti pravna država. Če je, potem se kaznuje tiste, ki "streljajo po cesti" (če sploh so takšni, ker streljanja po cesti so tvoji zaključki, ki jih takoj potegneš iz nekje). Torej, s pravno državo streljanja po cesti ni, ljudje pa so motivirani, da ustvarjajo, ker želijo preživeti.

Ponavljam za bolj tumpaste. Leviathan je prisila tako ali tako. Vključno z davki. Nekaj plačaš in nekaj dobiš. Randovski model ne deluje! NIKJER! Je pa res, da so učinkovite države in manj učinkovite! Nemčija je socialna država...bila je podrta do temeljev pa deluje. In še nebroj primerov. Postaviti okolje za razvoj podjetništva torej ni pravilo, ki bi izključevalo socialno državo. Razen pri ekstremno butasto šolanih lubenicah

Problem je, ker socialno državo ljudje razumejo tako, da bomo vzeli čim več tistim, ki delajo in dali tistim, ki ne delajo. Okolje za razvoj podjetništva je seveda potrebno ustvariti. Ampak če misliš, da boš to naredil tako, da boš poskušal ocuriti z visokimi davki tiste, ki bi potencialno ustvarjali, se krepko motiš.

Država blaginje je pač boljša opcija, če že govorimo o tem. Če ljudje res raje delajo kot doma sedijo, bodo razumeli takšen sistem in bodo iskali delo, ker bodo tudi imeli več možnosti za zaposlitev.

Bo in to ne v prvič.

To pa zna biti problem ...
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

No pravna država in socialna država je bil izvir.

Ti si trdil da rabimo pravno državo in ne socialne. Isto je trdil Friedman!
Jaz trdim da rabimo oboje, tako kot imajo Nemci ali Skandinavci in da v Evropi brez večjih pretresov drugače tudi NE GRE!

Da prekinem dolge klobase in pojasnim kaj je pravzaprav debata!
Sofizmi na dolgo in široko me spravijo v jezo!

WarpedGone ::

Kaj ko bi se najprej zmenili kaj sploh je socialna država?
Kaj je pravna država, je še približno jasno, kje se konča socialna država pa ni jasne meje. Resna debata v teh okvirih ni možna.

Jaz trdim da socialne države nimamo. Zakaj? Klošar na tromostovju.
Brez dejanskega UTD ni socialne države, je le socialna birokracija.
Zbogom in hvala za vse ribe

Socialna država naj bi brezposelnemu, ki išče zaposlitev in je ne najde, ali nekomu, ki ni zmožen za delo, nudila vsaj to !minimalno preživetje.

En obrok na dan in neko zavetišče, ali pomoć pri iskanju tega.
Tako nekako iz številnih zapisov na netu na to temo. Skrajšano maksimalno in iz 5 držav najmanj.

To gre enim super od rok, problem ostanejo freaki, ki se NOČEJO vključiti v program sociale,...drugim pa zaradi splošne grožnje revščine - nizkega standarda, manj dobro.

Nevarnost je 14 tet na enega 'socialca' in vse z visoko izobrazbo in ja, UTD je boljši solution. Zato ga naj nekdo sprovede:)

Zgodovina sprememb…

Predvsem si tudi UTD vsak po svoje predstavlja. Warped1 recimo napačno>:D

O.

I to što kažeš.

Z nizko dodano vrednostjo in standardom, bi ta znašal kaj vem 80€ in potem tisti brez dela dejansko spet ne morejo preživeti niti minimalno.

Ampak je pa kar nekja držav, ki bi ga pa vsaj za nekaj časa zlahka uvedle.

Treba po enkrat pogledati zakaj ga ne:))
Morda dejansko ne verjamejo da je to edina rešitev za tranzicijo v družbo hedonizma in avtomatiziranega AI in racionale...dela.

Zgodovina sprememb…

No pa da ne bomo preveč poenostavili.

K socialni in solidarni državi nekako v backvokale sodijo tudi poceni (solidarnosten) vrtec in šole, da tisti ki ustvarjajo deco, imajo prednost pred tistimi, ki sanjjajo ob monitorji in besno drgnejo:), pa tudi zagotavljanje pokojnin, ki so danes čisto skoraj solidarne (pomeni ne zagotavljajo jih prihranki kandidatov ampak delovni ljudje in tudi kupci z DDV) ........in seveda zdravstvo.

Vse to so pa že tudi elementi, ki imajo več, če rečemo, filozofske variacije v razvitem svetu.

V Kitajski pa kot sem rekel. Partija in ekperiment. Zdaj kako je ta partija komunistična in marksistična še napol tresoč preučujem....namreč boli, ko ugotoviš, da so nemara 20 let v vseh iuglednih šolah lagali ko PSI:)).....ampak načeloma Kitajxi poznajo tudi obliko, ko nekdo naredi samomor, ali ga povozi avto....pa zaradi suma o plačilu stroškov raje čakajo krokarje:)

Zgodovina sprememb…

Ampak je pa kar nekja držav, ki bi ga pa vsaj za nekaj časa zlahka uvedle.
Za začetek se moraš recimo vprašati, ali bi raje imel UTD in šolnine, ali brez UTD-a in brezplačno šolstvo. In potem še vse ostale kombinacije - koliko pridobitev socialne države (šolstvo, zdravstvo, sociala ...) bi "žrtvoval", zato da dobijo vsi nek keš, tudi tisti, ki ga sploh ne potrebujejo?

In potem so tu še primeri aboriginov, indijancov, eskimov ..., za katere so v različnih državah (ZDA, Kanada, Avstralija, Rusija ...) uredili nekaj takšnega, kot UTD, posledica pa so bile do amena zapite cele vasi domorodcev, ki so, ker jim za doseganje prejšnjega skromnega standarda ni bilo več treba s prstom migniti, vse viške keša pognali za ognjeno vodo.

Pa ko smo že ravno pri indijancih, v ZDA imajo mnoga plemena svoj lasten UTD - denar, dobljen iz koncesij za igralnice, delijo med vse člane plemena. In so v zadnjem času začeli uvajati teste DNK, ker se čedalje več ljudi začenja spominjati, da je bila njihova prababica indijanka (in bi radi svoj plemenski UTD;-)

O.

bluefish ::

Za začetek bi rad videl, da UTD nekdo podkrepi s konkretnim izračunom glede tega, od kje naj bi denar prišel. Do takrat je to utopija.

kmetek ::

super varčevalni ukrepi

Šušteršič: Dokapitalizacija NLB-ja do jeseni

kaj delajo z vašim in našim denarjem 8-O

NLB se mora dokapitalizirati, tako ali drugace. Da se bo to naredilo z denarjem davkloplacevalcev, pa si si kmetek malo izmislil.

Malajlo ::

Najprej jo bomo dokapitalizirali, potem pa za en EUR prodali. Ker več ni vredna, menda. Kljub vsem deležem v raznih Petrolih.

Mr.B ::

Za začetek si lahko z UDT-je vtaknete Primorje v PM. Lahko se vprašate na račun koga so in še živijo včeraj aretirani predstavniki Slo-venčkov članov 15o.

Veste kaj je najbolj žalostno v celi zgodbi, da se en K, plačan s strani prispevkov in davkov imenovan za župana, pizdi, da bo propad Primorja katastrofa za lokalno skupnost. Odgovornost je in je bila vedno na osnovi taistih ljudi v JS in JU, ki se napajajo iz sredstev pobranih za ti. socialno državo....

Če bi se prvi dan ob nastanku problemov s podjetjem, pa tu ne mislim samo Primorje in to seveda ne lansko leto, ker so se problemi podjetjem kopičili že oh in sploh dolgo... , začela izvajati ti. socialna država ter seveda pravni red, bi se Pirmorje zaprlo, odgovorne malo pobrcalo. Če taisti K od župana pravi da delo za Primorje je, je dela tudi za druge gradbince, samo ker enim K v JU in JS, ki z veseljem mahajo s parolami ni me bilo zraven ko..., ni me bilo zraven ko... Sedaj pa taisti v JU in JS jamrajo, da se ne pobere zaradi pogoltnih podjetnikov , bla bla bal.... Kaj je rezultat neodgovornega delovanja, oziroma ni me bilo zraven ko..., to da so zaradi dumpinga propadali ostali majhni oziroma mali gradbinci, ki bi lahko kot konzorcij dobivali posle v Sloveniji, torej delvna mesta v sloveniji, davki pobrani in generirani v Sloveniji itd... Kaj je rezultat od K tipa župana ? to da posle dobivajo podjetja, ki niso odvisna od Slovenskih bank, in seveda dobički ter pobrani davki hodijo v tujino.
No sej lahko pote potegnemo tudi to da prej s Slovenskimi našimi podjetij ni bilo nič drugače, pač so dobički odhajali v Ciper itd... No namesto da bi tisti JS in JU poskrbela za ustrezno okolje, da bi lahko podjetja normalno delala. ...
Žalostno je pa to, da kakorkoli obračaš vse skupaj je JS in JU poskrbela ravno za to, da bo ti. delavec na koncu ostal brez pravice, ker drugega razen za golo preživetje mu ravno ne bo ostalo.. prvi indicij oziroma prehod je ravno pokazan pred kratkim, ko se je izkazalo da je sicer nadomestilo za slabih 100€ manj, kot pa minimalna plača... Ozirmoma, še malo pa se nobenemu ne bo dalo delati, saj čez slabibi dve leti, nadomestila s strani prevoza ne bo več, torej me zanima kako bo takrat JS in JU piskala.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

kmetek ::

Karaya52 : kako pa bo?

Če bo vse po sreči, bo banko dokapitaliziral strateški partner (ergo, se bo delno prodala). Špekulira se o EBRD (KBC je nekoliko manj verjetna).

Bomo videli kaj bo pregled pokazal. Po slabem scenariju bosta svoje prispevala KAD in SOD, po slabsi varianti pa tudi drzavni proracun. Glavno da se ne ponovi Obama fiasko z milijardnim odpustkom JP Morgan.

Daedalus ::

Po slabem scenariju bosta svoje prispevala KAD in SOD, po slabsi varianti pa tudi drzavni proracun.

Stavim na veliko jamranja o nacionalnem interesu in velikanski državni bail out. Po vsem izigravanju tujih vlagateljev, ki jih je ta država videla, dvomim, da se bo kak dal spet spelat na led.

Jaz osebno bi jo z vsemi zablojenimi posojili vred podaril. Prvemu, ki si upa spustit v tisto greznico, NLB imenovano.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Pa ne moreš bank podarjat no, treba prodat za pošteno ceno.

1 EUR. Lahko tut na obroke....

On more serious note though:
velikanski državni bail out.

Sreča v nesreči je, da tudi če bi šušteršič hotu it v to (kar vsaj zaenkrat še dvomim), nima kje vzet denarja, razen če plače spusti za 40%. Mislš da bi šlo brez referenduma če že 8% ne gre?

Zgodovina sprememb…

Vcasih je tudi zastonj predrago. Splosna plovba je bila prodana - stvari se premikajo. Letalisce Ljubljana je zgleda tudi dobilo ukaz z vrha, da se naj otresejo Adrie, tako da prihaja WizzAir celo z linijo za Bruselj. NLB je dala predlog za stecaj Primorja, nekaj kar pod Krizanicem nebi nikoli videli. Nekaj se premika. Dokaz, kako koristen je tuj kapital pa je Metal Ravne. Se spomnite kako so kricali ko je vlada to prodajala? Napovedujem strmo padanje cen nepremicnin, ko se bo novi lastnik lotil ciscenja nasedlih nalozb.

Zgodovina sprememb…

No, vidiš, pa boš tudi ti prišel do nepremičnine. ;)

Dokler se mi izplaca najem bom najemal. Kakor komu. Banke pa se morajo znebiti lastniskih delezev, nepremicnin in vsega ostalega na kar se ne spoznajo oz. ni del njihovega posla. So pa pokasirale veliko blata, velikokrat neupraviceno, ker jih je politika razumela kot sklad za pumpanje gospodarstva. Primer papirnice Ratece, banke ugotovijo da se stvar financno ne izide (niti lastnik ni zelel primakniti 1€), politika pa pritiska, da zavoljo socialnega miru zmecejo milijone za katere ze sedaj vedo da jih ne bodo nikoli videli. Potem ni cudno, da je stanje v bankah taksno kot je.

Opa, če se Rateče ne bi splačalo, ne bi takoj po stečaju tam šnjofali Francozi, ki mislijo, kako prikladno, pokupiti vse stroje, uporabljati samo novega, stare pa dati v najem novonastali občinski firmi. Sumim, da je tu zadeva precej bolj kompleksna, krivda pa veliko bolj na strani lastnika, ki je šel v gambit, da mu ne bi bilo treba nič primakniti, ker je mislil, da bo vse tveganje zvalil na banke. Pa se mu ni izšlo. Ampak najebalo pa je 300 delavcev, ki trdijo, da so imeli precej dogovorjenih poslov.

MaTTe ::

Daedalus je izjavil:

Jaz osebno bi jo z vsemi zablojenimi posojili vred podaril. Prvemu, ki si upa spustit v tisto greznico, NLB imenovano.

Verjemi tudi jaz. Ampak se bojim, da se to še nekaj časa ne bo zgodilo. Bomo prej še enkrat ali dvakrat dokapitalizirali, potem pa res za NIČ prodali.

Me pa zanima kdo bo odgovarjal za vse milijone, ki s.... o, pardon. Sem pozabil, da smo v Sloveniji.

Odgovarja lahko le tisti, ki je dal žegen.
Zadnji je bil Franc Križanič, pred njim pa?

Ocitno Francozi vidijo nekaj kar slovenske banke in bivsi lastnik ne. Ce lastnik ne predlozi dovolj dobrega poslovnega nacrta, potem je jasno, da se banke ne bodo pustile zvabiti v novo avanturo. Z mojega zornega kota vidim novega lastnika, ki vsaj misli da ve kako izpeljati zadevo in starega, ki ni uspel prepricati bank niti ni zelel tvegati z lastnim kapitalom in to mocno smrdi po bleferstvu.

MaTTe ::

Če mene vprašaš bi moral direktor za podjetje tako ali tako odgovarjati s svojim celotnim kapitalom, ki ga ima. S tem bi tudi Hilda &co. preprečili. Ampak ne, naj spufajo, pokradejo in prodajo vse kar je našega.

Same neumnosti si napisal. Ne vem kako lahko nekdo drug prodaja nekaj kar je tvojega. Kot drugo pa je potrebno lociti med fizicnimi in pravnimi osebami, kdo komu s cim odgovarja. Sekanje rok za poslovni neuspeh je za neke druge "civilizacije", mi je pa jasno da do taksnega nerazumevanja pride tudi zaradi pumpanja javnosti z zlobnimi tajkuni, ki kot valkire pobirajo vse kar je dobrega.

Novi tuji lastnik pomeni v jedru fair play in nič dogovorov o kreditiranju preko kvazipartijske rodbinske linije. Kreditira tako, da dejansko vzame kalkulator in odpre načrt?

To bi znalo pomeniti NIČ VEČ, nikakor, ...tajkunov pa četudi je jankojanezov mož poročen pred duhovnikom:))

Karaya mož je lepo enostavno vprašal, kdo bo odgovarjal za lude investicije in naložbe banke NLB, ki so približno po kopitu: 'KS KS tovariš kamerad, a bi dal 180 maljonov ker rabimo za tranzicijo v kapitalizem delamo bloke, pa greva v kupleraj?':))

Ali meniš da je pri NLB šlo za to da je šla zu grund, ker je Križanič bral skrajšano verzijo Marxovega Kapitala? Kjer se kaj takega niti ne predvidi...vsaj ne v taki obliki?

Tajkuni in investicije v luft in presumeritve v tujino so problem. Poleg res tudi tistih potez, ki dejansko zavirajo prodor tujega kapitala.

Zgodovina sprememb…

««
84 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26749828 (43948) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531142785 (134083) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20784056 (79640) lexios

Več podobnih tem