» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
39 / 91
»»

Marilyn ::

LeQuack je izjavil:

Ne to ni pravilno. Pravilno je, da se odpusti nepotreben kader in morebiti še zviša plače tistim, ki res držijo gor ostale. Z

TOČNO TAKO

Matako ::

Marilyn je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Ne to ni pravilno. Pravilno je, da se odpusti nepotreben kader in morebiti še zviša plače tistim, ki res držijo gor ostale. Z

TOČNO TAKO

Veliko sreče pri določevanju, kdo je potreben. Pazi - če pogledaš kakršnokoli dokumentacijo, so nujno potrebni vsi. Niti enega brezveznega dela ni v JS.. uradno.

Sploh pa, ko bi prišla revizija
   bi bili vsi tako...

bi bili vsi tako...

Ko bi odšla, bi bili
 ... pa tako.

... pa tako.

/\/\.K.

Mesar ::

Matako je izjavil:

Marilyn je izjavil:

LeQuack je izjavil:

TOČNO TAKO

Veliko sreče pri določevanju, kdo je potreben. Pazi - če pogledaš kakršnokoli dokumentacijo, so nujno potrebni vsi. Niti enega brezveznega dela ni v JS.. uradno.

bi bili vsi tako...

bi bili vsi tako...

Ko bi odšla, bi bili
 ... pa tako.

... pa tako.

Uradno...
Your turn to burn!

Mipe ::

Neverjetno, kako se je tisti tip na sliki pomladil po odhodu revizorjev!

darkolord ::

Matako je izjavil:

Marilyn je izjavil:

LeQuack je izjavil:

TOČNO TAKO

bi bili vsi tako...

bi bili vsi tako...

Ko bi odšla, bi bili
 ... pa tako.

... pa tako.

ali pa tako

ali pa tako

Ziga Dolhar ::

Očitno se je tema počasi izpela.
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar je izjavil:

Zakaj tako misliš? Kakšne pametne rešitve za omenjen problem nismo našli.
Your turn to burn!

Imo se ni izpela, le prevesila se je na parazitom neugodno stran. Po mojem to moti.

Najbolje, da jo zaklenemo, dokler smo še prijazni.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

djordjevic ::

Sej, zato taka tišina. Aja, ne. Pozabil sem - intelektualno inferiorni smo. ;((
No grave is deep enough to keep us in chains.

Mogli bi jih čimveč odpustit, zahtevat sredstva od EU tako grčija, kr nepovratna, pol pa folk nazaj zaposlimo pa po malem rešujemo po potrebi.
Your turn to burn!

Timurlenk ::

Invictus je izjavil:

Timurlenk je izjavil:

Pšenični je izjavil:

Komentar ni potreben.

hja, ta slika je pač na žalost čista laž

In v čem je laž?

v sliki

ko bodo razmontirali javni sektor, bo še vse ostalo šlo v maloro

djordjevic je izjavil:

A uvedba nove dohodninske stopnje za 'lopove' z nad 70k dohodkov letno pa je kaj? Vulvin dim?

seveda je, ker imamo menda samo 11 tistoč ljudi s plačami višjimi od 3k :))

to je tako kot tista grška, ko so v enem mestu pobrali za 11.000 € davkov v enem letu

Zgodovina sprememb…

Pšenični ::

Mesar je izjavil:

Ziga Dolhar je izjavil:

Zakaj tako misliš? Kakšne pametne rešitve za omenjen problem nismo našli.

Prevagali so naši argumenti.

Morda smo jih podali preveč cinično agresivno, ampak kako boš drugače s takimi. Ki ne vejo (nočejo vedet) od kod priteka denar za njihve plače. Morebitno odpuščanje v JS, ki postaja vedno bolj verjetno pa enačijo z kataklizmo, in ne vem še kakšnimi izpadi.

Da je realni sektor tisti ki ja je treba "ujčkat" in ne oni.........je menda jasno.

djordjevic je izjavil:

Sej, zato taka tišina. Aja, ne. Pozabil sem - intelektualno inferiorni smo. ;((

Ma razpodili smo "intelektualce" JS ja.

V slučaju stavke in morebitnih nemirov, protidemonstracij, bo tema še kako aktualna.

http://www.zurnal24.si/javnost-stavke-n...

""Bojim se, da bodo v javnem sektorju grde stavke, a ne bodo dobile podpore javnosti," je bil včeraj tik pred pogajanji o vladnem varčevalnem svežnju realen Frančišek Verk, predsednik Sindikata državnih organov Slovenije."

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Prevagali so naši argumenti.
:)):)):))

V slučaju stavke in morebitnih nemirov, protidemonstracij,
:)):)):)) Telebanc v prvi liniji protidemonstracij - evo, to bi pa res rad videl. Pridem tudi Borovnico.

O.

jrtjtejtt ::

djordjevic je izjavil:

jrtjtejtt je izjavil:

djordjevic je izjavil:

A uvedba nove dohodninske stopnje za 'lopove' z nad 70k dohodkov letno pa je kaj? Vulvin dim?

to je kretenizem...to je plača zgornjega dela middle managementa v večjih firmah. in to je v normalnih okoliščinah pošteno zaslužen denar.

če je pa kdo kradel, se pa tega ne rešuje z novo dohodninsko stopnjo. isto kot Kramarjeva nagrada pa potem tisti davek...kretenizem prve vrste. V tistem primeru je bilo potrebno preganjati NS, ki je sklenil tako pogodbo.

ta vlada je res zmedena, sama ne ve kaj hoče

sicer pa nima smisla več komentirat. jst sm že povedal kje se skrivajo zaloge in kaj je po mojem mnenju treba urediti.

Vidim sicer, da mojih apostrofov nisi opazil, a vseeno - 6k mesečno za middle management, pa se ti zdi kretenizem, da bi namesto 42% prispevali 45-50%. Brez zamere, toda če se že vpije, kako se jemlje samo revežem in srednjemu sloju, je edino pravilno, da prispeva tudi ta zelo opevan menedžerski sloj. In mimogrede, tudi srednji in nižji sloj si svoje plače najbrž povsem pošteno zasluži, pa te nisem videl, da bi se kaj bunil, ko so zvišali minimalno plačo in marsikateremu s.p.-ju direktno vzeli še za eno povprečno plačo letno več pri prispevkih, recimo.

res apostrofe sem prezrl, ampak vseeno...42% je dosti visoka stopnja za obdavčitev plač. in 6k bruto ni nobena bajna plača v večjih firmah. top menedžment ima tam od 8k bruto dalje (sedaj v krizi) pred tem pa nekako 10k in več (odvisno od panoge).

in kot je bilo že povedano, za srednji sloj je bistvena plača...pravi kapitalisti so pač kapitalisti - kapital a ne? tam pa z 50% dohodninsko stopnjo ne bomo nič dosegli.

sicer pa v tej temi ves čas zagovarjam, da je potrebno zagotovit učinkovitost pobiranja davkov in pobrat tam kjer tudi zakonsko določena 100% stopnja ne pomeni nič, ker se sploh ne pobere. in s tega vidika zato ne zagovarjam potez te vlade, tako kot tudi prejšnje nisem. da mi pride PV in mi govori o disciplini...potem pa zidar dobi neko minimalno kazen in simbolično globo...lepo prosim

lahko rečete, da je lepo teoretizirat, ampak saj to je forum. podprl bi pa ukrepe, če bi prišel na tiskovko financminister in rekel:"glejte narod, država ni sposobna pobrat učinkovito davkov, durs je zanič, zakoni še slabši, gospoda pa vedno korak pred inšpektorji. pravna država pa itak ni sposobna ničesar. zatorej dragi narod, bomo pobrali tam kjer lahko - pri vaših plačah -, da bo država lahko delovala dalje."

Stari, what a bunch of populistic BS.

jrtjtejtt ::

zakaj že?

Če speljejo tole, naslednje leto pa se z isto vnemo lotijo še občin bo tole najboljša vlada doslej.

Podpis.

krneki0001 ::

hehehe, efekt zlate ribice. Ko bodo to poštimal in ker še vedno ne bo dovolj denarja, bodo pa še davke nabil vsem, tako da se iz tega ne bomo dovolj lepo izvlekli - nobeden.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

AFAIK niso zaenkrat še nič naredili za spodbujanje gospodarstva. Trenutna strategija je videti popolnoma pasivna, nekako v slogu - poskusimo na nek način preživeti, dokler se gospodarski tokovi v Evropi ne obrnejo.

Ker če slučajno kdo misli, da bo zaradi šparanja javnega sektorja ostal kakšen evro več za zasebni sektor, se kruto moti. V resnici bo zasebno gospodarstvo plačevalo enake davke, "javnosektorski paraziti" pa bodo za 15% manj robe & storitev pokupili od zasebnega gospodarstva.

O.

trololo2 ::

krneki0001 je izjavil:

hehehe, efekt zlate ribice. Ko bodo to poštimal in ker še vedno ne bo dovolj denarja, bodo pa še davke nabil vsem, tako da se iz tega ne bomo dovolj lepo izvlekli - nobeden.

Najbrž res, višji davki bojo prej ali slej potrebni, vsaj začasno. Tu mislim DDV in ne enih luksuznih obdavčitev, ki tako ne prinesejo nič. Ampak ga bom recimo sam veliko lažje sprejel če se prej malo popuca v JS in bo tako potreben dvig npr. 1% namesto 4%.

Okapi je izjavil:

Ker če slučajno kdo misli, da bo zaradi šparanja javnega sektorja ostal kakšen evro več za zasebni sektor, se kruto moti. V resnici bo zasebno gospodarstvo tev pokupili od zasebnega gospodarstva.plačevalo enake davke, "javnosektorski paraziti" pa bodo za 15% manj robe & stori

O.

To vsekakor ni res. Najboljše plačani paraziti, tisti ki bodo _zares_ nosili večino zmanjšanja, ne živijo iz rok v usta. Dobro veš, da je tako in jaz vem, da ti veš, da je tako. Njihov potrošniški slog se ne bo kaj dosti spremenil. Bodo pa manjše številke na bančnem računu.. mogoče bo kdo zaradi tega preklical kak večji nakup, samo da bo potrošnja padla za 15% je le še ena zgodba o prihajajoči Parazitokalipsi - navadno strašenje. Enako gre za trditev, da nekdo, ki plačuje nekoga drugega nima nič od tega, če mu zdaj plačuje manj.... (govorim o družbi kot celoti, ne pozabi zadolževanja) Črnec, prosim.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

trololo2 ::

Okapi je izjavil:

AFAIK niso zaenkrat še nič naredili za spodbujanje gospodarstva. Trenutna strategija je videti popolnoma pasivna, nekako v slogu - poskusimo na nek način preživeti, dokler se gospodarski tokovi v Evropi ne obrnejo.

Ker če slučajno kdo misli, da bo zaradi šparanja javnega sektorja ostal kakšen evro več za zasebni sektor, se kruto moti. V resnici bo zasebno gospodarstvo plačevalo enake davke, "javnosektorski paraziti" pa bodo za 15% manj robe & storitev pokupili od zasebnega gospodarstva.

O.

Kaj pa dohodninska reforma ki stopi v veljavo junija? Dvig meje za 42% dohodninski razred pa to...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: trololo2 ()

samo da bo potrošnja padla za 15% je le še ena zgodba
Sem precej prepričan, da si čisto dobro razumel, da je ta cifra samo ilustrativna. Tudi če bo potrošnja padla za 5%, se bo to zasebnemu sektorju dovolj poznalo.

O.

Okapi je izjavil:

samo da bo potrošnja padla za 15% je le še ena zgodba
Sem precej prepričan, da si čisto dobro razumel, da je ta cifra samo ilustrativna. Tudi če bo potrošnja padla za 5%, se bo to zasebnemu sektorju dovolj poznalo.

O.

Aha zdaj je le še 5%. Se pravi 15% manj stroškov (tudi jaz samo ilustriram) ni vredno tveganja 5% manjše potrošnje (mogoče) in _strateške_ možnosti okrevanja gospodarstve. Ok, dajmo potem raje parazitom dvigniti plače. Bodo po tvoji logiki zdaj toliko več trošili, da se bo izplačalo? Pa še problemov s pogajanji ne bo.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

VelikiTun ::

Matako je izjavil:

Invictus je izjavil:

Kar se tiče cerkev, bi uvedel cerkveni davek. Recimo 3%. Potem naj se pa pravi verniki izkažejo in podpirajo svojo cerkev.

Ok, samo verjemi - učinek bi bil simboličen. No ja, saj tak je tudi "davek na jahte".
Nima veze. Če se gremo neko kvazi varčevanje (sicer na povsem napačen način), potem naj se "varčuje" tudi pri verskih ustanovah. Poleg cerkvenega davka bi bila zadnji čas, da pričnejo plačevati davke na številne nepremičnine,...

Saj jaz sem za. Btw. Tako za jahte kot cerkve. Niti ne toliko zaradi finančnega učinka ampak zato, ker je to pametna ponudba. Tako se pogaja. Moraš dati nekaj, da nekaj dobiš.
/\/\.K.

Buggy ::

...skratka kupujes socialni mir ceprav iz naslova 70k obdavcenih plac ne bo niti 11M€ vec v proracun prislo, bo pa mir med ovcami, ker so kao po picki dobili tudi bogati...tisti "nedotakljivi"?

...kar se pa cerkve tice, pa mislim da res ni izgovora trenutno v tej varcevalni gonji, saj bi lahko celo rekli, da je lahko to politicna protiutez rezanju v JS.

Ok, dajmo potem raje parazitom dvigniti plače. Bodo po tvoji logiki zdaj toliko več trošili, da se bo izplačalo?
Ja, če bi lahko tiskali evre, bi bila to ena od možnosti.>:D

In tvoja logika je seveda napačna. Ker nimamo samo dveh možnost - ali vzeti parazitom ali jim dati še več.

Obstaja cel kup koristnih ukrepov - od zamenjave študentskega dela z malim delom (pa malo bolj radikalno, kot je Pahor predlagal), do izenačitve obdavčitev plače in avtorskih honorarjev, skrajšanja porodniških, ukinitev raznih dodatkov, ki zvišujejejo plačo (prevozni stroški, malica ...), oziroma vsaj njihova vključitev v plačo in ustrezna obdavčitev. Lahko bi tudi ukinili bruto bruto plačo in to, kar sedaj bremeni delodajalca, prestavili na delavca. Kaj bi se dalo narediti tudi s pokojninsko reformo.

O.

Karaya 52 ::

Okapi, zagovornik visjega DDV, ki udari po zepu vse drzavljane, tudi tiste, ki ze sedaj skrbijo da profesorji ne padejo pod prag "nova plazma revscina" zdaj ugotavlja, kaj kupna moc pomeni za potrosnjo v primeru soljenja pijavk. Zanimivo. Ampak pozor! To je tipicna argumentacija pijavkarjev, ki zivijo od honorarnih pogodb, ki so jih sopali v teh letih z drzavnimi podjetji.

Res zanimiva logika, obracajo kroznik tako da je na njihovi strani vedno najvec zrezka. Sicer smo jih v temi z dobrimi argumetni totalno pokropali in so se malo umirili samo brcajo pa se vedno.

V socialni državi, kot je naša, vedno kupuješ socialni mir. Če ti ga ni treba kupovati, ker ne vem, pumpaš nafto iz puščave in je keša itak preveč.. takrat pa užgeš druge strategije. Pač razmeram podobno.

Okapi je izjavil:

Ok, dajmo potem raje parazitom dvigniti plače. Bodo po tvoji logiki zdaj toliko več trošili, da se bo izplačalo?
Ja, če bi lahko tiskali evre, bi bila to ena od možnosti.>:D

In tvoja logika je seveda napačna. Ker nimamo samo dveh možnost - ali vzeti parazitom ali jim dati še več.

To je tako kot če bi proti koncu tekme, ko že močno pušiš rekel, da nimaš možnosti le dajati gole ali jih kasirati. Itak, lahko bolje igraš v obrambi - in upaš, da bodo goli padali sami od sebe.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

To je tipicna argumentacija pijavkarjev, ki zivijo od honorarnih pogodb, ki so jih sopali v teh letih z drzavnimi podjetji.
Državna podjetja bolj slabo stojijo. Jaz cuzam evropski denar.>:D

O.

Okapi je izjavil:

To je tipicna argumentacija pijavkarjev, ki zivijo od honorarnih pogodb, ki so jih sopali v teh letih z drzavnimi podjetji.

O.

Zato pa v debati ločimo js-parazite od, eu-parazitov, kapitalo-parazitov in inkasantov. Zajedalski svet je bogat in raznolik - vendar je zaobseči vse čisto preveč za eno samo temo. Žal.
/\/\.K.

Okapi je izjavil:

O.

Davkoplacevalski, kaksen potni list ima izcuzani drzavljan niti ni bistveno. Se mi zdi da Okapi pospeseno forumisi, odkar proracunski porabniki ne smejo sklepati honorarnih pogodb.

Zgodovina sprememb…

Zajedalski svet je bogat in raznolik
Pozabil si na privat-parazite, ki cuzajo denar potrošnikov. In je krog sklenjen - povsod sami paraziti. No, razen Karaya in telebanc, onadva živita od svetega duha.;((

O.

Okapi je izjavil:

Zajedalski svet je bogat in raznolik
Pozabil si na privat-parazite, ki cuzajo denar potrošnikov. In je krog sklenjen - povsod sami paraziti. No, razen Karaya in telebanc, onadva živita od svetega duha.;((

O.

Tudi privat-parazii so, brez skrbi. Vse jasno. Samo življenje je kruto, včasih je treba žrtvovati enega zajedalca, da lažje preživiš ostale.
/\/\.K.

Se mi zdi da Okapi pospeseno forumisi, odkar proracunski porabniki ne smejo sklepati honorarnih pogodb.
Je prav po slovensko privoščljivo pomislil Karaya, ampak se je zmotil. Jaz mu pa od srca privoščim, da se ga že enkrat usmilijo s tisto zeleno karto, da bo lahko šel v deželo, kjer se cedita med in cocacola.

O.

Ce je vsak vsakemu pijavka... kaksen smisel ima pijavkanja? Na spomin mi pade odlicna Thomasova anekdota o opicah in njihovi prilagoditvi na olupljeno sadje menihov.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 je izjavil:

Ce je vsak vsakemu pijavka... kaksen smisel ima pijavkanja? Na spomin mi pade odlicna Thomasova anekdota o opicah in njihovi prilagoditvi na sadje na plandju menihov.

Gre za neke vrste džentelmenski dogovor. Jaz cuzam tebe, ti mene. Dokler je vse v ravnovesju stvari gredo, a ko se en parazit preveč razpase, ogrozi cel organizem. Kot bakterije v želodcu, hočeš, da druga drugo držijo v šahu, sicer fašeš drisko ali celo kaj hujšega.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

včasih je treba žrtvovati enega zajedalca, da lažje preživiš ostale.
Zdaj pa poskusi razložiti, kako bodo zasebnim firmam koristile manjše plače javnih uslužbencev? Davki se jim ne bodo znižali niti za evro, potrošnja pa bo vsekakor padla.

O.

Okapi vsekakor zagovarja ribarjenje iz ribiske kosare, na to smo navajali ljudi in zdaj imajo tezavo. In to svojo noro tezo tako nedolzno napise da se babice prikimavajo. Moramo pa vedeti, da tudi razdeljevanje stane in ce je krog pravilno sklenjen, novoustvarjenega bogastva ni, vsi so vedno enako revni. Vsekakor me spominja na to situacijo.

Zgodovina sprememb…

Okapi je izjavil:

včasih je treba žrtvovati enega zajedalca, da lažje preživiš ostale.
Zdaj pa poskusi razložiti, kako bodo zasebnim firmam koristile manjše plače javnih uslužbencev? Davki se jim ne bodo znižali niti za evro, potrošnja pa bo vsekakor padla.

O.

Vzami si Zokija za vzor. Se spomniš, ko je rekel, da je država kot firma? Itak, da je pretiraval, ker ni. Ampak zrno resnice je bilo v tem. Dejansko gre za te fore. Gre za bilanco. Nekateri odhodki so nujni, samo ne smeš pretiravati, če nimaš uravnovešenih stvari. Imaš prav, ko praviš, da parazit ni le strošek- seveda ni, je tudi potrošnik in bolja ali manj dober ustvarjalec bogastva. Ampak njegov neto učinek je negativen in izgubljaš denar. Po domače. Parazitu daš jurja, nazaj ga v storitvah in potrošnji dobiš recimo tričetrt. Dokler je denarja dovolj ni panike, ko ga ni več pa žal moraš zmanjšati odliv.

EDIT: in ne, debata kako smo se znašli v situaciji, da si ne moremo več privoščiti "manjše luknje v vedru" ne pomaga več. Zdaj je prepozno. Podobno debati zakaj nisi v prvem polčasu dajal golov... ni rešitve v sekiranju za nazaj.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

Dokler je denarja dovolj ni panike, ko ga ni več pa žal moraš zmanjšati odliv.
Ja, samo to se dela na dva načina. Lahko zmanjšaš svojo potrošnjo, recimo svoje obiske pri zdravniku (kar je pravi način šparanja, če ti zmanjkuje denarja), ali pa zdravnika manj plačaš (kar je rešitev, če je zdravnik tvoj suženj). OK, lahko se poskusiš tudi zmenit z zdravnikom, da ti zniža ceno, ampak tu si odvisen od njegove dobre volje (in računice).

Uravnilovka s 15% nižjimi plačami je iz te "suženjske" rešitve. Pravilna rešitev bi bila natančna analiza javnega sektorja - da se ugotovi, kdo in za koliko ima preveliko plačo (se pravi, da ne naredi toliko, kolikor je plačan, in se mu zato ustrezno zniža plača), in koga lahko sploh pogrešamo, vsaj začasno (in se ga potem pošlje na čakanje ali odpusti ali začasno zaposli za polovični čas in polovično plačo)

Če na tak način (in vse ostale) ne moreš prišparati dovolj denarja, prosiš javne uslužbence za razumevanje in jim del plače izplačaš v bonih ali obveznicah.

O.

Logike skupnoskledarstva je zanimivo podrocje za preucevanje, vsaj zame. Dajmo nek primer! Zaposleni v gospodarstvu naredi 40 ur na teden, medtem ko tisti v javnem sektorjem na primerljivem mestu naredi 35 ur. Prvi naredi 2000 enot, 1000 mu jih vzame napredna socialna drzava in z nijimi placa tistega ki dela 35 ur. Teorija skupnoskledarstva scije po individumu, prav nic je ne briga razlika petih ur. Pravemu homo skupnoskledarius je vseeno ce prvemu vzamejo 1500 enot, dokler jih imata skupaj 2000 je svet lep. Potem pride pa stari Donald na vrsto, un od Raeganovih taumau, in pove zgodbo o Little Red Hen.

Zgodovina sprememb…

Karaya, ti si žalitev za človeštvo.;(( Pojdi enkrat v bolnico pogledat, kaj in koliko morajo delati medicinske sestre, in potem gofljaj o tem, kdo naredi koliko enot in v kakšnem času in za kakšen denar.

O.

Okapi je izjavil:

Pravilna rešitev bi bila natančna analiza javnega sektorja - da se ugotovi, kdo in za koliko ima preveliko plačo (se pravi, da ne naredi toliko, kolikor je plačan, in se mu zato ustrezno zniža plača), in koga lahko sploh pogrešamo, vsaj začasno (in se ga potem pošlje na čakanje ali odpusti ali začasno zaposli za polovični čas in polovično plačo)

Veliko sreče pri tem. Resno, če ti to uspe imaš do konca življenja zagotovljeno svetovalno kariero na vseh kontinentih.

Pa ne, da ni treba poizkusiti in da se delno tega ne da narediti. Samo saj pravim.. veliko sreče pri tem. V napoto hodi tudi napis na zidu: življenje NI pravično.
/\/\.K.

Okapi je izjavil:

Uravnilovka s 15% nižjimi plačami je iz te "suženjske" rešitve. Pravilna rešitev bi bila natančna analiza javnega sektorja - da se ugotovi, kdo in za koliko ima preveliko plačo (se pravi, da ne naredi toliko, kolikor je plačan, in se mu zato ustrezno zniža plača), in koga lahko sploh pogrešamo, vsaj začasno (in se ga potem pošlje na čakanje ali odpusti ali začasno zaposli za polovični čas in polovično plačo)
Ja, s tem se strinjam. Varčevati, zniževati plače in odpuščati vse počez je nesmisel. Ampak jasno, v strahu pred nižanjem bonitetne ocene, ukrepov EU,... vlada ko kura brez glave na veliko klesti proračun, da bodo ja lahko prikazali prihranek, pa četudi na dolgi rok slednji države ne bo premaknil nikamor (no, kvečjemu navzdol v še večja odrekanja in pesimizem).
Pri vseh ukrepih pa žal nič konkretnega glede gospodarstva.

Okapi je izjavil:

Karaya, ti si žalitev za človeštvo.;(( Pojdi enkrat v bolnico pogledat, kaj in koliko morajo delati medicinske sestre, in potem gofljaj o tem, kdo naredi koliko enot in v kakšnem času in za kakšen denar.

O.

Pravo vprasanje bi bilo, koliko bi naredila sestra v javnem zdravstvu in koliko tista v privatnem. To me zanima! Kakorkoli, moja filozofija je tako preprosta, da se jo da stlaciti v kratko zgodbico za otroke, zakaj njih je bozje kraljestvo, lacanovci trpijo danes v vecnosti bodo pa se toliko bolj. :)

V napoto hodi tudi napis na zidu: življenje NI pravično.
In zato bom 18. podpiral stavko, čeprav se s sindikalisti ne strinjam. Ker se ima vsak pravico boriti za svoj prav (in svoje koristi).

O.

Buggy ::

Okapi je izjavil:

O.

zalostno je to da ni edini :(

Karaya 52 je izjavil:

Okapi je izjavil:

O.

Pravo vprasanje bi bilo, koliko bi naredila sestra v javnem zdravstvu in koliko tista v privatnem. To me zanima! Kakorkoli, moja filozofija je tako preprosta, da se jo da stlaciti v kratko zgodbico za otroke, zakaj njih je bozje kraljestvo, lacanovci trpijo danes v vecnosti bodo pa se toliko bolj. :)
Preveri. Saj je po državi kup zasebnih ambulant.
««
39 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26751892 (46012) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531145464 (136762) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20784946 (80530) lexios

Več podobnih tem