Forum » Problemi človeštva » Varčevalni ukrepi vlade
Varčevalni ukrepi vlade
Temo vidijo: vsi

vander ::
Kje je tisti gumb,ki ga že nekaj časa iščem, pa ga ne najdem. V moji vasi bi sicer rekli "knof", pa vendar, kje je ?

oldguy ::
link
Potencialno 6000-8000 novih nezaposlenih v aprilu. Plače jim ne bodo padle za 15% ampak za 100%. A bo kdo jokal za njimi? Bo Jankovič rekel: "strahovlada"? Bo Štrukelj pripravil štrajk? Bomo dvignili DDV? Bomo vzeli nov puf? Rekli NLBju, "Dajte!"?
Potencialno 6000-8000 novih nezaposlenih v aprilu. Plače jim ne bodo padle za 15% ampak za 100%. A bo kdo jokal za njimi? Bo Jankovič rekel: "strahovlada"? Bo Štrukelj pripravil štrajk? Bomo dvignili DDV? Bomo vzeli nov puf? Rekli NLBju, "Dajte!"?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oldguy ()

Matako ::
Nekje sem prebral, da je Bratuškovo na mesto direktorice urada za proračun na MF postavil janša, Pahor pa samo obdržal. Zdaj pa jaz tega čisto nič več ne razumem! Kdo tu koga dejansko jebe?
Ma pusti vse skupaj in pojdi na svoje - tale šiht te bo še uničil, saj samo še o Jaju razmišljaš in o tem, koga bo skinil. Tisto malo parazitiranja ni vredno živcev, IMO.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

dronyx ::
Meni absolutno ni jasno, kaj se imajo sindikalisti sploh za pogajat s temi jastrebi! Če ti nekdo reče, da si pizdun, parazit, nesposobnež in lenuh, potem pa pride k tebi s prošnjo "posluši stari, kolega...že dolg se poznava...kriza je...bi bil ti pripravljen delati bistveno več za precej manj denarja?", se obrneš lahko samo stran in si misliš svoje (vloži zahtevek za stečaj, ali začni postopek insolventnosti).
Sem šel pa zanalašč pogledat v mojo knjižico sto plus ukrepov za reševanje povsem zavožene države in sem našel med drugim tole idejo:
Takoj, ampak res takoj na cesto šutirat 2000 politično nastavljenih parazitov, ki ne delajo praktično nič, oziroma nič koristnega in namesto tega usposobit kakšnih 300 "pospeševalcev tujih investicij" in jih poslat v svet. To mora biti jasno top of the top interdisciplinaren kader, ki se je v enem mescu sposoben naučiti kateregakoli tujega jezika vsaj toliko, da lahko šarmira potencialnega investitorja. Dril mora biti pa podoben, kot ga dajo čez Gign ali Navy seals, s tem da ne bi šlo za vojaške veščine, ampak vse kaj drugega.
Samo seveda kot vsak prodajalec v takem primeru razmišljaš, kakšne so dejansko tvoje komparativne prednosti, kje si res močan in usmeriš tja večino fokusu. Samo potem se pa vse kaj hitro sesuje v prah, ko pogledaš pod pokrov. Recimo dobro izobražena delovna sila...Ja, po nekaterih kazalcih smo top performerji v EU. Pri nas baje študira 80% populacije, v skandinaviji pa samo 40%. Ampak če pa bi bila priti k nam firma, ki bi zaposlila 200 inženirjev, pa tega kadra ni nikjer za dobit, ker gre večinoma za poklice družbene nadstavbe.
Od inženirjev si z Žerjavom nimaš na svetu kaj pomagat, razen da bi mogoče lahko bil maneken za dizajnerska očala, mladina bi rada takoj imela 3000 ojrov plače, za to pa ne bi naredili praktično nič, tako ti na koncu ostane samo še Onyx, ki pa večino energije porabi za boj z Borovniško celico SDS (baje sedaj pri nas gradijo še svoj kampus v rumeni barvi).
Sem šel pa zanalašč pogledat v mojo knjižico sto plus ukrepov za reševanje povsem zavožene države in sem našel med drugim tole idejo:
Takoj, ampak res takoj na cesto šutirat 2000 politično nastavljenih parazitov, ki ne delajo praktično nič, oziroma nič koristnega in namesto tega usposobit kakšnih 300 "pospeševalcev tujih investicij" in jih poslat v svet. To mora biti jasno top of the top interdisciplinaren kader, ki se je v enem mescu sposoben naučiti kateregakoli tujega jezika vsaj toliko, da lahko šarmira potencialnega investitorja. Dril mora biti pa podoben, kot ga dajo čez Gign ali Navy seals, s tem da ne bi šlo za vojaške veščine, ampak vse kaj drugega.
Samo seveda kot vsak prodajalec v takem primeru razmišljaš, kakšne so dejansko tvoje komparativne prednosti, kje si res močan in usmeriš tja večino fokusu. Samo potem se pa vse kaj hitro sesuje v prah, ko pogledaš pod pokrov. Recimo dobro izobražena delovna sila...Ja, po nekaterih kazalcih smo top performerji v EU. Pri nas baje študira 80% populacije, v skandinaviji pa samo 40%. Ampak če pa bi bila priti k nam firma, ki bi zaposlila 200 inženirjev, pa tega kadra ni nikjer za dobit, ker gre večinoma za poklice družbene nadstavbe.
Od inženirjev si z Žerjavom nimaš na svetu kaj pomagat, razen da bi mogoče lahko bil maneken za dizajnerska očala, mladina bi rada takoj imela 3000 ojrov plače, za to pa ne bi naredili praktično nič, tako ti na koncu ostane samo še Onyx, ki pa večino energije porabi za boj z Borovniško celico SDS (baje sedaj pri nas gradijo še svoj kampus v rumeni barvi).

Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Invictus ::
Za tehnično vlado bi morali vzeti strokovnjake ki trenutno delajo v tujini. Žal se je izkazalo da so praktično vsi Slovenci živeč v Sloveniji obremenjeni na delitev levo-desno in jim je realna situacija precej zamegljena.
Da ne govorim o tem da tisti, ki bi lahko bil del tehnične vlade danes bluzi nekaj na kaki fakulteti in filozofira na veliko.
Rabimo uspešnega človeka (ljudi), ki ima izkušnje iz velikih, mednarodnih korporacij, ne pa lokalne peteline, ki niso niti carji na svojem kupu gnoja.
Da ne govorim o tem da tisti, ki bi lahko bil del tehnične vlade danes bluzi nekaj na kaki fakulteti in filozofira na veliko.
Rabimo uspešnega človeka (ljudi), ki ima izkušnje iz velikih, mednarodnih korporacij, ne pa lokalne peteline, ki niso niti carji na svojem kupu gnoja.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x

Takoj, ampak res takoj na cesto šutirat 2000 politično nastavljenih parazitov, ki ne delajo praktično nič, oziroma nič koristnega in namesto tega usposobit kakšnih 300 "pospeševalcev tujih investicij" in jih poslat v svet.
Pa saj smo že ugotovili da šutiranje v tej državi, celo pod Jajom ni praktično izvedljivo. Največ, kar lahko narediš je, da jih prekladaš sem ter tja in čakaš, da sami odidejo.
Ravno zato je Jajov načrt racionalizacije le sen svinje o koruzi. Ti paraziti ne gredo iz sistema, brez, da ubijejo gostitelja.
/\/\.K.

Čeprav ga nekateri ne marajo, ker stvari pove preveč direktno, jaz takoj podpišem za to, da postane Egon Zakrajšek premier in si sestavi ekipo. Pa še precej je slovencev po svetu, ki so neobramenjeni s to mlakužo, so pa svetovljani, kar ta država nujno potrebuje. Recimo kaj je janša? Diploma iz obramboslovja, v mladosti očitno huda kriza identitete in užaljenost, praktično nič izkušenj v gospodarstvu, večino delovne dobe politik - manipulator, borec za pravice bogatih, ker oni dajejo višje provizije od revnih. In takega človeka mi inštaliramo na vrh vlade v trenutku, ko je svet praktično v vojni.
Bože moj...
Zgodovina sprememb…

In komu na čast bi tak velestrokovnjak prišel reševati vse skupaj? Saj plačati ga pa itak ne moremo. Bo takoj halo.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

kamuee ::
Nažalost imaš v slo en kup inženirjev mladih predvsem, ki imajo že polno rit vsega, bi radi mel še več pa štartno plačo 3000€ ima premožne starše pa se tak pol buni, ko je pa treba dejansko neki nardit pa trdo delat se pa začnejo vsi bunit da so pre malo plačani. Takšnim bi pobral vse pa jih poknu na cestoin jim dal socijalno pomoč, katere na koncu neb dobil zarad premoženja, da se bojo naučil kak je to ko nimaš niti za kruh.
Problem v naši državi je predvsem ta, da tisti ki so sposobni in znajo delat sploh ne pridejo do izraza ali pa še slabše ne dobijo šihta zaradi takšnih ljudi ki sem jih navedel. TO JE ZELO ŽALOSTNO. Ko je začelo gospodarstvo propadat se noben sindikat zbunil, zdej ko pa država več gospodarstvu ne more več nič vzet, ker je že skor vse pobrala, se je pa spravla na nedotaknjen resor -javna uprava- zdej so se pa vsi sindikati zbunli, a prov v javni upravi je največ ljudi, ki hodjo na šiht sam na uro delat, npr. zavod za zaposlovanje, RIC, center za socijalo (ki nič ne zna naredit druzga ko zgovarjat se na druge organe, da bi pa sami kej nardil so pa prebutasti, ker so zaposleni tut, pa še obravnjavajo to, ko pride po pomoč ko da si zadnji D**K na svetu). Dodal bi še to: javni upravi je treba vzet 15% od plače pa jih 30% odpustit, ter delat selekcijo, da se bojo naučil, da se noben šiht na vrbi ne pobira, pa to njihovo zagotovilo za šiht do penzije je za skozlat, bo potrebno spremenit, ter jim dat vedet, da če ne boš delal kot je treba boš ostal brez šihta. Sam delam v gospodarstvu in velja pravilo, če dobro delaš, boš imel do neke mere zagotovljen šiht. Te butlni v javni upravi si pa sred krize še štrajk prvoščijo -SRAMOTA ZA JAVNO UPRAVO- . Če bi se jest spravu štrajkat bi isti dan odpoved dubu konc koncev. Upam daje kdo to uvidel, da se javna uprava izživlja nad gospodarstvom in kaže prst na njega ko je treba kej vzet, ko pride do krize pa, da bi jim gospodarstvo še rit odnašalo -JA VALDA- -NEJ SE GREJO SOLIT- NOBEN JAVNI USLUŽBENEC NEBO NIKDAR BOGI KO TISTI KI IMAJO 400€ PLAČE RAZN TAKRAT KO BOJO SAMI IMEL TOLKO PLAČE BOLO ŠELE VIDL KAKO TI LJUDJE (Z 400€ PLAČE) TEŽKO PREŽIVIJO.
Problem v naši državi je predvsem ta, da tisti ki so sposobni in znajo delat sploh ne pridejo do izraza ali pa še slabše ne dobijo šihta zaradi takšnih ljudi ki sem jih navedel. TO JE ZELO ŽALOSTNO. Ko je začelo gospodarstvo propadat se noben sindikat zbunil, zdej ko pa država več gospodarstvu ne more več nič vzet, ker je že skor vse pobrala, se je pa spravla na nedotaknjen resor -javna uprava- zdej so se pa vsi sindikati zbunli, a prov v javni upravi je največ ljudi, ki hodjo na šiht sam na uro delat, npr. zavod za zaposlovanje, RIC, center za socijalo (ki nič ne zna naredit druzga ko zgovarjat se na druge organe, da bi pa sami kej nardil so pa prebutasti, ker so zaposleni tut, pa še obravnjavajo to, ko pride po pomoč ko da si zadnji D**K na svetu). Dodal bi še to: javni upravi je treba vzet 15% od plače pa jih 30% odpustit, ter delat selekcijo, da se bojo naučil, da se noben šiht na vrbi ne pobira, pa to njihovo zagotovilo za šiht do penzije je za skozlat, bo potrebno spremenit, ter jim dat vedet, da če ne boš delal kot je treba boš ostal brez šihta. Sam delam v gospodarstvu in velja pravilo, če dobro delaš, boš imel do neke mere zagotovljen šiht. Te butlni v javni upravi si pa sred krize še štrajk prvoščijo -SRAMOTA ZA JAVNO UPRAVO- . Če bi se jest spravu štrajkat bi isti dan odpoved dubu konc koncev. Upam daje kdo to uvidel, da se javna uprava izživlja nad gospodarstvom in kaže prst na njega ko je treba kej vzet, ko pride do krize pa, da bi jim gospodarstvo še rit odnašalo -JA VALDA- -NEJ SE GREJO SOLIT- NOBEN JAVNI USLUŽBENEC NEBO NIKDAR BOGI KO TISTI KI IMAJO 400€ PLAČE RAZN TAKRAT KO BOJO SAMI IMEL TOLKO PLAČE BOLO ŠELE VIDL KAKO TI LJUDJE (Z 400€ PLAČE) TEŽKO PREŽIVIJO.

-valvoline- ::
Zakaj se v samem javnem sektorju oz tja zaposleni ne prevzamejo inicijativo v svojih rokah,da se ugotovijo anomalije in se točno pokaže katere osebe so tiste ki so odvečne in nič ne delajo? Če sami zaposleni tja povdarjajo da je ogromno takih ki cuzajo plače in nič ne delajo?
Onyx,al bi ti lahko naštel par oseb ki bi takoj bili za odpis? Al pa si dejansko ti med prvimi ki so odvečni?
Se nogira ven tistih 50.000 odvečnih parazitov pa se lahko ostalimn plače celo zvišajo.
Onyx,al bi ti lahko naštel par oseb ki bi takoj bili za odpis? Al pa si dejansko ti med prvimi ki so odvečni?
Se nogira ven tistih 50.000 odvečnih parazitov pa se lahko ostalimn plače celo zvišajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: -valvoline- ()

-valvoline- je izjavil:
To bo kot v naravi - parazit vedno poizkuša skiniti soparazita. Kruto. Bo čisto una "ti ali on" scena. Samo Štukelj ne bo nikoli za to... če so solidarni so solidarni do konca.
Nobenega metanja posadke iz košare padajočega balona, da se odvrže balast.
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

To bo kot v naravi - parazit vedno poizkuša skiniti soparazita. Kruto. Ti ali on. :/
Mene paraziti niso nikdar preveč motili oziroma se nisem z njimi obremenjeval, ker sem razumel, da tako pač deluje pri nas sistem. Saj tudi v komunizmu nisi smel govorit čez soseda udbaša, ker so te takoj skinili. Ampak zadeva pa postane res hairy, če moram jaz delat 150% za 15% manj denarja, nekdo zraven, ki je politično inštaliran, pa ne dela praktično nič in ima plačo moja krat 2,5. Sicer mu tudi skinejo 15%, ampak takoj povišajo dodatke za 20%, tako da je spet 5% v plusu. Tu pa vrag odnese šalo in vojna parazitov se začne.

Zgodovina sprememb…

kamuee ::
Taki ki v javni upravi samo cuzajo plaču bi jih poknu na cesto pa v delovno knjižico oz. delovni register vpisal da je lanuh in da ni nič od njega, garantiram da naslednjih 5 let nebo dubu šihta pa da ga vidim kako bo gagal. Doma pa vsak dan gledam žensko ko se mi joka ko že dve leta ne more šihta dobit. in kaj naj pol rečem za javno upravo

Hja, samo pozabljaš eno stvar, onyx: ta parazit je do tega mesta prišel s sposobnostmi parazitiranja, ki jih ti nimaš. To je res tako kot v naravi: beštje so darwinistično prilagojene zajedalskemu načinu življenja - prej boš šel TI kot on!
/\/\.K.
Zgodovina sprememb…

Bistvena razlika med gospodarstvom (tapravim in ne kvazikomunajzarska podjetja) in javnim sektorjem je glih ta da se natančno ve kdaj in koga je potrebno odpustiti in zakaj.
V javnem sektorju pa nekoga ki ampak res nič ne dela in se vsi tega še kako zavedajo ni mogoče odpustit samo zarad tega ker je javnosektoraš? Koj ku*ac?
V javnem sektorju pa nekoga ki ampak res nič ne dela in se vsi tega še kako zavedajo ni mogoče odpustit samo zarad tega ker je javnosektoraš? Koj ku*ac?
Zgodovina sprememb…

-valvoline- je izjavil:
Bistvena razlika med gospodarstvom (tapravim in ne kvazikomunajzarska podjetja) in javnim sektorjem je glih ta da se natančno ve kdaj in koga je potrebno odpustiti in zakaj.
Vse se začne pri načinu financiranja. Če ti drugi plača v celoti fešto, pa ja ne boš šparal pri povabljencih in alkoholu.

DarkSite ::
Kakorkoli pogledamo bo treba ukrepe sprejeti.
Dobro jutro sindikati, kje ste bili do zdej, ko so se nižale plače v gospodarstvu, ko so propadala podjetja. Zakaj ni gorel parlament zadnja 3 leta?
Tako pač ne gre naprej. Prej se tega zaveste bolje bo.
Dobro jutro sindikati, kje ste bili do zdej, ko so se nižale plače v gospodarstvu, ko so propadala podjetja. Zakaj ni gorel parlament zadnja 3 leta?
Tako pač ne gre naprej. Prej se tega zaveste bolje bo.

kmetek ::
Kaj se bo v kratkem potopilo in kaj bodo banke reševale
Hitchokova mojstrovina: sfukati vse kar se sfukati da v dobrih 20 letih.
Hitchokova mojstrovina: sfukati vse kar se sfukati da v dobrih 20 letih.

Pšenični ::
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/rad...
Še 370 neto vplačnikov manj.
Še sposojen komentar z istga portala.
"Zdaj bodo bivši delavci imeli čas in bodo lahko šli bodrit javni sektor, ko bo stavkal."
Še 370 neto vplačnikov manj.
Še sposojen komentar z istga portala.
"Zdaj bodo bivši delavci imeli čas in bodo lahko šli bodrit javni sektor, ko bo stavkal."

@telebanc: Samo če bi vaša ekipa uspešno izvajala program sto plus za nova delovna mesta, se to verjetno ne bi dogajalo. Ali bi se po tvoji logiki vsa ta delovna mesta lahko ohranila, če se javnosektaški paraziti ne bi obmetavali z denarjem?

Timurlenk ::
WarpedGone je izjavil:
Nekje sem prebral, da je Bratuškovo na mesto direktorice urada za proračun na MF postavil janša
Bratuškova je ... wait for it... proizvod preminulega gospoda Bajuka.
Pol je še mal stranke menjala, kofetkala, ... in danes je drugi človek PS.
in ta kofetkarka je zadnjič na 3. programu peljala scat širclja v debati o dursu in davkih
tip sploh ni vedel, o čem naj bi govoril, lol

in ko ste že tako glasni glede javnega sektorja
javni sektor špara že zadnjih 10 let
edini dvigi plač (pa še to le vodstvenim kadrom) so se zgodili z virantovo reformo
drugače pa vse že 10 let stagnira, se zamrzuje, jemlje proč itd.
edini dvigi plač (pa še to le vodstvenim kadrom) so se zgodili z virantovo reformo

@telebanc: Samo če bi vaša ekipa uspešno izvajala program sto plus za nova delovna mesta, se to verjetno ne bi dogajalo. Ali bi se po tvoji logiki vsa ta delovna mesta lahko ohranila, če se javnosektaški paraziti ne bi obmetavali z denarjem?![]()
JS se obnaša kot majhen otrok pred blagajno v trgovini, pač hoče liziko.
Bolj ga vlečeš stran, govoriš da ni denarja, bolj je tečen.
Pol pa dobi po riti in je mir.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pšenični ()

http://www.ansamed.info/ansamed/en/news...
Neki podobno bo v Sloveniji čez leto ali dve.Jaz upam na vsaj 50.000 nogiranih.
Neki podobno bo v Sloveniji čez leto ali dve.Jaz upam na vsaj 50.000 nogiranih.
Zgodovina sprememb…

Naj ti obudim spomin. Janševa vlada 2004 - 2008 je zmetala kar veliko lizik in bonbončkov med svojim mandatom (plačna reforma, spremembe davkov, brezplačni vrtec za drugega otroka...), sedaj pa hoče vse te lizike nazaj, pa še kaj za povrh. Samo kako boš ti otroku razložil, da je ata šalabajzer, ki ne zna delat z denarjem in da naj otroci vrnejo vse lizike?

Po principu če 1000 javnosektašev prišpara X evrov... jih bo 2000 dvakrat več!!!
/\/\.K.

jype ::
DarkSite> Zakaj ni gorel parlament zadnja 3 leta?
To dokazano dvigne plače za 4% za vsak dan gorenja!
To dokazano dvigne plače za 4% za vsak dan gorenja!

Po principu če 1000 javnosektašev prišpara X evrov... jih bo 2000 dvakrat več!!!
po principu zamrzovanja vsega, ukinjanja dodatkov za vodenje za vse vodstvene kadre, ki "vodijo" manj kot 10 ljudi, ponekod si morajo sami nositi papir in pisala v službo, ker imajo prepoved naročanja vsega
na raznih DURS izpostavah se je v zadnjih 3h letih upokojilo (na 3h) okrog 20-25 ljudi, najeli niso nikogar novega itd. itd.
ponekod v javnem sektorju manj ljudi ŽE dela več za isti denar
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Timurlenk ()

priročen izgovor ;)
Te povabim v nedeljo na šiht. jaz plačam kavico.Če bodo danes stroji fertik ju3 tuddi.
Zgodovina sprememb…

darkolord ::
in da naj otroci vrnejo vse lizike?Ni jim treba vrnit, samo novih ne bodo dobili.
Zdaj je tako nekako kot tisti vic, ko mož hodi po isti poti v službo, pa vsakič sreča istega klošarja in mu da 2 evra. En dan pa mu da samo 1 evro. Klošar začuden, mož odgovori "malo bolj sem na tesnem z denarjem, sin je šel študirat pa hišo gradimo.."
Klošar pa: "A KAR NA MOJ RAČUN??!"

-valvoline- je izjavil:
priročen izgovor ;)
Te povabim v nedeljo na šiht. jaz plačam kavico.
daj komentiraj, kar sem napisal
da ponekod manj ljudi že dela VEČ, zdaj bi jim pa poleg tega še plače znižali?

Naj ti obudim spomin. Janševa vlada 2004 - 2008 je zmetala kar veliko lizik in bonbončkov med svojim mandatom (plačna reforma, spremembe davkov, brezplačni vrtec za drugega otroka...), sedaj pa hoče vse te lizike nazaj, pa še kaj za povrh. Samo kako boš ti otroku razložil, da je ata šalabajzer, ki ne zna delat z denarjem in da naj otroci vrnejo vse lizike?
Situacija je resna. Če se spomnim bedastih izjav na tem forumu, na začetku krize, da bojo podjetja iz krize prišla še močnejša......se lahko le prizanesljivo nasmehnem. Še kako smo imeli prav mi, ki smo opozarjali, kaj se bo zgodilo, ko bo realni sektor potonil, in da mu je potrebno na vsak način pomagat.
Eh, zdej je prepozno....bote že vidli. Kaj to pomeni, da ni denarja. Sicer menim, da bi veliko brezposelnih delalo v JS za 30-40 procentov majnšo plačo, kot jo imajo sedaj tile.

če bi večina delala za 40 % manjšo plačo, bi zaslužili manj kot 500 e
izgleda, da bo potrebno ponovno malo pojasnit
da 80 % zaposlenih v JU dela za plačo med 700-1000 e
izgleda, da bo potrebno ponovno malo pojasnit
Zgodovina sprememb…

-valvoline- je izjavil:
priročen izgovor ;)
Ker ni denarja. Ker se ne bomo pufali več zato, da bo mel JS plače izven možnosti našega gospodarskega sistema. Njegove uspešnosti.

JanK ::
in ko ste že tako glasni glede javnega sektorja
Pa se, da bo jasno, celotnega dviga plac, ki je bil obljubljen z reformo, nikdar nismo dobili. Ne spomnim se tocno poteka, ampak ob nastopu reforme je bilo receno, da se bodo place pocasi dvigovale proti tistim, izpogajanim. Potem pa so sindikati, se mi zdi celo dvakrat, pristali na zamrznitev usklajevanja z ze sprejeto reformo.
Spomin ljudem v splosnem tudi pesa okoli pokojnin: Hitrejse uskajevanje pokojnin z inflacijo (ali s povprecno placo, se ne spomnim vec) je bilo tudi maslo Janseve prejsnje vlade. Takrat so vsi (seveda ne-SDS and co.) strokovnjaki napovedovali tezave v javnih financah zaradi tega, ampak Karl je moral poskrbeti za svojo reelekcijo....
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Sicer menim, da bi veliko brezposelnih delalo v JS za 30-40 procentov majnšo plačo, kot jo imajo sedaj tile.
Ja, poznam kar precej takih, ki so prišli delat ne za 500 €, ampak za 800 € in so si mislili par mesecev preživimo s tem denarjem, potem bomo pa že kako preskočili 10 plačnih razredov. Samo iz tega ni bilo nič in danes surla do kolen.
Saj bi nenazadnje lahko za vsako delovno mesto licitirali, kdo je pripravljen delati za manj denarja in sem prepričan, da bi bila potem povprečna plača v JS morda 300 € ali še manj. Samo dobro vprašanje za velike eksperte javnega sektorja se glasi, zakaj potem Krka svoje delavce ne kadruje na tak način in ostali del gospodarstva?
Bi te pa prosil telebanc če nam razložiš, kako si ti in tvoji somišljeniki zamišljate pomoč gospodarstvu?

darkolord ::
javni sektor špara že zadnjih 10 letNekje ja, nekje pa sploh ne - eni imajo še težave, da porabijo ves svoj budget.

ja, ampak to niso "realni" delavci, ampak sami politični kadri v politično vzpostavljenih agencijah in direktoratih, da jih pač lahko nekam strpajo
ampak trenutno največje težave s pomankanjem ima DURS, ki bi moral biti daleč najmočnejša javna služba, je pa najbolj podhranjen
ampak trenutno največje težave s pomankanjem ima DURS, ki bi moral biti daleč najmočnejša javna služba, je pa najbolj podhranjen
Zgodovina sprememb…

"Bi te pa prosil telebanc če nam razložiš, kako si ti in tvoji somišljeniki zamišljate pomoč gospodarstvu?"
http://www.ajpes.si/eobjave/rezultati.a...
To kar je še ostalo od gospodarstva, komu se da še s tem ubadat.
http://www.ajpes.si/eobjave/rezultati.a...
To kar je še ostalo od gospodarstva, komu se da še s tem ubadat.

Fino bi bilo dobiti malo bolj natančne podatke, ker so ti pomembni, ko se govori o selektivnem linearnem manjšanju plač. Po moje nekje 60.000 ljudi v JS ima plačo 700 € neto ali manj. Naslednjih 40.000 ljudi se zvrsti nekje od 700 € do 1000 €. 60.000 zaposlenih pa ima po moje plačo nad 1000 €. Če prvi skupini ne vzameš nič, drugi 5%, moraš tretji za isti učinek vzeti 40 %. Natančnejši izračun pa morda poda telebanc.

-valvoline- je izjavil:
priročen izgovor ;)
Ponekod v gospodarstvu je folk dobu 5x več dela za pol manjšo plačo pa na koncu vseeno pristal na zavodu za zaposlovanje.In kej zej? Aja ko jebe gospodarstvo.
PRAVILA IGRE SE MORAJO POENOTIT.
Komunajzarskega socijalizma naj bi že zdavneje bilo konec,vendar se mu javni sektor noče odpovedat,in tako enostavno ne bo šlo naprej.
Zgodovina sprememb…

Fino bi bilo dobiti malo bolj natančne podatke, ker so ti pomembni, ko se govori o selektivnem linearnem manjšanju plač. Po moje nekje 60.000 ljudi v JS ima plačo 700 € neto ali manj. Naslednjih 40.000 ljudi se zvrsti nekje od 700 € do 1000 €. 60.000 zaposlenih pa ima po moje plačo nad 1000 €. Če prvi skupini ne vzameš nič, drugi 5%, moraš tretji za isti učinek vzeti 40 %. Natančnejši izračun pa morda poda telebanc.
So eni podatki bli na ajpesu, o občinah, to je pol en znesu na net.
V glavnem če povzamem.....skor vsi ki delajo na občinah, hodijo na rdeči križ, da jim plačuje položnice in na karitas po šenkano hrano. Sami reveži.

jernejl ::
Tukaj je prikazana porazdelitev plač (sicer so podatki za leto 2010, novejših menda še ni):
(vir: stat.si)
Temno modra je zasebni sektor, svetlo modra pa javni.
Ostali podatki in legenda je tukaj: http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?...
Iz tega lahko izračunaš, kakšen delež ljudi prejema kakšno plačo.
(vir: stat.si)
Temno modra je zasebni sektor, svetlo modra pa javni.
Ostali podatki in legenda je tukaj: http://www.stat.si/novica_prikazi.aspx?...
Iz tega lahko izračunaš, kakšen delež ljudi prejema kakšno plačo.

@jernejl: Ja, ta grafikon dejansko pokaže, zakaj je slovenija praktično povsem na dnu. Če pogledaš t.i. realni sektor, je večina pri plačah v spodnji polovici. Ampak zakaj? Zato, ker tole ni Nemčija, ampak država, kjer se dela samo še neke nizkocenovne dodelavne posle za zahod. Mi smo z drugo besedo postali EU Kitajci. Moraš pa seveda ta graf ustrezno povezati z grafom stopnje izobrazbe, kjer se žal izkaže, da je izobrazba javnem sektorju bistveno višja v povprečju kot v zasebnem. Pri nas je gospodarstvo res katastrofalno in krivci bi morali za to sedet!

@jernejl: Ja, ta grafikon dejansko pokaže, zakaj je slovenija praktično povsem na dnu. Če pogledaš t.i. realni sektor, je večina pri plačah v spodnji polovici. Ampak zakaj? Zato, ker tole ni Nemčija, ampak država, kjer se dela samo še neke nizkocenovne dodelavne posle za zahod. Mi smo z drugo besedo postali EU Kitajci. Moraš pa seveda ta graf ustrezno povezati z grafom stopnje izobrazbe, kjer se žal izkaže, da je izobrazba javnem sektorju bistveno višja v povprečju kot v zasebnem. Pri nas je gospodarstvo res katastrofalno in krivci bi morali za to sedet!
Umetno in nepotrebno napihnjene zahteve po izobrazbi da bi opravičil svojih prenapihnjenih plač. V bistvu nekatera delovna mesta za katera je zahtevana VŠ izobrazba bi lahk kamot opravljal folk z osnovnošolsko izobrazbo.Sploh pa pr upravnih enotah.
Zgodovina sprememb…

jernejl ::
Seveda je lahko stopnja izobrazbe v gospodarstvu nižja, dodana vrednost nizka in gospodarstvo katastrofalno. Ampak to nič ne spremeni dejstva, da je trenutni javni sektor za trenutni zasebni sektor predrag - denarja enostavno ni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 54870 (48990) | dstr17_ |
» | Stavka (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 150130 (141428) | poweroff |
» | Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 86283 (81867) | lexios |