» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
26 / 91
»»

Pšenični ::

jype je izjavil:

oldguy> Želel bi si tudi, da SDS ne bi leto nazaj tako zelo nasprotoval (celo) nekaterim pametnim ukrepom Pahorjeve vlade.

oldguy> Križanič je za moje pojme za zapret, ker to, da v treh letih ni naredil NIČESAR, je kriminalno.

Skratka, za zapret je SDS, ker je zjebal edini križaničev pameten ukrep?



Zjebali smo ga mi. Volilci. Menda je to jasno. Kaj sta počela Križanič in Pahor pa ni jasno tebi.

jrtjtejtt ::

Pšenični je izjavil:


Sej to ti pravim.

3 leta je folk v JS gledal, kako se mu žaga veja na kateri sedi. Realni sektor, ki ga hrani je propadal, noben pa se ni vprašal kam to pelje.

Mi ki smo na to opozarjali smo bili neumni marxisti, levi socialisti in podobno.

Takrat bi z demonstracijami še kaj dosegli in z klestenjem porabe JS.

Zdej bote demonstrirali po gospodarskem pogorišču, firm je ostalo bore malo. Druge so propadle ali odšle.

Noben se tud noče vprašat, Kam je šlo sposojenih 8 milijard.

In to je to. Zamudli ste 3 leta z demonstracijami. Zdej nimate za kej demonstrirat, Firm ki delajo za JS (polnijo proračun) je vsak dan manj.

Tega dejstva preprosto nočete razumet. Ker vam jemlje privilegje, ki so bili najmanj zadnja 3 leta na puf.

Pa je šla ta teden lesna fabrika v Poljčanah v stečaj, pa papirnica v Ratečah....pa še in še....juh je propadlo ta teden.

Sttečaj pa pri nas ni isti kod drugje. Pri nas največkrat taka firma preprosto ne nadaljeje z delom.........

Tko da se vprašam le, kje ste bili do zdej?

Pahorjevi semafori so vam verjetno bli smešni?......meni niso bli.


ja res je da se noben v državi ne sprašuje kam so šle sposojene milijarde iz slo bank...če bi se to rešilo, bi bilo marsikaj lažje.

ta LIP Polčane je bil tak, da je čudo, da ni propadel že prej. Mislim da ima večino krivde za to vodstvo...treba se je prilagodit, ne pa furat firmo iz časa socializma...oz s takim sistemom. Nesposobno vodstvo v tako opevanem realnem sektorju.

in spet, zakaj bi moral JS nosit posledice krize, ki jo je zgeneriral realni sektor in to predvsem z igračkanjem z imaginarnim denarjem. se sprašujem ali si realni sektor sploh zasluži to oznako?

-valvoline- ::

......in spet, zakaj bi moral JS nosit posledice krize, ki jo je zgeneriral realni sektor in to predvsem z igračkanjem z imaginarnim denarjem. se sprašujem ali si realni sektor sploh zasluži to oznako?......


Kaj si tele pa ne razumeš da če ni denarja ga pač ni. Enako velja za vse javnosektoraške podgane.Privat sektor je pač takšen kot je in enostavno povedano javnosektoraški luksuz ne more vzdrževat.

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Predlagam, da pod šifro TAKOJ odpokličemo EU poslanca Alojza Peterleta (kodno ime "čebelar"), da nam pomaga doma varčevati! Njegovi nasveti so vredni zlata. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

amigo_no1 ::

oldguy je izjavil:

Nismo pa edini ki safr furamo.

Opazi kdo vzporednice?

Seveda se tudi plače nižajo, povprečni mesečni prihodek znaša 1623,65 evra. Španci že govorijo o tako imenovanih mileuristas (ljudeh s tisoč evri na mesec oziroma celo manj, saj se kriza poglablja).

Veš mogoče kakšne so cene v Španiji ? Po njihovem je v Sloveniji 3/4 revežev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

kmetek ::

Roky: če JS napaja realni sektor, ne gre drugače. Če ni še vojska ne vzame.

JanK ::

Pšenični je izjavil:

Buggy je izjavil:

Mene resnicno zanima mnenje tistih - ne ektremnih - desnicarjev, ce so zadovoljni oz. opazajo kvaliteten preskok v sedanjem vodenju drzave v pravo smer in seveda kateri so ti ukrepi, ki jih zadovoljujejo s tem ko so glasovali za desno-virant stran?


Jaz opazim zelo kvaliteten preskok. Zmajnšanje plač za 15% v JS je tisto pravo, skratka večina ukrepov je zelo dobra, za začetek. Delajo tud od začetka mandata....brez 100 dni mira..itd....


ROFL! A 100 dni miru je po tvoje za to, da vlada najprej pociva po naporni izvolitvi?? In sedanji se steje v plus, ker tega ne naredi?? :))

dronyx je izjavil:


Tudi če pogledam policiste. Pri njih se zahteva srednja šola, potem sledi 18 mesečno usposabljanje, šele nato postane zaposleni uradno policist. Če bo fluktuacija velika, potem preprosto ne bodo mogli več niti sproti popolniti svojih vrst in vprašanje, kdo bo prijel za pendrek, ko bo postalo "vroče". Mogoče pa vpokličejo telebanca, kot zlato rezervo?


Ne, to je uvod v privatno policijo. Malo poglej kaj se dogaja v Veliki Britaniji na tem podrocju.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JanK ()

PaX_MaN ::

LOL, kok preklanja za brez veze, ker je uštimanje proračuna tok simpl -
barabam, k so nakradl in/ali nezakonito pridobil za ene milijardo in pol premoženja v zadnjih 7 letih le-to zasečt ter uštimat da se v proračun dobi tiste tri/štiri milijarde iz "sive ekonomije".
15% pavšalno znižanje plač?
Črnc, prosm!

Pšenični ::

PaX_MaN je izjavil:

LOL, kok preklanja za brez veze, ker je uštimanje proračuna tok simpl -
barabam, k so nakradl in/ali nezakonito pridobil za ene milijardo in pol premoženja v zadnjih 7 letih le-to zasečt ter uštimat da se v proračun dobi tiste tri/štiri milijarde iz "sive ekonomije".
15% pavšalno znižanje plač?
Črnc, prosm!




Je blo v Dnevniku ko je en zapiral pozicije pr nas, (vzajemca) in se preselil z 250 milijoni v Luksemburg. Pred par leti.

Dobil še državljanstvo.......pa za sabo pobrisal vse sledi.

Ni bil edini. Smešno, je ko nekateri mislite, da majo taki tiposi, denar na dosegu naših bank in komaj čakajo, da ga im naši zasežejo. Ko da so tko glupi, da ne vejo, da mora tak dnar čimprej "na varno" ali se ga vloži v različne opcije v tujini.

Tega dnara ni več. Ni kaj zasečt, ker je vse poskrito in odnešeno ven.

JS bi šparal povsod, le pri sebi ne.

Zgodovina sprememb…

Gladi ::

Ja ja, če bo šlo vse cugrunt nam bo pa JS vcepil kolektivno krivdo za nastalo situacijo. Munglni.

jype ::

oldguy> Očitno smo jih po nekem čudežu izvolili.

Volili ste proti "slabičem", kakršen je Pahor in "norcem", kakršen je Križanič. Ne morem vam zameriti, ampak jaz že itak ne bi mogel podpreti nekoga, ki nasprotuje popravi krivic izbrisanim, ki se mu ne mudi uredit vprašanja meje s Hrvaško in ki se mu zdi obstoječa družinska zakonodaja OK, ne glede na to kaj obljublja v ekonomskem smislu (od česar bi jaz imel ogromno osebnih koristi).

PaX_MaN ::

@telbanc:
To govoriš o Igorju Lahu, verjetno. Edino kar najdem, da je bojda delal mimo zakona, in bi pasal med "je nakradel/nezakonito pridobil premoženje" je 135k€ z mahinacijami z delnicami Merkatorja.
Ostalih 250M€+ ki jih naj bi mel, ne spada tle vmes, zato si mal švoh primer dal:
"Ni kaj zasečt, ker je [zbrisano] vse bilo legalno."
Na, popravljeno.

Okapi ::

Desni komunajzarji, kot je telebanc, pod nezakonito štejejo tudi vse, kar je sicer čisto zakonito, samo se ne sklada z njihovo ideologijo.;((

O.

donfilipo ::

Nerad se spuščam v take debate, ampak ker nekateri so iskreni, eno vprašanje za onixa.

Glede na to, kar formalno znaš in ker vidim, da bi se lahko naučil (sklepam IQ glede na pisanje in je ocena visoka!), zaslužiš hudo malo. Kot se omenjal že drugje, poznam fantine, ki so začenjali kot administratorji za male pare pri IT privatnikih, danes so pa sami privat mađioničarji in tajkuni. Je pa res da so pa že starši bili skriti tajkuni...se reče privat dohtarji, že za časa socializma8-) In so imeli vse predispozicije za prave kapitaliste. Ampak eventuelno bi bili lahko pa tudi z malo zlobe v grobu>:D

Torej ker vidim da si skromen in pošten, eno tako nevtralno vprašanje. JS so se, kot vidimo po vseh podatkih, napihnile enormno. Zakaj je tako, je jasno. Sam, ...pa sem lev da poka:), ...imam popolnoma isto diagnozo, kot najhujši desničarji:

V glavnem zato, da se ljudje zaposlijo, da niso po napornem drpajsanju zastarelih bukel:) na koncu še brezposelni.
Tega ne dopusti akademija v nobeni državi, je pa res, da so razmerja povsem drugačna!

In zdaj vprašanje, Koliko je tako med brati res potrebno, da tako delo opravljajo ljudje in koliko bi ga z res radikalno avtomatizacijo in racionalizacijo lahko mašine s pomočjo za IT prilagojene zakonodaje?

Pa da se konačno uvede komunizam8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

para! ::

Kriza je očitno odličen katalizator sprememb v javni upravi: ljudje pričakujejo nižanje plač in odpuščanja, kar se v normalnih, nekriznih časih naj ne bi moglo zgoditi. Poleg tega je iskalcem zaposlitve (upam) čedalje bolj jasno, da JU ni the place to be.
Death before dishonor!

Pšenični ::

PaX_MaN je izjavil:

@telbanc:
To govoriš o Igorju Lahu, verjetno. Edino kar najdem, da je bojda delal mimo zakona, in bi pasal med "je nakradel/nezakonito pridobil premoženje" je 135k€ z mahinacijami z delnicami Merkatorja.
Ostalih 250M€+ ki jih naj bi mel, ne spada tle vmes, zato si mal švoh primer dal:
"Ni kaj zasečt, ker je [zbrisano] vse bilo legalno."
Na, popravljeno.



Ma kakšen Lah, neki.

dronyx ::

Tale podatek bi bil pa lahko precej šokanten za Telbanca. Nemški sindikat Verdi je dosegel za javne uslužbence 6,3 % povišanje plač! kaj pa na to poreče Borovniška celica SDS?

Jaz si upam trditi, da je slovenski javni uslužbenec povsem primerljiv z nemškim, saj nekako dvomim, da bi bili lahko nemški policisti, vojaki, medicinske sestre ali učitelji bistveno bolj produktivni od naših. Morda bi bil lahko resda naš javni sektor za 10 - 20.000 zaposelnih manjši, vendar to so prihranki ranga 200 - 400 milijonov, medtem ko samo za pokojninsko blagajno namenimo vsako leto več kot milijardo evrov iz proračuna!

Tam kjer res zija ogromen prepad med nami ni njimi je realni sektor, na katerega stavi Telebanc in ki je pri nas totalno v podnu, medtem ko Nemški dela kot namazan stroj. V letih od 2004 do 2008 so banke zaradi poceni denarja na finančnih trgih (šlo je za denar od trgovinskih presežkov hitro razvijajočih se gospodarstev) sicer zmetale ogromno denarja v ta naš bogi realni sektor, samo kaj, ko ta denar ni šel za razvoj, nove produkte ali širitev na tuje trge, ampak zgolj in samo za financiranje lastniških konsolidacij, katerih končni rezultat je skorajda propad slovenskega gospodarstva.

In tu jaz delavcev v gospodarstvu čisto nič ne krivim. Krivi so v prvi vrsti lastniki (seveda tudi država) in managment, ki je z manirami še vedno globoko na Balkanu!

Samo za to pa zaenkrat še ne bi radi predpisali zdravljenja in zabili eno orenk konjsko injekcijo v rit! Pa bo treba in to čim prej!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Daedalus ::

Tam kjer res zija ogromen prepad med nami ni njimi je realni sektor, na katerega stavi Telebanc in ki je pri nas totalno v podnu, medtem ko Nemški dela kot namazan stroj. V letih od 2004 do 2008 so banke zaradi poceni denarja na finančnih trgih (šlo je za denar od trgovinskih presežkov hitro razvijajočih se gospodarstev) sicer zmetale ogromno denarja v ta naš bogi realni sektor, samo kaj, ko ta denar ni šel za razvoj, nove produkte ali širitev na tuje trge, ampak zgolj in samo za financiranje lastniških konsolidacij, katerih končni rezultat je skorajda propad slovenskega gospodarstva.


Sej to je jasno, da je vlada v letih 2004-2008 prav veselo asistirala pri raznih t.i. tajkunskih rabotah in pumpanju denarja v beton pa asfalt. Onim za vlado JJ pa ni bilo jasno, kaj bi si počeli z državo. Gospodarski sektor pri nas pa je, z izjemo izvozno usmerjenih podjetij, navajen nizke stopnje konkurence, neinovativen in bolj preprodajalski, kot kaj drugega. Pač, vlagat v razvoj se ne splača. Razvijat lastnih rešitev se ne splača. Viset na državnih subvencijah se pa splača. Pa malo mutit levo desno, se tud splača. Pol ko pa rata sranje... je pa ornk sranje. Mene še vedno čudi ta podalpska zaplankanost. Kamorkoli se lahko za nizek strošek spraviš pogledat, kako se kaj dela in kako se živi. Pa večine to niti ne zanima, očitno.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Pšenični ::

"Tale podatek bi bil pa lahko precej šokanten za Telbanca. Nemški sindikat Verdi je dosegel za javne uslužbence 6,3 % povišanje plač! kaj pa na to poreče Borovniška celica SDS?

Jaz si upam trditi, da je slovenski javni uslužbenec povsem primerljiv z nemškim, saj nekako dvomim, da bi bili lahko nemški policisti, vojaki, medicinske sestre ali učitelji bistveno bolj produktivni od naših. Morda bi bil lahko resda naš javni sektor za 10 - 20.000 zaposelnih manjši, vendar to so prihranki ranga 200 - 400 milijonov, medtem ko samo za pokojninsko blagajno namenimo vsako leto več kot milijardo evrov iz proračuna!"

Namenite denar, ki ga pocuzate iz realnega sektorja. Jao, jao....še zmeraj ne razumeš od kod vam priteka denar.

Nemčija, Nemčija je gospodarsko razred zase, to je menda jasno, če ena majnša nemška korporacija naredi več kot cela Slovenija.

oldguy ::

onyx:
Tale podatek bi bil pa lahko precej šokanten za Telbanca. Nemški sindikat Verdi je dosegel za javne uslužbence 6,3 % povišanje plač! kaj pa na to poreče Borovniška celica SDS?


Veš, kateri podatek bo pa zate zanimiv?

Primerjaj tole:
Nemci letno vzamejo za med 8%-10% prihodkov pufa (obrestna mera med 2-4%), ob 3% gospodarski rasti.
Slovenci se letno zadolžimo med 25%-28% prihodkov (obrestna mera med 4-7%) ob ničelni oz. negativni gospodarski rasti.

I know, I know, numbers are a bitch...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: oldguy ()

jype ::

donfilipo ::

Telbanc naj lepo vzamejo kalkulator, kot sem ga sam, pa prepračunajo koliko je pro/capita JS v Nemčiji, koliko pri nas, in za primerjavo, koliko je povprečna dodana vrednost realnega sektorja v Nemčiji in koliko pri nas.

Zdaj kdo je dejansko kriv da tako je, je res rahlo icy, ker podobno kot se kregata cefizelj in majaron, kdo je držak vrečo in kdo noter in v žepe tlačil denar:)), tako se tudi naše levo in desno. Ampak to niti nima veze. Dokler narod ne skapira in jih zamenja vse>:D

Kar pa je storiti, pa je na žalost res tako, da bo treba IN rezati pri JS IN pospešiti gospodarstvo z davčnimi vabami. Da magnatarji zavohajo, da se jim splača postaviti fabrik, ali genialno delavnico in to laufa z solidnim profitom.
In ker sem bral da je recimo sanja tajnica....pa pismo kapitalisti so šonje, če ne bi z navdušenjem hodili v svojo fabriko, da sanja skuha kavo8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Okapi ::

Onim za vlado JJ pa ni bilo jasno, kaj bi si počeli z državo.
Je danes v Sobotni prilogi zanimiva analiza (Janševa ukana) o tem, kdo in zakaj je torpediral vse reforme, ki jih je hotela izvesti prejšnja vlada.

O.

Timurlenk ::

Daedalus je izjavil:

Tam kjer res zija ogromen prepad med nami ni njimi je realni sektor, na katerega stavi Telebanc in ki je pri nas totalno v podnu, medtem ko Nemški dela kot namazan stroj. V letih od 2004 do 2008 so banke zaradi poceni denarja na finančnih trgih (šlo je za denar od trgovinskih presežkov hitro razvijajočih se gospodarstev) sicer zmetale ogromno denarja v ta naš bogi realni sektor, samo kaj, ko ta denar ni šel za razvoj, nove produkte ali širitev na tuje trge, ampak zgolj in samo za financiranje lastniških konsolidacij, katerih končni rezultat je skorajda propad slovenskega gospodarstva.


Sej to je jasno, da je vlada v letih 2004-2008 prav veselo asistirala pri raznih t.i. tajkunskih rabotah in pumpanju denarja v beton pa asfalt. Onim za vlado JJ pa ni bilo jasno, kaj bi si počeli z državo. Gospodarski sektor pri nas pa je, z izjemo izvozno usmerjenih podjetij, navajen nizke stopnje konkurence, neinovativen in bolj preprodajalski, kot kaj drugega. Pač, vlagat v razvoj se ne splača. Razvijat lastnih rešitev se ne splača. Viset na državnih subvencijah se pa splača. Pa malo mutit levo desno, se tud splača. Pol ko pa rata sranje... je pa ornk sranje. Mene še vedno čudi ta podalpska zaplankanost. Kamorkoli se lahko za nizek strošek spraviš pogledat, kako se kaj dela in kako se živi. Pa večine to niti ne zanima, očitno.

podpis pod vse tole, to je največji problem vsega


zadnjič sem bral nek članek o švedski, tudi oni imajo probleme in minus


ampak so v dobrih časih odlagali denar na stran, janša pa se je kljub dobrim časom še zadolževal


država pa je množično denar črpala našim odličnim menedžerjem (ki komaj čakajo, kako bodo pobegnili v tujino, zaradi visokih davkov pri nas lol), da so si ga vtaknili v žep

Pšenični ::

"Kar pa je storiti, pa je na žalost res tako, da bo treba IN rezati pri JS IN pospešiti gospodarstvo z davčnimi vabami. Da magnatarji zavohajo, da se jim splača postaviti fabrik, ali genialno delavnico in to laufa z solidnim profitom. "

http://www.finance.si/347817/Daimler-na...

Tko gre to. Zakaj benz ni odpru fabrik pri nas?

Okapi ::

Očitno zato, ker imajo pri nas medicinske sestre previsoke plače, ne?

O.

BlueRunner ::

Pšenični je izjavil:

"Kar pa je storiti, pa je na žalost res tako, da bo treba IN rezati pri JS IN pospešiti gospodarstvo z davčnimi vabami. Da magnatarji zavohajo, da se jim splača postaviti fabrik, ali genialno delavnico in to laufa z solidnim profitom. "

http://www.finance.si/347817/Daimler-na...

Tko gre to. Zakaj benz ni odpru fabrik pri nas?

Tudi zaradi tega, ker je na Madžarskem 2x povprečna bruto plača približno toliko, kolikor je v Sloveniji 1x povprečna bruto plača.

Marsikdo bi v Sloveniji z veseljem investiral, če bo standard padel toliko, da bomo s povprečno plačo konkurenčni tudi Kitajcem.

donfilipo ::

Tko gre to. Zakaj benz ni odpru fabrik pri nas?


Uf madžarice bodo tistim menagerjem iz Stuttgarda ali pa kar iz bližnjih filial recimo Augsburga, trgale dol gate;((

Je to za lukave švabe eden od faktorjev, čeprav lastniki seveda proti takim faktorjem udarjajo dobesedno z biči:)

Torej sami davki mislim da niso toliko v prednost madžarov, kot začetni stroški. Zemljišče, fabrika, papirji. Potem pa...ne vem če mene vprašaš povprečen slovenec lažje zagotovi kvaliteto, kot madžar. No pa še nekaj je. Tile bodo za madžare zaslužili super, isti denar pa je pri nas slabo povprečje. Tako da.....
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Mr.B ::

onyx , za začetzek, pa preračunaj, koliko je Nemčiji padel BDP, in kako lepo raste, itd... Lepo je populistično nakladanje brez konteksta....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pšenični ::

donfilipo je izjavil:

Uf madžarice bodo tistim menagerjem iz Stuttgarda ali pa kar iz bližnjih filial recimo Augsburga, trgale dol gate;((

Je to za lukave švabe eden od faktorjev, čeprav lastniki seveda proti takim faktorjem udarjajo dobesedno z biči:)

Torej sami davki mislim da niso toliko v prednost madžarov, kot začetni stroški. Zemljišče, fabrika, papirji. Potem pa...ne vem če mene vprašaš povprečen slovenec lažje zagotovi kvaliteto, kot madžar. No pa še nekaj je. Tile bodo za madžare zaslužili super, isti denar pa je pri nas slabo povprečje. Tako da.....


Čez pol leta, bo to tud pri nas "super povprečje".

jype ::

telbanc> Čez pol leta, bo to tud pri nas "super povprečje".

Kdor ne dela, naj ne jé.

donfilipo ::

In delo osvobaja kot druga teza.

Podobna mentaliteta je vladala v koncentracijskih taboriščih.

A si že šel jure k kakšnemu magu, da pogrunta ker arijec ti je bil predinkarnacija.

>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

-valvoline- ::

dronyx je izjavil:

Tale podatek bi bil pa lahko precej šokanten za Telbanca. Nemški sindikat Verdi je dosegel za javne uslužbence 6,3 % povišanje plač! kaj pa na to poreče Borovniška celica SDS?

Jaz si upam trditi, da je slovenski javni uslužbenec povsem primerljiv z nemškim, saj nekako dvomim, da bi bili lahko nemški policisti, vojaki, medicinske sestre ali učitelji bistveno bolj produktivni od naših. Morda bi bil lahko resda naš javni sektor za 10 - 20.000 zaposelnih manjši, vendar to so prihranki ranga 200 - 400 milijonov, medtem ko samo za pokojninsko blagajno namenimo vsako leto več kot milijardo evrov iz proračuna!

Tam kjer res zija ogromen prepad med nami ni njimi je realni sektor, na katerega stavi Telebanc in ki je pri nas totalno v podnu, medtem ko Nemški dela kot namazan stroj. V letih od 2004 do 2008 so banke zaradi poceni denarja na finančnih trgih (šlo je za denar od trgovinskih presežkov hitro razvijajočih se gospodarstev) sicer zmetale ogromno denarja v ta naš bogi realni sektor, samo kaj, ko ta denar ni šel za razvoj, nove produkte ali širitev na tuje trge, ampak zgolj in samo za financiranje lastniških konsolidacij, katerih končni rezultat je skorajda propad slovenskega gospodarstva.

In tu jaz delavcev v gospodarstvu čisto nič ne krivim. Krivi so v prvi vrsti lastniki (seveda tudi država) in managment, ki je z manirami še vedno globoko na Balkanu!

Samo za to pa zaenkrat še ne bi radi predpisali zdravljenja in zabili eno orenk konjsko injekcijo v rit! Pa bo treba in to čim prej!

V Nemčiji so zaposleni npr pri VW in AUDIju dobil po 8000e letnega bonusa ob 13 in 14 plačo,jaz pa ne vem če bom regresa dobu,tak da je primerjava brezvezna.Na število prebivalcev Nemčija ima za 40% manj birokratov k mi.Zadnjih 10 let se je tam število državnih parazitov skozi zmanjševalo,pr nas pa strmo naraščalo.

kow ::

"Nemški sindikat Verdi je dosegel za javne uslužbence 6,3 % povišanje plač! "

V naslednjih 2 letih bo nemška inflacija verjetno nekje med 4,5 - 5 odstotkov. Realno se jim bodo povišale za manj kot 2 odstotka.

Timurlenk ::

V Nemčiji so zaposleni npr pri VW in AUDIju dobil po 8000e letnega bonusa


jp, ker imajo normalne menedžerje in direktorje


pri nas bi si pa direktorji postavili še 3. vilo, delavcem pa bi nakazali 20 € bonusa ob koncu meseca :D

darkolord ::

jp, ker imajo normalne menedžerje in direktorje
Sigurno je to, ja. NOT.

francek1 ::

-valvoline- je izjavil:

......in spet, zakaj bi moral JS nosit posledice krize, ki jo je zgeneriral realni sektor in to predvsem z igračkanjem z imaginarnim denarjem. se sprašujem ali si realni sektor sploh zasluži to oznako?......


Kaj si tele pa ne razumeš da če ni denarja ga pač ni. Enako velja za vse javnosektoraške podgane.Privat sektor je pač takšen kot je in enostavno povedano javnosektoraški luksuz ne more vzdrževat.

Očitno tebi ni jasno, kaj je hotel povedat. Enemu dohtarju ali policaju ali gasilcu dol visi, kako posluje realni sektor. Za svoje delo hoče plačilo. Žal policaj ne more delat v tujini, delavci pa lahko gredo tja...me pa zanima, kako bi ti živel brez kakor temu rečeš javnosektoraških podgan. Upam, da te čimprej obišče kakšen kriminalec, ti pa potem na kliči na pomoč policije ali prve pomoči, ko te bo zbutal....
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

jype ::

-valvoline-> V Nemčiji so zaposleni npr pri VW in AUDIju dobil po 8000e letnega bonusa ob 13 in 14 plačo,jaz pa ne vem če bom regresa dobu

Ti ljudje so dejansko najprej pridno hodili v šolo, potem pa dejansko pridno ustvarjali veliko dodano vrednost. Ti tega nisi, zato ne moreš zahtevati primerljivega plačila.

donfilipo ::

Jih nisi nikol videl od blizu, kaj šele ob 5 pivih.

Šolani so kot krjavelj, zabiti ko šparkasa.....ampak vseeno znajo:))

Človeški kapital, izobrazba, vsaj formalna, jim ni jačija od naše.
Organizacija in red pa se ne da primerjati!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

jype ::

donfilipo> Človeški kapital, izobrazba, vsaj formalna, jim ni jačija od naše.

Niti nisem tega impliciral.

donfilipo> Organizacija in red pa se ne da primerjati!

Znaju barem, gde im je mesto!

-valvoline- pa še tega ne ve.

Pšenični ::

"Ti ljudje so dejansko najprej pridno hodili v šolo, potem pa dejansko pridno ustvarjali veliko dodano vrednost."

Eni tole mešajo z našim JS jem.

Npr. Yipe. Ki ne razlikuje pojma organizacija in dezintegracija (če dam za primer). Sej drgač je "zelo pameten".

"Organizacija in red pa se ne da primerjati!"

Eh, nemci, to jim je jača strana.

Organizacija , disciplina, ja to je to.

Zgodovina sprememb…

jype ::

telbanc> Eni tole mešajo z našim JS jem.

Morda se neizobražencu tako zdi. V našem JS so predvsem tisti, ki so v šolo hodili, pridni pa niso bili.

-valvoline- ::

jype je izjavil:

-valvoline-> V Nemčiji so zaposleni npr pri VW in AUDIju dobil po 8000e letnega bonusa ob 13 in 14 plačo,jaz pa ne vem če bom regresa dobu

Ti ljudje so dejansko najprej pridno hodili v šolo, potem pa dejansko pridno ustvarjali veliko dodano vrednost. Ti tega nisi, zato ne moreš zahtevati primerljivega plačila.

Ne nakladaj,sej čeb jaz delal tam bi bil deležen istega bonusa in plače kot oni,pa bi me verjetno z veseljem sprejeli z mojim znanjem.Mam enega sošolca k dela v DE v BMWjevi tovarni,tudi z srednjo elektrotehnično šolo tko k jaz,je dobro plačan in cenjen kot delavec.Po tovarnah je največ folka z srednješolsko izobrazbo in so za 30% bolje plačani kot državni birokrati z višjo izobrazbo.Ampak to je Nemčija,in tam gospodarstvo cveti.Zakaj je tako? Nihče ne more odgovorit,verjetno dejstvo da komunizma tam ni in z njim povezana socijalparazitska mentaliteta.

jype ::

-valvoline-> sej čeb jaz delal tam bi bil deležen istega bonusa in plače kot oni,pa bi me verjetno z veseljem sprejeli z mojim znanjem.

Zakaj pa ne greš tja? It's a free union.

-valvoline-> Zakaj je tako?

Ker ustvarijo višjo dodano vrednost. Saj ogromno fabrik pri nas dela za omenjene avtomobilske tovarne (in delavci v njih tudi dobro zaslužijo, če si tak zaslužek znajo izpogajat).

Matako ::

Ko berem to temo si ne morem kaj, da me ne zgrabi nostalgija za "Clintonovimi leti". V prvih letih neodvisnosti je imela Slovenija manj kot 80K javnih uslužbencev (EDIT: niso imeli niti neta). Nivo zdravstvene oskrbe je bil približno isti, kljub temu, da smo imeli več carinikov in je bilo šolstvo, nekateri pravijo celo boljše od današnjega, na preduniverzitetni stopnji demografsko bolj obremenjeno. Resda da je bilo študentov in penzionistov precej manj, ampak saj za prve ni nekega objektivnega razloga. Občin nismo imeli niti pol toliko kot danes.

To so bili tudi časi, ko si je Jajo služil denar še _sam_, kot je vedel in znal na mednarodnem trgu obrambne tehnologije, brez da bi obremenil proračun s tem - še kak dolar je kapnil vanj iz njegovih poslov z bližnjimi državami. Moralno ali ne, za davkoplačevalce je bila takratna situacija ugodna!:D
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pšenični ::

"Zakaj pa ne greš tja? It's a free union."

Sej lah grejo tja tud teli iz JS ja. Menda jih bo 15.000 preveč.

Ko jih poslušaš, se bo pač pri nas vse podrlo, ko jih bojo odpustli, tko da bi lahko sklepal, da bo pol Nemčija doživela še en gospodarski čudež, ko pridejo naši strokovnjaki iz JS ja tja.

Tokrat bo čudež povezan z našimi "strokovnjaki" iz JS. Ki bojo uvedli nov pojem v Nemški JS...."dodana vrednost"

Zgodovina sprememb…

jype ::

telbanc> Sej lah grejo tja tud teli iz JS ja. Menda jih bo 15.000 preveč.

Čemu bi oni tja hodili? Saj če bo -valvoline- tam, ne bo plačeval naših "parazitov".

Pa našega kurilca tudi ne bo tankal.

-valvoline- ::

jype je izjavil:

-valvoline-> sej čeb jaz delal tam bi bil deležen istega bonusa in plače kot oni,pa bi me verjetno z veseljem sprejeli z mojim znanjem.

Zakaj pa ne greš tja? It's a free union.

-valvoline-> Zakaj je tako?

Ker ustvarijo višjo dodano vrednost. Saj ogromno fabrik pri nas dela za omenjene avtomobilske tovarne (in delavci v njih tudi dobro zaslužijo, če si tak zaslužek znajo izpogajat).

Ne znam nemščino,če bi kolk tolk znal bi mogoče že zdavneje šel tam,vsaj začasno.Mene bolj mika Avstrija,oz Linz in tam zelo razvita avtomobilska industrija.Težko je zapustiti domači kraj,domotožje te takoj ubije. Še ni tok slabo tle,za kruha ne bo zmanjkal.Če tkole razmišljamo potle najboljš da se vsi tja preselimo ane.
:D

Zgodovina sprememb…

jype ::

-valvoline-> Ne znam nemščino,

Slovenščino tut ne znaš, pa te to nič ne ovira pri opravljanju del tukaj.

-valvoline-> Težko je zapustiti domači kraj,domotožje te takoj ubije.

Potem se pač vozi tja, tako kot se Nemci vozijo.

-valvoline-> Če tkole razmišljamo potle najboljš da se vsi tja preselimo ane.

Jaz sem se že večkrat za kratek čas tja preselil (no, ven iz države), pa mi ni ničesar manjkalo.

Pšenični ::

jype je izjavil:

telbanc> Sej lah grejo tja tud teli iz JS ja. Menda jih bo 15.000 preveč.

Čemu bi oni tja hodili? Saj če bo -valvoline- tam, ne bo plačeval naših "parazitov".

Pa našega kurilca tudi ne bo tankal.




Eh, Jurček, ne tko hitr tipkat....

Sej veš da čez naše strokovnjake jih ni, ane.



Jaz sem mislu tko, naši iz JS grejo tja in potem doživi Nemčija tak nesluten vzpon, da bo še nas izvlekla iz krize.

Če je potrebno za to poslat tja ene 15.000 uslužbencev iz našega JS ja. Jaz pravim-dejmo reskirat.
««
26 / 91
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26746317 (40437) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531137641 (128939) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20782236 (77820) lexios

Več podobnih tem