» »

Varčevalni ukrepi vlade

Varčevalni ukrepi vlade

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 91
»»

Mavrik ::

The truth is rarely pure and never simple.

Gjurisic ::

Kaj bo z minimalnimi plačami v javnem sektorju.

Zgodovina sprememb…

  • premaknil od: Mavrik ()

St235 ::

minimalna plača je minimalna plača določena z zakonom in nima nobene veze v katerem sektorju.

Zgodovina sprememb…

  • premaknil od: Mavrik ()

koyotee ::

plače v javnem sektorju se bodo zmanjšale za do 15%!!!! kar je edino pravilno, saj 2/3 prebivalstva dobiva plačo manjšo od povprečne.
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Zgodovina sprememb…

  • premaknil od: Mavrik ()

LeQuack ::

Ne to ni pravilno. Pravilno je, da se odpusti nepotreben kader in morebiti še zviša plače tistim, ki res držijo gor ostale. Zakaj bi bile majhne plače dobre za državo?
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • premaknil od: Mavrik ()

Okapi ::

Prav res. Če človeka ne potrebujemo, potem je tudi minimalna plača zanj samo zapravljanje denarja, če ga potrebujemo, naj se ga pa spodobno plača in od njega seveda zahteva spodobne rezultate. Skratka, nimajo jajc, da bi odpustili 15% ljudi in raje vsem za 15% znižajo plače.

Učinek bo pa jasno balkanski - ne morejo me tako malo plačati, kot lahko malo delam.

O.

Zgodovina sprememb…

  • premaknil od: Mavrik ()

Mavrik ::

Premaknil iz druge teme.

Opozorilo: Zahteva se višji nivo debate.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()

dronyx ::

Marsikdo se ne zaveda, ampak če bodo ti ukrepi zares obveljali, se tudi zaposlenim v gospodarstvu obeta nekaj podobnega, pa četudi delajo v podjetjih, ki še relativno dobro poslujejo. Če javni sektor ne bo več izplačeval regresa in bo plače znižal za 15%, zakaj temu ne bi sledilo tudi gospodarstvo? Za lastnike bodo dobički večji, če pa komu ne bo kaj prav pa lahko gre, saj bodo za ta delovna mesta konkurirali tudi javni uslužbenci, ki bodo večinoma kmalu na minimalni plači.

Janša je obljubljal pred volitvami oživitev gospodarstva, sedaj pa je privlekel na dan ukrepe, za katere ne potrebuješ nikakršnega doktorja ekonomije, ampak jih lahko napiše vsak, ki je končal par razredov osnovne šole, ali hitri tečaj za partijskega sekretarja v Kumrovcu.

Naslednje leto bodo prihodki v proračun po moji oceni nižji še za pol milijarde evrov, BDP pa bo upadel vsaj za 2%. Tako bo potrebno ponovno znižati plače javnim uslužbencem še za 15-20%, pri čemer bo potrebno močno navzdol korigirati tudi minimalno plačo, saj bo večina kadra s srednjo šolo nekje pri 500 € ali še nižje.

Dejstvo je, da je Slovenija z včerajšnjim dnem samoiniciativno stopila po poti Grčije.

Jaz v prihodnost ne vidim in dopuščam možnost, da so taki ukrepi res pravo zdravilo za vse težave te države. Se pa ob tem absolutno ne morem strinjati, da je država kljub očitno tako katastrofalnem stanju javnih financ za Grčijo do sedaj namenila prek 1.500 milijonov evrov poroštev (nazadnje so praktično z levo roko odobrili še 800 milijonov poroštev), pri čemer Grčiji upniki masovno odpisujejo dolgove, nam pa ni odpisal še nihče niti centa dolga in nas trepljajo po rami, ko v okviru Nata paradiramo po Afganistanu.

To je pa meni skregano z vsako logiko! Če smo res v tako velikih težavah, pričakujem pomoč iz EU in ta pomoč je lahko že samo to, da (vsaj začasno) ne moremo pomagati drugim, ker smo sami v težavah!

Gladi ::

Onxy, sej res, ti si zaposlen v JU?

dronyx ::

Gladi je izjavil:

Onxy, sej res, ti si zaposlen v JU?

Opozorilo: Zahteva se višji nivo debate. 8-)

gruntfürmich ::

LeQuack je izjavil:

Ne to ni pravilno. Pravilno je, da se odpusti nepotreben kader in morebiti še zviša plače tistim, ki res držijo gor ostale. Zakaj bi bile majhne plače dobre za državo?

točno tko.
plus tega da idioti ne delajo razlike med podjetji ki proizvajajo (elektrogospodarstvo) ter JU & priveski v obliki agencij in podobnega sranja.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

dronyx ::

Meni ob predlaganih varčevalnih ukrepih tudi ni jasno, zakaj niso prišli na dan z uravnoteženim predlogom. Če je javnih uslužbencev res toliko preveč, kot se govori, zakaj niso hkrati s predlaganim 15% zmanjšanjem plač ponudili, da je tudi delovne obveznosti 15% manj (recimo 3 delovne dni na mesec), saj se bi ob takem presežku zaposlenih dalo sigurno delo zlahka porazdeliti. :)

OZZY ::

POzabite na te ukrepe.. Raje se drugače vprašajte.. Ali država dela kaj da bi izboljšala standard, da bi reševala brezposelnost. Dejansko ne. Samo gasi požar na račun javne uprave in že tako kritične mase ljudi. Brezposelnost se bo na račun teh ukrepov še povečala in ti bodo postali spet breme države. In ker država nima načrta kako to brezposelnost zmanjšat ali odpret nova delovna mesta bodo ti delavci dejansko postali dolgotrajno brezposelni, saj tudi razmere v gospodarstvu ni rožnato in le to nazaduje.
Tem ukrepom bojo delno sledili tudi v gospodarstvu in s tem se bo znižal standard še ostalim.

NA podalgi tega bo država dobivala manj davka, saj ljudje ne bodo več toliko zapravljali. Kaj spet sledi.. Zopet novi ukrepi za reševanje krize, ker bo zopet manjko. In smo spet v začaranem krogu in bomo spet na začetku.
Go with the flow.

overlord_tm ::

A mi lahko nekdo, bolj razsvetljen od mene razlozi v cem je nizanje porodniske in vec ucencev na razred boljse od dviga DDV, davka na dobicek etc? Ze tako pravijo da imamo slabo rodnost (prof. Gams je to navedel celo kot argument proti Dzak, samo to je druga storja), nizanje porodniske pomoje ne pomaga pri skrbi za proizvodnjo bodocih davkoplacevalcev. Enako je 30 ucencev na razred pri vzgojensoti danasnje mularije dokaj misija nemogoce. Razen ce uvedejo nazaj pretepanje otrok ...

Dvig visje stopnje DDV bi se poznal predvem ljudem ki veliko zapravijo, osnovne zivljenske potrebscine naj bi bile itak obdavcene z nizjo stopnjo. Enako bi lahko drasticno zvisali trosarine za cigarete in alkohol. Plus visji DDV bi malo spodbudil podjetja k izvozu (ce jest prav stekam te zadeve z davki). Hkrati imamo tudi eno najniznjih stopenj davka na dobicek v evropi. Lahko bi dvignili davek na dobicek in malce razbremenili obdavcitev plac.

Mr.B ::

onyx, pa ti si res v javnem sektorju, ker tvoje izjave dirketno nakazujejo na tako debato...

Ampak prvi ama prvi koraki da sploh lahko oživiš gopodarstvo je da zmanjšaš izdatek javnega sektorja, saj le ti pokurijo več kot proizvede gospodarstvo, saj kreditov na temo socailnega dialoga ne moremo več dobiti.......Javni sektor ni in nikoli ne bo generator BDP-ja kaj šele BNP-ja, no edino kar generira je plus pridobljen iz EU sredstev...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

opeter ::

Problem, ki ga vidim jaz, je ta, da se bo potemtakem število brezposelnih povečal (vsaj tistih, ki so prijavljeni na zavodu) na okoli 200.000+ oseb. Od teh bo vsem potrebno plačevati nadomestila (nekaterim odpravnine), veliko jih bo zaprosilo socialno pomoč na CSD-ju. To bo šele socialna/finančna bomba.

Ali pač ne?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

Mavrik ::

@overlord_tm: Dodatno obremenjevanje že tako zelo obremenjenih podjetij ti ne bo vzpodbudilo gospodardstva, zato je davek na dobiček neumnost - podjetja že itak grejo čez vse meje samo da skrijejo in prikrijejo svoj dobiček. Kako misliš da boš pomagal državi tako da jih siliš v več davčnih mahinacij?

Dvig DDVja pa je predvsem druga fora - za razliko od trenutnih ukrepov prizadene vse Slovence, kar verjetno vlado bolj skrbi. Že tako bodo sindikati skočili do stropa.
The truth is rarely pure and never simple.

Mr.B ::

Če pride na zavod 100k brezposelnih iz javnega sektorja smo na računu bilance države prišparamo na račun teh brezposelnosti cca 50% kolikor bi le ti bili zaposleni v javnem sektorju.
Račun je čisto banalen neto obremenitev države teh brezposlenih bi bila 50% kolikor bi le te bili zaposleni. Ok razen tistih ki bi uspešno črpali sredstva iz EU....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Karaya 52 ::

Kdo pravi da ne bo odpuscanja? Ce je kdo pogledal planiran prihranek za leto 2013 je ta isti kot za leto 2012. Do tega se pride z manjsanjem stevila zaposlenih. Mogoce je ideja v tem, da si nekateri poiscejo delo v tem letu v gospodarstvu, kjer so razmere se slabse.

Mr.B ::

Zato pa pravim da je trenutna garnitura Pussy...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Matako ::

Pozabite odpuščanja v JU - zakonsko čisto preveč zapleteno in zaradi ogromnih odpravnin v bistvu tudi predrago. Spremembe zakona pa se ne da izvesti hitro.

Edino možno zmanjševanje javnih uslužbencev v naslednjih 2 letih je nenadomeščanje odhodov v pokoj.

Tukaj se kaže kruta resničnost starega pregovora "kar je dano je v zlato jamo zakopano". Enkrat ko se parazit navadi na futer ga boš težko sprvil na dieto. (Če vas muči razlikovanje med paraziti in ostalimi v JU si za merilo vzamite Štruklja, on je praktično šolski primer).
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

dronyx ::

@Mr.B: Ti si očitno tudi poslušal ekonomijo pri profesorju Šuštaršiču, asistent ti je bil pa lovec na parazite Rado Pezdir?

Ne bom ti brezplačno na dolgo in široko razlagal ekonomije, vendar če bi bilo za oživljanje gospodarstva dovolj samo nižanje izdatkov v javnem sektorju, potem bi bila Grčija že nova Nemčija, ne pa da ji BDP še vedno konstantno pada za nekaj odstotkov na leto. Pri takšnih ostrih rezih, kot jih za Grčijo očitno sedaj posnema tudi slovenija, se kaj hitro lahko zgodi nekaj takega.

Kar se pa tiče BDP pa me zanima, če bi bil recimo storitveni del javnega sektorja (zdravstvo, šolstvo, vrtci, domovi za ostarele...) privatiziran, ali po tvoje to sodi v BDP države, ali se to ne šteje? Oziroma bom drugače vprašal. Kaj po tvoje šteje v BDP? Če jaz nameščam strežnike ali razvijam aplikacije to ne šteje v BDP, če to isto in za dosti več denarja počne zasebni sektor pa to pa šteje?

Karaya 52 ::

Onyx, kje si zaposlen ce ni skrivnost?

Vceraj sem se nasmejal, ko se je Strukelj zvijal, kaj bo z gospodarstvom ce bo profesor imel 140€ manj za zapraviti. Kaksna skrb za gospodarstvo, si lahko mislite?! :))

Mr.B ::

Matako , da se strinjam, problem je v Pussy politikih. Namreč zelo enostavno nekdo mora jasno vsem povedati, da delavcu ki dela v javnem sektroju torej uradniku itd, poleg pravic iz starih socialističnih časov obstaja tudi obveznosti delavca do delodajalca. Ergo če je politična volja lahko danes odpustijo 100k javnih uslužbencev, ker ne izpolnjujejo obveznosti do delodajalca. Ko se bodo tožbe teh odpuščenih končale, bo njihovo stanje nepomembno,....... Samo politična volja mora biti, ne pa tako kot sem včeraj gledal ministra ki je bil bled, ko je napovedoval da bo morala viba del sredstev tudi sama zaslužiti....Pussy, ni key

onyx, ti pa jaz dam osnove ekonomije, ne moreš v nedogled zapravljati več kot proizvedeš. Pa pojdi v banko vsak mesec po novi kredit, me zanima koliko krat ti ga bodo dali.... Lahko pa se spomniš there is no such thing as free lunch....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mr.B ()

Pšenični ::

Karaya 52 je izjavil:

Kdo pravi da ne bo odpuscanja? Ce je kdo pogledal planiran prihranek za leto 2013 je ta isti kot za leto 2012. Do tega se pride z manjsanjem stevila zaposlenih. Mogoce je ideja v tem, da si nekateri poiscejo delo v tem letu v gospodarstvu, kjer so razmere se slabse.


http://www.finance.si/346874/Jan%C5%A1a...

"Gre za relativno blage ukrepe. Je pa jasno, da javni sektor predstavlja javno mnenje, zato tudi poslušamo o šoku. Treba pa se je zavedati, da predlagani ukrepi ne bodo dovolj. To je šele prvi korak," opozarja Janša.

Torej bo odpuščanje. Po moje od 10-15%. Morda bo ratalo z tem, da bojo vse pospravili v penzijon....ampak ne verjamem...ker bo in prihaja do združevanja posameznih delov JU, kar pomeni racionalizacijo-ali odpuščanja.

Torej kot sem napovedal kakšen mesec nazaj in požel salve napadov......učitelji da bi delali po 20 ur na teden (meli plačano 40)....ne več dolgo.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Drzi, zato se normativi visajo, tako v solstvu kot verjetno tudi drugje.

Gladi ::

Ja, pejmo se socializem ter umetno vzdrževat delovna mesta, btk.

Karaya 52 ::

Naravno zmanjsevanje ni posteno do vseh tistih mladih, ki bi delo opravili bolje kot starejsi v JU, ki so zasciteni kot kocevski medvedje. Svoj cas smo imeli nekaj starih profesoric, ki niso bile za nikamor zato danes ne znam najbolje nemscine in dobrega mladega profesorja fizika, ki je tisto gimnazijo spremenil v pravo tovarno fizikov.

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Mr.B je izjavil:

onyx, ti pa jaz dam osnove ekonomije, ne moreš v nedogled zapravljati več kot proizvedeš. Pa pojdi v banko vsak mesec po novi kredit, me zanima koliko krat ti ga bodo dali.... Lahko pa se spomniš there is no such thing as free lunch....

Če se ozrem nazaj praktično skorja vse države ustvarjajo na letni ravni primanjkljaj v proračunih in to celo tudi v časih, ko je gospodarska rast velika in bi imele zlahka vsaj uravnotežene proračune, če že ne presežka oz. bi poplačali del dolgov. Zakaj je temu tako, mi pa prosim ti razloži.

Matako ::

Nobenega šoka ni. Liki tipa Štrukelj že ves čas od decembra naprej komaj čakajo, da odigrajo svojo v naprej pripravljeno sceno (po mojem bi jo tudi Zokiju, če bi kaj poizkušal).
Zdaj igrajo začudenost. Ne padajte na to foro.

Morate razumeti, da ti liki v normalnih razmerah sploh niso potrebni. To niso _pravi_sindikalisti! Gre večinoma za samooklicane sindikalose, ki se niti ne ukvarjajo toliko s svojimi člani kot splošno politiko - jasno ni nihče od njih izvoljen.

To je bistveno za razumevanje, kaj se dogaja v meloni kakega Štruklja. On je zdaj v akciji - če bi bil jaz na Jajovem mestu, bi na pogajanja hodil s tazerjem, s katerim bi psihotiku motorično onemogočil šfeflanje. Ravno toliko, da se lahko dela.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Pšenični ::

Karaya 52 je izjavil:

Drzi, zato se normativi visajo, tako v solstvu kot verjetno tudi drugje.


Po zadnjih inf. bojo vsi delali po 40 ur, ure priprave doma pa se bojo obračunavale drugače. Zdej bomo vidli, kaj bo. Taglavno pride po 24 juniju, ko se konča šola. Tko da bojo stavkali "malo morgen". Če boo stavkali, bojo mel vsaj kaj delat tiste dva meseca. Za polno plačo.

Sem govoril z enim šolnikom dans, sploh ne dojamejo kaj se dogaja......sploh jim ni jasno da gospodarstvo hitro propada...,kot da bi poslušal Štuklja. Sem bil raje tiho. Sem poslušal "naj raje lovijo tajkunske prasce"....in podobno. Sicer kaj je govoril o vladi "ne smem napisat zaradi sovražnega govora".

No sej bojo vidli.

Zgodovina sprememb…

Daedalus ::

Jah, marsikdo ne ve, kako se nabira denar za plače v javnem sektorju. Pa to, da smo do sedaj (ko je že resna pizdarija na poti) imeli praktično od gospodarstva odcepljen javni sektor, tudi ne pomaga. So ljudje malo zgubili kompas na račun tega.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Utk ::

Onyx, potem se pa zapufajmo še za 1000 milijard in se bo Dubaj lahko skril pred našim BDP-jem. Mater kakšne neumnosti ljudje kvasijo.
In disclaimer dviguje nivo debate! Ti ga pa spuščaš.

Fizikalko ::

Po moje bi morali najprej dvignit DDV in to konkretno, na vsaj 23 %. Predvsem zato, ker so efekti takojšnji, pa tudi breme je precej enakomerno porazdeljeno. Seveda govorim zgolj o višji stopnji, nižja naj ostane na 8,5.

Pšenični ::

Daedalus je izjavil:

Jah, marsikdo ne ve, kako se nabira denar za plače v javnem sektorju. Pa to, da smo do sedaj (ko je že resna pizdarija na poti) imeli praktično od gospodarstva odcepljen javni sektor, tudi ne pomaga. So ljudje malo zgubili kompas na račun tega.


Se spomnim ko se je kriza začela in je propadel najprej IUV d.d., za njim pa pol še čuda podjetij. Tko mal bi blo treba, da bi večino podjetij rešili, samo stečajno zakonodajo bi blo treba spremenit, do takrat pomagat podjetjem......tko da bi pol večina podjetij dobila lastnika.

Tko je šla večina keša, za državne parazite. V tem primeru so dobesedno paraziti, ker žrejo denar, ki bi že davno moral v nova delovna mesta.

Pa bi bli danes prilivi.....tko jih ni, to smo pisali že takrat, da realni sektor napaja javnega. Tko enostavno da bolj ne more bit. Logično če ti input crkne, da boš lačen...prej ali slej. Ko se nehajo krediti pa sigurno.

Mr.B ::

onyx , tebe je nekako tako razumeti.
Včasih ko je bil denar ni nikogar motilo da je denar ki smo ga kot krediti dobivali v SI, romal žal ne v SI ampak razne cipre. Ampak to ni nikogar motilo, ker ga je bilo veliko, pa koga briga za tiste nabiralnike v cipru...Sedaj pa onyx imaš hud problem, nekdo ti je trobil da se pa pri nas v javnem sektorju ne bo varčevalo, ampak glejga zlomka privedemo premalo da bi da bi potegnili še kakšno črtico ti krucefix fix... Dejstvo je da na tvoje utvar tudi drugi niso odpuščali v javnem sektorju, kaj šele da bi zniževali plače, to se dela v gospodarstvu, tam se odpušča in znižuje plače. Hm če slučajno nisi opazil bo letos padec bdp-ja, no hm še za kak procent ali dva. Hm samo kaj ko je letni bdp padel iz krepkih 40 miljard na no če bomo srečni bo to verjetno blizu 35 miljard. Ej če letos nič ne zapravimo, in odplačamo samo obresti bomo presegli ma tudi z ustavo določeno omejitev, oziroma krkoli že.... Sej res onyx plače v javnem sektorju generira pertummobile...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Karaya 52 ::

Jah sj, ce tako pogledam, v gospodarstvu imas rok, do tega in tega datuma mora biti to narejeno in zato dobis toliko €. Koliko casa porabis na tem jih prav malo briga. Tako bi moralo biti v solstvu, meseca junija preverjanje na nacionalnem nivoju, profesorji tistih dijakov, ki bi bili med najslabsimi bi si morali poiskati nove sluzbe. Kvaliteta solstva bi se drasticno dvignila, Struklju pa bi pokrov s piskra odrgalo.

Mr.B ::

Dvig DDV-ja ne bo pomagal, ker so na to posredno vezani socialni transferji...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Arto ::

Sej mogoče je bedasto in preveč popreproščeno vprašanje, ampak - po kakšni logiki varčevanje privede do zagona gospodarstva? Meni se zdi, da povzroči ravno nasprotno.

Mr.B ::

V šolstvu pa zelo ensotavno, namest dveh mesecev počitnic samo 1 mesec, s tem se reši fiktivno zaposlenih učiteljev, enako seveda tudi izpad v gospodarstvu zaradi "dopustov"....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Karaya 52 ::

Arto je izjavil:

Sej mogoče je bedasto in preveč popreproščeno vprašanje, ampak - po kakšni logiki varčevanje privede do zagona gospodarstva? Meni se zdi, da povzroči ravno nasprotno.


Gre za izravnavno proracuna, simpl matematika. Zapravis toliko kot lahko ustvaris. Zdrava kmecka pamet, ki nadomesti vsako formalno izobrazbo al kako ze gre tista. :)

Mr.B ::

Arto , ni problem, če dajsnko zaposleni v javnem sektorju prispevajo z investicijami v gospodarstvo. Problem pride, ko le ti investirajo v odplačevanje kreditov...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Pšenični ::

Arto je izjavil:

Sej mogoče je bedasto in preveč popreproščeno vprašanje, ampak - po kakšni logiki varčevanje privede do zagona gospodarstva? Meni se zdi, da povzroči ravno nasprotno.


Tole varčevanje je namenjeno temu, da nas posojila za plače JU ne bodo zadušila. V tej fazi.

Potem se bo jemalo kredite, ki bojo šli direkt v gospodarstvo. Podpiral bojo vsako delavnico....sam da bo kakšen priliv.

Menda je jasno, da tako ne gre več naprej.....Kreditov praktično ne dobimo, dokler nekaj ne pokažemo.

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

@Mr.B: Ti in še nekateri drugi ste prepričani, da je javni sektor nekaj podobnega kot brezposelni, torej nepotrebna sociala, ki samo duši gospodarstvo. Seveda če imaš tako mnenje, nimava kaj polemizirati in lahko samo zaupamo, da politiki vedo kaj delajo. Pa o javnem sektorju tudi jaz nimam dobrega mnenja, da ne bo pomote.

Matako ::

Fizikalko je izjavil:

Po moje bi morali najprej dvignit DDV in to konkretno, na vsaj 23 %. Predvsem zato, ker so efekti takojšnji, pa tudi breme je precej enakomerno porazdeljeno.


Kaj pa jamranje sindikalosov o zmanjšanju kupne moči? Povečala se ne bo.
/\/\.K.

Pšenični ::

dronyx je izjavil:

@Mr.B: Ti in še nekateri drugi ste prepričani, da je javni sektor nekaj podobnega kot brezposelni, torej nepotrebna sociala, ki samo duši gospodarstvo. Seveda če imaš tako mnenje, nimava kaj polemizirati in lahko samo zaupamo, da politiki vedo kaj delajo. Pa o javnem sektorju tudi jaz nimam dobrega mnenja, da ne bo pomote.


Plače v javnem sektorju so že dolgo časa prevelike. In imajo preveč zaposlenih.

To pomeni da zategujejo štrik okoli vrata gospodarstvu. Sploh s svojim sprenevedanjem. Zdej je treba štrik sprostit....da bo lahko gospodarstvo zaživelo.

Nikec3 ::

Javno upravo bi morali zmanjšati za 20%, ampak jasno vlada tega ne upa, ampak mi je dokaj razumljivo. Nujno moramo vztrajat pri tem da obdržimo DDV 20%. Radikalno še poenostavimo birokracijo, in bomo slej kot prej postali zanimivi za tuje investitorje.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Fizikalko ::

Mr.B je izjavil:

Dvig DDV-ja ne bo pomagal, ker so na to posredno vezani socialni transferji...


Saj ravno to je ok, ker bo dvig DDV toliko manj bolel te, ki so na teh transferih...

gensi ::

Fizikalko je izjavil:

Po moje bi morali najprej dvignit DDV in to konkretno, na vsaj 23 %. Predvsem zato, ker so efekti takojšnji, pa tudi breme je precej enakomerno porazdeljeno. Seveda govorim zgolj o višji stopnji, nižja naj ostane na 8,5.


Dvigovanje DDV-ja ni smiselno. Vsaj kratkoročno ne. Najprej je potrebno "stistniti" negospodarstvo - le-to je namreč popolnoma izgubilo stik z realnostjo.
Nižja stopnja DDV-ja vsaj na Dolenjskem trenutno zagotavlja veliko večji promet v trgovinah (na Hrvaškem so DDV dvignili na 25%). Suma sumarum profitiramo vsi.

BALAST ::

Javni sektor (razen medicinci ter vojaki) ste ena VELIKA ŽLAHTA, večina vas je prišla do zaposlitve prek žlahte v drugem kolenu ali podobno.

Pahor je imel namen oklestit javno upravo pa tega ni vedel in poleg tega so se vsi krili, kot da so NUJNO potrebni za delovanje sektorjev.

Le Janša to ve in se je SISTEMATIČNO odločil za znižanje plač, edino pravilno. Jaz bi še poleg tega ukrepa začel preiskovati vse dokumente glede zaposlitvenih papirjev in dejanskega vstopa v delovno razmerje.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BALAST ()
««
«
1 / 91
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stavka javnega sektorja (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
26745735 (39855) dstr17_
»

Stavka (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
531136596 (127894) poweroff
»

Ima Slovenija prevelik javni sektor? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20781914 (77498) lexios

Več podobnih tem