» »

Haswell

Haswell

Temo vidijo: vsi

Dr_M ::

Glede na tole so pohitritve v večini podobne kot pri SB > IB:

Kar je ubistvu zelo zelo slabo, glede na to, da gre za novo arhitekturo. Dobro, za nekoga, ki ima S775 je tole dober upgrade, mogoce se kaksna izjema iz 1156. Iz SB/IB pa nikakor ni vredno it na haswella. Se iz Phenoma 2 dvomim, da se na tole splaca nadgradit.

Isotropic ::

Skyman ::

drugace je ta lepsi link!
http://www.guru3d.com/news_story/haswel...

Glede na to da je cena i7 3770k 339$ se ve da se v slovenij al predvsem v tujini dobi za cca 285€ dalje! v slovenij okoli 305€ tako da jz osebno pricakujem cena i7 4770k okoli 330€

Glede nadgradnje ja definitivno se ne splaca iti ,ce imas karkoli ali SB ali IB. Jz imam se vedno 775 socket quada pa definitivno grem na haswella vzel bom pa i7 4770k. Ja cena je pa ista kot sm dal 5 let nazaj za svojega quada 9450, in sicer dal sm 320€ pa glede na to da je zadeva stara 5 let, in da vsi spili delujejo bp se nimam kaj bati da to nebi bil slab nakup,seveda iz 775 na 1150! Edino kar mi je slaba novica so ddr3 rami in njihove cene še dobro da imam ddr 1600mhz trenutno notri tako da se mi nič ne mudi s nakupom!

p.s lahko pa kdo aro polozi za mojega quada :D

BALAST ::

Lepo nas Intel rajca z novimi procesorji, kje si AMD????, ker bi radi vsi Intela cenejšega. :D
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."

meh pocak na broadwell alpa skylake imo, ce si zdrzal ze do sedaj
jaz sem tut mislil haswija kupit sam nisem vec zih

skylake pride sredina 2015! do takrat pa lahko furam haswija! drugace pa brodwell je naslednik haswela tako da vseeno pride na socket 1150! ce bo neki bum lahko brez tezav vzamem brodwell-a! Tako kot sandy na ivy! oz bo brodwell kompaktibiln s socketom 1150!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

RC14 ::

Če prav razumem, naj bi Broadwell proci uporabljali isto podnožje kot haswell, torej 1150, torej kdor bo kupil sedaj plato za haswella, bo potem lahko na to plato dal Broadwell proc ??
Torej bodo v tem primeru Broadwell proci še vedno uporabljali DDR3 rame,in ne DDR4, saj drugače ne bodo kompatibilni z 1150 platami.
Torej naj bi šele z prihodom Skylake začeli uporabljati DDR4 rame ali se motim ??

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RC14 ()

Halfdead987 ::

Mogoče pa bojo kompatabilni z ddr3 in ddr4. In pride nov chipset ;)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Janac ()

FlyingBee ::

ddr4 je še brez veze in še bo kar nekaj časa

samb broadwella se itak ne bo splacalo kupovat, ce bos mel ze haswija. 2c haswell bo prisel sele v q4, takrat bo pa broadwell ze tik pred vrati. pospeski bodo pa podobni kot sb-ib (razen grafike)

2c haswell?

dual core

Jst ::

>Mogoče pa bojo kompatabilni z ddr3 in ddr4.

Če bi bil mem controler v chipsetu, ki lahko uporabljal bilo kateri RAM, če bi ga chipset podpiral. Da bi pa controler v procu podpiral DDR3 in DDR4, pa ne verjamem, da se bo zgodilo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

DDR4 na mainstream? Heh.:))
Mogoce Skylake.

ABX ::

Jaz samo čakam na prvi izgovor da si sestavim novo mašino. A kaj ko i5 750@4Ghz je dovolj za vsako igro (no razen Crysis, lol).

Bom pa prvo počakal kak test okoli navijanja, seveda jasno. Če bo imel live navijanje, tako kot grafične z Afterburner, je čista zmaga.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ABX ()

Janac ::

Na navijanju v OS-u kar pozabi ;)

One can dream. :)

Drugače to live navijanje z profili je super, izbereš profil glede na igro in imaš oboje, nizko porabo ko ne rabiš in surovo moč po potrebi.

Ma sej to se da. Za asus plate imas Asus Ai Suite II. Dela super, odkat mam to orodje, ne navijam vec v biosu.

Janac ::

Pa lahko povisas frekvenco rama in voltaze rama? Jaz je nemorem in je vseeno, ko si ze enkrat v biosu se ratio cpuja povisas.

Mam Maximus IV Extreme-Z pa ima samo povsem osnovne funkcije, voltaža cpuja ter ratio. Pa nebi ravno reko, da je to oskubljena plata.

Dela to na vseh platah od Asusa?

Drugače jaz ram ne tikam, ga dam ročno na profil 1 (CPU-Z specifikacija), definiram BLCK in potem samo spreminjam množilni faktor CPU-ja in napetost.
Ampak ker sem len samo navijam navzgor ko pride kaka zahtevna igra in ko jo odigram ne vračam več stvari nazaj.

Janac je izjavil:

Pa lahko povisas frekvenco rama in voltaze rama? Jaz je nemorem in je vseeno, ko si ze enkrat v biosu se ratio cpuja povisas.

Mam Maximus IV Extreme-Z pa ima samo povsem osnovne funkcije, voltaža cpuja ter ratio. Pa nebi ravno reko, da je to oskubljena plata.

Imam maximus v gene in mi delajo vse funkcije.
Frekvenco rama nisem probaval, se pa da napetost ramov spreminjat.
Vse bolj osnovne stvari mam nastavljene v biosu, ostalo preko ai suite. Sej v bistvu vec kot cpu ratio in napetosti ne rabis spreminjat. Je zelo dober priblizek navijanja graficnih kartic.

Ne vem kako je za ta zadnje i5, ampak jaz na moji i5 750 morem spreminjat, Vcore, QPI/Vtt/IMC, PCH in PLL.

klinker ::

ABX je izjavil:

Jaz samo čakam na prvi izgovor da si sestavim novo mašino. A kaj ko i5 750@4Ghz je dovolj za vsako igro (no razen Crysis, lol).

Bom pa prvo počakal kak test okoli navijanja, seveda jasno. Če bo imel live navijanje, tako kot grafične z Afterburner, je čista zmaga.

+1

Sej IB je ze kar lepo hitrejsi napram 750ki, ampak kaj ko na 750ki @ 3.6Ghz mi dela prav vse kar rabim. Ok, spilov ne igram, ampak niti v Logicu, ki je kar pozresen ko ga nucas za prav in mi je npr na q6600 lagano zacel stekat, z 750ko ni nobene panike...se :)
Edini razlog za upgrade bi bil ta, da necaku castim mojo 750ko, ker bo verjetno kmalu tezko shajal v CODu ipd z Athlonom2 X2, ceprav za sedaj dela vse kar presenetljivo dobro v kombinaciji z GTX560Ti na 1680x1050.

Asus AI Suite II podpira profile za navijanje. Mislim, da lahko večino stvari, kiso v BIOSu, nastaviš v tem programu. Samo je zgleda pa grd!!!

res da CPU za 60 EUR in GPU za 300+ ne gresta skupaj, vendar v prvi vrsti še vedno najprej treba gledat na grafično potem na CPU, je pa dejstvo, da i5 750 ni CPU za 60 EUR, tako da mu pašejo tudi GPU-ji za 500+ EUR

Intel's PixelSync & InstantAccess: Two New DirectX Extensions for Haswell

Intel je na GDcju predstavil dva DirectX feauturja:

PixelSync je Order Independent Transparency.

What PixelSync does is allows the software to tell the hardware that for a particular segment of code, that any shaders running on the same pixel(s) need to be serialized rather than run in parallel.

InstantAccess: AMD je to že vključil v Llano, Intel sledi. V Intel CPUjih, če hoče GPU dostopati do lokacije v memoriju, ki ga je alociral CPU si mora narediti svojo kopijo. Enako obratno. Sedaj z InstantAccess tega več ne rabi početi.

klinker je izjavil:

ABX je izjavil:

+1

Sej IB je ze kar lepo hitrejsi napram 750ki, ampak kaj ko na 750ki @ 3.6Ghz mi dela prav vse kar rabim. Ok, spilov ne igram, ampak niti v Logicu, ki je kar pozresen ko ga nucas za prav in mi je npr na q6600 lagano zacel stekat, z 750ko ni nobene panike...se :)
Edini razlog za upgrade bi bil ta, da necaku castim mojo 750ko, ker bo verjetno kmalu tezko shajal v CODu ipd z Athlonom2 X2, ceprav za sedaj dela vse kar presenetljivo dobro v kombinaciji z GTX560Ti na 1680x1050.

Jaz imam ultra navito 670 in še vedno v večini primerov je grafična omejitev in sploh ne pretiravam z AA.

razume se in se v večini testov to tudi dokaže oziroma (omejitev CPU) najnovejše igre FC3 že izkoriščajo več jeder in SB ali IB Pentiume in vstopne Trinity AMD-je ne marajo več

Zgodovina sprememb…

Sej ni enega testa okoli FC3 ki ne bi bil GPU limited. Imaš kak link kjer so testirali CPU-je v SLI konfiguraciji?

Mogoce to?

Hm, edina od novejsih multigpu graf je 690... :|

Heh, ja vidim, cpuje bi rad. Zgodnja ura :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Dr_M ()

da

Zgodovina sprememb…

>razume se in se v večini testov to tudi dokaže oziroma (omejitev CPU) najnovejše igre FC3
>že izkoriščajo več jeder in SB ali IB Pentiume in vstopne Trinity AMD-je ne marajo več

Na guru3d, ko so testirali Titana, so ga testirali na dve platformah: Core i7 965X @ 3.8 GHz in Core i7 3960X @ 4.6 GHz. Razlike ni oz. samo pri 1600x1200 resoluciji za nekaj FPSjev. Ko imaš enkrat "good enough" platformo, CPU pri nobeni igri več ni bottleneck. Kaj je "good enough"? Za Titana je očitno i7 965X "good enough," ampak to je (bil) Extreme edition procesor; sedaj je že kakšen ivy i5 srednji model (ki laufa turbo na 3.2) čisto dovolj za vse grafične, tudi dual GPU ali SLI/CF.

Kar se tiče iger je i7@3.8 isto kot i5@3.8. torej je 4 leta star i5 750@4Ghz good enough za zdaj. Ampak vidim da počasi gre proti koncu, 4 leta nazaj je bila na 30%, z zadnjimi FC3 in Crysis3 pa je res na meji.

Zgodovina sprememb…

pri crysis 3 se že opazi pri fc3 pa tudi, samo najti moram test

http://www.techspot.com/review/642-crys...

Crysis 3 je brutalna da, ampak če pogledaš boljše je notri i7-920@2.6 (isto kot i5 na defualt) z 54FPs. Jaz pa govorim o moči i5 750@3.6-4.2

Ampak ni to igra ki bi bila vredna nadgradnje PC-ja. Je pa jasno da se čas bliža in je že bila ura!

Zgodovina sprememb…

>pri crysis 3 se že opazi pri fc3 pa tudi, samo najti moram test

Aha, moraš najti točno določeno stran, kjer so imeli točno takšne pogoje, da se je videlo, kako zelo CPU vpliva? Ker na vseh večjih priznanih straneh, je tako, kot sem napisal.

Sicer pa to lahko sam narediš.

Rabiš eno high end grafično: recimo 7970 ali 680. Nato vzemi Core 2 Duo in i7-3770K, pa testiraj pri 1024x786 (še bolje pri 800x600), pa se bo videlo, kako "ZELO" vpliva procesor. Saj v takšnih primerih pomoje noben tukaj ne dvomi.

Ko si pa na 1900x1200 (ali standard danes 1920x1080) in višje, pa je en srednji i5 Ivy čisto dovolj tudi za Titana.

Če si ti naredil ta test, lahko še dodaš zraven i7 965@3.2? Ker sumim da je vse skupaj še vedno GPU limited, tudi pri 1280x1024, ker 8% razlike mi deluje premalo (Metro je itak GPU test). Po moje je razlika samo na minimal FPS, kjer moč boljšega CPU-ja se izkaže, ampak pri TOP FPS-jih sumim da oba zabijata grafično in rezultata je potem minimalna razlika. Ker ko testiraš CPU mu moreš dat tako okolje kjer GPU ga ne bo nikoli omejeval, potem vidiš pravo razliko.

Na 1080P me itak ne zanima, tam vem da je GPU glavni, ampak če kupiš CPU za 4-6let, bi rad razumel kako moč nabavljam.

Zgodovina sprememb…

Uglavnem, moje mnenje je, če imaš vsaj nekak spodoben procesor, v rangu FX-8120, X6 1100T, I5 2500K..... se ni za obremenjevat še vsaj 2-3 leta glede iger, saj pri ločljivosti 1920 (HD),ker v večini primerih oz v večini igrah igra glavno vlogo GPU.
Samo spodobno grafo zraven in to je to.

Lp

ja, brez dvoma so FX-8120, X6 1100T, I5 2500K tukaj brez komentarja, jaz pa sem pisal o i3 in slabših

Dual core so itak passe. AMD pa ne bi niti omenjal, še i5 750 niso dohiteli po power-to-compute ratio (za igre) in po trenutnem trendu ga še ne bojo v generaciji ali dve.

Zgodovina sprememb…

ABX: sem v prejšnjem postu napisal, da "ko so testirali Titana na guru3d..." Res pa je, da bi moral tudi potem označiti vir.
Torej, vir guru3d.com: GeForce GTX Titan review

Odgovarjal sem na to:
>razume se in se v večini testov to tudi dokaže oziroma (omejitev CPU) najnovejše igre FC3
>že izkoriščajo več jeder in SB ali IB Pentiume in vstopne Trinity AMD-je ne marajo več

To je napisal Stojansto. Jaz sem pa hotel pokazati, da ne rabiš imeti Extreme verzijo CPUja, da ti bo lahko izkoriščalo grafično, ampak da je za vse grafične tudi en srednji i5 (Ivy, za 150$ - primerljiv s tistim 965X, ki je izšel 2008 in stal 1000$) dovolj dober, da zaposli tudi Titana in vse ostale grafične. Tudi za naslednjo generacijo GPUjev. Osebno mislim, da bo moj 3770K čisto dovolj za preskok* naslednje generacije - sedaj imam 670 - in da bo delal super tudi z 800 ali kako se bo imenovala.

*Jaz vedno preskakujem generacije GPUjev. Recimo kupil sem 5850, 6000 sem izpustil, lani kupil 670. V prihodnosti se bom verjetno tudi držal tega. You get the idea.

--

Napisal sem tudi: "razen če igraš na 800x600," kjer se vidi omejitev CPUja, kar je pa bedarija, ker na tej resoluciji igra verjetno 0.1% ljudi.

ABX, malo napačno sva se razumela, čeprav oba misliva enako...

Ma samo me zanima koliko so res močni tej CPU-ji v primerjavo z mojim i5 750, problem je da je vse GPU limited in nimaš prave predstave.

Hja, za špile čisto dovolj. Če sta 4 jedrni 965X navit na 3.8 iz 2008 in najnovejši 6 jedrni 3960X navit na 4.6 "enako dobra" za Titana, se ti za i5 750 ni treba bati še vsaj nekaj let, sploh če ne uporabljaš SLI/CF.

Po mojem mnenju je Dual Core absolutno prešvoh, sploh zato, ker so namenjeni za Ultra Low Power, štiri jedrni CPUji bodo pa mainstream ene 4 leta. Jaz bi na tvojem mestu zamenjal arhitekturo takrat, ko Intel izda 8 jedrne mainstream CPUje in bodo imeli takšen spekter CPUjev/cen, kot sedaj.

(Razen, če igraš na 800x600. :) )

Tu imaš en članek, če te zanima: guru3d: 7970 and CPU scaling

Na resoluciji 1920x1080 je zelo malo razlike.

Na hitro poglej grafe, pa preberi Final Words.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

RejZoR ::

Jezst bom menjal proc šele ko bojo ponudlili proper hexa core, kateri ima na vsakem od teh šestih jeder pripojen še HT. Nekako računam, da se bo to zgodilo s Skylake serijo čeprav nikoli ne veš, mogoče bo Intel še mal nategoval s quadi...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Hayabusa ::

Saj take že imaš, SB xeoni e5 so taki.
List of Intel Xeon microprocessors @ Wikipedia
Eight Core
Xeon E5-4620
Xeon E5-4640
Xeon E5-4650

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

stock ::

Jaz pa prav čakam na 8jeder, 6 se mi zdi prav glupo! Ampak zgleda bomo še kar čakali na to. (Jasno v mainstream obliki za razumne denarce -ne xeon)

Hayabusa ::

Kje v mainstream vidiš potrebo po tem (pravi quad in ht) ?

Torej kot kaže, bodo imeli DDR3 rami še samo kakšne 2 leti življensko dobo. če predpostavljamo, da bo Broadwell uporabljal isto podnožje kot haswell in bo Broadwell le osvežitev haswela v zmanjšanem procesu (14nm tehnologija), isto kot SB -> IB, torej bo Broadwell še zadnji procesor, ki bo podpiral DDR3 rame, Skylake pa naj bi že uporabljal DDR4 rame.
Mislim, da DDR3 ram tako poceni kot je bil sedaj ne bo več nikoli.

Upam le, da bodo vsaj malenkost popravili to pomanjkljivost pri haswellu, da se ne bodo tok greli kot se ivy bridge proci,zaradi tega slabega stika.

Lp

Yup, to bo ključ do enostavnega navijanja.

RejZoR je izjavil:

Jezst bom menjal proc šele ko bojo ponudlili proper hexa core, kateri ima na vsakem od teh šestih jeder pripojen še HT. Nekako računam, da se bo to zgodilo s Skylake serijo čeprav nikoli ne veš, mogoče bo Intel še mal nategoval s quadi...

ne bo s skylake.
pocakaj na ib-e, je tocno tak.

upostevaj, da je bil lga-1366 predhodnik lga-2011 in ne mainstream platforma (kljub temu, da je bil relativno poceni). tko da ne cakat na 6-core na 1150 podnozju.
avx2 itak za igrice dolgo casa ne bos nucal (ps4 in xbox ga itak ne bosta mela), potrebe po future-proofing pa itak nimas oz. je samo avx2 nesmiselno cakati leto in pol.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Radeon R9-2xx (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Strojna oprema
1779302623 (162307) next3steps
»

varčen računalnik!

Oddelek: Kaj kupiti
161680 (1169) MStrix
»

Zanimanje za Gaming seat

Oddelek: Igre
173151 (2540) Unknown_001

NVIDIA GeForce Titan 780 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema