» »

Haswell

Haswell

Temo vidijo: vsi

Jst ::

edit:

Scalar FMA instructions only perform one arithmetic operation on the low order data element.

An arithmetic FMA operation of the form, r=(x*y)+z, takes two IEEE-754-2008
single (double) precision values and multiplies them to form an infinite precision intermediate value.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

FlyingBee ::

http://www.anandtech.com/show/6355/inte...

zanimivo in zelo obetavno, saj ne gre več v boj samo z x86 AMD ampak tudi z ARM Qualcomm in drugi s svojo x86 ... sem pa večkrat zasledil, da x86 enostavno nima šans z ARM v mobilnikih in manjših tablicah, zaradi TDP

Skyman ::

Je ze kaj vec novega predvsem me zanima ce bi se splacalo ce se splaca pocakati na haswell serijo ali rajse kupim i7 serijo 3770k

gendale ::

odvisno kaj imaš sedaj in kako nujno rabiš nov računalnik

samo načeloma je tako, da vedno lahko čakaš na novo tehnologijo/pocenitev stare
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

mam q9450 bo ze pocasi 5 let zadeva stara..pa mislim da bi bila pocasi na tem podrocju treba zamenjava zato sprasujem ce je ta haswell bolsa zadeva napram i7 procesorji ali ne.Nujno pa ne rabim se novega racunalnika ampak sm pripravljen pocakati se haswell-e ker potem je spet 1 let okoli predno pridejo novi procesorji vsaj spomladi imam namenj vzeti novo maticno plosco+procesor

ja, kar počakaj, malo še računaj na to, da takoj po ozidu bo treba še počakat zaradi ... vsekakor je q9450 še vedno super cpu

trnvpeti ::

po mojem brezveze, da cakas
amd je v kurcu, intelu se nic ne mudi, cene ne bodo padle
ce to pride pred poletjem bo podvig

ja seveda da je q9450 se vedno super cpu.Samo ker imam se ssd na sata2 pa 7970 grafiko,ter ddr3 ramcki bi mogoce z kasnim i7 to izkoristil se bolje je pa res da igre se vedno delajo od bf3 do crysis vse na high-ultra.Samo glede na moje komponente je ze Cpu mogoce ze "bottleneck"

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

Isotropic ::

zaenkrat ga navij, potem pa kupi haswell.

Isotropic je izjavil:

zaenkrat ga navij, potem pa kupi haswell.

je je navit brezskrbi ..

Drugace pa:
Intel Haswell Core i7 and Core i5 specs leak onto the web
http://www.guru3d.com/news_story/intel_...

hd4600?

zanimivo, da bo mel visjo porabo od IB. mislim, da je bilo do sedaj obratno, tock je se ene par w pobral stran od ticka (oz. obratno). mogoce, ker je sirsa arhitektura.

tdp mogoce visji zaradi boljse grafike?
za idle power bomo pa videli

RC14 ::

Zanima me vaše mnenje.

Namen imam kupit novo kišto, pa me zanima, ali se splača kupit zdj proc 3570K in ostalo navlako, ali naj raje počakam na Haswell proce, ki niti ne vem, kdaj je izzid le teh ?

Je kaj omembe vrednega, da bodo haswell toliko boljši od Ivy procov, razen vgrajene grafike, ki pa nima nobenga pomena zame.

Z nakupom se mi grozno ne mudi, sem pa neučakan in bi najraje kr neki kupu:D

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: RC14 ()

ne bodo veliko boljši.
naj bi se dali dobro (bolje) navijat, samo ce si upaš deliddat 3570, imaš to ze danes.

odloci se, koliko si neucakan.
mozno sicer, da pridejo ob nekako istem casu novi seriji nv in amd grafik ven, samo ni nujno. govorice so, da bodo sele ob koncu leta (nepotrjene oz. dubious).

Janac ::

Kupi sedaj, pa kakšen dan pred izidom vse prodaj za recimo 5% manj in kupiš haswella :)

Janac:
no to lih ne bom naredu:)

Pač kupujem računalnik, ki ga nameravam imet cca 3 leta (vmes 1x samo grafiko zamenjam z zmogljivejšo) in to je to.
Zanima me namreč, če bodo tudi Haswelli imeli iste probleme kot ivy, torej slab stik in posledično višje temperature in ne bi rad, da kupim sedaj Ivy proc, potem pa se haswel izkaže za zelo dobrega navijalca.

Kdaj je sploh izzid haswell-a ??

Lp

Intel is expected to release CPUs based on this microarchitecture(haswell) around June 2, 2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

kupi ivy in ga deliddaj.
maš na anandtech forumu DETAJLEN tutorial. 20-30°C razlike je.

je pa mozno, da bo mel isto pasto ja, je cenejsa od prejsnjega lota. edino mozno, da bodo zdaj tighter tolerance.

Zgodovina sprememb…

stock ::

Junij, sepravi realno julij in dobavljivost konec avgusta :) torej konkretno pol leta. Kakšni bojo proci in kakšni bojo problemi bo znano pa šela septembra :) kaj waw novega ne bo, tudi navijanje ne verjamem da bo nevem kaj, sploh glede na to da že zdajšnje generacije dobro letijo!

Če boš delidal si preberi: Kako sem slekel Ivota (3570K delid)

Razlike pri meni ni bilo nevem kako ogromne, mogoče zaradi paste.

ene 5-10% razlike bo clock-for-clock.
edino bos pa mel prednost, da bos lahko upgradal na Broadwell, ko bodo prisli ven, ki se bodo zih bolje navijali :D

Je pa tudi verjetno za pričakovati, da bodoo ob splavitvi Haswell procov,tudi osnovne plošče dražje od dosedanjih,pa tudi proc zna bit za kakšnih par % dražji,kar podraži nakup.
Upgrade iz Haswella na Broadwell pa je čist brezveze, za tistih dodatnih 10% boosta pa še verjetno bodo samo določene plate omogočale upgrade biosa za Broadwell proce.

Jaz, ki pa bi šel iz svojga dual core E8500 na recimo ivy-ja, pa je razlika ogromna.

Res se zna zgodit, da bodo šele pozno poleti prikapljali tile Haswell proci.:|

Lp

Na kaksno boljse cipovje, kot je bil z68 in z77 bos tudi cakal se nekaj casa.

Halfdead987 ::

Pri delidu boš izgubil garancijo. Ne čakaj na Hasswella..

ivy bridge kupiš in bo mir za 4 leta potem pa bo čas za novo plato in novo arhitekturo po Broadwellu (če ne bo AMD popolnoma zaj*** in se Intelu potem ne bo nikamor mudilo)

Ali tudi pri haswell procih, hitrost in latence ne bodo imele bistvenega vpliva,tako kot pri sandy/ivy procih ??

Lp

rama? najverjetneje da, razen mogoce za grafiko.

me pa zanima, ce je res, da bo hw še vedno osnovan na evoluciji core arh., skylake naj bi bila pa ze nova arhitektura (alpa vsaj zelo dalec od osnove core)?

filip007 ::

Čudežev zaenkrat ni za pričakovati, dokler grafen ni pride v uporabo, pri AMD bomo videli kako napreduje asflaltiranje oz. gdaj bo autoban fertik.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Jaz sem bral, da je Intel izjavil, da se ne bodo več striktno držali njihove standardne Tick-Tock evolucije (kot so poimenovali njihov razvoj 2007). Že za Ivy so poimenovali proces Tick+ - zaradi grafičnega dela.

Me prav zanima, kaj bodo spremenili, če bodo res bolj agresivnejši pri razvoju Tick - die shrink.

Pri Ivy-ju je CPU del dokaj standaren die shrink z nekaj optimizacij. GPU side je pa doživel velik boost.

Torej, koliko bo naslednik Haswella* spremenjen razen die shrinka...

*Haswell, Tock - nova arhitektura.

marsičesa se jim ne bo treba več striktno držat, dokler AMD dela 125W beast-e z super P samo na papirju

AMD ima dobre procesorje. TDP je res visok, ampak performance sploh ni tako slab, kot ga prikazujejo nekateri grafi. Kaj pa je recimo razlika 10 sekund pri renderiranju slike, ki se renderira 5min?

Se pa strinjam, da bo AMD CPUjem moral znižati porabo oziroma APUje konkretno pohitriti. Ne bi škodila tudi kakšna dobra, inovativna opcija za tablice in telefone.

sami po sebi so dobri, samo v primerjavi z žal edino konkurenco zaostajajo, kar hočeš nočeš zavira razvoj na dolgi rok gledano

Jst je izjavil:

Jaz sem bral, da je Intel izjavil, da se ne bodo več striktno držali njihove standardne Tick-Tock evolucije (kot so poimenovali njihov razvoj 2007). Že za Ivy so poimenovali proces Tick+ - zaradi grafičnega dela.

mislim, da so zadaj se drugi razlogi, ne samo manjek konkurence. tehnicni.

Mogoče, res mogoče, so ujeli še zadnji vlak za mobile segment. Če ga niso, se jim slabo piše. Res je, da so velika firma, ki ne izdeluje samo CPUjev, ampak če pogledaš število prodanih tablic vs. računalnikov (in full blown prenosnikov) za npr. zadnjih 5 let, je trend viden na 100 kilometov. Da bi pa ARMe začeli štancati, jim je pa izpod častjo. Apple deal gre počasi h koncu in čedalje več se govori, da bodo njigovi prenosniki osnovani na lastni ARM arhitekturi. Razlogov je (še) več.

Jaz mislim, da so pri Intelu v "Panic Mode."

Trenutno jih rešujejo Enterprise klienti oz./in produkti.

Poldi112 ::

Zakaj bi jim bilo pod častjo štancat ARM-e? Ne bi bilo prvič,...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zadnjič je bil en Q&A z nekom iz vodstva, vprašanje je bilo o ARMu, kjer je rekel, da imajo svojo vizijo vstopa v mobilne naprave.

opeter ::

Jst je izjavil:

Zadnjič je bil en Q&A z nekom iz vodstva, vprašanje je bilo o ARMu, kjer je rekel, da imajo svojo vizijo vstopa v mobilne naprave.

Res je. Sem tudi jaz bral tole. Ampak imam občutek, da bodo (morali) hitro spremeniti svojo vizijo.
Ali pa tudi ne. Odvisno, kako uspešni bodo in kako jih bodo sprejeli proizvajalci naprav ter posledično kupci ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

RejZoR ::

Jst je izjavil:

Seveda imajo. Vizija se imenuje x86...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

gendale ::

čeprav haswell ima par lepih izboljšav tudi na cpu delu, tako da lahko da se bo izkazal - http://www.anandtech.com/show/6355/inte...
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

The integrated HD 4600 GPU experiences an impressive speed boost of almost 30%, but the site notes that this still won't allow for comfortable gaming on HD monitors, so gamers will still need discrete graphics chips.

While performance gains reached up to 75% in the case of some specific tasks, the gains for typical desktop applications are relatively modest.

RejZoR ::

Brezvezno. GPU je še vedno tolk krš, da je vseeno če bi imel gor še vedno GMA950 čip. Kdor pa rabi vsaj malo več pa si itaq kupi samostojno grafo pa magari če je čist osnovna.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

so gamers will still need discrete graphics chips

fantje, gre se za prenosnike ozirima ultrabooke in trsnsformerje

Evo cene da boste malo našparali!

Core i5-4430 BX80646I54430 $197.86
Core i5-4570 BX80646I54570 $213.69
Core i5-4570S BX80646I54570S $205.78
Core i5-4670 BX80646I54670 $236.30
Core i5-4670K BX80646I54670K $256.65
Core i7-4770 BX80646I74770 $328.67
Core i7-4770K BX80646I74770K $368.07
Core i7-4770S BX80646I74770S $320.80

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Skyman ()

IB i5, kateregakoli že vzamete, bo več kot dovolj še za za en tick

Dr_M ::

Cene so kar divje.
Me zanima, koliko drazje bodo plate.

bluefish ::

Huh, sem razmišljal, da bi kupil tole, vendar bom verjetno izbral kar IB. No, vse odvisno od gibanja cen nekje do konca leta.

Glede na tole so pohitritve v večini podobne kot pri SB > IB: http://techreport.com/news/24520/first-...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Radeon R9-2xx (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Strojna oprema
1779301856 (161540) next3steps
»

varčen računalnik!

Oddelek: Kaj kupiti
161678 (1167) MStrix
»

Zanimanje za Gaming seat

Oddelek: Igre
173143 (2532) Unknown_001

NVIDIA GeForce Titan 780 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema