Forum » Loža » Rad jem ribe
Rad jem ribe
Pithlit ::
Kaj zdaj? Je dobro "jehsti hribe" zdaj vsak dan, ali ne?
Večja kot je riba, večji je problem (večja je koncentracija živega srebra v njej). Če ješ porcijske ribe ni noben problem.
Pa tudi tiste ki imajo kilo ali dve.
Life is as complicated as we make it...
energetik ::
Težko ti bom opisal okus.namažem pekač s kokosovim oljem, vržem gor ribe in v pečico za cca 25min.
Prosim opiši okus te kombinacije kokosovega olja in rib. Da vidim, če se splača sprobat
Ta prvič malo čutiš, da je poseben okus, potem pa praktično nič več. Meni je okusno.
jype ::
Ena mojih najljubših jedi so pirini makaroni ali špageti, ki jih med kuhanjem namesto s pokrovko pokriješ s krožnikom, na katerem je na koščke razrezan lososov file (najbolje tisti del pri repu, kjer običajno ni nobenih kosti), pokrit s pokrovko.
Ko so makaroni kuhani jih odcediš, lososa streseš mednje, zrežeš not še svež paradižnik, potreseš z baziliko in zmešaš. Namesto lososa daš lahko tudi manj mastne ribe, pozimi pa kakšno obstojnejšo zelenjavo namesto paradižnika (zraven kar dobro paše npr. špinača, zelje, pa tudi arašidi in sojina omaka).
Ko so makaroni kuhani jih odcediš, lososa streseš mednje, zrežeš not še svež paradižnik, potreseš z baziliko in zmešaš. Namesto lososa daš lahko tudi manj mastne ribe, pozimi pa kakšno obstojnejšo zelenjavo namesto paradižnika (zraven kar dobro paše npr. špinača, zelje, pa tudi arašidi in sojina omaka).
Pithlit ::
Za 2 pa. Če ne šteješ buteljke dobrega vina zraven, seveda.
Life is as complicated as we make it...
krneki0001 ::
Jype, pr nas to delamo s tuno.
Daš kuhat makarone. Odpreš 2 konzervi tune, zliješ olje iz konzerv na ponev, daš malo čebule in to prepražiš, potem pa dodaš tuno, svež paradižnik, malo česna in začimb. So li ne daješ, ampak namesto soli zrežeš ene 2 slanika na drobno, na koncu pa vsuješ en kozarec omakce od naturete. Ko so makaroni kuhani, jih odcediš in jih zvrneš na ponev z omako in ribami
Poceni in hitro pa za več ljudi. Na koncu itak nič ne ostane, ker imamo še 2 haskija, ki sta tudi nora na ribe.
Daš kuhat makarone. Odpreš 2 konzervi tune, zliješ olje iz konzerv na ponev, daš malo čebule in to prepražiš, potem pa dodaš tuno, svež paradižnik, malo česna in začimb. So li ne daješ, ampak namesto soli zrežeš ene 2 slanika na drobno, na koncu pa vsuješ en kozarec omakce od naturete. Ko so makaroni kuhani, jih odcediš in jih zvrneš na ponev z omako in ribami
Poceni in hitro pa za več ljudi. Na koncu itak nič ne ostane, ker imamo še 2 haskija, ki sta tudi nora na ribe.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
jype ::
Jaz se rad izogibam visokim temperaturam, tako da večino reči skuhamo, kar se da surovo pojest pa pojemo surovo. Ne, krompirja ne :)
energetik ::
Jah, za špagete je res škoda lososovega fileja. Čeprav je na koncu, ko je v želodcu, itak vseeno.
Pithlit ::
Jao... omake iz konzerve...
Pa da se primerja tuno iz konzerve s svežo ribo... bljak. Pa ne da je kaj narobe s tuno iz konzerve ampak, v sporočilo "rad jem ribe" pa res ne paše.
Pa da se primerja tuno iz konzerve s svežo ribo... bljak. Pa ne da je kaj narobe s tuno iz konzerve ampak, v sporočilo "rad jem ribe" pa res ne paše.
Life is as complicated as we make it...
Reycis ::
Minili so časi, ko si šel v 10 trgovin, da si kupil špecerijo. Zato večina ljudi ne zahaja več v ribarnice. Izven ribarnic pa je (vsaj v Ljubljani) katastrofalna ponudba rib. Edino leklerk ma še za silo kvaliteto in svežino.
Pithlit ::
Fonda ti pripelje v Ljubljano. Recimo. Pa še kaj se da. Meni sicer ribe niso problem ker jih kupujem od ribičev.
Life is as complicated as we make it...
krneki0001 ::
Minili so časi, ko si šel v 10 trgovin, da si kupil špecerijo. Zato večina ljudi ne zahaja več v ribarnice. Izven ribarnic pa je (vsaj v Ljubljani) katastrofalna ponudba rib. Edino leklerk ma še za silo kvaliteto in svežino.
leklerk je natega. In to iz prve roke. Nekdanji sošolec na faksu je delal tam. Ribe so stare in našpricane z eno stvarjo, da očesa na ribi ne postanejo motna, da zgleda, kot da je riba sveža.
Drugače pa so morali v 17 stoletju ugotoviti kako ribe pripeljat od morja do pariza, ker je imel njihov kralj zelo rad morske ribe. Že takrat so ugotovili, da če svežo ribo očistiš in jo napolniš s peteršiljem in jo zaviješ potem v peteršilj, da riba ostane sveža kar nekaj časa.
Tako da se splača to prakticirat, ko jo kupiš v trgovini za naslednji dan. Sam jih recimo v petek (ko dobijo ribe v naši ribarnici) kupim in napolnim s česnom in peteršiljem, pečem jih pa v soboto za kosilo.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Looooooka ::
Ko sem tale dva antipatika videl promovirat mojo najljubso stvar sem skoraj stisnil solzo.
Zame je blo to tko kot ce bi Angelca Likovič predstavljala mentalno zdrave osebe.
Wroooooooooong.
Plus ne vem zakaj sem se takoj vprasal "a hocejo z reklamo spraznit tista 2 metra morja, ki ga mamo". Reklama zgleda tko kot da moramo prvo z ostro palico fajn prespikat vodo, preden stopimo v njo, ker trpimo zaradi prevelikega stevila rib...
Zame je blo to tko kot ce bi Angelca Likovič predstavljala mentalno zdrave osebe.
Wroooooooooong.
Plus ne vem zakaj sem se takoj vprasal "a hocejo z reklamo spraznit tista 2 metra morja, ki ga mamo". Reklama zgleda tko kot da moramo prvo z ostro palico fajn prespikat vodo, preden stopimo v njo, ker trpimo zaradi prevelikega stevila rib...
technolog ::
Ful ste pametni, res. Čist offtopic! Pa koga briga, kakšne so vaše navade glede rib, jih marate ali ne, ni važno in nikogar ne zanima!
Point je, da bomo z novimi varčevalnimi ukrepi šparali na napačnih mestih oz. krpali špranje, ko pa denar odteka po cevi.
Za 500K evrov bi lahko v centru ljubljane in še drugim mestih folku potalal 200 tisoč obrokov pečenih rib, efekt bi bil enormen, denar pa bi šel dejansko k ribičem. Ljudje bi dejansko uživali ribe (ki so kao tako zdrave), in razmislili v nadaljni umestitvi v jedilnik.
Tako pa se oglašuje neko ogabno spletno stran - zaslužile so oglaševalske agencije in razni šalabajzerji. To se mi zdi, da je point.
Point je, da bomo z novimi varčevalnimi ukrepi šparali na napačnih mestih oz. krpali špranje, ko pa denar odteka po cevi.
Za 500K evrov bi lahko v centru ljubljane in še drugim mestih folku potalal 200 tisoč obrokov pečenih rib, efekt bi bil enormen, denar pa bi šel dejansko k ribičem. Ljudje bi dejansko uživali ribe (ki so kao tako zdrave), in razmislili v nadaljni umestitvi v jedilnik.
Tako pa se oglašuje neko ogabno spletno stran - zaslužile so oglaševalske agencije in razni šalabajzerji. To se mi zdi, da je point.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
figula ::
Oh, koliko sitnobe. Seveda je to point in smo se s tem že vsi strinjali.
Imamo pa 2 možnosti: lahko tukaj v nedogled jamramo in modrujemo, kako bi lahko koristneje porabili denar ali pa izkoristimo naslov teme za kaj bolj prijetnega. Tudi sam avtor očitno nima nič proti.
Po celem forumu je precej ful pametnih. Brez skrbi, tale tema ne bo znižala povprečja. Kaj koga zanima ali ne in kljub vsemu bere in celo komentira - je čisto osebna izbira. Ni treba sitnariti okoli tega.
Lahko pa začnemo še razpredati, da imajo radi ribe tisti z AB krvno skupino. Babje čenče?
Imamo pa 2 možnosti: lahko tukaj v nedogled jamramo in modrujemo, kako bi lahko koristneje porabili denar ali pa izkoristimo naslov teme za kaj bolj prijetnega. Tudi sam avtor očitno nima nič proti.
Po celem forumu je precej ful pametnih. Brez skrbi, tale tema ne bo znižala povprečja. Kaj koga zanima ali ne in kljub vsemu bere in celo komentira - je čisto osebna izbira. Ni treba sitnariti okoli tega.
Lahko pa začnemo še razpredati, da imajo radi ribe tisti z AB krvno skupino. Babje čenče?
technolog ::
lahko tukaj v nedogled jamramo in modrujemo, kako bi lahko koristneje porabili denar ali pa izkoristimo naslov teme za kaj bolj prijetnega.
Ni to moj point, point je da se predebatira kako se izogniti prihodnjim podobnim projektom. Razlog: kot sem napisal - varčevanje. Da se ne bo varčevalo na malih stvareh, denar pa bo odtekal na veliko drugje. To lahko povzroči ogromno škode.
S sprejetjem teh varčevalnih ukrepov na pobudo EU je ta tema spet dobila smisel.
jype ::
technolog> kako se izogniti prihodnjim podobnim projektom.
Easy. Ko do tebe stopi kdo s kufrom dnara in ti reče, da naredi nekaj za državo, potem si pa razdelita denar, mu reci: "Ne."
Easy. Ko do tebe stopi kdo s kufrom dnara in ti reče, da naredi nekaj za državo, potem si pa razdelita denar, mu reci: "Ne."
DragonHeart ::
kaj pa če bi vsi podpisali neko peticijo kjer bi zahtevali da se ta šrot umakne iz televizije, oglaševanje ukine, denar pa morajo vrniti?
ima tehnolog sicer prav. Država toliko varčuje, potem pa za ta šrot ljudje porabijo enormne vsote denarja?!? dafuq?!?
ima tehnolog sicer prav. Država toliko varčuje, potem pa za ta šrot ljudje porabijo enormne vsote denarja?!? dafuq?!?
DragonHeart ::
absolutno ne. To bi bilo spet trošenje denarja.
Kljub temu...če bi bil referendum, ali bi morali vrniti denar, bi se splačalo, saj so te reklame bile precej dražje kot bi bil referendum. :D
Kljub temu...če bi bil referendum, ali bi morali vrniti denar, bi se splačalo, saj so te reklame bile precej dražje kot bi bil referendum. :D
jype ::
No, pa dajmo referendum usekat!
Pa ko bo že en, dajmo zraven še referendum o tem, kako se pravilno vstavi rolo straniščnega papirja - tako da gleda čez, ali da visi spodaj.
Pa ko bo že en, dajmo zraven še referendum o tem, kako se pravilno vstavi rolo straniščnega papirja - tako da gleda čez, ali da visi spodaj.
Pithlit ::
Država, na žalost, zapravlja še za marsikaj drugega. Jebiga, tako je ko se tala namenska sredstva. Moraš jih nekako porabit drugače naslednjič dobiš manj.
Saj je na raznih ministrstvih in uradih enako. Dobijo proračun in dejansko morajo vse porabit kakor vejo in znajo ker v nasprotnem primeru naslednje leto dobijo pač manj.
Placa za optimizacije je čez glavo. Pri reklamah tega tipa (ki jih itak večinsko financira EU) še najmanj. Ampak vse to je za drugo temo. Dajmo tukaj o ribah.
Brancini in orade v soli preprosto rulajo. Bi bilo pa fajn za marsikoga vedet kje se da najt kvalitetne ribe. Konkretno imena in naslove (jaz na žalost ne morem pomagat ker jih dobim direktno od dobaviteljev). Za Fondo že vemo. Še kdo?
Lahko pa kdo tudi kakšen vinček predlaga. Mavričeva Rebula je, za to ceno (6EUR/buteljka), fantastična zadeva (2010. 2011 bo letos dobra, lani ji je manjkal še kak mesec). Je pa meni eno naravnost megastično vino za zraven ribe... Rose Guerilla. Malce dražje od Mavriča, je pa vredno (8EUR/buteljka). Pa tudi težje se ga dobi.
Saj je na raznih ministrstvih in uradih enako. Dobijo proračun in dejansko morajo vse porabit kakor vejo in znajo ker v nasprotnem primeru naslednje leto dobijo pač manj.
Placa za optimizacije je čez glavo. Pri reklamah tega tipa (ki jih itak večinsko financira EU) še najmanj. Ampak vse to je za drugo temo. Dajmo tukaj o ribah.
Brancini in orade v soli preprosto rulajo. Bi bilo pa fajn za marsikoga vedet kje se da najt kvalitetne ribe. Konkretno imena in naslove (jaz na žalost ne morem pomagat ker jih dobim direktno od dobaviteljev). Za Fondo že vemo. Še kdo?
Lahko pa kdo tudi kakšen vinček predlaga. Mavričeva Rebula je, za to ceno (6EUR/buteljka), fantastična zadeva (2010. 2011 bo letos dobra, lani ji je manjkal še kak mesec). Je pa meni eno naravnost megastično vino za zraven ribe... Rose Guerilla. Malce dražje od Mavriča, je pa vredno (8EUR/buteljka). Pa tudi težje se ga dobi.
Life is as complicated as we make it...
jype ::
Pithlit> Brancini in orade v soli preprosto rulajo.
No they don't. Slabš ko heroin. Gandalfar je sam eno naredu, pa ne more nehat. Se pa strinjam, da so nenormalno dobre.
No they don't. Slabš ko heroin. Gandalfar je sam eno naredu, pa ne more nehat. Se pa strinjam, da so nenormalno dobre.
technolog ::
No, no. Ta sajt je totalno zanič. Za ta denar (+ da bi bilo vredno to oglaševat), bi moral biti portal na nivoju tega portala: http://okusno.je/recept/burger-s-slanino
Kdo je dal zeleno luč?
Moj predlog za peticijo: Za vse projekte/naročila, ki presegajo 10.000€ državnega denarja, je treba vsaj 7 dni pred izvedbo (plačilom) objaviti na posebni spletni strani, kjer ima folk možnost napisat mnenje in primerno ukrepat ob nesmiselnosti projekta. Po možnosti zraven mnenja tudi strokovnjakov s področja. Kaj pravite? Utopija?
Mislim, da je sedaj pravi čas za uveljavitev take zadeve, ko že varčujemo na vseh korakih.
Kdo je dal zeleno luč?
Moj predlog za peticijo: Za vse projekte/naročila, ki presegajo 10.000€ državnega denarja, je treba vsaj 7 dni pred izvedbo (plačilom) objaviti na posebni spletni strani, kjer ima folk možnost napisat mnenje in primerno ukrepat ob nesmiselnosti projekta. Po možnosti zraven mnenja tudi strokovnjakov s področja. Kaj pravite? Utopija?
Mislim, da je sedaj pravi čas za uveljavitev take zadeve, ko že varčujemo na vseh korakih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
jype ::
technolog> Kaj pravite? Utopija?
Mogoče. Ziher se bo vedno našel kdo od konkurence, ki bo zavlekel javno naročilo in reči se bodo še bolj zamujale.
Mogoče. Ziher se bo vedno našel kdo od konkurence, ki bo zavlekel javno naročilo in reči se bodo še bolj zamujale.
figula ::
Utopija, ja.
Silno smo se nadarjeni kregat že ob manjših in celo nepomembnih stvareh. Boh ve, kaj bi iz česa takega skuhali in kako dolgo bi se smodilo.
Silno smo se nadarjeni kregat že ob manjših in celo nepomembnih stvareh. Boh ve, kaj bi iz česa takega skuhali in kako dolgo bi se smodilo.
technolog ::
Zaradi tega pa omejitev vsote, da ni manjša in nepomembna stvar. Seveda so na spletni strani sortiranje po vrednosti - od najdražjih do najcenejših projektov.
Zraven posameznega projekta bi moralo bit napisano:
Kratek opis
Vrednost (+ največje odstopanje)
Kaj bo družba s tem projektom pridobila
Koliko časa bo trajala realizacija
Kakšna bo kazen, če jim projekta za ta znesek ne uspe dokončat/realizirat (vrnitev denarja)
In verjetno še kaj.
Zraven posameznega projekta bi moralo bit napisano:
Kratek opis
Vrednost (+ največje odstopanje)
Kaj bo družba s tem projektom pridobila
Koliko časa bo trajala realizacija
Kakšna bo kazen, če jim projekta za ta znesek ne uspe dokončat/realizirat (vrnitev denarja)
In verjetno še kaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
marS ::
boš menda moral kar sam to nardit....pa še nihče ti ga ne bo plačal...mogoče kasneje, če bo iz tega kaj koristi, ja
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/
timberjack ::
Jaz kupujem v Hoferju severnomorske ribe (polenovka, trska, oslič in podobno, ujeto v S-Atlantiku) v 2kg pakungah in niso kaj dosti dražje od piščanca. Poleg tega naj bi imele severnomorske ribe veliko Omega3 maščobnih kislin. Po mojem boljša izbira kot gojene ribe iz plitvega in zaprtega Jadrana.
To ni res! Najbolj kvalitetne in okusne ribe prihajajo iz Jadrana! Zato na Japonskem Jadranski Tunin dosega astronomske cene! Če hočeš jesti Omega3 ti priporočam Jadranske Sardele, to so tiste z luskami, imajo dokazano največ Omega3. Jadransko morje pa sploh ni zaprto;)
energetik ::
Bi jih jedel, če bi jih lahko dobil še isti dan po ulovu, sveže. Tako pa rajši nabavim polenovke, filirane in zamrznjene že na ribiški ladji takoj po ulovu. Prednost je še ta, da si lahko kadarkoli privoščim ribo (magari ob 10h zvečer), če hočem pa sveže, moram pa že prejšnji dan razmišljat o tem in hodit v ribarnico.
PINki ::
Pisem v to temo, ker je najbolj obiskana. Zanima me, kako prepoznas divjo orado proti gojeni navzven. Da te prodajalec ne naplahta in ti proda gojeno za ceno divje. Verjetno, ko jo pripravis se ze opazi razlika. Je divja dosti drazja? Vceraj sem dal 14EUR za dobre pol kile orade (cca 550g). Me je malo na rit vrglo. Pri nas gojene vse dobijo v Fondi ali tudi kje drugje? Iz tam so baje ok.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PINki ()
borut_p ::
Divje orade so ponavadi manjse ribe. Divje ribe naj bi imele tudi vec temnega mesa in so bolj mastne.
Po mojem okusu je gojena orada boljsa
Po mojem okusu je gojena orada boljsa
Amdforce ::
Divje orade so ponavadi manjse ribe. Divje ribe naj bi imele tudi vec temnega mesa in so bolj mastne.
Po mojem okusu je gojena orada boljsa
To sploh ni res. Divja zraste preko 7kg, ce seveda docaka. Divje so drugačne barve ter imajo drugačen greben na nosu. Okus je neprimerljiv z gojenimi, so pa fonda brancini recimo izredno dobri, blizje divjim kot gojenim po okusu. Gojene futrajo na splošno z briketi. Sem potapljač in obcasno srečam kakšno pobeglo gojeno orado-okolica paga, takoj vidis da je drugačna od ostalih tudi obnaša se kot da je zadeta. Ko jo odpres pa vidiš razliko se v prehrani.
Srečno 2022
borut_p ::
Vpeasal je kaj vidis v trgovini. In v trgovini so divje orade manjse. Redno zahajam v leclerc kjer ponujajo ene in druge.
Smo vzeli namenoma enkrat divje, pa sem se je navelical - toliko kosti v majhni ribi - se je prej ohladila preden sem jo uspel zmazati.
Na drugi strani pa so gojene ravno prav velike - logicno, saj so nacrtno pobrane.
Divjo v trgovino posljejo tisto, ki jo noben gostinec verjetno vec noce.
Tako da ... za domaco pripravo jaz raje vzamem gojeno
Smo vzeli namenoma enkrat divje, pa sem se je navelical - toliko kosti v majhni ribi - se je prej ohladila preden sem jo uspel zmazati.
Na drugi strani pa so gojene ravno prav velike - logicno, saj so nacrtno pobrane.
Divjo v trgovino posljejo tisto, ki jo noben gostinec verjetno vec noce.
Tako da ... za domaco pripravo jaz raje vzamem gojeno
Amdforce ::
Gojene so ponavadi cca 350g/kom, divje pa od oradel -150-200g pa potem orade naprej, tudi čez 3 kg. Sicer tako veliko kupis le za druzbo za pect v soli recimo. Ima pa Leclerc dobro ponudbo in 2 na teden dobi svežo zalogo. Muškatna hobotnica je pri njih odlična in sveža ter poceni, jaz vedno poberem večje kose ko sem tam, znajo biti kar velike, cena med 7-11€.
PINki ::
Divje orade so ponavadi manjse ribe. Divje ribe naj bi imele tudi vec temnega mesa in so bolj mastne.
Po mojem okusu je gojena orada boljsa
Za lososa pravijo ravno obratno. Divji ima manj mascobe in je bolj misicast, pa tudi oranzen ni toliko kot gojeni, ki dobi barvila. Sem jedel enkrat divjo postrv, neprimerljivo boljsa kot gojena. Od okusa do teksture (vec misic, manj masti).
borut_p ::
Verjetno odvisno kje plava. Ce je morje hladno - vec mascobe. Za sladkovodne ribe pa nebi vedu, jih ne jem
MisterR ::
Če je slabo sfilirano potem raje kotlet.
Če pa ima kotlet ogromno kosti pa raje file.
Jp, nakupovanje rib je zakomplicirano.
@op ne vem če lahko opaziš razliko, morda pri barvi lusk to pa je to. Ali pa morda razlika v barvi za škrgami.
Če pa ima kotlet ogromno kosti pa raje file.
Jp, nakupovanje rib je zakomplicirano.
@op ne vem če lahko opaziš razliko, morda pri barvi lusk to pa je to. Ali pa morda razlika v barvi za škrgami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MisterR ()
Ganon ::
Če je slabo sfilirano potem raje kotlet.
Če pa ima kotlet ogromno kosti pa raje file.
Jp, nakupovanje rib je zakomplicirano.
Losos ima tistih nekaj velikih, mehkih kosti, se mi zdi, da je to najmanjši problem.
@op ne vem če lahko opaziš razliko, morda pri barvi lusk to pa je to. Ali pa morda razlika v barvi za škrgami.
Tema je stara deset let.
Ben Dover ::
Načeloma sta gojeni ribi brancin ali orada. Divja orada se najlažje loči po zobeh, ker je roparica. Sicer pa ima divja riba trebušni del mehak, ker nima toliko maščobe kot gojena. Ko pa ohladijo gojeno ribo, postane maščoba in s tem trebušni del trd. Sicer pa je treba včasih iti tudi na zaupanje in verjeti prodajalcu, da ponuja divjo ribo.
pa zakaj maš internet tud nea vem čuj... Odjavi vse skupaj..
pa zakaj maš internet tud nea vem čuj... Odjavi vse skupaj..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hrana (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12125 (3916) | IzRezije |
» | Peka ribOddelek: Loža | 8638 (7082) | Aquafriend |
» | Kje kupujete sveže očiščene ribe?Oddelek: Loža | 6967 (6271) | mancini |
» | Kje kupujete ribe (štajerska-mb) ?Oddelek: Loža | 3986 (3392) | korenje3 |
» | Kje v LJ imajo najbolj sveže ribe ?Oddelek: Loža | 9863 (9289) | Tarzan |