» »

Kje v LJ imajo najbolj sveže ribe ?

Kje v LJ imajo najbolj sveže ribe ?

#000000 ::

Mislm na ribarnico, tista v leclercu je bl včasih OK, še kje kakšna kjer ne prodajajo tedensko svežih ampak dnevno ?

bluefish ::

tržnica morda?

Tržnica če mislš glavno, je verjetno OK, ampak nimaš kje parkirat, ker ne grem jest iskat jih ne mislm poslušat da ni najdla parkplaca 1 uro :)

solatko ::

V Ljubljanici.

Škarpena in brancin ne zna plavat po lublanci, pregosta voda :)

d0rK ::

Vasih je bila dobra ribarnica na trznici v BTCju, nasproti hale A.

Ne vem pa ce se vedno obstaja.

Ja tam sem bil pred leti, v bistvu sem bil zraven kjer so ti spekli v ribarnici kupljene ribe, sem gledal stran od BTC pa zgleda je ni več tam.

krneki0001 ::

V BTC-ju je v pokriti tržnici ribarnica in zraven je lokal, kjer ribe iz te ribarnice tudi pečejo.
Kolikor sem se s prodajalcem v ribarnici pogovarjal, je izjavil, da zvečer ribe, ki jih ima več kot 2 dni, deli klošarjem ali pa jih meče v kanto, ker to ni več pravo. Pa kolikor jaz kupujem pri njem ima vedno sveže ribe, za tiste ki pa niso pa takoj pove, da niso sveže.

Gužvo ima pa skos.

slowie ::

Jaz mislim, da nikjer ne dobiš dnevno sveže ribe vsak dan. Po moje je treba naštudirat, ob katerih dneh pripeljejo svežo ribo recimo na ljubljansko glavno tržnico.... Ali se pač motim?
Slowie
"... So let's give our children a chance, okay?" [Douglas Adams]

jrtjtejtt ::

Bojda ma leclerc ful dobro ribarnico

Nč sm šou po preverjeno zadevo, vratovino in ćevape :) Ribice bom pa jutr nekje stavhu, sej bodo itak v nedeljo pršle na vrsto.

Bom poklicu v Lecelrc baje naj bi tam ble dnevno sveže in da spet "baje" naj bi pri njih kupovalo kr neki gostiln, sam da nam na kazga žabarja naletu k ne zna druzga k njihovo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

BigWhale ::

Škarpena in brancin ne zna plavat po lublanci, pregosta voda :)

Najbrz si mislil rect preredka?

Pregosta zarad svinarije :)

Če pa jutr ne najdem nč pametnega, pol pa itak Ihanski Brancin pade.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: #000000 ()

marnit ::

Če morda ne veš, postrvi dobiš sveže (pred tabo jih ulovijo) v Povodju, blizu Šmartnega, pa najbrž je še kje kaka ribogojnica.

Drgač pa na kaki tržnici vpraši koga, katere dneve dobi nove pošilje z morja. Z BTC tržnico imamo tudi mi pozitivne izkušnje, dolgo časa smo kupovali pri njih morske ribe, dokler nismo prešaltal na sladkovodne :)

loup Za povodje vem, pa še za kako drugo ribogojnico tud, ampak vse te ribe so hranjene z umetno hrano -briketi- in men je okus čist drugačen kot če jo spulš iz narave.

Zeberdee ::

Sveže ribe se dobi dnevno. Za ribarnice pa ne morem pomagati...

Zeberdee ::

Bom poklicu v Lecelrc baje naj bi tam ble dnevno sveže in da spet "baje" naj bi pri njih kupovalo kr neki gostiln, sam da nam na kazga žabarja naletu k ne zna druzga k njihovo.

Gostilne, vsaj tiste prave, imajo SVOJE distributerje. Tako imata dve znani gorenjski ribji restavraciji (na taboru in na bledu) vsaka svojega distributerja.

Recordman ::

Tržnica če mislš glavno, je verjetno OK, ampak nimaš kje parkirat, ker ne grem jest iskat jih ne mislm poslušat da ni najdla parkplaca 1 uro :)

Eden glavnih argumentov proti garažni hiši pod tržnico je bil, da je zraven že garažna hiša, ki ni nikoli zasedena.

Al pa pred tunelom na levi strani - tam sem zmeraj našel plac.

LuJoo ::

Najboljše ribe so v leclercu...Preverjeno:D usi hvaljo:)

Dri3r ::

Folk jejte ribe k so zdrave, pa četudi so hrvaške! :))
dri3r

d0rK ::

Kako pa pripravljate ribe? Doma na sporgetu, v pecici, zunaj na zaru?

Koliko kaj smrdi zadeva? Oslic vem da mi zasmradi celotno stanovanje. Kaksne so druge ribe s tega vidika?

koyotee ::

dork, kaj pa ješ ti sploh? grande sendvič, cmoke, pa lazanjo? :D
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Fizikalko ::

Jaz pečem kar na olivcu (pa ne tko, da plavajo) na eni orenk žar teflonki. Z vklopljeno napo, seveda.

Potem pa tržaška čez (doma narejena). Upoabljam pa samo domače extra deviško olja s Hvara.

Jest pečem zunaj v letni kuhni tko da z vonjem nimam težav, plinski žar (plata) pr ribah in prejadi žlička olivca, pr čevapih, vratovini, kotletih par kaplc od začetka po pa tko ne rabiš več. Do zdej sem peku večinoma postrvi in kako podust sam je nikakva, zdej pa bom na morske prešaltu.

madmitch ::

Rival ima v Ljubljani preverjeno najbolj svežo in tudi najboljšo ponudbo rib. Ribarnici imajo v BTC tržnici in na osrednji tržnici v centru (zadnju del).

Pri njih je, dokler ni zaprl, kupoval tudi zelo dober gostilničar z Rudnika, ki je bil znan prav po ribah.

V Mercator centru v Šiški se rib ne kupuje. Dobil sem že divjega brancina, ki je bil znotraj gnil od starosti. Malo je manjkalo, da ga nisem babi v glavo treščil.
Aja, potem je rekla, če bi kaj drugega, ker denarja mi ne morejo vrniti. Sem dejal, da se bom s tržnim in zdravstvenim inšpektorjem posvetoval, kaj je za vzeti. Denar sem dobil nazaj.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madmitch ()

harvey ::

Točno tako, z Rivalom imam dobre izkušnje, BTC tržnica, kjer tudi večkrat kupujem.

Drugače pa so trgovski centri sicer dokaj dobro založeni z ribami, a je žal roba in posledično nakup zelo odvisen od sreče, kdaj dobavijo pošiljko. Vse prevečkrat se dogaja, da to stoji dneve in dneve na ledu.

Ne moreje pa se ribe iz ribanic primerjati z nakupom na pomolu, ko se ribiči vrnejo z ulova ali pa s tistimi, ki jih človek ulovi sam in očisti v morju ter pripravi v kombinaciji "gradele" in "loze".

Sicer pa ti predlagam, da sladkovodne ribe, npr. kako mreno pripraviš na soli. Tak način priprave da dokaj povprečnemu okusu čisto drug vidik. Vsekakor pa v Sloveniji pojemo premalo kuhanih rib in to vseh vrst.

Tarzan ::

V Ljubljanici.

Fuj, te so po mojem še najmanj sveže.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rad jem ribe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9717517 (4304) Ben Dover
»

Kje kupujete sveže očiščene ribe?