» »

Kolesarjenje, ko ni več mraz

Kolesarjenje, ko ni več mraz

Temo vidijo: vsi
strani: 1 2 3 4 ... 41

bajsibajsi ::

LeQuack je izjavil:

Tajnica: "Šefa ni v pisarni, se ravno tušira."


Takrat tajnica ne odgovarja. Ker tudi nje ni na delovnem mestu.;)

LeQuack ::

Torej recimo da hočem v službo s kolesom kakšen kolo je najbolj primeren, sedaj imam samo MTBja samo nima nič mestne opreme, niti ne bi dajal gor blatnike, zvonce, ključavnice in podobno, pa še tatove preveč privlači. Po eni strani pa mi je zoprno nabavit poceni mesto kolo, ker sem navajen kvalitetnih bremz, prestav in tako naprej.
Quack !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LeQuack ()

DOOM_er ::

po mojih izkušnjah, vzemi nekega starega "mestnega" poberi dol vse razen blatnikov zrihtej prestave in bremze ter kupi čimbolj gladke plašče. Sam sem naredil kontra ko sem dal največje valarje ki sem jih našel doma :)) kolnem vedno in povsod. Če ne drugega bicikel dobro zgleda. Je tak pičkohvatn :))
Robots will steal your job. But that's OK

iso2000 ::

Ja, jaz sem tudi že začel s kolesom. Imam ca. 10km do službe. Prešvicam se, ampak imamo v službi "locker", pa tuš in pralni stroj. Tako da se stuširam, preoblečem. Enkrat na teden ali pa na 14 dni se pa žehta naredi, pa je... :-)

Srečno vožnjo!

bajsibajsi ::

Locker imam, tus mam.. ampak pralni stroj?!? :)

jype ::

Pralni stroj v službi pride še kako prav - poleg hitrega pranja nekaterih kolesarskih oblačil pride prav tudi tistim pešcem, ki jih na neprijeten način preseneti avtobus.

_IKE_> Povezava z temo ????

Če nisi kolesar, potem ni neobičajno, da povezave ne vidiš.

bajsibajsi ::

Ne ne, saj nisem mislil, da se pralni stroj ne potrebuje. Bolj sem bil presenecen, da imajo pralni stroj v sluzbi. Sam sem zadovoljen, da imam veliko omarico, katera se zaklene in moznost tusa. Imamo pomivalni stroj, ki ga uporabljajo predvsem kofetkarji za skodelice, nimamo pa pralnega stroja.
Nekdo v tej temi je spraseval, kako resiti problem s tusiranjem in zamenjavo obleke..itd. Tisti ki ima avto in v sluzbi garderobno omaro, si lahko npr. na zacetku tedna pripelje vecjo kolicino perila, oblek... in ima nato par dni mir, ko se v sluzbo pripelje s kolesom. :)

Zgodovina sprememb…

@nny ::

Benz se je spet podražil.
http://rtvslo.si/gospodarstvo/z-bencins...

Še prispevek o BicikLJu
http://www.blog.uporabnastran.si/2012/0...

Treba bo pritisnit na mestno oblast, da bodo razširili sistem, ker se približuje zgornji meji vzdržnosti. V konicah skoraj ne dobiš več kolesa.
10 % registriranih uporabnikov so v ostalih mestih dosegli po več letih, ne zgolj enem, kar je za tako zaležane in lenobne ljudi, kot smo Ljubljančani, vsekakor presenetljivo.

Kar se mene tiče, bi lahko zaračunali letno "članarino" v višini 20 ali 30 evrov, to je v višini ene mesečne vozovnice in za ta denar postavili nove postaje in dodali kolesa. Z veseljem dam, pa pametni sokolesarji tudi. :)

jype ::

@nny> kar je za tako zaležane in lenobne ljudi, kot smo Ljubljančani

Če bi imeli uporaben javni prevoz bi se verjetno tudi nekoliko manj ljudi odločalo za bicikelje, sicer pa Slovenci v splošnem ne veljamo za lenobe.

@nny ::

Napačno sem se izrazila, bolj komot kot lenobni. Do praga vsake trgovine z avtom, če ni parkplaca, pa na prostor za invalide...

Ko sem imela obvezno prakso v podjetju, sem se julija in avgusta tja in nazaj čisto po ravnem peljala 2 km s kolesom. Kakšen škandal! Kakšno pohujšanje v dolini šentflorjanski! Nezaslišano, da se vozim s kolesom, pred stanovanjem pa parkiran moj avtomobil! :))) Kolesarnica pred podjetjem pa v lepem in toplem vremenu skoraj prazna.

K**c vas gleda...Glede na to, da se večina stvari - dobrih in slabih -sčasoma preseli na podeželje, upam da se bo spremenil tudi odnos do kolesarjenja.

PacificBlue ::

Kolesarska pot Mislinja-Slovenj Gradec, dolzina 10 km, leto izgradnje 2009. Ena izmed najbolj pametnih stvari, kar so jih nardili v nasih koncih.Be yourself - everyone else is already taken. Oscar Wilde

LeQuack ::

To je pa čist luksuz. Da se ne bote razvadl.
Quack !

PacificBlue ::

Ne bomo, vsaj upam:)

Fajn je videt kako se ob soncnih dneh vozijo kolesarji.. včas je ze prav gužva:). Bile so tudi ze postavljene stojnice s pijačo in ljudem je to vsec, da naredijo neki zase in se ob tem tudi družijo.

Drugače jaz se v sluzbo zaenkrat se ne vozim, ker je ponoci in zjutraj se prevec hladno..se pa peljem po sihtu kdaj, ko je lepo vreme.
Be yourself - everyone else is already taken. Oscar Wilde

Timurlenk ::

tudi od dravograda do radelj je že praktično končana

ttommy ::

PacificBlue je izjavil:

Kolesarska pot Mislinja-Slovenj Gradec, dolzina 10 km, leto izgradnje 2009. Ena izmed najbolj pametnih stvari, kar so jih nardili v nasih koncih.

Kako si to slikal? Z letala?
Gamer

LeQuack ::

Timer pa kamero vržeš v luft in upaš da jo ujameš.
Quack !

jype ::

Vozniki imajo očitno klimo nastavljeno na minus trideset, ker se jim očitno še vedno zdi, da kolesarji pa že ne morejo bit v takem vremenu zunaj.Moral bi peljat mimo po sredini cestišča, ne pa po kolesarski stezi, ki brezbrižnežem v avtomobilih očitno ne pomeni popolnoma nič :|

ttommy ::

Ti pa tudi nisi videl njegovega smerokaza da bi lahko predvidel, da te bo spregledal? Kolesarji smo bolj ogroženi, zato morami biti toliko bolj previdni in ne se samo zanašati, da imamo prednost. So eni kolesarji res frajerji- pred našo firmo gre kolesarska steza mimo pred križiščem in na kolesarski stezi ni znaka za prednostno cesto, zato večina kolesarjev kar brez zmanjšane hitrosti pelje mimo. Z avtom se moramo pa postaviti ravno na kolesarsko stezo, da sploh vidimo na cesto. Frajerji eni, res.
Gamer

PARTyZAN ::

Če si na prednosti cesti (tudi na kolesarski stezi) imaš prednost. Na točko vidljivosti se pa lahko z avtom zapelješ, če ne oviraš nobenega (tudi kolesarjev).

ttommy ::

Že, samo dokler tega ne doživiš, ne moreš soditi. Se počasi pelješ proti glavni cesti, kolesarjev ni videti, potem pa en pripelje s kolesom kot nor. Vidljivost pa ni takšna, da bi lahko videl 100 metrov kolesarske steze. Kot pravim- ne se zmeraj zanašati na prednost!!
Gamer

PARTyZAN ::

Pri tako počasnih hitrostih imaš ti dovolj časa, da preden spelješ preveriš križišče za kolesarje.

Drugače pa ja, jaz vedno sklepam, da me avto ne vidi. Na žalost je to edini način, da preživiš.

Daedalus ::

Treba bo pritisnit na mestno oblast, da bodo razširili sistem, ker se približuje zgornji meji vzdržnosti. V konicah skoraj ne dobiš več kolesa.
10 % registriranih uporabnikov so v ostalih mestih dosegli po več letih, ne zgolj enem, kar je za tako zaležane in lenobne ljudi, kot smo Ljubljančani, vsekakor presenetljivo.


Hja, praktično je. Včeraj sem se registriral, za primere, če lih nisem s svojim biciklom v mestu. Pa ker sem mel par opravkov, sem se vsedel na bickl, pa gremo. Od prvega postajališča do cilja sem mel še 3 min hoje, na poti nazaj pa sem se pripelal do (domu) najbližje trola postaje, tam oddal bicikl, pa počakal na trolo. Vse skupaj je bilo hudo hitreje opravljeno, kot če bi čakal na trolo A, pol pa presedal na trolo B do doma.

Že, samo dokler tega ne doživiš, ne moreš soditi. Se počasi pelješ proti glavni cesti, kolesarjev ni videti, potem pa en pripelje s kolesom kot nor. Vidljivost pa ni takšna, da bi lahko videl 100 metrov kolesarske steze. Kot pravim- ne se zmeraj zanašati na prednost!!


Če ni pregledno, se pač zapelješ toliko naprej, kolker lahko, da nobenega ne oviraš. Tam se pol nagneš čez volan, gledaš levo-desno in se počasi pomakneš do točke vidljivosti. Ja, zveni avtošolsko, sam to je pač način pravilne obravnave take situacije.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

ttommy> bi lahko predvidel, da te bo spregledal?

Vedno to predvidevam, nisem pa pomislil, da bo sredi mesta tako močno pritisnil na plin. Komot bi zbil tudi pešca, ki bi prišel z druge strani, ko je tako sunkovito speljal.

martincek1 ::

Zakaj si šel samo 30km/h skozi križišče? pojdi drugič raje 50, boš hitreje na cilju ... ogromno prekolesarim, in v tem času sem spoznal, da je treba počakati voznika, da jasno pokaže kakšna bo njegova naslednja poteza.. sploh na takem križišču nimaš kaj delati s tako brzino, zakrite je praktično 3/4 ceste, ti pa se poleg vsega še zanašaš na druge, ne na sebe.

jype ::

martincheq> zakrite je praktično 3/4 ceste

Ne, ni. Če nisi res visok samo 60 centimetrov je tvoja glava na biciklu praktično tako visoko, kot če bi vozil kombi.

martincheq> ogromno prekolesarim, in v tem času sem spoznal, da je treba počakati voznika, da jasno pokaže kakšna bo njegova naslednja poteza

Saj je jasno pokazal, problem je samo v tem, da je sunkovito speljal (kar je prepovedano).

gzibret ::

Evo, danes sem peljal kolesa za mene in za mojo drago v avtopralnico. Sem jih ornk zglancal, potem pa domu, pa v garaži še z WD-jem spral rjo, ki se je nabrala od soli pozimi, pa nastavil prestave in zajle, zamenjal in nastavil zavorne ploščice, nabavil nova pedala za pecikl (na enem so bila že čisto zlizana in zato nevarna za mednožje), ter nov zvonec za en pecikl. Kolesa sem tudi namazal, ščistil zobnike, naoljil verigo, ter posprejal gibljive dele. Sedaj bo mir do naslednjega leta (za cca 2-3000 km), razen, če ne poči kakšna guma ;)
Vse je za neki dobr!

Looooooka ::

PARTyZAN je izjavil:

Če si na prednosti cesti (tudi na kolesarski stezi) imaš prednost. Na točko vidljivosti se pa lahko z avtom zapelješ, če ne oviraš nobenega (tudi kolesarjev).

Statisticno gledano so ljudje, ki imajo take izjave vsaj za 80% vecjo moznost, da jih bo vsaj enkrat v zivljenju povozil avto.
Prednost je prednost, pleh je pa pleh. V tej bitki vedno zmaga tisti, ki ma vec pleha. Tudi po 3 letih za zapahi premaga tekmeca s tremi leti v bolniski postelji...tisti s posthumnim zdravljenjem se pa niti na rematch ne more prijavit :)

LeQuack ::

Torej za tiste ki se vozite s kolesi v službo kaj oblečete ob dežju oz. ko vas ujame dež?
Quack !

ttommy ::

Nekje sem prebral (morda ravno v tej temi, pa se mi ne da brati za nazaj), da se da nabaviti takšne ščitnike za ušesa, ki izničijo piš vetra, obenem pa slišiš vse... Mi da kdo link, kje bi to nabavil?
Gamer

jype ::

ttommy> Nekje sem prebral (morda ravno v tej temi, pa se mi ne da brati za nazaj), da se da nabaviti takšne ščitnike za ušesa, ki izničijo piš vetra, obenem pa slišiš vse... Mi da kdo link, kje bi to nabavil?

http://www.windrushgear.com/

LeQuack> Torej za tiste ki se vozite s kolesi v službo kaj oblečete ob dežju oz. ko vas ujame dež?

http://www.globetrotter.de/de/shop/deta...
http://www.x-bionic.com/men/biking/moun...
http://www.globetrotter.de/de/shop/deta...
http://www.performancebike.com/bikes/Pr...

Druga možnost je pa

http://www.nashbar.com/bikes/Product_10...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Daedalus ::

Torej za tiste ki se vozite s kolesi v službo kaj oblečete ob dežju oz. ko vas ujame dež?


Čisto navadno pelerino. Si pa nameravam omisliti kako malo manj plahutajočo:D
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

bajsibajsi ::

Par dni nazaj sem v Lidlu pustil blizu 100 evrov za kolesarsko obleko. Sem izredno zadovoljen; precej kvalitetne cote (xbio) z neverjetno konkurencno ceno.

šernk ::

Mah te kolesarske hlače, a imajo vse zaščitena jajca...sediš pa ravno na robu pene?

kupljene pred časom z nasvetom profesionalca, mogoče sem jih sicer malce prerasel ampak, sediš ravno na robu pene, lani sem preko enega društva naročil malce večje in spet pena se konča točno tam kjer sediš z večino teže, pri jajcih imaš pa 10cm zaščite, da muhe ne priletijo vanje...
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Shkorc ::

bajsibajsi je izjavil:

Par dni nazaj sem v Lidlu pustil blizu 100 evrov za kolesarsko obleko. Sem izredno zadovoljen; precej kvalitetne cote (xbio) z neverjetno konkurencno ceno.


Lahko prosim opišeš kaj si si nabavil, če ti ni odveč?

Okapi ::

Poceni kolesarska oblačila imajo ta ponedeljek v Hoferju, kakšna je kakovost (Crane), pa težko rečem.

O.

bajsibajsi ::

Shkorc je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Par dni nazaj sem v Lidlu pustil blizu 100 evrov za kolesarsko obleko. Sem izredno zadovoljen; precej kvalitetne cote (xbio) z neverjetno konkurencno ceno.


Lahko prosim opišeš kaj si si nabavil, če ti ni odveč?


Kolesarsko jakno za 16 evrov. Kapuca ki se zvije, zadaj vecdelni zep spodaj na hrbtu, eden vmes na zadrgo, 2 normalna zepa ob straneh na zadrgo, notri klasicni zep na zadrgo + na drugi strani znotraj za telefon, ima podaljsano na hrbtu, plus extra se lahko odpre od znotraj da se se vec podaljsa. Windstop material, od znotraj mrezica.

Kolesarske kratke hlace, podlozene na "jajcih" 8 evrov. Zelel sem dobiti 3/4 vendar jih ni bilo (vec), ko sem prisel. Pa sem precekiral 2 Lidla.

2x spodnja kolesarksa majica 10 evrov na komad. Vsi tisti razlicni materijali na razlicnih delih kolesa. Da odstranjuje pot, hladi ali greje...itd.

2x kratke spodnje hlace, cena na komad 8 evrov. So podlozene kar je kul iz dveh razlogov. Na zacetku sezone lahko imas take spodnje, ki so podlozene + se ene normalne kolesarske podlozene, da se malo rit navadi na sedez. Ali pa lahko imas te spodnje + navadne kratke hlace cez, ki niso podlozene.

Kolesarske rokavice z gelom na dlaneh. Res cheap, samo dobre 3 evre. Super grip sploh, ce furas pretezno gorsko tako kot jaz.

Kolesarska majica za 9 evrov. Zadaj na hrbtu vecprekatni zep + en manjsi na zadrgo. Je spredaj na zadrgo, kar je kul. Npr. ce imas spodaj spodnjo kolesarsko... lahko to majico odpnes za vzpon, da ne zgoris in jo zapnes pri spustu.

Se ena majica za 9 evrov. Enake lastnosti, malo drugacen dizajn in barv. S tem da ima ta se "narokavnike", kar spet pride super pri spustih. Za vzpon jih spravis, saj zlozena oba zasedeta manj kot skatlica za cigarete. Ob spustu pa si jih nataknes.

To je prislo malo cez 80 evrov. Mogoce sem se kaj izpustil. S tem da te drugje ze ena majcka podobne kvalitete in dizajna pride blizu 30 evrom.


šernk je izjavil:

Mah te kolesarske hlače, a imajo vse zaščitena jajca...sediš pa ravno na robu pene?

S tem se kar strinjam. Tudi sam sem imel kar nekaj tako podlozenih hlac, predvsem se mi zdi da je to pri kratkih.

Zgodovina sprememb…

jype ::

šernk> Mah te kolesarske hlače, a imajo vse zaščitena jajca...sediš pa ravno na robu pene?

Da nisi narobe obrnu? :)

Pri meni ni nobene zaščite jajc, samo pod ritjo je.

šernk ::

Ko bi se jih vsaj dalo narobe obrnit :)

prvi dres je bil 120€ kupljen ene 3-4 leta nazaj in mi ga je frend, ki se je takrat profesionalno ukvarjal s kolesarjenjem priporočal, saj ga je tudi on uporabljal(sedaj mi je malce majhen), drugi dres je bil kupljen lani 1 številko večji in je zadeva s podlogo popolnoma ista.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

jype ::

Nenavadno.

Jaz mam sicer nekaj podloženih hlač, ampak običajno po mestu vozim samo v navadnih spodnjicah in softshellu, pa tudi pri podloženih je "flika" samo tam, kjer z ritjo sedim na sedežu.

Okapi ::

Hmm, jaz sem doslej živel v prepričanju, da imajo vse kolesarske hlače rit podloženo, za jajca pa "jelenovo kožico", ali kakor se pač reče tistemu mehkejšemu materialu, ki prepreči drgnjenje. Vsaj vse moje so takšne;)

O.

@nny ::

Kakšne probleme imate fantje...:)))
Mene žuli pa moški sedež. In smo glih.

RockyS ::

@nny u are using it wrong! =)

jericho ::

RockyS je izjavil:

@nny u are using it wrong! =)


:)) ma ne morš no :))

@nny ::

RockyS je izjavil:

@nny u are using it wrong! =)


Imaš še kakšen drug nasvet?

6151 ::

ttommy je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

Kolesarska pot Mislinja-Slovenj Gradec, dolzina 10 km, leto izgradnje 2009. Ena izmed najbolj pametnih stvari, kar so jih nardili v nasih koncih.

Kako si to slikal? Z letala?


Še malo pa bo tudi do Dravograda
6600k | 212x | GTX 1070 | 16 GB 2400 | EVO 512GB + 3TB WDBLUE | Asus Z170I
XTS 460W | Define Nano S | ZR24w + XB270HU | AKG-K551 | Fiio E10K | BlueYeti
Z506 | G602 | QCK+ | QuickFire XTi | Wacom CTH460 | Note 3

jype ::

iso2000 ::

jype: ja žal takšne norce se najde vsepovsod...
Sem pa opazil da si zadnje čase na "specialki". Kakšna je kaj razlika v primerjavi z gorskim kolesom in kakšna je bila kaj "tranzicija"?

Lp

jype ::

Obe kolesi sta stari že več kot 10 let.

Okvir specjalke je "registriran" za težake do 95 kilogramov, jaz sem bil pa lansko leto spomladi še okoli 110 brez nahrbtnika. Nutela powered fat.

oemdzi ::

Danes se vracam z kolesarske ture domov in zagledam prizor ko 4-5 leten otrok sedi na traktorju in lagano vozi po cesti tam enih 15km/h, stari pa par metrov stran neki grabi ... WTF ? Lahko bi v druzinski zakonik dodali se clen, da kmetje ne smejo posvajati otrok ali pa celo imeti otroka, ker to je pa ze bolano, da das 5letnemu otroku traktor pa se kr vozi po cesti ...

skoda ker nimam kamere kot jype, je bil zanimiv prizor direkt za v cajtnge..

SuperKobeD ::

To je standardna praksa pri kmetih :D Mogoče ne glih pri 5. letih ampak otrok v traktorju ni nič novega.
[With the lights out]
strani: 1 2 3 4 ... 41


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehitevanje kolesarja na kolesarski stezi

Oddelek: Na cesti
181995 (951) borut_p
»

razlogi za tako vožnjo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13312142 (4213) šernk
»

Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11717904 (12775) Lakotnik29
»

Republiški testi

Oddelek: Loža
243710 (2967) Lakotnik29

Več podobnih tem