» »

Kolesarjenje, ko ni več mraz

Kolesarjenje, ko ni več mraz

Temo vidijo: vsi
««
10 / 41
»»

SkIDiver ::

Oseba je lezla v avto že preden si se pripeljal mimo. Pač počakaš ali obvoziš. Otrok je otrok v prometu. Slabše kot od njega pričakuješ boljše jo oba odneseta. Bakica pa je pač peljala počasneje po kolesarski stezi kot je omejitev. Spet prehitiš ob priliki in greš dalje.

Praktično ja. Komentarji so moteči, ker dajejo vtis "vsi stran jype na kolesarski". No sicer pa tvoja izbira. Jaz uživam pri križarjenju po LJ:) Si pa seveda vzamem čas. Če je naglica je pa paket adrenalina:D

jype ::

SkIDiver> Oseba je lezla v avto že preden si se pripeljal mimo. Pač počakaš ali obvoziš.

I did!

SkIDiver> Otrok je otrok v prometu. Slabše kot od njega pričakuješ boljše jo oba odneseta.

_Ustavil sem_!

SkIDiver> Bakica pa je pač peljala počasneje po kolesarski stezi kot je omejitev. Spet prehitiš ob priliki in greš dalje.

Done again!

SkIDiver> Komentarji so moteči, ker dajejo vtis "vsi stran jype na kolesarski".

Ja no, spokajte se! Cesta je _MOJA_!

Sam še pleh rabm, da bom lahko grozil tudi drugače kot z napisi na videu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

SkIDiver ::

Saj pravim. Srce:D

jype ::

Ah, to je samo emulacija avtomobilističnega mindseta za predstavo na forumu. Srce je OK!

SkIDiver ::

OK:)

energetik ::

SkIDiver je izjavil:

Oseba je lezla v avto že preden si se pripeljal mimo. Pač počakaš ali obvoziš.
Verjetno take osebe sploh ne vedo, da obstajajo kolesarske steze in da stojijo na njej, čeprav gledajo direktno v kolesarja, ki se jim približuje. Da bi pa stran stopil, kje pa. Le zakaj oseba ni lezla v avto na drugi strani, kjer vozijo 2-tonski avti? Naj počakajo, a ne.

SkIDiver ::

@energetik, ker je tako parkiral vozilo? Če bi ga obratno bi vstopal iz druge strani.

Truga ::

SkIDiver je izjavil:

@energetik, ker je tako parkiral vozilo? Če bi ga obratno bi vstopal iz druge strani.

In ce bi vstopal z druge strani bi se 5x preprical ce mu bo kaksen avto odtrgal vrata (in njega). Ker vrata za razliko od avta kolesarje odtrgajo, se mu seveda j. in tam dela guzvo.

Senitel ::

SkIDiver je izjavil:

@energetik, ker je tako parkiral vozilo? Če bi ga obratno bi vstopal iz druge strani.

Tistole je sploh cvetka ja. Da je avto spravil tko tjale kot ga je, je moral najprej čez neprekinjeno polno črto. Da bo speljal od tam, bo spet moral prevozit neprekinjeno polno črto.

energetik ::

SkIDiver je izjavil:

@energetik, ker je tako parkiral vozilo? Če bi ga obratno bi vstopal iz druge strani.
In bi mirno gledal, kako se mu približuje avtobus? Ker se mu je bližal prijazen kolesar, se mu je pač j...
Poleg tega - a ni prepovedano prakirat ob cesti v nasprotni smeri vožnje?
Saj pravim, večina se ravna samo po tem, kdo je močnejši. Drugih pravil ali etike ni za njih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: energetik ()

SkIDiver ::

Fantje kakor komu paše. Samo, da vam ustreza;)

Okapi ::

Količki sred ceste so nevarni tudi podnevi.
Še zdaj mi je žal, da nisem pred leti poslikal ene smešne scene. Na eni potki med bloki u Fužinama je bil vrsto let količek, potem pa grem eno jutro tam mimo in je količek odlomljen, od njega naprej pa po sredi potke kakšnih sto metrov dolga črna mastna sled olja;)

O.

jype ::

Najbrž je kšn android brcnu not.

Karaya 52 ::

Tole uradnisko tisanje kolesarskih prog je totalen diletantizem. Koncni rezultat je nefunkcionalna nevarna steza za kolesarje, za plocnik velja isto. Seveda pa se politika lahko na koncu mandata pohvali koliko novih kolesarskih stez je naredila, ob zalostnem dejstvu, da se je bolj varno voziti po cesti kot po teh rdecih linijah smrti. Tiste kolicke pri knjiznici Otona Zupancica je morala umescati pijana tajnica. Vzdolz Reseljeve je profil enak, vendar iz nekega meni nepoznanega metafizicnega razloga steza dvakrat menja mesto, iz ceste na plocnik in obratno. Ce hoces kolesariti z neko zmerno hitrostjo moras biti ze napol profi. Katastrofalna so nasa mesta, zal. Vcasih se prepricujem da ni tako slabo, samo zal je.

Zgodovina sprememb…

Mesar ::

najboljše,d a se ukine kolesarske proge, samo škodoo delajo.!
Your turn to burn!

Karaya 52 ::

Z izjemo redkih mest, je varnost kolesarjev in pescev ravno tako slaba kot je bila pred strihanjem plocnikov z rdeco barvo. Raje so naredili prav vse, da se je hitrost avtomobilov v mestu povecala. Rinili rondoje v miniaturne vasi, ozali plocnike in posiljevali s kolicki, o katerih se sploh ne morejo poenotiti, tako da so na vsakem kriziscu drugacni. Ponekod neobarocni crni, drugot kromirano zapornisko minimalisticni, na katerega lahko tanker privezes, videl sem celo lesene, zmagajo pa tisti z verigami. Zal niti asfalta ne uporabljajo pravega. Robniki so tako slabo dimenzionirani, da so po desetih letih ze uniceni. Tezko najdem dobro besedo, ko je tako malo stvari za pohvaliti. Se eden izmed mostov je tako slabo resen da bi se ga izognil na sto metrov ce bi sedel v invalidskem vozicku. Vse je projektirano na pol in tako tudi izvedeno. Nov 35 meterski profil Dunajske je ze v nacrtu navaden fail. Tko to je.

Zgodovina sprememb…

Karaya 52 ::

Resljeva, prva menjava kolesarske, poleg kanta. Zeleni miniaturni kolicki na levi, neobarocni na desni.



"Kolesarska mora bit!", pesec in kolesar pa se ne moreta srecati. Spet kolicki in robnik, kot da bi slo za cesto, na kateri se vozi 90km/h



Verjetno se kdo spomni dela na Trzaski, nasproti FRI, ko kolesarska skrene s Trzaske in se 50m naokoli po nekih dvoriscih, tako da se pocutis kot pes ki lovi lasten rep.

jype ::

Karaya 52> kot da bi slo za cesto, na kateri se vozi 90km/h

Količki so tam zato, da ni takole:

Karaya 52 ::

Ne recem da jih ni pametno postaviti, jih imam raje kot redarje btw. Samo prostora je toliko metrov in to povrsino si morajo deliti pesci, kolesarji, avtomobili pa se kdo. Na ta omejen prostor tisati vse, je cista uradniska mentaliteta, ki za meter se ni slisala. In potem pride do bizarnih resitev, kot na Resljevi, Slovenski, Dunajski, Trzaski, skorajo povsod.

Kjer prostor je:



In kjer ga ni:

Zgodovina sprememb…

jype ::

Karaya 52> Na ta omejen prostor tisati vse, je cista uradniska mentaliteta, ki za meter se ni slisala.

Ja, je, ampak ravno ta uradniška mentaliteta izkušenim kolesarjem zelo prav pride, ko morajo policistu pokazati, da se moti, ko jih poskuša oglobit na takem mestu.

Karaya 52> In kjer ga ni:

To rešitev sem Jankoviću šel že večkrat predlagat. Edini rezultat je par "poizkusnih križišč", kjer je promet urejen tako, da imajo kolesarji prednost in so zavarovani z večjo vidljivostjo (čakajo na prostoru, podobnem tistile šahovnici z druge fotke). Baje se obnesejo super, zato naj bi bila nova vsa takšna. Verjeli bomo, ko bomo videli, jasno.

jype ::

Še mal komedije, kjer se zelo jasno vidi kolk je kdo nervozn:

@nny ::

Res je, fotografijo sem posnela včeraj na začetku Trzina v smeri Ljubljane. Nekaj časa sem kar buljila, če prav vidim, nato pa potegnila iz torbe fotoaparat, ker mi na besedo ne bi nihče verjel...Zanimivo bi bilo postaviti količke na hitro cesto levo od kolesarske! >:D

O (ne)stanju kolesarskih cest v Ljubljani pove dovolj, da mi je že drugič izpadel vijak na zadnjih vilicah, čeprav imam gorsko kolo. Dams-ko mestno, po možnosti še v kakšni modni barvi, je v najlepšem mestu na svetu popolnoma neprimerno, razen, če ga imaš namen menjavati vsake 3 mesece. Evrospinov bičikleto (stran 8-9) s polnim vzmetenjem je veliko boljša izbira, hehe. :P

http://www.eurospin.it/book.cfm

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: @nny ()

@nny ::

http://24ur.com/novice/slovenija/manj-a...

Informacije o nevarnih točkah bodo (baje) zbirali tukaj:

http://kolesarji.org/

@nny ::

:))



P.S. Košaro lahko kupite.

jype ::

Za večje pse se priporoča večjo napravo:


D3m ::

No vidite. Pes, gospodar ljudi. :))
|HP EliteBook|R5 6650U|

energetik ::

Če ne greš dost hitr, te pa v rit ugrizne. :D

Shkorc ::

Od kar se v službo vozim s kolesom, vidim koliko s(m)o dejansko vozniki avtomobilov ignorantski do kolesarjev.

Tudi pešci se ne ozirajo na kolesarje, predvidevajo da so sami na pločnikih s kolesarskimi stezami, potem jih pa kap zadane, ko se jim približaš od zadaj.

Uporaba kolesarske čelade, je po mojem močno močno priporočljiva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Shkorc ()

D3m ::

Si pa tako napisal, kot da so kolesarji žrtve. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

Shkorc ::

Ni lagoden občutek, ko avtomobili vozijo en meter mimo tebe z visoko hitrostjo. Kljub nasproti vozečim se marsikdo odloči za prehitevanje.

Pešci ti pa tudi preprečujejo brezskrbno vožno po označenih kolesarskih stezah.

VelikiTun ::

D3m ::

Pet sematary :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

jype ::

VelikiTun> Neverjetno:

Jaz sem zgolj zvil vilice na stari specjalki in imel nekaj tednov črn flek na boku. Ni prijetno, se pa zgodi.

jype ::

Zato morajo pešci in kolesarji vedno ignorirati semaforje in paziti sami nase:

Mesar ::

jype, neke umazan blatnike maš to, a si ga spet po svinjariji žgal?
Your turn to burn!

jype ::

Ja, po Zaloški.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

WildChild ::

Danes sem v Radljah ob Dravi v Hofer šel s kolesom in kupil števec. Nato sem se odpeljal 100m v Lidel in iskal rokavice vendar jih nisem našel. Je pa prišla prijazna prodajalka in rekla "Joj a veste, da se ne spodobi imet kolesa v trgovini", je rekla še, da ga lahko naslednjih pri blagajni pri njej pustim :)
in da mood

Mesar ::

z peciklom po trgovini? no o tem govorim! potem si kolesarji privošči svašta mogli bi polek pihanja še kake teste drog za kolesarje naret, ker tole ni normalno, pa cestnino naj plačajo!
Your turn to burn!

WildChild ::

Sem po končani turi nato zavil še v gostilno z beciklom. Prijazni gostilničar je seveda dovolil in spodbujal, da kolo pustim na varnem v gostini :) ...odličen puranji zrezek v gobovi omaki je bil!

Shkorc je izjavil:

Ni lagoden občutek, ko avtomobili vozijo en meter mimo tebe z visoko hitrostjo. Kljub nasproti vozečim se marsikdo odloči za prehitevanje.


Še dobro da mam široke gume, da lahko na bankino in makedam zapeljem.
in da mood

Zgodovina sprememb…

šernk ::

Ni lagoden občutek, ko avtomobili vozijo en meter mimo tebe z visoko hitrostjo. Kljub nasproti vozečim se marsikdo odloči za prehitevanje.


1 meter je luksuz imate mnogo preširoke ceste, če bi bile pri nas takšne, bi vsi brez zavirat prehiteval kolesarje, jaz sem vajen tovornjakov, ki grejo z 80km/h za pol metra mimo tebe, tisto te zelo lepo pod njega povleče in je precej bolj nevarno če nisi zbran da končaš pod kamionom kot pa da te zadane.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Shkorc ::

Namesto da bi zahteval, da se pri vas zadeva popravi, kritiziraš naš "meter"?

Realist ::

občasno cca 45km v eno smer v sluzbo. Ker sem bolj iz hladnega konca to prakticiram med majem in septembrom. V eno smer - se spušča 1h:35 v obratno okrog 2h. Brez neke hude kondicije.
Švičanje - kolesarski dres odlično opravi funkcijo + proti cilju znižaš hitrost da se posušiš do službe. Če gres čist na bicikel - torej da nimaš starega švica na sebi ne rabiš tuša v službi. Je pa res da ne zašvičam na hitro - majce pod pajskami nimam nikol mokre.

šernk ::

v delu http://www.bicikel.com/novice/4414/kole...

glede na to da bo ta 10km trasa končana komaj čez 2-3 leta (vsaj tako je obljubljeno), in se gradi že ene 3 leta, bi rekel da bo celotna povezava do bovca zgrajena nekje leta 2190, tu je bila cesta namreč že zgrajena, dela pa že vsaj leto dni popolnoma stojijo in je trenutno makedam, vožnja po njemu pri visokih hitrostih (25km/h+) pa upam da veste kako izgleda.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: šernk ()

Yugos ::

zanima me a kdo ve če v lj prodajajo sedežne prevleke velo, rad bi na sedež dal, da slučajno ne bo treba nazaj pošiljat...

http://www.sportshop.si/ProductInfo.asp...

@nny ::



V živo je videti huje kot na sliki. Pa oba pasova se čez 5 m končata v travi, misli si...:O

dolenc ::

Sam jamrate.

Kupeš gorca, pa komej čakaš na kej podobnega :D

@nny ::

Mhm. Si kar predstavljam bakice na prastarih kolesih, ki čakajo na adrenalinski levji skok in nato ohladitev v bližnjem potočku...

dolenc ::

Babice so bolj divje kot misleš(in dedki seveda).

Med tem ko je hard-core slo-tech kolesarska srenja debatirala kakšna oblačila potrebuješ za ekstremne -5 stopinjske razmere, so se babice(in dedki) lepo peljali v hlačah in jakni.

Take ovire so jim kvečem popestritev, da malo zapiha pod kiklo in da imajo kej za podebatirat na tržnici

Truga ::

dolenc je izjavil:

Med tem ko je hard-core slo-tech kolesarska srenja debatirala kakšna oblačila potrebuješ za ekstremne -5 stopinjske razmere, so se babice(in dedki) lepo peljali v hlačah in jakni.

Do taprve mnozicne grobnice zrtev pljucnice, ja.

šernk ::

za razliko od slotechovcev so odporni na takšne stvari in ne zbolijo kar takoj ;) (vem ker sem med njimi)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
««
10 / 41
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14219718 (12545) zmaugy
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22548925 (42214) BigWhale
»

se malo o cpp (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
50957062 (50252) jype

Več podobnih tem