Forum » Loža » samostojni podjetnik - vprašanje
samostojni podjetnik - vprašanje

gapic_8 ::
Zdravo,
zanima me,če lahko samostojni podjetnik doda dejavnost k podjetju, čeprav zanj nima primerne izobrazbe, ampak v ta namen zaposli dijaka, ki še ni maturiral. Zanima pa me le še to, kakšni so kaj stroški z zaposlenim študentom.
Hvala
P.S.: sem že googlal, vendar nisem našel odgovora.
zanima me,če lahko samostojni podjetnik doda dejavnost k podjetju, čeprav zanj nima primerne izobrazbe, ampak v ta namen zaposli dijaka, ki še ni maturiral. Zanima pa me le še to, kakšni so kaj stroški z zaposlenim študentom.
Hvala
P.S.: sem že googlal, vendar nisem našel odgovora.

gapic_8 ::
Računalništvo ( programiranje spletnih strani, informacijske storitve in podobno). So pod klasifikacijo J62 in J63

mikic007 ::
Tezko ima ta dijak ze poklic, glede na to, da se zanj izobrazujes na srednjem nivoju. Ce je student, dela na napotnico, ce ga pa zaposlis, pa kot vsak drug zaposlen.

St235 ::
Za opravljanje dejavnosti, ki jo opisuješ mislim, da niti ne rabiš ustrezne izobrazbe. Tako, ad lahko mirno doregistriraš dejavnost.
Zagotovo pa nima veze, če zaposliš dijaka, ker če se zahteva določena stopnja izobrazbe moraš zaposlit /ne preko štidenta/ osebo, že ima neko iobrazbo. Dijak to zagotovo ne more bit.
Zagotovo pa nima veze, če zaposliš dijaka, ker če se zahteva določena stopnja izobrazbe moraš zaposlit /ne preko štidenta/ osebo, že ima neko iobrazbo. Dijak to zagotovo ne more bit.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Od berača do zaposlenega (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 13764 (11170) | lexios |
⊘ | Mladoletni podjetnik?Oddelek: Loža | 4159 (2542) | kuglvinkl |
» | Študentsko delo -> "malo delo" (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 97160 (79097) | tx-z |
» | Kam po OŠ :S?Oddelek: Šola | 2664 (1908) | Gandalfar |
» | Študent, redno zaposlen, ...Oddelek: Loža | 2048 (1674) | frenk |