» »

Ugašanje računalnika naključno oz pri premikanju

Ugašanje računalnika naključno oz pri premikanju

rotenon ::

Na približno 6 let starem računalniku so se težave začele kakšne dva tedna nazaj. Gre se za to da se računalnik nenapovedano resetira. To se je najprej dogajalo s tem če sem ga ponesreči brcnil(je pod mizo) oz na nek drug način premaknil, sedaj pa se računalnik v stoječem stanju resetira kar sam. Zanimivo je to da če je računalnik položen na bok do te napake ne pride, kljub temu da ga tresem oz premikam. Če ga prižgem v ležečem položaju in nato začnem premikati v stoječega se vedno ugasne. Pri resetu se ne sliši da bi vmes prišlo do popolnega izpada elektirke(recimo da se ventilatorji ustavijo in spet začenejo). Danes sem ga odprl, raztavil in sestavil nazaj, napaka kljub temu ostaja. Poiskusil sem tudi z odklopom vseh nepotrebnih delov - torej ostali so samo napajalnik, matična plošča, grafična kartica ter ena palčka RAMa in pri premiku v stoječ položaj je do napake spet prišlo. Sam sem sumil napajalnik, vendar sem ga nato odvijačil, in pri prižganem računalniku v ležečem položaju z premikal in stresal (seveda sem stvar primerno izoliral), do napake ni prišlo. Kljub temu se mi zdi da bi lahko bil kriv napajalnik.
Konfiguracija računalnika:
AMD Athlon 64 3500+ NF4 64 Bit
1 GB DDR
disk 200 GB
7800 GT 256 MB

Ima kdo kakšno idejo kaj bi lahko bilo narobe?

pi pawr ::

Prvo kar mi pride na pamet so slabi spoji pri napajalnem priključku mamaplate, mogoče celo kje počena (manj verjetno).

francek1 ::

Vzemi ven procesor, ga očisti in na novo namaži termalno pasto.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

RejZoR ::

Glede na to da je šlo za mehansko silo bi na tvojem mestu preveril vse kontakte, električne in podatkovne. Najlažje je če ga čist razdreš in zložiš skupaj (tud vse napajalne kable napajalca!). Sem že imel primere, ko je kišta zajebavala, ko pa si ga samo razstavil in sestavil nazaj pa je vse delalo bp. Sploh po situacijah kot v tvojem primeru.

Ena opcija je iztrošen napajalnik (okvarjeni kondenzatorji v slednjem) čeprav v tem primeru ne bi crkaval samo ko je postavljen na določen način ampak bi verjetno skoz.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

rotenon ::

Hvala za odgovore. Čez vikend bom poiskusil z reinštalacijo procesorja. Rejzor kaj misliš z napajalnimi kabli napajalca? Da odprem škatlo v kateri je napajalnik? Če še to ne dela potem najbrž pride v upoštev testno monitranje novega napajalca?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317841 (13964) G_mAn
»

Hard Disk Error - problem

232824 (2538) Pyromanic
»

Opteron 165 brez IHS-ja - višje temperature? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
554473 (3360) gfighter
»

AGP onemogočen - asrock dual939 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
784700 (3771) Veron
»

Kdo je zdej nor - jst al računalnik!!??

111090 (859) AngelOfDeath

Več podobnih tem