» »

pomoč črn ekran

pomoč črn ekran

ridder ::

ŽIVJO.

imam ibm-a t40, in sedaj imam spet nov problem. zadnjič mi je crknil dvd pogon, sedaj pa še ekran. Gre zato, da se mi je ekran kar sam zatemnil in ugasnil. Preskok ni bil nenaden, ampak cirka 1s se je zatemnil (od spodnje strani ekrana proti zgornji), in se ni hitel več prižgat. Kličem na servis, je reku, naj najprej poderem windows, saj je to verjetno sistemska napaka, ker ko sem računalnik resetiral (za 2minuti odstranil baterijo) je spet delal (sem se upisal, žačel delat in po cca 2h minutah se je zadeva spet ponovila-ekran se je zatemnil). iz usb-ja bootam windows in ko pride pri nalaganju do 3% se ekran spet zatemni!!!

kaj bi lahko bilo?

hvala za odgovore

chrush ::

Poizkusi priklopiti prenosnik na monitor od pcja. Če na monitorju slika ostane, na prenosniku pa ne, potem je potrebno ugotoviti ali je crknil monitor od prenosnika ali pa je kaj narobe s kontakti ipd.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

ridder ::

monitorja ne morem konfigurirat, ker nimam naložehin windowsov.
baje je šla matična plošča. ima kdo kakšno za prodat?

energetik ::

Bootaj z Linux live CDja in poglej, če se dogaja enako.

chrush ::

v tem primeru ne gre za programsko napako. za konfigurirat monitor ne rabiš windowsov. priklopiš monitor na prenosnik preko vga kabla. saj prenosnik ima vga izhod. nato pa ko prižgeš prenosnik pritisni kombinacijo tip fn+f5 ali koliko pač moraš za preklop na ext. vga izhod
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

vertiakla črta čez ekran

Oddelek: Pomoč in nasveti
417694 (3031) KTr1sk
»

Prenosnik se ne prižge

172629 (1876) solatko
»

Pretvornik HDMI to VGA + audio

134443 (4064) Kron
»

Prenosnik - ni slike

162935 (2774) solatko
»

Težave z LCD zaslonom prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
898520 (5905) denci

Več podobnih tem