» »

Video formati

Video formati

Enterprise ::

Živjo. Mene pa zanima v katerem formatu se splača met shranjene videoposnetke, da se ne zgublja na kvaliteti in da je velikost dokaj optimalna? Recimo, probaval sem v vegasu; 2 minuti dolg posnetek, HD 720 kvaliteta, v formatu m2t tehta skoraj 300 MB, v wmv pa 2 tretjini manj, s tem da je kvaliteta skoraj enaka. Malo sem googlal, pravijo da se splača mp4. Kaj pa vi mislite?

Pa še to. Mi lahko nekdo razloži, zakaj PowerPoint 2010 noče vstavit v prezentacijo videa. Načeloma se v PP lahko vstavlja .avi, .mpg, .wmv, pa še kak format, danes sem s temi tremi formati poizkušal na 2h računalnikih pa mi vedno javi naj se prepričam, da imam nameščen zahtevan kodek za to obliko zapisa predstavnosti (če probam z mpg) ali pa da naj preverim če je oblika zapisa datoteke pravilna (če probam z wmv).

Hvala.

Tear_DR0P ::

za začetek se boš moral naučiti razlike med kodekom in containerjem. potem boš ugotovil, da lahko z eno končnico dobiš zelo različne velikosti video filejev.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Mavrik ::

Uhhh.... uf... ti se pa maš še mal za naučit če hočeš delati video produkcijo.

Pogooglaj:

a.) Container vs. codec
b.) Video bitrate and quality (za tvoj kodek)
c.) 1-pass vs. 2-pass

Pa še kaj.

Lahko pa namesto tega razložiš KAJ natanko hočeš doseč, kaj je tvoj input (formati + kontejnerji) in kje želiš da se to predvaja.
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VirtualDub - napaka pri odpiranju ?!

Oddelek: Zvok in slika
162627 (2308) #000000
»

Razlika med formatoma zapisa...

123016 (2684) Zvezdica27
»

rezanje videa mpg

353542 (3074) jan01
»

Bo Windows Media Photo izrinil JPEG? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
12111266 (8504) BigWhale
»

Kateri program za konvertiranje VIDEA???

Oddelek: Programska oprema
51831 (1802) #000000

Več podobnih tem