Forum » Programska oprema » Video formati
Video formati
Enterprise ::
Živjo. Mene pa zanima v katerem formatu se splača met shranjene videoposnetke, da se ne zgublja na kvaliteti in da je velikost dokaj optimalna? Recimo, probaval sem v vegasu; 2 minuti dolg posnetek, HD 720 kvaliteta, v formatu m2t tehta skoraj 300 MB, v wmv pa 2 tretjini manj, s tem da je kvaliteta skoraj enaka. Malo sem googlal, pravijo da se splača mp4. Kaj pa vi mislite?
Pa še to. Mi lahko nekdo razloži, zakaj PowerPoint 2010 noče vstavit v prezentacijo videa. Načeloma se v PP lahko vstavlja .avi, .mpg, .wmv, pa še kak format, danes sem s temi tremi formati poizkušal na 2h računalnikih pa mi vedno javi naj se prepričam, da imam nameščen zahtevan kodek za to obliko zapisa predstavnosti (če probam z mpg) ali pa da naj preverim če je oblika zapisa datoteke pravilna (če probam z wmv).
Hvala.
Pa še to. Mi lahko nekdo razloži, zakaj PowerPoint 2010 noče vstavit v prezentacijo videa. Načeloma se v PP lahko vstavlja .avi, .mpg, .wmv, pa še kak format, danes sem s temi tremi formati poizkušal na 2h računalnikih pa mi vedno javi naj se prepričam, da imam nameščen zahtevan kodek za to obliko zapisa predstavnosti (če probam z mpg) ali pa da naj preverim če je oblika zapisa datoteke pravilna (če probam z wmv).
Hvala.
Tear_DR0P ::
za začetek se boš moral naučiti razlike med kodekom in containerjem. potem boš ugotovil, da lahko z eno končnico dobiš zelo različne velikosti video filejev.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Mavrik ::
Uhhh.... uf... ti se pa maš še mal za naučit če hočeš delati video produkcijo.
Pogooglaj:
a.) Container vs. codec
b.) Video bitrate and quality (za tvoj kodek)
c.) 1-pass vs. 2-pass
Pa še kaj.
Lahko pa namesto tega razložiš KAJ natanko hočeš doseč, kaj je tvoj input (formati + kontejnerji) in kje želiš da se to predvaja.
Pogooglaj:
a.) Container vs. codec
b.) Video bitrate and quality (za tvoj kodek)
c.) 1-pass vs. 2-pass
Pa še kaj.
Lahko pa namesto tega razložiš KAJ natanko hočeš doseč, kaj je tvoj input (formati + kontejnerji) in kje želiš da se to predvaja.
The truth is rarely pure and never simple.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | VirtualDub - napaka pri odpiranju ?!Oddelek: Zvok in slika | 2627 (2308) | #000000 |
» | Razlika med formatoma zapisa...Oddelek: Zvok in slika | 3016 (2684) | Zvezdica27 |
» | rezanje videa mpgOddelek: Zvok in slika | 3542 (3074) | jan01 |
» | Bo Windows Media Photo izrinil JPEG? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 11266 (8504) | BigWhale |
» | Kateri program za konvertiranje VIDEA???Oddelek: Programska oprema | 1831 (1802) | #000000 |