» »

samsung UE6530 - prosim za pomoč

samsung UE6530 - prosim za pomoč

vitonaca ::

Pozdrav vsem.
Sem nov na forumu in v primerjavi z nekaterimi od vas, za tehniko pravi šalabajzer. Oprostite mi prosim, če so moji problemi že kje na forumu napisani, sam jih nisem našel.
Doma imamo novo (v naslovu omenjeno) igračko, sam pa imam z njo samo delo in slabo voljo.

1.problem: Imamo lokalno kabelsko . TV mi pri samodejnem iskanju ne najde vseh programov (predvsem digitalnih). Pred njim smo imeli Sony-ja KDL, ki jih je našel. Sem poskušal v nastavitvah nastaviti ralične države (pri Sony-ju je to delovalo), pa mi vedno najde isto število programov, vsaj 1/3 premalo.

2.problem: Ne znam razvrstiti shranjene programe po vrstnem redu, kot jih sam želim. OK. Dal sem jih nekaj med priljubljene, ampak še vedno bi rad imel vrstni red po svojih željah. Npr. ko pritisnem na 1, bi rad imel SLO 1.

Sicer imam še vrsto vprašanj, pa jih bom prišparal za drugič...
Tisti, ki imate enak model TV-ja in ste bolj pametni od mene, pomagajte prosim!!! Žena mi namreč non stop teži, kakšana jajca sem kupil (pa še ugovarjati ji ne morem).

Najlepša hvala za odgovore in lp T.

Han ::

1. Če ne pomaga izbira države (Nemčija), imaš tri možnosti: posodobi firmware, izboljšaj signal ali menjaj TV.

2. Žal je to hiba Samsungov, zato si moraš pomagat s "priljubljenimi". Verjetno lahko vplivaš na vrstni red, če kanale dodajaš "ročno", kar pa je precej mučno in zamudno opravilo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

frog55 ::

Meni je kabelske programe najdlo iz prve tudi tiste na QAM 256 tako, da nevem kako tebi ne najde vseh.
Seveda lahko nastaviš programe po vrstnem redu kot želiš in sicer tako, da pritisneš na pilotu tipko CONTENT nato se ti odpre meni in greš na postavko UPRAVITELJ KANALOV kjer se ti odprejo vsi shranjeni programi.Postaviš se na program, ki ga želiš premakniti in pritisneš tipko TOOLS na pilotu in se ti odpre več postavk med drugim tudi premik programa na poljubno mesto.

Han ::

Na pilotu ni tipke CONTENT...

frog55 ::

Nad tipko TOOLS

Han ::

je tipka SMART.

Han ::

Sem stestiral zadevo in res lahko spreminjaš vrstni red shranjenih kanalov. Pravzaprav je zelo preprosto, tako da me čudi, da ima Samsung v navodilih za uporabo zadevo tako slabo dokumentirano...

Skratka, pritisneš gumb SMART, da prideš v t.i. SMART HUB. Tukaj potem izbereš ikono z napisom KANAL. Na ekranu se pojavi seznam vseh shranjenih kanalov, ki jih lahko urejaš s tipko TOOLS. Namesto obstoječe številke (npr. 84) izbereš želeno (npr. 5), s čimer se kanala zamenjata - 84 postane 5, kanal 5 pa 84...

frog55 ::

O.k. glavno, da je zrihtano

Maxximus ::

Da ne odpiram nove teme...Imam enak TV in me zanima naslednje:
Tv spremljam prek SIOL BOX-a S... Za preklapljanje med kanali uporabljam boxov daljinec. Kako si naj shranim kanale še na TV,a je to sploh možno? Problem je predvsem v tem, da imam en zunanji disk, na katerega bi si kdaj rad posnel kakšno oddajo...In to zdaj še ni možno, ker bi si kanale moral prenesti tudi očitno v TV...sem šel na samodejno iskanje kanalov pa mi nič ne najde. Prosim za kak uporaben nasvet in lep pozdrav!

Han ::

Tole pa mislim, da res ni možno, saj bi moral iz boxa dobiti DVB-T/C/S signal...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nastavitev kanalov philips 47pfl3188h

Oddelek: Zvok in slika
73931 (3796) RejZoR
»

UE46ES5500 SMART LED SAMSUNG-usb?

Oddelek: Zvok in slika
182220 (1791) Wega
»

Vrstni red programov na TV

Oddelek: Zvok in slika
2213766 (13325) harvey
»

digitalni sprejemnik Si-digi DT-12 SD

Oddelek: Pomoč in nasveti
206145 (5223) anika87
»

IR sprejemnik ali daljinec za PC (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
517131 (6098) sidd

Več podobnih tem