Forum » Loža » Samoobdavčitev
Samoobdavčitev
Gregor9000 ::
Pozdravljeni,
zelo bi bil hvaležen, če bi mi lahko kdo podal odgovor na spodnja vprašanja.
Naše podjetje, ki je identificirano za namene DDV, bi pri podjetju, ki ima sedež izven Evropske Unije (tretji državi) naročilo storitev (svetovanje).
Da bi postopek olajšali smo se dogovorili, da na podlagi opravljene storitve izvedemo samoobdavčitev. Sedaj pa me zanima:
1. Ali je samoobdavčitev možno izvesti v primeru, ko gre za opravljane storitve kot so administracija?
2. Ali se mora tuje podjete (če mi izvedemo samoobdavčitev), tudi samo registrirati za namene DDV oz. pridobiti svojo ID številko? Kaj, če tuje podjetje ali oseba tudi v svoji državi nima ID številke za DDV?
3. Katere obrazce mora naše podjetje v tem primeru izpolniti?
Lep dan,
Gregor
zelo bi bil hvaležen, če bi mi lahko kdo podal odgovor na spodnja vprašanja.
Naše podjetje, ki je identificirano za namene DDV, bi pri podjetju, ki ima sedež izven Evropske Unije (tretji državi) naročilo storitev (svetovanje).
Da bi postopek olajšali smo se dogovorili, da na podlagi opravljene storitve izvedemo samoobdavčitev. Sedaj pa me zanima:
1. Ali je samoobdavčitev možno izvesti v primeru, ko gre za opravljane storitve kot so administracija?
2. Ali se mora tuje podjete (če mi izvedemo samoobdavčitev), tudi samo registrirati za namene DDV oz. pridobiti svojo ID številko? Kaj, če tuje podjetje ali oseba tudi v svoji državi nima ID številke za DDV?
3. Katere obrazce mora naše podjetje v tem primeru izpolniti?
Lep dan,
Gregor
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup v tujini in DDVOddelek: Pomoč in nasveti | 5322 (3320) | mat xxl |
» | DDV, davčni zavezanci itd. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17679 (16316) | Ales |
» | Prihodki iz tujine in dohodnina (kot fizična oseba)Oddelek: Loža | 15101 (13788) | Vikking |
» | Kupim v tujini, prodam v slo. Kot podjetje. Davek?Oddelek: Loža | 7020 (5811) | darkolord |
» | Nekaj vprašanj v zvezi z odpiranjem S.P.-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15096 (13658) | pirx |