Forum » Loža » Dodatki v hrani, ki so ˝škodljiv˝ telesu
Dodatki v hrani, ki so ˝škodljiv˝ telesu
jalovec09 ::
Ali kdaj v trgovini pogledate, kaj vsebuje določen artikel, meni so skoraj zrola, kaj vse ima notri razne kemijske dodatke, E-je in podobno sranje, sicer tega ne kupujem, ampak večina to kupuje, ker druge izbire nimajo ali pa so preleni, da bi si poiskali kmete, ki ima vsaj domače izdelke.
gruntfürmich ::
če imate slučajno doma kaj E175 ali E180, pogojno E174, takoj izločite to stvar od ostalih in mi ga pošljite. so smrtno nevarni!!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Goran's Blog ::
Še posebno se pazi E330 in E300. Resno!!
Niti eden niti drugi ni strupen!
http://ninamvseeno.org/zdravje/e/seznam...
Mr Hilter ::
Jaz pogledam cuker in nasičene maščobe.
Ejev se edino na cesti izogibam, tam pa so nevarni (Mercedes-Benz E-Class).
Ejev se edino na cesti izogibam, tam pa so nevarni (Mercedes-Benz E-Class).
jest10 ::
Goran's Blog je izjavil:
Še posebno se pazi E330 in E300. Resno!!
Niti eden niti drugi ni strupen!
http://ninamvseeno.org/zdravje/e/seznam...
Ja pa saj sta vendar E-ja To more biti strupeno
(bo treba zgleda začeti označevati sarkazme)
Goran's Blog ::
E300:Vitamin C. Sintetično se lahko pridobiva iz glukoze, v naravi ga najdemo v sadju in zelenjavi. Dodajajo ga številnim produktom, recimo mesu, kosmičem za zajtrk, zmrženim ribam in vinu.
E330:Pridobiva se iz limon. Uporablja se v keksih, konzerviranih ribah, siru in topljenemu siru, hrani za dojenčke, tortah in juhah, rženem kruhu, brezalkoholnih pijačah in fermentiranih mesnih produktih.
Vsi EEEEji niso strupeni!
Seveda v velikih količinah, vendar vsaka stvar v velikih količinah je strupena.
E330:Pridobiva se iz limon. Uporablja se v keksih, konzerviranih ribah, siru in topljenemu siru, hrani za dojenčke, tortah in juhah, rženem kruhu, brezalkoholnih pijačah in fermentiranih mesnih produktih.
Vsi EEEEji niso strupeni!
Seveda v velikih količinah, vendar vsaka stvar v velikih količinah je strupena.
dux ::
E == Evil E-je ukint ! :)
To, da so E-ji strupeni je še eden od urbanih mitov s katerimi zagovorniki "naravnega" strašijo ubogo ljudstvo.
To, da so E-ji strupeni je še eden od urbanih mitov s katerimi zagovorniki "naravnega" strašijo ubogo ljudstvo.
Upanje je v nasih odlocitvah
Mipe ::
Nekaj malega guglanja je navrglo tole: harmful ingredients
Vsako leto pa izumijo nove, še ne preverjene aditive.
Vsako leto pa izumijo nove, še ne preverjene aditive.
tx-z ::
Treba narest eno primerjavo med tema dvema stvarema, da vidmo da ni lih kej obratno :) Al so to kšni mal bl potrjeni testi?
tx-z
martincek1 ::
Tudi mleko ni škodljivo. In v trgovinah se kljub homogenizaciji lepo prodaja.
Tako je tudi z E-ji.. škodljivi so samo tisti, po katerem je dokazano da povzročajo raka/druge motnje... Ampak glede na to, da so to barvila, uravnalci ph, stabilizatorji itd... nikoli ne bom verjel, da so stvari povsem neškodljive.
Tako je tudi z E-ji.. škodljivi so samo tisti, po katerem je dokazano da povzročajo raka/druge motnje... Ampak glede na to, da so to barvila, uravnalci ph, stabilizatorji itd... nikoli ne bom verjel, da so stvari povsem neškodljive.
Invictus ::
Kolikor so meni povedali farmacevti, so najhujši E-ji tisti do E200 - 299.
Ne vem zakaj, preverite sami.
Drugače je oznaka E pač standardizirana oznaka za kemične spojine.
Ne vem zakaj, preverite sami.
Drugače je oznaka E pač standardizirana oznaka za kemične spojine.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Qcube ::
Carbon Dioxide
E290
Used for fizz in beer and other drinks. It retards ripening in vegetables and fruit and inactivates moulds and bacteria.
Exposure to carbon dioxide over long periods of time can be dangerous. Experimental evidence shows that carbon dioxide exposure might significantly reduce fertility.
Ni mi jasno kako je lahko CO2 škodljiv. Po tem teoriji bi morali že vsi bit zdavnaj neplodni.
P4ajo ::
martincek1 je izjavil:
Tudi mleko ni škodljivo. In v trgovinah se kljub homogenizaciji lepo prodaja.
Tako je tudi z E-ji.. škodljivi so samo tisti, po katerem je dokazano da povzročajo raka/druge motnje... Ampak glede na to, da so to barvila, uravnalci ph, stabilizatorji itd... nikoli ne bom verjel, da so stvari povsem neškodljive.
Če smo natančni je tudi zrak škodljiv na dovolj dolgi rok.
15 let pijem povprečno najmanj liter homogeniziranega mleka na dan in zaenkrat nič ne kaže na kakršno koli poslabšanje.
Good enough for me.
martincek1 ::
Točno tako. Dovolj dobro zate.
Qcube: Co2 zmanjšuje pH.. zato recimo ni priporočljivo piti radenske namesto vode, ker že tako zaužijemo več kislih kot bazičnih snovi... da bi pa zmanjševalo plodnost... verjetno res, če pretiravaš - kar pa tako ali tako velja za vse
Qcube: Co2 zmanjšuje pH.. zato recimo ni priporočljivo piti radenske namesto vode, ker že tako zaužijemo več kislih kot bazičnih snovi... da bi pa zmanjševalo plodnost... verjetno res, če pretiravaš - kar pa tako ali tako velja za vse
zee ::
zmanjšuje pH.. zato recimo ni priporočljivo piti radenske namesto vode, ker že tako zaužijemo več kislih kot bazičnih snovi
BS par excellence.
Zauziti CO2 se sila hitro izloci iz telesa bodisi preko vetrov (t.j. s prdenjem) bodisi preko pljuc. pH je pa v telesu reguliran v zelo ozkem obmocju okrog 7 oz. 6.9. Do velikih sprememb pH ne more priti oz. ce pride do njih, je posledica smrt.
EDIT: popravil sklon, dodal manjkajoco vejico
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
jype ::
Kri je itak puferska raztopina, tako da jo je treba kar precej razredčit, da se pH spremeni.
Brez igle bi prej kaj drugega odpovedalo, kot pH krvi.
Brez igle bi prej kaj drugega odpovedalo, kot pH krvi.
gzibret ::
Jaz načeloma pogledam, kaj je notri. Izogibam se izdelkom, ki imajo sintetične "bencinske" konzervanse (recimo razni benzoati ipd...), nitrite (gnojnica) in sulfite. Ker ne jem skoraj nič mesa, nitriti in sulfiti itak ne pridejo v poštev, ker jih mečejo ponavadi v klobase in podobno. Izogibam se tudi ojačevalcem okusa, ker znam uporabljat in kombinirat začimbe in naredit dober okus brez mesa in kock (in raznih glutaminatov). Izogibam se tudi izdelkov, ki vsebujejo titanov dioksid (sicer ni strupen, samo zaradi previdnosti ga ne jem, ker je v hrani res čist brezveze), raznim čudnim emulgatorjem (jih ima marsikatera majoneza, ali pa kakšen puding ipd, obstajajo čisto enakovredna živila brez kemijskih emulgatorjev). Prav tako ne kupujem izdelkov "brez kalorij". Raje, kot umetna kemijska sladila, pojem pač malo manj sladkih izdelkov, pa tiste s tapravim sladkorjem. Ta kemijska sladila se namreč v jetrih pretvorijo v raznorazne čudne alkaloide in alkohole, pa ni to glih zdravo za jetra. Raje jih (jetra namreč) uporabim za prebavljanje kakšnega dobrega piva.
Ne, drugače pa ne pazim, kaj jem ;)
Ne, drugače pa ne pazim, kaj jem ;)
Vse je za neki dobr!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
gzibret ::
Aja... Z barvili pa nimam težav, ker onih izdelkov, ki "svetijo v temi", ne kupujem. Zato ni treba gledat etikete.
Sicer pa se človek s časoma ob branju nalepk navadi in nauči, kaj je OK in kaj vsebuje kemijo. Hitro prideš not....
Sicer pa se človek s časoma ob branju nalepk navadi in nauči, kaj je OK in kaj vsebuje kemijo. Hitro prideš not....
Vse je za neki dobr!
.:joco:. ::
Ni je stvari, ki ne bi bila strupena.
Lahko te pobere od overdose-a vode ali pa kisika.
Po drugi strani, pa ima vsaka snov varno koncentracijo.
Vsak človek ima naprimer v sebi kakih 20 miljonov atomov plutonija.
Bistvo je v koncentraciji, odmerkih, toleranci in toksičnosti.
Nekatere sestavine so zelo hitro toksične, druge ne.
Če je koncentracija neke snovi v izdelku daleč pod mejo toksičnosti, potem velja za varnega.
Lahko te pobere od overdose-a vode ali pa kisika.
Po drugi strani, pa ima vsaka snov varno koncentracijo.
Vsak človek ima naprimer v sebi kakih 20 miljonov atomov plutonija.
Bistvo je v koncentraciji, odmerkih, toleranci in toksičnosti.
Nekatere sestavine so zelo hitro toksične, druge ne.
Če je koncentracija neke snovi v izdelku daleč pod mejo toksičnosti, potem velja za varnega.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
RejZoR ::
Sej tud določena sladila niso škodljiva, pa se bo vsak križal ob besedi "sladilo". Npr xylitol je čist naravna zadeva. V prevelikih količinah je stranski učinek edino to, da kot večina alkoholnih sladkorjev lahko povzroča vetrove in deluje odvajalno. Ampak beseda "sladilo" bo še vedno imela slabšalni prizvok češ da gre za neko umetno stvar.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vitaminski in mineralni dodatki - Za / Proti ? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25059 (22759) | RejZoR |
» | Izkušnje s prehranskimi dodatki (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12753 (11608) | Jst |
» | Cocacola vs. pivo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 20241 (17756) | Smurf |
⊘ | Ali resnično vemo kaj pijemo in jemo?Oddelek: Loža | 7362 (6848) | bluefish |
» | Fluor v tabletah DA ali NEOddelek: Problemi človeštva | 4069 (3485) | Matri[X] |