» »

Spreminjanje obratov hladilnika CPU

Spreminjanje obratov hladilnika CPU

scuba123 ::

Pozdravljeni,
zanima me če lahko s kakim programom ali pa če je kaka nastavitev v BIOS-u, kjer bi lahko spremenil obrate hladilnika. Trenutno mi dela z cca. 3300obr./min. pa se mi zdi da je malo glasen. Matična je ASUS F1 A-75 PRO microATX izvedba, CPU pa je AMD A-3870 BOX.

Gray_Warden ::

2 možnosti sta:

1 - cpu se ti pregreva in ti ventilator na hladilniku dela z maksimalnimi obrati ker poizkuša ohladiti procesor
2 - v biosu imaš izklopljeno avtomatsko nastavljanje obratov hladilnika cpu

ta nastavitev se ponavadi nahaja pod SISTEM HEALTH ali kaj podobnega. pač tam kjer imaš navedene temperature in voltaže...

Zgodovina sprememb…

Temperatura je 47-48 stopinj, ne vem če je to dosti, nastavitve pa nisem našel. je pa samo neki min. limit obrati.

Gray_Warden ::

si pogledal v knižico ki si jo dobil zraven matične plošče?

ali pa ne bil len in vtipkal oznako matične v google in prišel do te strani:
http://www.asus.com/Motherboards/AMD_So...

Tu vtipkaš tvoj operacijski sistem in pogledaš manual. Mogoče je celo kak uporaben download.

Če ta funkcija obstaja, jo boš najlažje našel v manualu.

Sicer je tole za pro verzijo ampak bios je sigurno podoben. Če funkcija obstaja, bo na istem mestu.

Zgodovina sprememb…

Malo mi je uspelo zmanjšati iz 3300 na 2700, zdaj pa ne vem kako nizko se lahko nastavi kako je priporočeno( ne igram igric da bi zelo obremenjeval CPU). Je pa postopek zakompliciran (potrebno znanje angleščine) ker ni preprosto da bi vtipkal št. obratov ampak nekak s koliko % bo deloval ko se segreje na 95 stopinj ali nekaj podobnega. Ali bi bilo 1500 obr./min. premalo? Kaj pa ventilator na ohišju se ga da regulirati? Ohišje je CORSAIR CARBIDE 400R?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasen ventilator- procesor

Oddelek: Pomoč in nasveti
354769 (4267) gddr85
»

Znižanje vrtljajev ventilatorja na procesorskem hladilniku

Oddelek: Pomoč in nasveti
194388 (4190) ST-777
»