Forum » Pomoč in nasveti » toshiba a-60 160 problem z cd bootom
toshiba a-60 160 problem z cd bootom

Siddh ::
torej imam toshibo a-60, ki se mi noče zagnat z cdja da bi naložil windowse, poksusil sem z tremi cdji in na vseh napiše press key to boot from cd... potem ko pa pritisnem se tisto odštevanje z pikami ustavi in računalnik zmrzne
problem z ramom ni, tudi ne trdim diskom, ker v drugem računalniku deluje
problem z ramom ni, tudi ne trdim diskom, ker v drugem računalniku deluje

Duhec ::
Očisti lečo in odstrani vse usb zunanje enote ter poizkusi ponovno boot s Cd-ja.
Če je isto, potem poglej v Cmos naastavtive Biosa, da ni kje v boot vrstnem redu izbran Boot from Network-PXE in ga bodisi nadomesti z nekim drugim boot izborom ali pa da disejblaj.
Če še ne gre bootat s cd enote potem poizkusi z neko usb prenosno/zunanjo cd enoto. Seveda mora bios podpirat boot from USB.
Če je isto, potem poglej v Cmos naastavtive Biosa, da ni kje v boot vrstnem redu izbran Boot from Network-PXE in ga bodisi nadomesti z nekim drugim boot izborom ali pa da disejblaj.
Če še ne gre bootat s cd enote potem poizkusi z neko usb prenosno/zunanjo cd enoto. Seveda mora bios podpirat boot from USB.

Siddh ::
sem menjal cd-pogon in deluje super, ampak je pa čudno, da prejšnji pogon je v windowsih deloval normalno, z biosem pa se očitno ni razumel
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težave z nameščanjem XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1576 (1372) | dzinks63 |
» | ntldr is missing - pomoč prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 1130 (939) | solatko |
» | IBM Thinkpad R31 meets floorOddelek: Pomoč in nasveti | 2145 (1499) | Pyr0Beast |
⊘ | namestitev sistema na hp6830sOddelek: Pomoč in nasveti | 2641 (1534) | Zheegec |
» | PC se ne boota s CD enoteOddelek: Strojna oprema | 1503 (1369) | LordTado |