Forum » Omrežja in internet » IPTV + INTERNET po istem kablu preko ruterja
IPTV + INTERNET po istem kablu preko ruterja
biasko ::
Zdravo!
Imam Linksys WRT54GL z Tomato FWjem.
Imam SIOL optiko in bi želel IPTV in INTERNET spraviti po enem kablu do računalnika.
Ker IPTV ne uporabljam pogosto mi je škoda kupovati dodatne kable in mrežne kartice.
Prebral sem kar nekaj tem, amapk nisem našel konkretne rešitve. Zasledil sem le, da nekom to dejansko deluje tako da priklopiš
MODEM LAN1 -> RUTER WAN
MODEM LAN4 -> RUTER LAN1
Amapak to ne deluje.
Ima kdo izkušnje s tem?
Prosil bi neka popolna navodila za bedake ;)
HVALA!!!
Imam Linksys WRT54GL z Tomato FWjem.
Imam SIOL optiko in bi želel IPTV in INTERNET spraviti po enem kablu do računalnika.
Ker IPTV ne uporabljam pogosto mi je škoda kupovati dodatne kable in mrežne kartice.
Prebral sem kar nekaj tem, amapk nisem našel konkretne rešitve. Zasledil sem le, da nekom to dejansko deluje tako da priklopiš
MODEM LAN1 -> RUTER WAN
MODEM LAN4 -> RUTER LAN1
Amapak to ne deluje.
Ima kdo izkušnje s tem?
Prosil bi neka popolna navodila za bedake ;)
HVALA!!!
Prebral sem da je potrebno odkljukati ALLOW MULTICAST, ter pri WIRELESS potrebno nastaviti Multicast Rate na 9Mbps
Nisem še testiral, ker sem prebral tudi, da je pri IPTV lahko problem poplavljanja omrežja. Kaj bi bilo potrebno še nastaviti?
Hvala!
Nisem še testiral, ker sem prebral tudi, da je pri IPTV lahko problem poplavljanja omrežja. Kaj bi bilo potrebno še nastaviti?
Hvala!
Sedaj sem si namestil original Firmware: DD-WRT v24-sp2 (10/10/09) mini.
Sedaj ko priključim Video port na LAN mi IPTV deluje. Opažam pa da se pojavi poplava na WLANu. Stanje spremljam na Status Bandwidth.
NAšel sem skripto ki izključi to poplavo
insmod ebtables
insmod ebtable_filter
iptables -I FORWARD -m pkttype --pkt-type multicast -i br0 -j DROP
Ampak jo moram vsakič ročno zagnati če želim da deluje, kljub temu da imam spravljeno pod FIREWALL ter STARTUP.
Hvala za vsakršno pomoč.
Sedaj ko priključim Video port na LAN mi IPTV deluje. Opažam pa da se pojavi poplava na WLANu. Stanje spremljam na Status Bandwidth.
NAšel sem skripto ki izključi to poplavo
insmod ebtables
insmod ebtable_filter
iptables -I FORWARD -m pkttype --pkt-type multicast -i br0 -j DROP
Ampak jo moram vsakič ročno zagnati če želim da deluje, kljub temu da imam spravljeno pod FIREWALL ter STARTUP.
Hvala za vsakršno pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TP-Link TL-WR1043ND (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Omrežja in internet | 172216 (37109) | hojnikb |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14982 (13571) | styled |
» | Vzpostavitev brezžičnega internetaOddelek: Omrežja in internet | 3392 (3126) | barbara2 |
» | Siol TV brezžično do prenosnikaOddelek: Omrežja in internet | 10160 (6949) | trnvpeti |
» | Internet + IPTV preko WLAN omrežjaOddelek: Omrežja in internet | 23020 (13847) | umexteacher |