» »

Dobil kazen iz hrvaške po skoraj 2 letih?

Dobil kazen iz hrvaške po skoraj 2 letih?

Temo vidijo: vsi
««
7 / 20
»»

ansajp ::

No, tudi mi smo pred nekaj dnevi prejeli opomin iz odvetniške pisarne Platošek d.o.o.
Opomin je prav tako za "neplačano oz. prekoračeno parkiranje" v Dubrovniku, daljnega 29.4.2010!
Zraven opomina je priložena slaba črno-bela fotografija. Odvetniška pisarna oz. lastnik parkirišča nas terjata za 10€ parkirnine ter 50€ stroškov, vezanih na opomin.

No, ne glede na vse prej napisano je naš primer malo drugačen. Namreč, spravljene imamo vse parkirne listke od tega dotičnega primera, saj nas je vsa zadeva tako razjezila da smo jih spravili "za spomin".

2 avtodoma smo parkirali na parkirišču in za oba plačali parkirnino za 4 ure. Po dobri uri smo se odločili, da se vrnemo in naleteli na neprijeten prizor. Na obeh avtodomih so bile nameščene lisice - kljub parkirnim listkom na vidnem mestu!
Poklicali smo telefonsko številko na obvetilu redarstva in redar se je prikazal. Kazen (120€ za oba avtodoma) smo plačali na bližnji banki. Na parkirišču sta bila 2 redarja, ki se med sabo nista mogla dogovoriti ali je kazen upravičena ali ne. Prvi redar je celo poklical policijo, ki pa bi se odzvala le v primeru fizičnega obračuna. Po plačilu kazni je eden od redarjev prišel na banko in zahteval, da se transakcija (plačilo kazni) stornira, kar je uslužbenka tudi naredila.

Ko naj bi bila zadeva razjasnjena, drugi redar še vedno ni hotel odstraniti lisic in je zahteval da se kazen vendarle plača.
Ker nam je bilo prerekanja dovolj, smo kazen ponovno plačali, redar je snel lisice in mi smo se odpeljali.

Zadeva naj bi bila zaključena, ampak očitno nekaj škripa v njihovih evidencah.

Če imajo podatek o neplačani parkirnini, hudiča ja, da bi morali imeti zabeleženo tudi transakcijo za plačilo kazni.
Torej, četudi nebi plačali parkirnine oz. bi prekoračili čas parkiranja, smo kazen (čeprav neutemeljeno) plačali in od nas nimajo pravice terjati nikakršnih plačil!

Na opomin se bomo seveda odzvali, vendar le toliko, da jih povprašamo po zdravju, kako si sploh upajo pošiljati tako neutemeljene opomine za dobra 4 leta nazaj.

Maxa Pici ::

Ravno to varianto sem omenil v svojem postu. In da, tudi meni se je to zgodilo v Dubrovniku 2010. Izgleda, da tovrstno terjanje vseeno prinaša lepe denarce, saj so pričeli z novejšimi terjatvami in sedaj nadaljujejo s starejšimi.
Ansajp je plačal, celo kazen in ga sedaj znova terjajo, jaz sem hotel plačati, pa ni bilo možnosti... Povsem očitno je, da gre za poskus zaslužkarstva na lahek način. Najbrž je večina terjatev utemeljena, ne pa tudi upravičena po več letih! Saj ne gre za kriminal ali zločin! Več ne bom pisal, mi že grozi dvig tlaka.

Šimpanz ::

Jaz pa mam eno vprašanje z podobno temo. Letos smo en dan šli na obisk k znancem v Biograd pa smo parkirali na plačljivem parkirišču ob 20.30. Ko smo prišli nazaj do avta ob 00.30 je bila rampa na parkirišču dvignjena in blagajna zaprta, ker parkirišče deluje amo do 23.00. Ker nismo mogli plačati parkirnine smo se pač odpeljali. Ali je možno da dobimo kakšno kazen?

Samson ::

Seveda bo kazen cez ene 12 let...zato hitro v avto in let kolkr te kolesa neso placat predcasno (hec).
Le kako naj bi kdo tukaj vedel ce bos ali ne dobil kazen??
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

dcat ::

Morda bi kdo preveril kaj piše o zastaranju terjatve v Zakonu o obaveznim odnosima?
http://www.zakon.hr/z/75/Zakon-o-obvezn...

St235 ::

Šimpanz je izjavil:

Jaz pa mam eno vprašanje z podobno temo. Letos smo en dan šli na obisk k znancem v Biograd pa smo parkirali na plačljivem parkirišču ob 20.30. Ko smo prišli nazaj do avta ob 00.30 je bila rampa na parkirišču dvignjena in blagajna zaprta, ker parkirišče deluje amo do 23.00. Ker nismo mogli plačati parkirnine smo se pač odpeljali. Ali je možno da dobimo kakšno kazen?


kazen sploh ne, lahko pa kakšno tako nebulozo kot so tele v tej temi. samo je to precej malo verjetno. Imajo pač režim, da ponoči ne računajo in dvignejo rampe.

Glede na 225. člen je pri njih splošni zastaralni rok v obligacijskem pravu 5 let.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

MadMicka ::

Ali pa 3 leta po 229. členu :)

Rokay ::

Pozdravljeni,

Tudi jaz sem danes prejel "dopis" s strani pisarne Platovšek, o neplačilu, oziroma prekoračenem času parkiranja za dne 28.10.2012 v Dubrovniku. Poleg dopisa je bila slika avtomobila in pooblastilo Sanitata Dubrovnik, pisarni Platovšek.

Znesek iz tega naslova, za plačilo, naj bi bil 85 kun in 50EUR za odvetniške stroške. Skupaj 61,10EUR.

Ker je šlo za službeno pot s službenim vozilom in ker vedno plačujem parkirnino, se nisem mogel sprijazniti z dejstvom, da nisem plačal parkirnine. Pa še zelo mi je smrdelo vse skupaj.
Prebrskal sem celoten arhiv za 2012, kjer sem našel parkirne listke (urne) za celodnevno parkiranje 28.10.2014, skupaj za 8 ur (tudi za čas, ko je bila narejena slika avtomobila (od zadaj, kar po mojem mnenju ne potrjuje ničesar?!).
Naj omenim, da ob prihodu do avtomobila ni bilo nobene kazni ali obvestila, tako da me je ta dopis ZELO razjezil.

Omenjeno potrdilo o plačilu, sem danes poslal pisarni Platovšek in čakam njihov odgovor.
Me pa mika, da bi zadevo poslal še kam naprej, ker se ne morem znebiti občutka, da tu nekdo "nateguje"! Poslikaš vse tuje avtomobile in jim čez 2-3 leta pošlješ poziv, da niso plačali! Koliko se jih spomne ali so res plačali ali ne? In koliko jih ta znesek nato res poravna, samo da je mir?!
Super lahek zaslužek za nekoga???

Zanima me, če ima še kdo podoben primer (da ima potrdilo o plačilu), ker mislim, da gre tu za čisti SCAM!

SeMiNeSanja ::

Seveda gre za scam in samo @Lakotnik verjame, da @Šimpanz ne bo dobil povabila za plačilo. Mene prav razkuri, ko se odvetniška gospoda dejansko postavlja na stran teh nategonov in na celi črti izključuje možnost scam-a, pa če jim še tako slikovito orišeš kakšen potencial za prevaro se skriva v teh primerih.

Ti prevaranti računajo na to, da nihče ne hrani parkirnih lističev in na tem temeljijo svoj 'posel'. Takšni, kot si ti, ki so si spravili listič v svoj arhiv, so lahko resen problem zanje, če bi se vas našlo malo več in zadeve predate tožilstvu skupaj z ovadbo zaradi suma na poskus prevare.

Pri tem je vprašanje, če nebi bilo že na mestu govoriti o kriminalni združbi upravljalcev parkirišč in slavne odvetniške družbe, saj brez dvoma oboji vedo, da stvari niso 'čisto legalne'...

Rokay ::

Ali lahko kdo predlaga, komu naj to predam?

Vem da odvetniku... ampak komu prej (Zavod za varstvo potrošnikov...odvetniška zbornica?)...
Hvala in lp

Maxa Pici ::

Ker je predstavljen že drugi primer terjatve poravnanega računa sem prepričan, da gre za načrtno, dejansko mednarodno goljufijo, po načelu 'euro na euro...'. Ovaditi samo odvetniško pisarno ni dovolj, tudi naročnika.
Bom pogledal kako je z mojimi slikami tistih ramp in se lahko pridružim kolektivni prijavi.

Aston_11 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

gospoda dejansko postavlja na stran teh nategonov in na celi črti izključuje možnost scam-a, pa če jim še tako slikovito orišeš kakšen potencial za prevaro se skriva v teh
Bržkone znaš brati misli, da vse to veš.

Maxa Pici je izjavil:

Ovaditi samo odvetniško pisarno ni dovolj, tudi naročnika.
Ja, najmanj naklep mednarodne združbe bo, da ti poberejo 10 EUR za parking, tole je zrelo za specializirano državno tožilstvo, ne za navadno, ki bi imelo težave z opredelitvijo naklepa in zlasti znakov goljufije, ker je stvar tako komplicirana, da so se tujci morali združiti z neko pisarno, ta pa zagotovo tudi goljufa (ko zahteva nesorazmere odv. stroške, najmanj). Skratka, tule boste eni spisali prave pravljice kmalu.

Rokay je izjavil:

Ali lahko kdo predlaga, komu naj to predam?
Vrži v smetnjak in pozabi, ukvarjaj se z bolj pomemebnimi stvarmi, pej na sonce ven, če ga imate.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

Rokay ::

Pišem obdan s sončnimi žarki...

V kolikor mi lahko, kdo zagotovi, da se podobna zadeva ne bo ponovila, bom vrgel v smeti in pozabil, do tedaj bom pa praskal!

Ni mi všeč, da lahko redar samo slika avto in to pošlje po par letih v plačilo, tudi če gre za smešen znesek.
Najbolj me moti, da "družba za parkirišča" ni dolžna poslati obvestila (poziva o plačilu) lastniku avtomobila, če že sklepajo, da gre za prekršek, ampak gre, kar takoj na odvetnika, ki si naloži plačilo "svojih stroškov"! V tem primeru si odvetniška družba zaračuna 50EUR za generiran dopis, ki jim vzame 30 sekund.
Obenem pa ni bilo nobenega opomina na vozilu (lahko ga je kdo drug pobral in vrgel v smeti???), ampak ravno zato bi morala družba poslati direkten poziv za plačilo in šele nato "napadati" preko odvetnikov!

Kdo spravlja parkirne listke 5 let (kot je zakonsko določeno na Hrvaškem)??? Mimogrede tudi jaz v privat življenju ne!!! Isto minuto, kot grem iz avta, leti ven tudi listek. In ravno turisti (ker sigurno ne spraviš parking listka iz počitnic) si po par letih idealna tarča.

Avto je slikan od zadaj, kar ne dokazuje, da ni listka na armaturni plošči. Po mojem mišljenju je to le slika avtomobila in nič več?!

Letno imamo več, kot 200 dni (več avtomobilov) tudi na Hrvaških parkiriščih (prav na vseh predhodno omenjenih).
Torej kdo mi garantira, da ne bom prejel še nekaj podobnih "opominov", ko je nekdo slikal avtomobile na parkirišču??
V tem primeru bi se tudi @Aston_11 malo zasekiral...? Ali pač ne...

Zaradi zgoraj omenjenega ne bom vrgel v koš in pozabil, ampak želim vedeti za kaj točno gre! Če gre za pomoto redarja (upravljalca parkirišč) ali kogarkoli drugega, bom z veseljem pozabil.
V kolikor se je pa to zgodilo še komu drugemu, ki je plačal parkirnino (in očitno se je), je pa zadeva zrela malo podrobnejšega pregleda.

Pa lep sončen dan še naprej.

Maxa Pici ::

Aston 11,
tvoje razmišljanje je povsem na mestu. Ob tem se sprašujem le, čemu so zaprli tistega bančnega uslužbenca, ki si je s pomočjo programa nakazoval s tujih računov (transakcij) po nekaj centov? Kdo pa se bo spuščal v tožbo zaradi 3 centov? Ko pa jih sešteješ, je to druga slika.
Sam sem sklenil, da se ne bom sekiral glede tega opomina in grem raje na sonce, sem pa pripravljen prispevati svoj del v morebitnem preprečevanju nadaljnega nategovanja.

St235 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Seveda gre za scam in samo @Lakotnik verjame, da @Šimpanz ne bo dobil povabila za plačilo. .


daj za tole nebulozo kak konkreten citat? Govoril sem o tem, da KAZNI ne bo, glede fiktivnega poziva nategunske odvetniške pisarne ti pa sporočim, čez kak teden ko pride kristalna krogla s servisa.

damjan1980 ::

ce preberes celo temo, ki bi mimogrede bila potrebna rahlega ciscenja, ti je jasno da je scam brez kake prave osnove. Noben se ni prisel dalje kot do tega dopisa, pa se to vlece ze eno obdobje. Torej probajo ce bo kdo placal in kot vidimo tukaj, se najdejo. Nevem ce ne bom jaz zacel tudi nekaj posiljat kr tak na stihprobo, v upanju da se najde cim vec takih ki recejo, bom placal, samo da imam mir. Kot ze iz te teme vidimo, jih ne manjka in mislim da se ta firma to dobro zaveda.
Pa se ena zanimivost iz opatije, tam naprec redarji pisejo kazni izkljucno slovencem in zagrebcanom. Svojih se ne dotaknejo, nemcev tudi niti slucajno ne. Sem veckrat prveril, ker sem prvic mislil da je nakljucje. Pa ni. Nevem ce je to praksa po celi hrvaski, ampak glede na to da so prvoklasni balkanci in da so nemski frizerji, avtomehaniki in mesarji za njih visek stopnje razvoja cloveske civilizacije, me niti nebi presenetlo.

SeMiNeSanja ::

Res bi lahko kakšen RTV ali POP naredil raziskavo o tem, koliko preprosto lahko na ta način nategneš ljudi. Bi poslali enega novinarja, da poslika vse avtomobile na nekem parkirišču, enako kot odvetniška gospoda izbrskali naslove lastnikov in jim razposlali 'povabila k plačilu'.
Stavim, da bi se ogromno lastnikov odzvalo na to 'povabilo' in 'kazen' nemudoma plačalo. Tak 'test bi pokazal, v kakšni razsežnosti so taki scam-i dejansko uspešni pri nas in koliko ena taka odvetniška družba na ta način pospravi v svoj žep.

Za policijo pa bi bilo morda tudi dobro raziskati, če ta odvetniška družba morda celo ne plačuje upravljalcem parkirišč, da jim posredujejo te 'primere' - koneckoncev so oni tisti, ki pri tem največ zaslužijo.

St235 je izjavil:

SeMiNeSanja je izjavil:

Seveda gre za scam in samo @Lakotnik verjame, da @Šimpanz ne bo dobil povabila za plačilo. .


daj za tole nebulozo kak konkreten citat? Govoril sem o tem, da KAZNI ne bo, glede fiktivnega poziva nategunske odvetniške pisarne ti pa sporočim, čez kak teden ko pride kristalna krogla s servisa.

Prosim, da se že enkrat spustiš dol s svojega oblaka na 'ljudski' nivo - za vsakega normalnega državljana je tovrstno zaračunavanje KAZEN. Če to po tvoji odvetniški logiki ni kazen ampak zgolj 'poravnava medsebojnih obveznosti', še zmeraj ne rabiš bahavo nastopati in ljudi obsojati 'nebuloz', če govorijo v 'ljudskem jeziku' - morda bi ti koristilo, da se naučiš ta jezik - boš videl, da boš takoj veliko bolje razumel ljudi okoli sebe.

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Rokay je izjavil:

Ni mi všeč, da lahko redar samo slika avto in to pošlje po par letih v plačilo, tudi če gre za smešen znesek.
Najbolj me moti, da "družba za parkirišča" ni dolžna poslati obvestila (poziva o plačilu) lastniku avtomobila, če že sklepajo, da gre za prekršek, ampak gre, kar takoj na odvetnika, ki si naloži plačilo "svojih stroškov"! V tem primeru si odvetniška družba zaračuna 50EUR za generiran dopis, ki jim vzame 30 sekund.
Obenem pa ni bilo nobenega opomina na vozilu (lahko ga je kdo drug pobral in vrgel v smeti???), ampak ravno zato bi morala družba poslati direkten poziv za plačilo in šele nato "napadati" preko odvetnikov!


Dejte si ze pocas dopovedat, da ne gre za prekrske. Ne slikajo te redarji, ne puscajo ti obvestila, ne veljajo nasi roki, ne terja te obcina...
Vse kar ste vajeni pri nas nima nobene jebene zveze.
Ce je privat parkirisce pa se jim zdi, da si ostal nekaj dolzen, potem to urejajo tako kot so. S pozivom preko odvetnika.

Kako oni dokazujejo svoj prav, koliko si odvetnik vzame zraven, kako je prisel do podatkov... To vse smrdi do neba, se strinjam.
Da te kontaktirajo preko odvetnika je pa nekako edino logicno a ni? Vsaj glede tega bi se lahko nehali obremenjevat.

SeMiNeSanja ::

@Mehmed - Povsem logično je, da mora vsako podjetje in tako tudi upravljalec parkirišč skrbeti za to, da dobi svoje izdelke in storitve poplačane.

Verjetno se nihče nebi obregnil, če bi mu že na licu mesta nalepili obvestilo o neplačani parkirnini. Ravno tako se nebi nihče razburjal, če bi prispela terjatev v roku 30 dni po pošti, ko bi se še vsakdo točno spomnil da je tistega določenega dne dejansko parkiral tam, kjer se mu očita in pri tem ni plačal parkirnine.

To, s čemer se pa srečujemo v primeru 'uspešne odvetniške družbe' in 'izbranih hrvaških parkirišč', pa nima nič skupnega s tem, kar je zgoraj opisano kot nesporno.
Morda bo treba počakati toliko časa, da bo podobno 'povabilo k plačilu' prejel nekdo na vrhu tožilstva ali kakšnega drugega organa, da se bo pričel kakšen postopek proti takemu početju, ki je več kot sumljivo.

Mehmed ::

SeMiNeSanja je izjavil:


Verjetno se nihče nebi obregnil, če bi mu že na licu mesta nalepili obvestilo o neplačani parkirnini. Ravno tako se nebi nihče razburjal, če bi prispela terjatev v roku 30 dni po pošti, ko bi se še vsakdo točno spomnil da je tistega določenega dne dejansko parkiral tam, kjer se mu očita in pri tem ni plačal parkirnine.


Vem ja. Ampak njim tega ni treba.
Folk se pa zdej zivcira zakaj niso naredili tega.

Ja niso ker jim ni treba.

šernk ::

Za moje pojme je še najboljši naslov zveza potrošnikov slovenije. Problem pri njih nastane, da če nisi njihov član ne bodo niti s prstom mignili. Oni bi se vsekakor poglobili v raziskavo situacije (imajo mislim, da moč ki je nima noben medij, saj jih bodo vsi mediji povzeli).
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

SeMiNeSanja ::

Ali ne obstaja pri nas še nek 'varuh potrošnikovih pravic' oz. 'urad za varstvo potrošnikovih pravic' ali nekaj v tem smislu? Funkcija podobna onemu varuhu človekovih pravic, s to razliko, da za tega še kdaj kaj slišiš, za onega potrošniškega pa kot da ne obstaja...? Spet en urad, ki je sam sebi namen, nas stane goro denarja, koristi pa nobene od njega?

johanblond ::

poslovni model deluje

Platovšek d.o.o.
Opomin 20. 10. 2014
Dubrovnik april 2011: 11,10 € + 50,00 €


Rabil sem pol ure da sem ugotovil da sem pred tremi leti in pol sploh bil v Dubrovniku, iz priložene slike se ne vidi sploh če je listek notri ali je problem pretečen čas parkiranja.

Me pa zanima, če se lahko kdo pove po katerem členu se določa zastaralni rok (je možno da občinski odlok/koncesija govori od drugih zastaralnih rokih)


Opći rok zastare

Članak 225.
Tražbine zastarijevaju za pet godina ako zakonom nije određen neki drugi rok zastare.

Međusobne tražbine iz ugovora o prometu robe i usluga
Članak 228.
(1) Međusobne tražbine iz ugovora o prometu robe i usluga te tražbine naknade za izdatke učinjene u vezi s tim ugovorima zastarijevaju za tri godine.
(2) Zastara teče odvojeno za svaku isporuku robe, izvršeni rad ili uslugu.

Zakupnina i najamnina
Članak 229.
Tražbina zakupnine i najamnine, bilo da je određeno da se plaća povremeno, bilo u jednom ukupnom iznosu, zastarijeva za tri godine

PS: zadeva gre v koš

šernk ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Ali ne obstaja pri nas še nek 'varuh potrošnikovih pravic' oz. 'urad za varstvo potrošnikovih pravic' ali nekaj v tem smislu? Funkcija podobna onemu varuhu človekovih pravic, s to razliko, da za tega še kdaj kaj slišiš, za onega potrošniškega pa kot da ne obstaja...? Spet en urad, ki je sam sebi namen, nas stane goro denarja, koristi pa nobene od njega?


obstajal je, pa so ga ukinili kar vem. So pa bili oni bolj sami sebi namen, 2x sem jih vprašal eno zadevo, 2x sem dobil odgovor, da bi s tem se morali strokovnjaki ukvarjat in da ne morejo podat mnenja.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

St235 ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Res bi lahko kakšen RTV ali POP naredil raziskavo o tem, koliko preprosto lahko na ta način nategneš ljudi. Bi poslali enega novinarja, da poslika vse avtomobile na nekem parkirišču, enako kot odvetniška gospoda izbrskali naslove lastnikov in jim razposlali 'povabila k plačilu'.
Stavim, da bi se ogromno lastnikov odzvalo na to 'povabilo' in 'kazen' nemudoma plačalo. Tak 'test bi pokazal, v kakšni razsežnosti so taki scam-i dejansko uspešni pri nas in koliko ena taka odvetniška družba na ta način pospravi v svoj žep.

Za policijo pa bi bilo morda tudi dobro raziskati, če ta odvetniška družba morda celo ne plačuje upravljalcem parkirišč, da jim posredujejo te 'primere' - koneckoncev so oni tisti, ki pri tem največ zaslužijo.

St235 je izjavil:

SeMiNeSanja je izjavil:

Seveda gre za scam in samo @Lakotnik verjame, da @Šimpanz ne bo dobil povabila za plačilo. .


daj za tole nebulozo kak konkreten citat? Govoril sem o tem, da KAZNI ne bo, glede fiktivnega poziva nategunske odvetniške pisarne ti pa sporočim, čez kak teden ko pride kristalna krogla s servisa.

Prosim, da se že enkrat spustiš dol s svojega oblaka na 'ljudski' nivo - za vsakega normalnega državljana je tovrstno zaračunavanje KAZEN. Če to po tvoji odvetniški logiki ni kazen ampak zgolj 'poravnava medsebojnih obveznosti', še zmeraj ne rabiš bahavo nastopati in ljudi obsojati 'nebuloz', če govorijo v 'ljudskem jeziku' - morda bi ti koristilo, da se naučiš ta jezik - boš videl, da boš takoj veliko bolje razumel ljudi okoli sebe.


Prosim nehaj se oglašat v temah, ki presegajo tvoj nivo razumevanja. Ker srčno upam ,da niso vsi bralci tega foruma res tako neumni, da ne ločijo med tem, da te uradni organ (policija, redarstvo) neke države terja za plačilo kazni in tega da te neka xy pravna oseba terja za plačilo obveznosti. Če nič drugega je ogromna razlika v tem kakšne so možnosti izterjave in morebitne sankcije ob ponovnem obisku države. Tako da prosim izogibaj se ljudskega jezika in prezahtevnih tem.

SeMiNeSanja ::

WTF @Lakotnik?!? Kva spet serješ vmes s tem svojim o državnih organih in zasebnih izterjavah? Skos goniš to lajno, tudi ko ni govora o tem. Kdo je sploh omenjal kakšna plačila kazni državnih organov? SAMO TI skos serješ s tem vmes med to temo!

sem ti že nekje priporočil, da se spusti iz tistega svojega odvetniškega oblaka in nauči ljudski jezik! Očitno tudi iz kontekstov nisi sposoben razumerti o čem je govora - ali pa ničeš, da se potem lahko duvaš nekaj?

Ti je res toliko do tega da serješ po drugih? Probaj na cesti, če si upaš!

St235 ::

Fantek, kaj bi rad povedal? Spotikaš se v to kaj sem rekel potem pa jokaš ko ti povem, da ne veš o čem govoriš? Lahko pa me razveseliš kje v tej temi na kakršenkoli način zagovarjam ravnanje te odvetniške družbe? Tako, da tale idiotizem postavimo v konetekst:
Seveda gre za scam in samo @Lakotnik verjame, da @Šimpanz ne bo dobil povabila za plačilo. Mene prav razkuri, ko se odvetniška gospoda dejansko postavlja na stran teh nategonov in na celi črti izključuje možnost scam-a, pa če jim še tako slikovito orišeš kakšen potencial za prevaro se skriva v teh primerih.


Bom zelo vesel, če bo enkrat samkrat uspel spuščanje na osebni nivo s čimerkoli utemeljit.

In ja, v tej temi je zelo pomembno, da ljudje (in velika večina za razliko od tebe s tem nima težav) ločijo med kaznijo in plačilom obveznosti ter kakšne posledice nosi eno in drugo. Saj razumem, da trpiš ker v nobeni temi ne uspeš nič pametnega pogledat samo lahko bi se že naučil, da se ne spotikaj v bolj sposobne kot si sam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

SeMiNeSanja ::

@Lakotnik - nehaj srat, sem ti že povedal! Nobenega govora o kazni sploh ni bilo, ampak če ti nisi sposoben doumeti o čem je govora, ti priporočam, da se ne vmešavaš v diskusijo!

Ampak, kot kaže, ti je edini namen, da duvaš svoj ego. Misliš, da si kaj več vreden, ker si se napiflal par pravniških pojmov? Si že parkrat dokazal, da si z njimi ne znaš pomagat - žal si zgolj napiflan, ne znaš pa razmišljati ne levo ne desno od tega, kar si se napiflal.

In ko se že tako zelo trudiš, nekaj 'dokazovati' - od kdaj je 'povabilo k plačilu' == KAZNI - kar mi skušaš tu neki vsiljevati, da o tem govorim?

St235 ::

Daj preberi post na katerega sem odgovarjal, preden se dalje smešiš in govoriš neumnosti. In še vedno čakam kak vir kjer kakorkoli zagovarjam ravnanje te odvetniške družbe?

Ker srat kot si sam ugotovil je zelo lahko, kaj konkretnega povedat te pa pač kot ponavadi zmanjka.

perci ::

Lakotnik je zelo lepo opisal celo pravno situacijo. In to na dovolj laicen način, da lahko vsakdo razume.

Seminesanja, ti pa si slabo bral in potem začel pametovati v tri dni. Pejt prebrat vse za nazaj pa boš videl, da ga biksas.

Magic1 ::

@Aston:
To je res, a če se to dogaja masovno, potem ne moreš rečt sam jain.

Ali nimajo nimajo že skoraj vse firme(vsaj te vsakomesečne zadeve, kot so plin, elektrika, voda,...) elektronsko poslovanje urejeno, tako da se vse avtomatično poknjiži in tudi če kaj dvojno plačaš, se ti na kocu nekega obdobja to šteje v celoto, ki si jo rabil plačat?
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

Mehmed ::

Zakaj bi parkirisca to uvajala sploh?
Vecina teh ocitkov je zakaj ni to tko kot tm pa to tko kot tm. Odgovor je pa cisto enostaven, ker jim ni treba.
Ni jim treba imeti super ucinkovitega sistema. Ni jim treba avtomatizirati stvari, ni jim treba biti azurni. Ni jim treba vljudnostih prosenj posiljati,naj folk placa.
Ce si vajen obvestila pa redarjev pa rokov, ki jih ima drzava za terjat, enostavno parkiraj na mestnih parkiriscih. Privatna imajo druga pravila igre, jamrat zakaj nam niso bolj pisana na kozo je dost butasto, sej nas noben ne sili, da jim delamo promet.

ansajp ::

Zanima me ali je kdo (@Rokay) prejel odgovor iz strani odvetniške pisarne?

Na naše vprašanje, na kakšen način (s kakšnimi sredstvi) se lahko zadevo spodbija, so nam odgovorili s citiranjem nekih odlokov in pravilnikov družbe Sanitat Dubrovnik, na podlagi katerih to zaračunavajo. Postregli so nam s kopico nekih podatkov po katerih jih ni noben vprašal, na naše konkretno vprašanje pa ni bilo odgovora. Očitno je to še eno "generirano" sporočilo, ki ga pošljejo vsakemu ki se odzove na njihov opomin...

Kakorkoli, mi jim bomo posredovali kopije parkirnih listkov in fotografije iz osebnega arhiva, ki dokazujejo da smo poravnali vse obveznosti (in še več! Kljub plačani parkirnini smo dobili lisice?!), tako da nimajo nobene podlage za terjavo. Na fotografiji je celo redar, ki je bil takrat v službi, pa naj njega zaslišujejo in gnjavijo naprej!

telexdell ::

naj bi izjavil:

Oni zatrjujejo, da gre za civilno terjatev, vendar pa je razmerje med družbo in tistim, ki je pakiral javno pravno, saj je nastalo na podlagi oblastnega akta (Odlok mesta ...). Če pa nekdo krši oblastni akt, pa gre za prekršek in ne za civilno terjatev.

_________________
Odvetniška pisarna Aljoša Drobnič


Zanimiva misel iz foruma pravniki.net v zvezi s parkiranjem v Opatiji.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

MadMicka ::

telexdell, a potem, če ima občina odlok, da računa mestni plin za ogrevanje toliko in toliko in ga gospodinjstvo ne plača, gre za prekršek?

ansajp, poglej, a se zdi tebi normalno, da bi nasprotna stranka (tj. v tem primeru parkirišča) oz. njihov odvetnik tebi razlagal, kako lahko izpodbiješ njihove zahtevke?

Sicer pa, kar se tiče izpodbijanja tiče, gre se zgolj za dopis, nimaš kaj izpodbijati. Lahko pa še ti njim pošlješ kak dopis in jih recimo terjaš za stroške in za duševne bolečine :) Če pa bi prišla zadeva na sodišče, potem pa bi lahko "izpodbijal" njihov zahtevek s pravnimi sredstvmi.

telexdell ::

MadMicka je izjavil:

telexdell, a potem, če ima občina odlok, da računa mestni plin za ogrevanje toliko in toliko in ga gospodinjstvo ne plača, gre za prekršek?

ansajp, poglej, a se zdi tebi normalno, da bi nasprotna stranka (tj. v tem primeru parkirišča) oz. njihov odvetnik tebi razlagal, kako lahko izpodbiješ njihove zahtevke?

Sicer pa, kar se tiče izpodbijanja tiče, gre se zgolj za dopis, nimaš kaj izpodbijati. Lahko pa še ti njim pošlješ kak dopis in jih recimo terjaš za stroške in za duševne bolečine :) Če pa bi prišla zadeva na sodišče, potem pa bi lahko "izpodbijal" njihov zahtevek s pravnimi sredstvmi.

Pa ima katera občina tak odlok? Kako torej debatirati o neobstoječem?

Sam sem le citiral prispevek iz nekega drugega foruma, kjer poteka debata o identični temi, se pa na tem forumu še nihče ni dotaknil tega vidika.

PS- Sam se ne bojim takšne kazni. Sem na zadnje letoval na Hrvaškem daljnega leta 1993 pa dvomim da še bom kdaj.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

perci ::

Je bilo to že omenjeno z moje strani - post z dne 18.7. 23:04

rokkrzan ::

Spoštovani!

Zadevo bomo v najkrajšem možnem času preverili pri naši stranki. V evidenci, ki nam jo je stranka posredovala, je zapisana registrska tablica na katero se nanaša opomin, ki smo ga naslovili na vas. V primeru, da bo naša stranka ugotovila, da je v njeni evidenci prišlo do napake pri zapisu registrske oznake, vas bomo o tem obvestili.

Lep pozdrav!


Odvetniška pisarna Platovšek d.o.o.
Letališka 32, 1000 Ljubljana
tel 01 54 11 990
fax 01 54 11 989
Bošana Biograd


Prevedi sporočilo
Izklopi za jezik: hrvaščina
Poštovani,
pod registracijskom oznakom :8) nemam niti jednu kaznu ja bi Vas molila da provjerite da li su registracija koju ste mi dali točna.

S poštovanjem,
Evo mojega primera. Do danes še nisem dobil odgovora od cenjene in poštene odvetnice.

Še to.
Pisal sem na ta naslov, če še kdo želi. to je v Biogradu
parkiralista@bosana.hr

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rokkrzan ()

Zvezdica27 ::

lp,

odvetnik nima prav (zavaja). Ne gre za kazen, gre za civilnopravno obveznost (delikt).

ostalo je blo že napisano 10x.

zz

a123456 ::

Tudi meni so danes poslali poziv za plačilo parkinine na Hrvaškem.
Standardna situacija - odvetnik Matej Domjo 50€ za stroške, ter višina parkirnine 120Kn oz. 'prosto po Domju' enako 15€.
Zanimivo je, da je mestni redar pred 3-mi leti prekoračil svoja pooblastila in mi poskusil parkirnino zaračunati, kjer ni parkirišča sploh ni (cca 30m pred označenim perkiriščem). Morda bi me lahko kaznoval zaradi napačnega parkiranja, vendar pooblastila za kaj takega verjetno nimajo. Da niti ne omenim, da je 'kazen' napisal samo dvema tujcema ostalim domačim (HR in BiH tablice) pa seveda ne.
Slika je zelo slabe kvalitete in črnobela pa vendar se na njej kar dobro vidi lokacijo na kateri je bil avto prakiran. Na Google Earth sem še enkrat preveril in še vedno je mesto, kjer je bil avto parkiran, enako daleč pred začetkom parkirišča kot je bilo to pred 3-mi leti.

Zanima me kakšne so pravne možnosti, da ukrepam proti odvetniku, saj on v tem primeru neupravičeno izsiljuje plačilo. Verjetno bi bilo najbolje se obrniti na Pro-plus, ter jih poskusiti zainteresirati, da gremo skupaj na mesto, kjer je bilo vozilo parkirano in potem Proplusu preustiti, da si ljudje ustvarijo svoje mnenje o odvetniku.

St235 ::

V bistvu več kot da podaš svoje mnenje odvetniški zbornici ne moreš naredit. Odvetnik zastopa stranko in dokazovat, da je odvetnik tisti, ki neupravičeno izsiljuje plačilo nima smisla.

a123456 ::

Lakotnik, si prepričan o tem?
V primeru, da zastopa stranko iz Slovenije, mi je to logično. V tem pimeru bi pač jaz njegovo stranko tožil za odškodnino zaradi vznemirjanja, kot posledice lažnega navajanja podatkov.
V primeru, da pa je stranka iz tujine pa verjetno temu ni tako...

St235 ::

Zakaj ne? v čem je odvetnikova odgovornost drugačna glede na iz katere stranke izhaja njegova stranka?

Največ kar je odvetniku mogoče neposredno očitat je to,da zaračunava previsok znesek za zastopanje. Samo to ni ravno kaznivo dejanje. Pač zavrneš plačilo storitve in to je to.

Kakšno tožbo zaradi vznemirjanja in navajanja lažnih podatkov si pa domišljaš da lahko dobiš pa pojma nimam.

Aston_11 ::

a123456 je izjavil:

odškodnino zaradi vznemirjanja
Hm.

a123456 ::

V pismu, ki sem ga dobil, dovoljujejo pošiljanje odgovorov izključno preko njihovega elektronskega naslova. Beseda izključno je v dopisu podčrtana. Zanima me mnenje pravnika, če je kakšen tukaj, ali je res možno omejiti možnost ugovora zgolj na tak način.

Aston_11 ::

Imaš ljudi, ki verjamejo vse kar preberejo. In takim ni pomoči.

a123456 ::

Jaz s tem nimam težav, poznam pa nekaj starejših ljudi (70 oz 80+), ki maila nimajo in v tem primeru bi se šli detektiva kako oz. kam poslati ugovor.
Moje mnenje je le to, da zahtevek po ugovoru izključno preko e-pošte ne omogoča ugovora vsem in s tem se tudi pojavlja vprašanje legitimnosti takega poziva, ki sem ga prejel.

Aston_11 ::

a123456 je izjavil:

Moje mnenje je le to, da zahtevek po ugovoru izključno preko e-pošte ne omogoča ugovora vsem in s tem se tudi pojavlja vprašanje legitimnosti takega poziva, ki sem ga prejel.
Razmišljaj dalje, če ti smeš zahtevati od soseda, da uporabi točno določena vrata, če hoče priti na obisk k tebi.

AndrejO ::

Aston_11 je izjavil:

Imaš ljudi, ki verjamejo vse kar preberejo. In takim ni pomoči.

Če bereš pisanje odvetnika oziroma odvetniške pisarne, potem je "stikalo" privzeto nastavljeno na "verjamem". Tudi zato, ker se gre za poseben poklic, pri katerem se veliko težo polaga tudi temu, da odvetnik pri svojem delu in svojem življenju še zlasti pozorno sledi moralnim načelom. Tako njihov Kodeks.

Glede na to, da ta odvetniška pisarna poskuša zaslužiti tako, da poskuša zaračunati nekaj, česar naslovnik ni dolžan plačati, menim, da bi povprečen posameznik v tem spoznal nemoralno ravnanje, še zlasti zradi implicitnega zaupanja njihovi besedi. Je pa to res stvar s katero se lahko ukvarja Odvetniška zbornica, težko pa kdo drug, še težje pa sodišče. Rananje blati njihov ugled, ne vem pa, da bi bilo samo po sebi prepovedano.

telexdell ::

AndrejO je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

Imaš ljudi, ki verjamejo vse kar preberejo. In takim ni pomoči.

Če bereš pisanje odvetnika oziroma odvetniške pisarne, potem je "stikalo" privzeto nastavljeno na "verjamem". Tudi zato, ker se gre za poseben poklic, pri katerem se veliko težo polaga tudi temu, da odvetnik pri svojem delu in svojem življenju še zlasti pozorno sledi moralnim načelom. Tako njihov Kodeks...

Če bi to držalo, potem noben odvetnik ne bi zastopal npr. morilca na način, da je nedolžen ampak le na način, da je kriv in bi govorili zgolj o kazni. Prav tako v sporih ne bi potrebovali sodnikov, daj bi že "moralni" odvetniki svojo stranko zastopali v smeri kot bi jo moralno ocenili.

Odvetnik je dejansko le zastopnik, kateri svoje pravno znanje in izkušnje prodaja naročniku. Kaj pa je resnica in morala je pa drugotnega pomena.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
««
7 / 20
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen za parkirnino na Hrvaškem - odv. Gregor Bakija in Marko Kuzmanović

Oddelek: Loža
204722 (1989) PINki
»

Kazen iz Italije po enem letu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6912168 (2959) M-XXXX
»

"Pravni" nasvet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
578799 (6420) miki2019
»

Predračun parkirne hiše

Oddelek: Na cesti
243466 (1950) LeQuack

kazen za parkiranje na hrvaškem 2015 shain pacheco vinković

Oddelek: Na cesti
328210 (5878) AndrejO

Več podobnih tem