» »

Heartland Institute: objavljeni dokumenti potvorjeni, zahtevamo umik

Heartland Institute: objavljeni dokumenti potvorjeni, zahtevamo umik

Slo-Tech - Ameriški Heartland Institute se je odzval na objavo dokumentov, ki so te dni zaokrožili po spletu in vrgli izjemno slabo luč nanj. V izjavi za javnost so zapisali, da dokumenti, ki izkazujejo podrobnosti o poslovanju, proračunu, stroških, donatorjih, strategiji delovanja in pripravi skeptičnega kurikuluma, niso v celoti pristni. Nekateri so v celoti ponarejeni, drugi so v delno potvorjeni, med njimi pa najdemo tudi avtentične. Potrdili so, da je izvor slednjih Heartland Institute.

Dokumente naj bi bil napisal predsednik Heartland Instituta za sestanek dne 17. januarja 2012. Dokument z naslovom Confidential Memo: 2012 Heartland Climate Strategy je v celoti ponarejen, trdijo. V njem so zapisane trditve, da Heartland pripravlja šolski kurikulum, da financira okoljske skeptike in da podpira paralelne organizacije z vzporednimi cilji. Heartland pravi, da dokument sploh ne odraža ciljev in poslanstva inštituta, temveč da je bil napisan z namenom diskreditirati organizacijo.

Potrdili so, da je sveženj dokumentov resnično iz Heartlanda. Neznani storilci so se pretvarjali, da so član upravnega odbora, ki je zamenjal elektronski naslov, in prosili člane osebja, da nanj ponovno pošljejo gradivo za sestanek. Neznanci so potem dokumente ustrezno potvorili in dodali še nekaj ponarejenih, da bi bili bolj sočni, in jih objavili. Neznanega storilca že iščejo, so dejali.

Danes pa so objavili novo izjavo za javnost, v kateri so zapisali, da so več blogom, spletnim stranem in drugim medijem poslali zahtevo, da objavljene dokumente nemudoma umaknejo. V obrazložitvi so zapisali, da prvi amandma ameriške ustave (ki zagotavlja svobodo govora) ne dovoljuje internetnih prevar in žaljivega govora, zato bodo pravno ukrepali proti vsem, ki bodo nadaljevali objave in razpečevanje dokumentov.

2 komentarja

antonija ::

da prvi amandma ameriške ustave (ki zagotavlja svobodo govora) ne dovoljuje internetnih prevare in žaljivega govora
Funny thing... a ni ravno zaradi freedom of speech v ameriki dovoljeno imet nacisticne shode, pri cemer dobis celo varstvo policije? Al zavzemanje za iztrebitev vseh ne-belih ras ne steje kot zalitev?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

SuperVeloce ::

Ja "dovoljeno". Tako kot je bilo dovoljeno množično protestirati pred finančnimi institucijami in poročati o tem? Ali miren protest pred Univerzo? Prijavljen protest ali ne, freedom of speech in USA is bullcrap
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hekerski napad Target bistveno obsežnejši

Oddelek: Novice / Varnost
147824 (6156) Val202
»

Dokumente iz Heartlanda objavil Peter Gleick

Oddelek: Novice / NWO
63378 (2189) jype
»

Ušli obremenjujoči podatki Heartland Instituta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8822584 (19735) SuperVeloce

Več podobnih tem