» »

Dokumente iz Heartlanda objavil Peter Gleick

Dokumente iz Heartlanda objavil Peter Gleick

huffingtonpost.com - Po večdnevnem ugibanju o pristnosti in provenienci pretekli teden objavljenih dokumentov, ki domnevno izvirajo s Heartland Instituta in nanj mečejo zelo slabo luč, saj ga prikazujejo kot tipično lobistično organizacijo, ki znanost izkorišča le za pretvezo, je v javnost stopil Peter Gleick in prevzel odgovornost za javno objavo dokumentov.

Heartland Institute trdi, da so nekateri dokumenti ponarejeni, kar pa Gleick zanika. V pismu Huffington Postu je Gleick opisal, kako se je prikopal do dokumentov. V začetku leta je na svoj elektronski naslov prejel anonimni dokument, ki je opisal podrobnosti o financiranju in o podnebni strategiji, ki jo bo letos promoviral Heartland Institute. Prejel ga je bržkone po pomoti, saj je njegov naslov ostal v sporočilih, potem ko je preko elektronske pošte komuniciral z inštitutom. Prejeto ga je začelo tako zanimati, da je ravnal v nasprotju s profesionalno presojo in osebno etiko ter od Heartland Instituta pod drugim imenom (če se ni predstavljal za resnično obstoječo osebo, to ni nujno kaznivo!) pridobil še ostale dokumente. Zagotovil je, da so objavljeni dokumenti identični tistim, ki so jih njemu posredovali iz Heartland Instituta, on pa jih je naprej poslal več novinarjem. Vsebine objavljenih dokumentov in njihove posledice ne komentira, je pa izrazil obžalovanje zaradi načina, kako je do podatkov prišel, in se vsem prizadetim opravičil.

Gleick je soustanovitelj in predsednik Tihomorskega inštituta za raziskave razvoja, okolja in varnosti iz Oaklanda v Kaliforniji. V svojem raziskovalnem delu se ukvarja z vodami in analizo podnebja, pri čemer intenzivno preiskuje posledice globalnega segrevanja. Sam je zapisal, da na svoje ravnanje pretekli teden ni ponosen in ga obžaluje. Ravnal je nepremišljeno, saj so ga zaslepili anonimni, dobro financirani in koordinirani napadi na okoljsko znanost v zadnjem času. Javnost je medtem razklana. Nekateri so njegovo kariero že pokopali, češ da je izgubil ves ugled, medtem ko je za druge pravi junaški raziskovalni novinar oziroma okoljski Bradley Manning. Prve posledice svojega ravnanja je že občutil, saj v nasprotju z napovedmi ne bo vodil komisije za okoljske znanosti pri Nacionalnem centru za naravoslovno izobrazbo, kjer bi se moral boriti za večji poudarek na globalnem segrevanju v šolskih kurikulumih. Gleick v projektu ne bo sodeloval, ker naj ne bi več imel dovoljšne kredibilnosti.

6 komentarjev

Manu ::

Vsaka mu čast. Človek je žrtvoval svojo kariero, da je pokazal, da Heartland laže (v prejšnji novici so se branili z argumentom, da so dokumenti ponarejeni).

Takšne organizacije financirane s strani slepih in ozko-glednih korporacijskih interesov so zelo agresivne. Saj jih nič ne zanima, kot denar. Kakor je vidno iz tega primera delajo samo z lažjo ali polresnicami brez kančka vesti.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Markoff ::

"je medtem razklana. Nekateri so njegovo kariero že pokopali, češ da je izgubil ves ugled, medtem ko je za druge pravi junaški raziskovalni novinar oziroma okoljski Bradley Manning."

V bistvu je oboje. Je pač menil, da je storil prav in stvar zornega kota je, ali se z njim strinjamo ali ne. Jaz se, razumem pa tudi tiste, ki se ne. Kaj, če bi se vsi menjali svoje digitalne identitete, da pridemo do podatkov, ki so nekomu top secret? Ni vsak Robin Hood talal naropano bogastvo revežem...
Antifašizem je danes poslednje pribežališče ničvredneža, je ideologija ničesar
in neizprosen boj proti neobstoječemu sovražniku - v zameno za državni denar
in neprofitno najemno stanovanje v središču Ljubljane. -- Tomaž Štih, 2021

poweroff ::

Ja, samo če je top secret nekaj nezakonitega, potem to ni upravičeno top secret.
sudo poweroff

Spura ::

Ce ze govorimo o lazeh raznih institucij, ne morem mimo naslednjega:
http://www.huffingtonpost.com/2012/02/2...

Najverjetnejsi ameriski republikanski kandidat pravi, da je 5% smrti na nizozemskem posledica pomorov starejsih s strani drzavnega zdravstvenega sistema.

In kje je dobil te podatke? S strani raznih konzervativnih institutov (para-politicne organizacije).

Bistri007 ::

Spura je izjavil:

Najverjetnejsi ameriski republikanski kandidat pravi, da je 5% smrti na nizozemskem posledica pomorov starejsih s strani drzavnega zdravstvenega sistema.

A ti misliš, da dolge čakalne dobe nimajo negativnega vpliva na preživetje?
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

jype ::

Bistri007> A ti misliš, da dolge čakalne dobe nimajo negativnega vpliva na preživetje?

A ti misliš, da imajo na Nizozemskem dolge čakalne dobe?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Okrogla miza o WCIT12

Oddelek: Novice / NWO
54412 (3875) Jst
»

Dokumente iz Heartlanda objavil Peter Gleick

Oddelek: Novice / NWO
63398 (2209) jype
»

Ušli obremenjujoči podatki Heartland Instituta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
8822777 (19928) SuperVeloce
»

Teorija Kaosa(reference)

Oddelek: Znanost in tehnologija
103227 (2820) christooss

Več podobnih tem