»

Dokumente iz Heartlanda objavil Peter Gleick

huffingtonpost.com - Po večdnevnem ugibanju o pristnosti in provenienci pretekli teden objavljenih dokumentov, ki domnevno izvirajo s Heartland Instituta in nanj mečejo zelo slabo luč, saj ga prikazujejo kot tipično lobistično organizacijo, ki znanost izkorišča le za pretvezo, je v javnost stopil Peter Gleick in prevzel odgovornost za javno objavo dokumentov.

Heartland Institute trdi, da so nekateri dokumenti...

6 komentarjev

Heartland Institute: objavljeni dokumenti potvorjeni, zahtevamo umik

Slo-Tech - Ameriški Heartland Institute se je odzval na objavo dokumentov, ki so te dni zaokrožili po spletu in vrgli izjemno slabo luč nanj. V izjavi za javnost so zapisali, da dokumenti, ki izkazujejo podrobnosti o poslovanju, proračunu, stroških, donatorjih, strategiji delovanja in pripravi skeptičnega kurikuluma, niso v celoti pristni. Nekateri so v celoti ponarejeni, drugi so v delno potvorjeni, med njimi pa najdemo tudi avtentične. Potrdili so, da je izvor slednjih Heartland Institute.

Dokumente naj bi bil napisal predsednik Heartland Instituta za sestanek dne 17. januarja 2012. Dokument z naslovom Confidential Memo: 2012 Heartland Climate Strategy je v celoti ponarejen, trdijo. V njem so zapisane trditve, da Heartland pripravlja šolski kurikulum, da financira okoljske...

2 komentarja

Ušli obremenjujoči podatki Heartland Instituta

Slo-Tech - Na internetu so se pojavili dokumenti iz ameriškega think-tanka Heartland Institute, ki se uvršča med konzervativne in desničarske organizacije. V javnosti nastopa kot nasprotnik teorije o globalnem segrevanju. Dokumenti o poslovanju, proračunu, nabiranju sredstev in strategiji delovanja v letu 2012 kažejo, da Heartland Institute ni neodvisen neprofiten think-tank, ampak organizacija za lobiranje. Dokumenti se na internetu niso znašli sami, ampak jih je tja posredoval nekdo z visoko stopnjo dostopa v Heartland Institutu.

V dokumenti je razvidno, od kod se financira Heartland Institute. V zadnjih petih letih je neznani donator prispeval 13 milijonov dolarjev, medtem ko je izvor preostanka jasen. Pomembni donatorji so na primer Charles G. Koch Foundation (brata Kocha...

88 komentarjev

Novell zavrnil prevzemno ponudbo

Gibanje cene delnic Novella

vir: CNet
CNet - Novell je zavrnil prevzemno ponudbo, ki jo je posredovalo podjetje Elliot Associates. Kot so zapisali v izjavi za javnost, je njihov upravni odbor po premisleku odločil, da je dvomilijardna ponudba nezadostna. Elliot Associates, gre za hedge sklad iz New York z 8,5-odstotnim deležem v Novellu, je 2. marca letos ponudil prevzem podjetja po 5,75 dolarja za delnico, kar je dvajsetodstotna premija glede na borzno ceno tistega dne. Investitorji so delnico pognali do šestih dolarjev, saj so računali na izboljšanje ponudbe in naposled njen sprejem.

Ušteli so se, saj Novellov upravni odbor meni, da je podjetje vredno več. Na sestanku so še sprejeli odločitev, da bodo zvišali vrednost delnic, kar kanijo storiti z vračanjem odvečnega kapitala delničarjem z odkupovanjem lastnih delnic, izplačilom višjih dividend, formiranjem strateških partnerstev...

2 komentarja

Wikileaks obubožal?

Guardian - Stran, ki je šla mnogim tako strašno v nos, je nedostopna. Pravijo, da zgolj začasno, in upajmo, da je res tako. Wikileaks, kjer se javno objavljajo vsi dokumenti, ki bi jih vlade raje pometle pod preprogo, je zaradi finančnih tegob nedosegljiv. Kot so zapisali v obvestilu za javnost, so za letos nabrali zgolj 130.000 dolarjev, medtem ko bi jih za nemoteno delovanje potrebovali od 200.000 (samo stroški) do 600.000 (plačilo sodelavcev). Stran se trmasto upira denarju iz katerekoli državne ali korporacijske malhe, saj bi s tem izgubila svojo integriteto.

8 komentarjev