Forum » Elektrotehnika in elektronika » Trriger na osciloskopu
Trriger na osciloskopu
pr25012 ::
Imam Tektronix TDS 310. In rad bi se naučil uporabljati trigger funkcijo.
Imam navodila. Sem jih preletel že drugič po nekem času.
Rad pa bi videl, če bi mi nekdo po domače razložil osnove.
Preveril bi rad sesedanje napetosti v vezju. To sededanje se pojavlja v določenih situacijah, ki so zaenkrat nejasna.
Torej rad bi videl, kako se signal obnaša in kakšen je, ko pade napetost pod 17V.
Zdaj je normalno 24V. Vsakih 15 min približno se pa zgodi, da se napetost sesede.
Rabi "posnetek" tega pojava. Nevem če se sesede za trajanje milisekunde ali pa sekunde. In nevem kakšna je ampituda napetosti takrat.
Na osciloskopu vidim nastavitev na negativno frono in možnost vrednosti, ki je meja.
Nekaj sem poiskušal z eno 3,6 voltno baterijo za testiranje. Nastavil sem prag na
2 V in pol enostavno meril napetost na bateriji. Držal sem priklopljeno sondo. In jo pol odklopil. Upal sem , da bo ostala slika zamrznjena na ekranu v obliki negativne rampe. Ali pa nekaj v tej "smeri".
Kako se dela s triggerjem?
Imam navodila. Sem jih preletel že drugič po nekem času.
Rad pa bi videl, če bi mi nekdo po domače razložil osnove.
Preveril bi rad sesedanje napetosti v vezju. To sededanje se pojavlja v določenih situacijah, ki so zaenkrat nejasna.
Torej rad bi videl, kako se signal obnaša in kakšen je, ko pade napetost pod 17V.
Zdaj je normalno 24V. Vsakih 15 min približno se pa zgodi, da se napetost sesede.
Rabi "posnetek" tega pojava. Nevem če se sesede za trajanje milisekunde ali pa sekunde. In nevem kakšna je ampituda napetosti takrat.
Na osciloskopu vidim nastavitev na negativno frono in možnost vrednosti, ki je meja.
Nekaj sem poiskušal z eno 3,6 voltno baterijo za testiranje. Nastavil sem prag na
2 V in pol enostavno meril napetost na bateriji. Držal sem priklopljeno sondo. In jo pol odklopil. Upal sem , da bo ostala slika zamrznjena na ekranu v obliki negativne rampe. Ali pa nekaj v tej "smeri".
Kako se dela s triggerjem?
Gavran ::
Kolikor vidim (lahko se pa motim) tvoj osciloskop ni storage, ki bi si enkraten pojav zapomnil. Načelno pa za tvoje meritve nastaviš nivo trigerja na željeno napetost in čakaš.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
int47 ::
Upal sem , da bo ostala slika zamrznjena na ekranu v obliki negativne rampe. Ali pa nekaj v tej "smeri".
Nastavi "single sequence mode" stran 3-40 "controlling aquisition" v navodilih.
V tem načinu je potrebno ročno zagnati ponovni zajem (RUN/STOP).
Če je vir napajanja 50Hz transformator, za začetek poskusi s časovno bazo okoli 20ms/delec.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo polnilca HPOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1090 (938) | Hayabusa |
» | Razlika med linearnim elementom in nelinearnim (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7209 (6320) | ZaphodBB |
» | Opozorilo o napajanju ?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5331 (4240) | Duhec |
» | Utripanje lučiOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4853 (3960) | Barakuda1 |
» | Napetost na izhodu iz audio karticeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2107 (1675) | Business |