Forum » Loža » Avtorska pogodba
Avtorska pogodba
mprox ::
Lep pozdrav.
Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z avtorskimi pogodbami? Namreč gre se za opravljeno neke vrste grafično delo in me zanima kako naj bi izgledala avtorska pogodba za tujo državo.
Sploh pride avtorska pogodba v poštev?
Pravzaprav nimam skoraj nobenega znanja o tem in bi potreboval kakšno informacijo iz prve roke. Upam, da je tukaj kak ekspert v tem in bi mi znal pomagat :)
Hvala.
Zanima me ali ima kdo kakšne izkušnje z avtorskimi pogodbami? Namreč gre se za opravljeno neke vrste grafično delo in me zanima kako naj bi izgledala avtorska pogodba za tujo državo.
Sploh pride avtorska pogodba v poštev?
Pravzaprav nimam skoraj nobenega znanja o tem in bi potreboval kakšno informacijo iz prve roke. Upam, da je tukaj kak ekspert v tem in bi mi znal pomagat :)
Hvala.
Mesar ::
Najboljše, da se pozanimaš na kakšnem računovodskem forumu ali servisu slednje če hočeš bolj "konkretne" informacije.
Your turn to burn!
St235 ::
Drugače imaš Agencijo za avtorske storitve (http://www.aas.si/), ki ti bo lahko svetovala glede tvojega vprašanja.
Načeloma je ponavadi tako, da pri poslovanju z tujino veljajo pravila, ki veljajo za državo naročnika, ti pa pa pri nas ob oddaji davčne napovedi prijaviš dohodek.
Najlažje pa je takšne stvari uredit z izdajo računa, kar bi pomenilo, da rabiš popoldanski s.p. ali se ti popoldanski s.p. splača pa je odvisno od zneskov, ki jih nameravaš zaslužit.
Načeloma je ponavadi tako, da pri poslovanju z tujino veljajo pravila, ki veljajo za državo naročnika, ti pa pa pri nas ob oddaji davčne napovedi prijaviš dohodek.
Najlažje pa je takšne stvari uredit z izdajo računa, kar bi pomenilo, da rabiš popoldanski s.p. ali se ti popoldanski s.p. splača pa je odvisno od zneskov, ki jih nameravaš zaslužit.
mprox ::
Hvala za povezavo.
Hja popoldanski s.p. bi prišel v poštev, vendar se gre tukaj za enkratno zadevo in se mi zaradi tega ne splača.
Hja popoldanski s.p. bi prišel v poštev, vendar se gre tukaj za enkratno zadevo in se mi zaradi tega ne splača.
fosil ::
Saj ravno v takih primerih pride prav AAS, oni izdajo naročniku račun in potem tebi nakažejo. Si pa zato vzamejo nekaj provizije.
Ravno gledam njihov cenik in vidim da imajo tudi posebno tarifo, če je naročnik iz tujine - 6%.
Torej verjetno se da preko njih.
Ravno gledam njihov cenik in vidim da imajo tudi posebno tarifo, če je naročnik iz tujine - 6%.
Torej verjetno se da preko njih.
Tako je!
St235 ::
Točno, na to sem čist pozabil. AAS v tem primeru za tisto provizijo poskrbi, da je akontacija pravilno plačana in tako naprej. Ti se z naročnikom zmeniš kolk ti mora plačat, potem pa ASS poskrbi da izda njemu račun za točno ta znesek in od njega odvede svoj delež in akontacijo, tebi pa nakaže preostanek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Fleksibilnejša oblika samozaposlitve (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42783 (37620) | kkk7 |
» | Kdo lahko koristi avtorsko pogodbo?Oddelek: Loža | 7879 (6876) | fosil |
» | Kako poiskati zaposlitev oziroma kako legalizirati moje delo? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15715 (13005) | St235 |
» | Avtorska pogodba, vprašanjaOddelek: Loža | 10430 (9062) | LeQuack |
» | Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23522 (18154) | K0K0 |