Forum » Operacijski sistemi » Windows 7 in delitev na 2 particiji
Windows 7 in delitev na 2 particiji
SpecialG ::
Imam problem, da ko Win7 bootam s CD-ja, kliknem na namestitev po meri. Pridem do dela ko mi piše particija0 (sistemske datoteke) katere se ne da formatirati; particija 1, ki ji dodelim 300gb( particija kamor želim namestiti OS), in nato mi ostane še dobrih 600gb s katero ustvarim NOVO particijo03.. Ko se mi sistem inštalira, grem v raziskovalca, kjer mi kaže disk (C:) 280GB , DISK (D:) 0gb zasedeno, 0gb prosto... Mi lahko prosim kdo pove kje pri inštalaciji sem ga zalomil ?
So pa originalni, da ne bo pomote :).
Lp Domen
So pa originalni, da ne bo pomote :).
Lp Domen
sem že dobil odgovor, particijo sem moral pod nastavitvami v nadzorni plošči označiti kot *aktivno*, sicer pa ne vem zakaj ni to že samo po sebi umevno in sem se moral izbrskati do tega, sedaj pa mi piše Nov nosilec (D:), namesto lokalni disk (D:).. sem naredil prav ?
*Sedaj se mi ne želi prižgati, ko sem ga restartal.. Piše BOOTMGR is missing.
kakšna ideja, ali bom samo pisal monolog :D ?
kakšna ideja, ali bom samo pisal monolog :D ?
Icematxyz ::
Zagonsko zastavico (boot) si najverjetneje premaknil na kakšen drug razdelek in seveda Windows se za to ni več zagnal. Če še nisi rešil težave s kakšnim Ubuntu LiveCD na katerem se nahaja GParted spremeni zagonsko zastavico nazaj na ustrezen razdelek.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [UBUNTU SERVER 10.04] Grub se ne postaviOddelek: Operacijski sistemi | 9717 (8929) | Icematxyz |
» | Tripple bootOddelek: Operacijski sistemi | 1201 (1038) | Icematxyz |
» | Saj se ne more zgoditi meni - izbris particije wtf? (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 4886 (3868) | Dejk0 |
» | prosim za razlago..kaj pomeni določen tip particijeOddelek: Pomoč in nasveti | 1817 (1546) | drola |
» | [Linux] pretvorba reiserfs v ext3Oddelek: Operacijski sistemi | 1614 (1523) | kekz |